Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 11:50 Temat postu: |
|
|
Zbakany ma prawo współczuć i ubolewać nad tą tragedią.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
#p~S* Scrappler
Yo MaDaFaKa

Ostrzeżeń: 1 Posty: 734
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 11:52 Temat postu: |
|
|
[*]
niewyobrażalna tragedia. Precedens w historii.
_________________ ...
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 11:57 Temat postu: |
|
|
Parę słów napiszę
1. Teksty o czarnym nicku byście sobie darowali. Wielki czyn k**wa. Żal. Może byś się wieczorem przeszedł gdzieś na msze czy obchody jakiegoś rodzaju jeżeli faktycznie odczuwacie żal.
2. Envy - To, że Twoja ideologia polityczna różni się od wizji państwa Kaczyńskiego, Szmajdzińskiego, Szczygło, Kurtyki, Kwiatkowskiego, Stasiaka, Putry, Gosiewskiego, Wassermanna nie oznacza, że w takim momencie tak możesz mówic. Swoją drogą dziwi mnie to nieco. A jeśli są ludzie, którzy Cie nie lubią na tmpl, a Tobie zmarłaby matka i byłbyś bardzo smutny a inni mówili "HAHAHAHA DOBRZE SKURWYSYNOWI" to byłoby miło? Moim zdaniem trzeba nieco taktu. Nie każdy go musi miec, cóż.
Teksty o odbieraniu admina bez sensu. Nie widzę ku temu powodów.
3. Leon - gdy w Polsce ogłaszano żałoby z powodu śmierci 10 górników, uważałem podobnie. Że na polskich drogach ginie więcej ludzi co jakiś czas. A jednak tu zginęło prawie 90 osób kluczowych dla Polski. Polskie wojsko straciło praktycznie WSZYSTKICH istotnych zarządzających. Czy Ty tego k**wa nie widzisz? Ale ch**, jak Cie to nie rusza to pozdro. Swoją drogą podciąganie obrażania prezydenta pod życie w wolnym kraju jest błędem.
4. Jak wpiszemy w google "tupolew" to tylko katastrofy wyskakują. Dla porównania wpisanie "boeing" czy "airbus" daje inny wynik. Dziwi mnie to trochę, bowiem faktycznie inwestycje w debilne sprawy są coraz podejmowane, a na istotne rzeczy ludzie leją. Już była katastrofa CASY. Wniosków niestety nie wyciągnięto jak widac. Dziwi mnie, że w jednym momencie na pokładzie samolotu było tyle tak ważnych osób.
Cytat: |
Cieszy mię ten rym: Polak mądry po szkodzie:
lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
nową przypowieść Polak sobie kupi,
że i przed szkodą, i po szkodzie głupi. |
Ruscy swoją drogą to też ciekawi są. To jest k**wa dzicz, tam się nic nie zmieniło. Są ludzie, którzy SRAJĄ pieniędzmi i nie mają co z nimi robić a reszta żre g*wno i żyje na granicy ubóstwa. Ujęcia sprzed kilku godzin gdzie wyprowadzają dziennikarzy też daje do myślenia. Dzwonił do mnie znajomy fotograf starszy stażem i doświadczeniem, wspomniał jakoby na miejscu zabierane były aparaty i kamery. Nie wiem ile w tym prawdy, ale nie zdziwiłoby mnie to gdyby to była prawda.
Sam nie przepadałem za Kaczyńskim i PiSowskimi posłami, ale nie przeczę - zszokowało mnie to. Gdy rano zadzwoniła do mnie koleżanka nie wierzyłem.
A jeszcze kilka miesięcy temu zrobiłem mu zdjęcia. To przygnębiające.
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
 |
FRED
Street shaman!

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G Wally
Team Poland

Pochwał: 1 Posty: 1346
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 12:21 Temat postu: |
|
|
Ja oczywiście również ubolewam nad tym co się stało...
I (nie) myślę tu sobie "zginął Lech Kaczyński". Prawda jest taka, że "Zginęła Głowa Państwa w którym się urodziłem, w którym mieszkam".
Co do wszystkich poprzednich Żałób Narodowych, uważałem je za niepotrzebne, argument ten sam co u wszystkich "ilu ludzi umiera dziennie na świecie z powodu...". Ale skoro zginęła Głowa Narodu, chyba żałoba jest uzasadniona.
Co jak co, ale jak rano mnie obudził sms czy prezydent nie żyje, włączylem telewizor , i zobaczyłem napis "ZGINĄŁ PREZYDENT RP", to coś we mnie drgnęło. Na pewno nie będę obojętny, jakikolwiek samolot by się rozbił, z kompletnie anonimowymi ludźmi, byłaby ogromna afera w mediach. Trafiło akurat na osoby będące w tym państwie kimś więcej niż przeciętnymi mieszkańcami, trafiło na osoby, które miały w tym kraju jakąś decyzyjność. A to oznacza możliwość wielkiego burdelu we władzach w tym momencie, patrzę na to z tego punktu widzenia także.
A co do tego co napisał Envy:
Wiem, że to, anarchista, metal, ale swoją wypowiedzią pokazał, że jest typowym metalowym dzieckiem, które zawsze jest na NIE. Znam kilku takich, i proponuję Ci, żebyś zmienił swój stosunek otaczającej Cię rzeczywistości. Tu nie chodzi o muzykę, bo sam metalu słucham od czasu do czasu, choć wolę trochę lżejsze klimaty, ale zastanów się, CZY KTOŚ Z TYCH LUDZI SKRZYWDZIŁ CIĘ OSOBIŚCIE?
Bo podejrzewam, że nie. A ja jedynie źle życzę osobom, które mi wyrządziły jakąś krzywdę osobiście, a nie życzę źle każdemu kto jest przy władzy, bo taki jest fajny image, true metal satan madafaka...
I każdy kto ma pisać jakieś nieprzychylne teksty na temat ludzi którzy zginęli w tym samolocie, niech sobie pomyśli tak:
Jeśli ma miejsce jakaś śmierć, jakich wiele w danej godzinie, to dotyka mnie śmierć bliskich znajomych, rodziny, bo Ci ludzie znaczyli wiele w naszym życiu rodzinnym.
Czuję się Polakiem, a dziś zginęły najważniejsze osoby w tym momencie w Naszym Narodzie, dlatego ta katastrofa dotyka także mnie, jako Polaka.
I oczywiście chciałem napisać - bo po tonie wypowiedzi, może niektórym się nie wydawać - moje upodobania polityczne są kompletnie inne niż naszego byłego prezydenta, głosowałem i głosował będę na ugrupowania centrolewicowe.
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 12:27 Temat postu: |
|
|
Nie rozumiem jak możecie mówić, że nie jest wam żal jakiejkolwiek osoby tam?! Przecież to był wasz prezydent... najważniejsze osoby w państwie... omg... przez takie gadanie to domyślam się, że lejecie na swoją ojczyznę i w razie wojny albo innej tragedii narodowej nadal będziecie siedzieć i napierdalać w trackmanię na kompie!! Ja też nie popierałem ich polityki ale bez przesady.
Co do Loxa to zgadzam się. Nawet firmy mają swoje przepisy, iż na wyjazdy szkoleniowe prezesi i najważniejsze osoby zarządzające firmą nie mogą przemieszczać się jednym pojazdem właśnie w obawie o katastrofę losową.
Decyzję o tym podejmuje szef Biura Bezpieczeństa Narodowego, Pan Aleksander Szczygło, który w wyniku tej błędnej decyzji, zginął.
Brakowało tam tylko Tuska i marszałka sejmu i co? Kraj bez jakiejkolwiek władzy... Wtedy to byśmy byli pogrążeni w niezłym gównie.
Jednak gdyby polecieli kilkoma samolotami zaraz by lud pokroju enviego głosił iż marnotrawią pieniądze. To samo przy zakupie nowych samolotów. Nigdy tego nie robili w obawie o przegrane wybory...
Jednak mądry Polak po szkodzie. Teraz mówili, że samolot wyposażony był w nowoczesne technologię nawigacyjne, jednak lądował na starym wojskowym lotnisku, który w swoich systemach nawigacyjnych ma jedynie informację, iż ktoś leci i... tyle. Na nowoczesnych lotniskach można lądować nawet nie nic nie widząc, bo mają dokładne pomiary o położeniu i wysokości samolotu.
I co wy macie do rosyjskiej milicji?! To miejsce katastrofy, a nie wybieg modelek!!! Trzeba zabezpieczyć ślady, szukać możliwie ocalałych, szukać czarnej skrzynki, a na ch** im walające się pod nogami dziennikarskie gnidy??!!!
Czy chcecie czy nie, to jest tragedia całego Narodu Polskiego. Wielki żal dla osób, które jeszcze nie dorosły na tyle, by móc to zrozumieć.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach

Ostrzeżeń: 1 Posty: 454
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 12:34 Temat postu: |
|
|
Ja się budzę na kacu a tu taka wiadomość, lepszego wyleczenia nigdy nie miałem...
A tak abstrachując od wszystkiego, jak tu nie wkurwiać się na społeczeństwo?
Na nk wszyscy wyglądają jak Kaczyński sądząc po zdjęciach w galerii, Demotywatory zablokowane na dobry tydzień, bo średnio co kwadrans dochodzi około 20 stron w poczekalni o treści 'KACZYŃSKI [*]'
14-letnie dzieciaki wypowiadają się, jak to państwo traci suwerenność nagle, no k**wa? To nie przebudzenie patriotyzmu, tylko chrzaniona moda.
Wytrzyma się te najbliższe dni, potem zaczną się ciekawszy wywody typu:
"Zginęli sami niewygodni Tuskowi - Szef ZUS, NPB, Wasserman, cała kancelaria - czy to nie zbieg okoliczności?"
Wszedłem z ciekawości na strony BBC i CNN żeby poczytać, co zagranica sądzi o tym. Poza tym, że napisali że 'Mr Kaczynski was a very controversial politician, who won election against DONALD DUSK [!!]', to do komentarzy dorwali się Polacy, którzy wtrącają niepotrzebne trzy grosze typu "Boże, coś Polskę"
Tak więc, za króla Olbrachta wyginęła szlachta
Za prezydenta Lecha wyginęła... brak rymu, to przez kaca.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 12:35 Temat postu: |
|
|
Maybe. napisał: |
Wielki żal dla osób, które jeszcze nie dorosły na tyle, by móc to zrozumieć. |
wyjąłeś mi to z ust.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*WDD* digger
V.I.P.

Ostrzeżeń: 1 Posty: 360
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 12:45 Temat postu: |
|
|
Wally dobrze ubrał w słowa co sam chciałem napisać. W jednej chwili zginęło tak wiele osób, Polaków, którzy byli elitą naszego kraju, prezydent, wybitni ludzie... i czuję głęboki żal z tego powodu jako Polak. Urodziłem się i wychowałem w tym kraju i to był nasz prezydent, nie każdy musiał go lubić, zgadzać się z nim ale został wybrany przez większość aby sprawował władzę. Nie przepadałem za nim ale ostatnio nabrałem do niego szacunku. A teraz nie żyje... Dla mnie to niewyobrażalna tragedia. Tak samo z dowódcami wojsk, którzy także zginęli.
Jako Polacy powinniśmy teraz zatrzymać się na chwilę, zastanowić i razem oddać hołd tym, którzy tam zginęli. Tym bardziej, że jechali tam aby samemu oddać hołd i uczcić pamięć pomordowanych Polaków 70 lat temu, pewnie niektórzy z was stracili tam kogoś ze swojej rodziny.
Bądźmy solidarni i wbrew różnicom zdań bądźmy ponad tym co tak mało ważne w obliczu tej tragedii.
Powrót do góry |
|
 |
Perlo
Jeździ konno
|
Wysłany: 10 kwietnia 2010, 12:46 Temat postu: |
|
|
To jest potworna tragedia. Ale teraz najgorszą rzeczą po tym wszystkim jest to, że Kaczyński urośnie do ranki trzeciego papieża i drugiego Jacksona.. Przez 3 tygodnie będzie pewno żałoba i ciągle będą o tym gadać (jak o Jacksonie m. in.).. Wybaczcie, ale ja życia nie traktuje na ważniejsze-mniejważne. Powiem tak, nie lubiłem Kaczyńskiego - nie życzyłem mu śmierci, a tymbardziej tamtym ludziom na pokładzie. Fakt, stała się tragedia - trudno. Nie odstanie się tym, ze będziemy płakać i mówić jaki on to był wspaniały i jak tego żałujemy.. Dla mnie ta tragedia to niewiele ważniejszego co śmierć ludzi na drogach - a tych śmierci jest dość sporo, prawda? Mam też dość hipokryzji ludzi wyzywających ludzi od d#$$!i śmiejących się ze śmierci. Mają prawo to robić, takie same jak wy płakać choć dla mnie płakanie i rozpaczanie jest bardziej żałosne '-_-
Powiem tyle - okay, straszna tragedia, przykro mi, ale nic więcej.
Powrót do góry |
|
 |
[POL] SuNRisE
Emerytowany Admin

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gobis
Lubi ostrą jazdę