Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Tragedia w rosji
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14, 15, 16  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 1
Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 11:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Zbakany ma prawo współczuć i ubolewać nad tą tragedią.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
#p~S* Scrappler
Yo MaDaFaKa

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 11:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

[*]
niewyobrażalna tragedia. Precedens w historii.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Parę słów napiszę

1. Teksty o czarnym nicku byście sobie darowali. Wielki czyn k**wa. Żal. Może byś się wieczorem przeszedł gdzieś na msze czy obchody jakiegoś rodzaju jeżeli faktycznie odczuwacie żal.

2. Envy - To, że Twoja ideologia polityczna różni się od wizji państwa Kaczyńskiego, Szmajdzińskiego, Szczygło, Kurtyki, Kwiatkowskiego, Stasiaka, Putry, Gosiewskiego, Wassermanna nie oznacza, że w takim momencie tak możesz mówic. Swoją drogą dziwi mnie to nieco. A jeśli są ludzie, którzy Cie nie lubią na tmpl, a Tobie zmarłaby matka i byłbyś bardzo smutny a inni mówili "HAHAHAHA DOBRZE SKURWYSYNOWI" to byłoby miło? Moim zdaniem trzeba nieco taktu. Nie każdy go musi miec, cóż.

Teksty o odbieraniu admina bez sensu. Nie widzę ku temu powodów.

3. Leon - gdy w Polsce ogłaszano żałoby z powodu śmierci 10 górników, uważałem podobnie. Że na polskich drogach ginie więcej ludzi co jakiś czas. A jednak tu zginęło prawie 90 osób kluczowych dla Polski. Polskie wojsko straciło praktycznie WSZYSTKICH istotnych zarządzających. Czy Ty tego k**wa nie widzisz? Ale ch**, jak Cie to nie rusza to pozdro. Swoją drogą podciąganie obrażania prezydenta pod życie w wolnym kraju jest błędem.

4. Jak wpiszemy w google "tupolew" to tylko katastrofy wyskakują. Dla porównania wpisanie "boeing" czy "airbus" daje inny wynik. Dziwi mnie to trochę, bowiem faktycznie inwestycje w debilne sprawy są coraz podejmowane, a na istotne rzeczy ludzie leją. Już była katastrofa CASY. Wniosków niestety nie wyciągnięto jak widac. Dziwi mnie, że w jednym momencie na pokładzie samolotu było tyle tak ważnych osób.

Cytat:
Cieszy mię ten rym: Polak mądry po szkodzie:
lecz jeśli prawda i z tego nas zbodzie,
nową przypowieść Polak sobie kupi,
że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.

Ruscy swoją drogą to też ciekawi są. To jest k**wa dzicz, tam się nic nie zmieniło. Są ludzie, którzy SRAJĄ pieniędzmi i nie mają co z nimi robić a reszta żre g*wno i żyje na granicy ubóstwa. Ujęcia sprzed kilku godzin gdzie wyprowadzają dziennikarzy też daje do myślenia. Dzwonił do mnie znajomy fotograf starszy stażem i doświadczeniem, wspomniał jakoby na miejscu zabierane były aparaty i kamery. Nie wiem ile w tym prawdy, ale nie zdziwiłoby mnie to gdyby to była prawda.

Sam nie przepadałem za Kaczyńskim i PiSowskimi posłami, ale nie przeczę - zszokowało mnie to. Gdy rano zadzwoniła do mnie koleżanka nie wierzyłem.

A jeszcze kilka miesięcy temu zrobiłem mu zdjęcia. To przygnębiające.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

I zaczynają się łańcuszki. POLSKA

Powrót do góry
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Na naszych oczach tworzy się właśnie historia, największa tragedia Polski na przełomie setek lat. Mam tylko mała prośbę, czy mogli byście k**wa nie wklejać tych pierdolonych pseudo zniczy? To nie jest wyraz szacunku tylko pierdolona moda, dodatkowo dojebcie sobie obrazek na nk jacy to z was wielcy patrioci a połowa z was nawet nie interesowała się polityka a Kaczyńskim życzyła źle ("bo to kaczory są") tak wiec trochę opanowania proszę bo to kpina i żenada.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Coof jeśli nie pojde na msze albo gdzie kolwiek tzn ze nie jest mi zal? każdy okazuje to po swojemu.

Powrót do góry
FRED
Street shaman!

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie spodziewałem się, że za mojego krótkiego życia wydarzy się coś, co zmieni nasz kraj nieodwracalnie... Jak podbiła do mnie matka z zapłakanymi oczami.. w pierwszej chwili pomyślałem o najgorszym - śmierć znajomego/kogoś z rodziny - bo tak właśnie zareagowała.... Ale jak mi powiedziała o co chodzi... ZONK. Ja w ogóle nie ogarniam, co się teraz wokół nas dzieje... Poprostu jestem w totalnym szoku. Jedna chwila, tyle Ludzi (elita... LUDZIE POLSKA ELITA)... krach
ubolewam niezmiernie... Sad
a co niektórzy niech się ogarną troszke!!!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie twierdzę tak. A jednak moim zdaniem wklejenie znicza na TMPL.INFO nie ukazuje, abyś się specjalnie zmartwił. To jest nic.

Powrót do góry
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Coof napisał:
Nie twierdzę tak. A jednak moim zdaniem wklejenie znicza na TMPL.INFO nie ukazuje, abyś się specjalnie zmartwił. To jest nic.

ja nigdzie znicza nie wkleilem, wiec proszę nie do mnie ta mowa;] czuje się zle z tym ze stracilismy tylu ludzi z najwyzszych sfer ale nie czuje potrzeby zeby isc na jakieś obchody, a tymbardziej do kosciola.

Powrót do góry
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie skierowałem żadnej uwagi personalnie do Ciebie -.-

Wszedłem na demotywatory. Zgadłem co zobaczę ;]

Powrót do góry
P4G Wally
Team Poland

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja oczywiście również ubolewam nad tym co się stało...

I (nie) myślę tu sobie "zginął Lech Kaczyński". Prawda jest taka, że "Zginęła Głowa Państwa w którym się urodziłem, w którym mieszkam".
Co do wszystkich poprzednich Żałób Narodowych, uważałem je za niepotrzebne, argument ten sam co u wszystkich "ilu ludzi umiera dziennie na świecie z powodu...". Ale skoro zginęła Głowa Narodu, chyba żałoba jest uzasadniona.

Co jak co, ale jak rano mnie obudził sms czy prezydent nie żyje, włączylem telewizor , i zobaczyłem napis "ZGINĄŁ PREZYDENT RP", to coś we mnie drgnęło. Na pewno nie będę obojętny, jakikolwiek samolot by się rozbił, z kompletnie anonimowymi ludźmi, byłaby ogromna afera w mediach. Trafiło akurat na osoby będące w tym państwie kimś więcej niż przeciętnymi mieszkańcami, trafiło na osoby, które miały w tym kraju jakąś decyzyjność. A to oznacza możliwość wielkiego burdelu we władzach w tym momencie, patrzę na to z tego punktu widzenia także.

A co do tego co napisał Envy:
Wiem, że to, anarchista, metal, ale swoją wypowiedzią pokazał, że jest typowym metalowym dzieckiem, które zawsze jest na NIE. Znam kilku takich, i proponuję Ci, żebyś zmienił swój stosunek otaczającej Cię rzeczywistości. Tu nie chodzi o muzykę, bo sam metalu słucham od czasu do czasu, choć wolę trochę lżejsze klimaty, ale zastanów się, CZY KTOŚ Z TYCH LUDZI SKRZYWDZIŁ CIĘ OSOBIŚCIE?
Bo podejrzewam, że nie. A ja jedynie źle życzę osobom, które mi wyrządziły jakąś krzywdę osobiście, a nie życzę źle każdemu kto jest przy władzy, bo taki jest fajny image, true metal satan madafaka...

I każdy kto ma pisać jakieś nieprzychylne teksty na temat ludzi którzy zginęli w tym samolocie, niech sobie pomyśli tak:

Jeśli ma miejsce jakaś śmierć, jakich wiele w danej godzinie, to dotyka mnie śmierć bliskich znajomych, rodziny, bo Ci ludzie znaczyli wiele w naszym życiu rodzinnym.
Czuję się Polakiem, a dziś zginęły najważniejsze osoby w tym momencie w Naszym Narodzie, dlatego ta katastrofa dotyka także mnie, jako Polaka.

I oczywiście chciałem napisać - bo po tonie wypowiedzi, może niektórym się nie wydawać - moje upodobania polityczne są kompletnie inne niż naszego byłego prezydenta, głosowałem i głosował będę na ugrupowania centrolewicowe.

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...

Powrót do góry
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ah. Nie ubrałem tak dobrze w słowa tego co sądziłem. Podpisuję się pod Wallym całym sobą.

Powrót do góry
Maybe.
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie rozumiem jak możecie mówić, że nie jest wam żal jakiejkolwiek osoby tam?! Przecież to był wasz prezydent... najważniejsze osoby w państwie... omg... przez takie gadanie to domyślam się, że lejecie na swoją ojczyznę i w razie wojny albo innej tragedii narodowej nadal będziecie siedzieć i napierdalać w trackmanię na kompie!! Ja też nie popierałem ich polityki ale bez przesady.

Co do Loxa to zgadzam się. Nawet firmy mają swoje przepisy, iż na wyjazdy szkoleniowe prezesi i najważniejsze osoby zarządzające firmą nie mogą przemieszczać się jednym pojazdem właśnie w obawie o katastrofę losową.

Decyzję o tym podejmuje szef Biura Bezpieczeństa Narodowego, Pan Aleksander Szczygło, który w wyniku tej błędnej decyzji, zginął.

Brakowało tam tylko Tuska i marszałka sejmu i co? Kraj bez jakiejkolwiek władzy... Wtedy to byśmy byli pogrążeni w niezłym gównie.

Jednak gdyby polecieli kilkoma samolotami zaraz by lud pokroju enviego głosił iż marnotrawią pieniądze. To samo przy zakupie nowych samolotów. Nigdy tego nie robili w obawie o przegrane wybory...

Jednak mądry Polak po szkodzie. Teraz mówili, że samolot wyposażony był w nowoczesne technologię nawigacyjne, jednak lądował na starym wojskowym lotnisku, który w swoich systemach nawigacyjnych ma jedynie informację, iż ktoś leci i... tyle. Na nowoczesnych lotniskach można lądować nawet nie nic nie widząc, bo mają dokładne pomiary o położeniu i wysokości samolotu.

I co wy macie do rosyjskiej milicji?! To miejsce katastrofy, a nie wybieg modelek!!! Trzeba zabezpieczyć ślady, szukać możliwie ocalałych, szukać czarnej skrzynki, a na ch** im walające się pod nogami dziennikarskie gnidy??!!!

Czy chcecie czy nie, to jest tragedia całego Narodu Polskiego. Wielki żal dla osób, które jeszcze nie dorosły na tyle, by móc to zrozumieć.

Powrót do góry
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja się budzę na kacu a tu taka wiadomość, lepszego wyleczenia nigdy nie miałem...

A tak abstrachując od wszystkiego, jak tu nie wkurwiać się na społeczeństwo?

Na nk wszyscy wyglądają jak Kaczyński sądząc po zdjęciach w galerii, Demotywatory zablokowane na dobry tydzień, bo średnio co kwadrans dochodzi około 20 stron w poczekalni o treści 'KACZYŃSKI [*]'

14-letnie dzieciaki wypowiadają się, jak to państwo traci suwerenność nagle, no k**wa? To nie przebudzenie patriotyzmu, tylko chrzaniona moda.

Wytrzyma się te najbliższe dni, potem zaczną się ciekawszy wywody typu:

"Zginęli sami niewygodni Tuskowi - Szef ZUS, NPB, Wasserman, cała kancelaria - czy to nie zbieg okoliczności?"

Wszedłem z ciekawości na strony BBC i CNN żeby poczytać, co zagranica sądzi o tym. Poza tym, że napisali że 'Mr Kaczynski was a very controversial politician, who won election against DONALD DUSK [!!]', to do komentarzy dorwali się Polacy, którzy wtrącają niepotrzebne trzy grosze typu "Boże, coś Polskę"

Tak więc, za króla Olbrachta wyginęła szlachta
Za prezydenta Lecha wyginęła... brak rymu, to przez kaca.

Powrót do góry
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 5

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Maybe. napisał:
Wielki żal dla osób, które jeszcze nie dorosły na tyle, by móc to zrozumieć.

wyjąłeś mi to z ust.

Powrót do góry
*WDD* digger
V.I.P.

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Wally dobrze ubrał w słowa co sam chciałem napisać. W jednej chwili zginęło tak wiele osób, Polaków, którzy byli elitą naszego kraju, prezydent, wybitni ludzie... i czuję głęboki żal z tego powodu jako Polak. Urodziłem się i wychowałem w tym kraju i to był nasz prezydent, nie każdy musiał go lubić, zgadzać się z nim ale został wybrany przez większość aby sprawował władzę. Nie przepadałem za nim ale ostatnio nabrałem do niego szacunku. A teraz nie żyje... Dla mnie to niewyobrażalna tragedia. Tak samo z dowódcami wojsk, którzy także zginęli.

Jako Polacy powinniśmy teraz zatrzymać się na chwilę, zastanowić i razem oddać hołd tym, którzy tam zginęli. Tym bardziej, że jechali tam aby samemu oddać hołd i uczcić pamięć pomordowanych Polaków 70 lat temu, pewnie niektórzy z was stracili tam kogoś ze swojej rodziny.

Bądźmy solidarni i wbrew różnicom zdań bądźmy ponad tym co tak mało ważne w obliczu tej tragedii.

Powrót do góry
Perlo
Jeździ konno

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

To jest potworna tragedia. Ale teraz najgorszą rzeczą po tym wszystkim jest to, że Kaczyński urośnie do ranki trzeciego papieża i drugiego Jacksona.. Przez 3 tygodnie będzie pewno żałoba i ciągle będą o tym gadać (jak o Jacksonie m. in.).. Wybaczcie, ale ja życia nie traktuje na ważniejsze-mniejważne. Powiem tak, nie lubiłem Kaczyńskiego - nie życzyłem mu śmierci, a tymbardziej tamtym ludziom na pokładzie. Fakt, stała się tragedia - trudno. Nie odstanie się tym, ze będziemy płakać i mówić jaki on to był wspaniały i jak tego żałujemy.. Dla mnie ta tragedia to niewiele ważniejszego co śmierć ludzi na drogach - a tych śmierci jest dość sporo, prawda? Mam też dość hipokryzji ludzi wyzywających ludzi od d#$$!i śmiejących się ze śmierci. Mają prawo to robić, takie same jak wy płakać choć dla mnie płakanie i rozpaczanie jest bardziej żałosne '-_-

Powiem tyle - okay, straszna tragedia, przykro mi, ale nic więcej.

Powrót do góry
[POL] SuNRisE
Emerytowany Admin

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ciężko w to wszystko uwierzyć.

Wally również się pod tym podpisuje

Powrót do góry
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 12:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Coof napisał:
Leon - gdy w Polsce ogłaszano żałoby z powodu śmierci 10 górników, uważałem podobnie. Że na polskich drogach ginie więcej ludzi co jakiś czas. A jednak tu zginęło prawie 90 osób kluczowych dla Polski. Polskie wojsko straciło praktycznie WSZYSTKICH istotnych zarządzających. Czy Ty tego kur** nie widzisz? Ale ch**, jak Cie to nie rusza to pozdro.

I co? Mam płakać ? To nie mi rodzice, po nich mogę zapłakać a ty chcesz to idź rycz w poduszkę.
A i wez chybecka bo też się chłopak rozżalił Very Happy

Powrót do góry
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

http://img233.yfrog.com/i/51469916.jpg/

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 4 z 16

Skocz do: