Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
auroxx
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta
Zaczyna szaleć na ulicach

Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jurek
Gangsta Mapper

|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G Kinguś
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 6 Posty: 2032
|
|
Powrót do góry |
|
 |
floccus
Jeździ konno
|
Wysłany: 13 stycznia 2010, 11:19 Temat postu: |
|
|
nie czytałem wszystkiego więc wybaczcie. mogłeś napisać na jakim monitorze grasz i jaka rozdzielczość. imo nawet jak grasz tylko w trackmanie to bierz coś lepszego, żeby co chwilę nie wkurwiać się że coś przycina Ci np. w 1680x1050 na full detalach :-)
procesor w trackmanii nie będzie dużym spowolnieniem.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta

|
|
Powrót do góry |
|
 |
floccus
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
auroxx
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
floccus
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] mat154
V.I.P.

Ostrzeżeń: 2 Posty: 574
|
Wysłany: 13 stycznia 2010, 14:39 Temat postu: |
|
|
floccus napisał: |
auroxx napisał: |
jeśli jurek gra głównie w trackmanie, to niech kupi sobie lepszą kartę. to nie gta4 |
to teraz ja powiem parę słów, pierwsza odsłona trackmaniii nations forever ani nie powala grafiką ani nie jest aż tak wymagająca jak chociażby grid czy nfs shift więc mniej wymagająca karta też ją spokojnie pociągnie. Uważasz,że jak wydasz 500zł na grafikę to odczujesz różnicę grając tylko w trackmanię? Radzę dołożyć dodatkową ilość pamięci i przede wszystkim zainwestować w szybsze łącze internetowe-efekt murowany;) |
no jeśli uwazasz granie w 640x480 z minimalnymi detalami zeby miec dobra plynnosc gry lub np. w 1280x1024 ze srednimi detalami i 20fpsami za ok, to winszuje
każdy ma różne potrzeby i jeden nie potrzebuje mega efektow/drugiemu to przeszkadza. jeden nie widzi roznicy miedzy 20fpsami a 75stalymi fpsami na lcd... nie każdy ma 500zl zeby wydac na karte graficzna tylko po to zeby miec lepsza plynnosc/detale. ja jestem akurat czuly na takie rzeczy wychodze z zalozenia ze skoro już trace kawalek zycia na napierdalanie przy komputerze, no to zeby to było zajecie raczej przyjemne.
wiec jeśli ja bym mial kupowac karte graficzna za ~400zl to wolałbym dolozyc te 150-200zl zeby miec conajmniej gtxa260, nawet jeśli mam slabego dwujajowca
pozdrawiam
edit: jurek wiec polecam zainwestowac w gtxa260. ja mam wersje golden sample. gram na lcd z wymuszona synchronizacja pionowa przy 75hz, i jestem bardzo zadowolony ze stalych 75fps. z tego co patrzylem to Twoj procek 2.4ghz na rdzen + 1mb l2 cache na rdzen wiec porownywalny (lub ciut slabszy, trzeba jakieś benchmarki poszukac) z moim poprzednim c2d e6400. a jeśli chodzi o trackmanie to nie było praktycznie zadnej roznicy miedzy e6400 a e8400 (6mb cache). cheers |
Mam 8800gt, 2gb ramu ddr2, C2D e8400 i fpsy w TM(FullHD, detale max) nie spadaly mi poniżej 60 także nie mow, ze do TM potrzeba jakiegoś pro kompa.
Powrót do góry |
|
 |
floccus
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta

|
Wysłany: 13 stycznia 2010, 14:56 Temat postu: |
|
|
nabijamy posty, nabijamy -_- ostatnie zdanie w moim poście jest bardziej fachowe niż twoje pseudo porady kopiowane z uber purepc czy innych fór
tyta` napisał: |
to ja powiem żre zakup karty powyżej hd 4670 mija się z celem...dlaczego? bo masz za słaby procek do mocniejszych kart, po prostu procek może trochę zwolnić mocniejszą kartę i ją wykorzystasz tylko w ok 60% |
często pomijam głupie i bezsensowne riposty, ale skoro już skomentowałeś to wytłumacz wielki fachowcu dlaczego tak się dzieje. i jak obliczyłeś że ok. 60% rotfl.
jeśli jurek gra głównie w trackmanie, to niech kupi sobie lepszą kartę. to nie gta4
edit: oczywiście sorry jeśli cie urazilem, ale twoj post odczytalem jednoznacznie |
otóż Ty sobie wkładaj do słabego procka mocne karty...
napisze co napisałem na pierwszej stronie
"radek 4850 potrzebuje jakiegoś procka C2D ok. 3GHZ!! nie mówię już o 4870x2 ;o cze jeszcze lepszych kartach!! aby był w pełni wykorzystany.
przykład?
u mnie nowy cod działa dobrze na 4850 i C2D@3.5GHz, pomyśl sobie czy tak samo by działał na słabszym procku i tej samej karcie??jakimś amd 4000+?? nie sadzę, będzie spory spadek wydajności!! dlaczego? procek nie spełnia wymagań gry, jest wolny, jednoznacznie ma za małą moc obliczeniową i nie nadarzy przesyłać w bardzo szybkim czasie danych do karty, przez co karcie będzie się "nudzić" i nie zostanie w pełni wykorzystywana!! nie wiem czy to rozumiesz? "
Ty masz gtxa260 i do tego dobry procek...wyjmij te kartę i idź do kolegi który ma słabszy procek i podepnij do niego swoją kartę to sam zobaczysz!!
gry nie tylko są uzależnione od karty ale także od innych podzespołów min. procek, ram
edit: do gra4 gf 260 będzie dobry, ale do tego też bardzo mocny c2d!! wyobraz sobie jak by ta gra chodziła na gf 260 i amd 4800??...to teraz powiedz mi dlaczego ona będzie znacznie wolniej działać własnie na tym amd?
_________________ AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
floccus
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta

|
|
Powrót do góry |
|
 |
floccus
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 1472
|
Wysłany: 13 stycznia 2010, 17:12 Temat postu: |
|
|
mat154 napisał: |
Mam 8800gt, 2gb ramu ddr2, C2D e8400 i fpsy w TM(FullHD, detale max) nie spadaly mi poniżej 60 także nie mow, ze do TM potrzeba jakiegoś pro kompa. |
Miałem Intel Core Quad CPU Q6600 2.40Ghz, 4GB RAM i GF 8600 512MB i TM nawet na średnich nie szła bo przycinało itd. itp. Więc nie piernicz że TM nie potrzebuje kopa.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] mat154
V.I.P.

Ostrzeżeń: 2 Posty: 574
|
|
Powrót do góry |