Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Robienie tras
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
LeVyyy
Jeździ konno


Dołączył: 29 Lut 2012
Posty: 42
Skąd: Karniewo

PostWysłany: 04 marca 2012, 13:57    Temat postu: Robienie tras Odpowiedz z cytatem  

Cześć. Borykam się z problemem. Chcę zrobić fajną traskę. Widziałem takie coś jak np: meta jest ze startem "połączona". Jak takie coś zrobić? [/b]
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Bogdan
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 22 Sie 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1472

Skąd: przyjdzie Mikołaj?

PostWysłany: 04 marca 2012, 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

http://forum.mania-creative.com/thread-2421.html
Poza tym, było opisywane to wiele razy na forum. Wystarczy poszukać.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
*WDD* Ścierens
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 03 Maj 2011
Ostrzeżeń: 1
Posty: 288

Skąd: Piekary Śląskie

PostWysłany: 06 marca 2012, 8:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

A swoją drogą to duży ten screen nie jest.
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG MSN Messenger
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 06 marca 2012, 8:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jeśli chodzi Tobie o mixowanie elementów to trzeba wrzucić w główny plik tm TmUnlimiter 0.4.2 - rozpakowany.Po wrzuceniu odpalasz go ikonką samochodzika a link do tmUnlimiter to ten co podał Bogdan.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 06 marca 2012, 14:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Żeby nie zmieniać tematu zapytam Was w tym.
Działa u Was ten najnowszy TmUnlimiter 0.4.2, bo u mnie na systemie Windows XP nie chce odpalić?
Poprzednia wersja 0.3 oraz 0.2 działają bez problemu.
Ktoś miał podobny problem?

Nie byłoby problemu, gdyby nie możliwości wersji 0.4. - z tego co widać można miksować środowiska, a to już jest coś nowego.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 06 marca 2012, 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

u mnie działa.a zrobiłeś aktualizację tm?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 06 marca 2012, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Posiadam wersję: Trackmania United Forever 2.11.26 pl i jak klikam na aktualizacji to pisze,że posiadam aktualną wersję.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 07 marca 2012, 2:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ściągnij wersje którą w linku podał Bogdan powinno działać
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Mar 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 771

Skąd: LKR

PostWysłany: 07 marca 2012, 9:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Posiadam tę samą wersję gry co Jurek i odpaliło mi z pierwszego kopa. Tam gdzie Bogdan podał linka są jeszcze jakieś dwie pierdółki - spróbuj zainstalować.
_________________


C13

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 07 marca 2012, 15:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Wrzuciłem do głównego katalogu gry tą wersję 0.4 z tymi "pierdółkami" i jak odpalam ze swojego konta united to wywala mnie na pulpit. Natomiast jeśli wybiorę jakieś dowolne inne konto nations to uruchamia się, ale jedynie z klockami nations. Jest tylko jedno środowisko. Czy Wam uruchamiają się inne środowiska, znaczy więcej klocków?


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 07 marca 2012, 18:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mi w united się nie włącza więc wnioskując tmunlimiter jest dla posiadaczy Tm wersji nations
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 07 marca 2012, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

TmT Kenny napisał:
mi w united się nie włącza więc wnioskując tmunlimiter jest dla posiadaczy Tm wersji nations


Niby tak, ale w takim razie jak powstała mapka z tego filmiku co jest w pierwszym poście linku od Bogdana?
Dzięki za sprawdzenie Kenny.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
P4G tyta
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 20 Kwi 2008
Ostrzeżeń: 4
Posty: 481

Skąd: Rybnik

PostWysłany: 07 marca 2012, 20:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

na united działają wszystkie środowiska lecz są z czasami małe kłopoty z klockami, na nations działa tylko jedno środowisko
_________________
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 15 marca 2012, 19:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

[quote="tyta"]na united działają wszystkie środowiska lecz są z czasami małe kłopoty z klockami, na nations działa tylko jedno środowisko[quote]

To jak wyjaśnisz że się nie chcę u większości włączyć?

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Bogdan
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 22 Sie 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1472

Skąd: przyjdzie Mikołaj?

PostWysłany: 15 marca 2012, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jurek, a zainstalowałeś sobie Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package ? U mnie działa bez problemowo.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 15 marca 2012, 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Poinstalowałem te wszystkie pierdółki, ale niestety musiałem wrócić do poprzedniej wersji. Bynajmniej mapki budowane na niej będą dostępne dla wszystkich, bo na tych klockach z innych środowisk to raczej nie wyda na stadium? No, chyba, że ma się united.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Bogdan
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 22 Sie 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1472

Skąd: przyjdzie Mikołaj?

PostWysłany: 16 marca 2012, 7:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jak zapodasz taką mapę na serwer i ktoś kto nie ma konta United, zostanie wywalony z serwera w chwili załadowania mapy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 16 marca 2012, 8:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jak to rpg na stadium to nie wywali chyba że to by było na różnych środowiskach

na strefie rpg są takie trasy mam konto united u mnie nie wywala

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Bogdan
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 22 Sie 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1472

Skąd: przyjdzie Mikołaj?

PostWysłany: 16 marca 2012, 18:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

TmT Kenny napisał:
chyba że to by było na różnych środowiskach

O tym piszę, więc troszkę czytanie ze zrozumieniem się kłania.
TMNF nie obsłuży innych środowisk, bo ich nie masz, to wtedy wykop ze serwera. Jeżeli trasa jest tylko na środowisku stadium, to problemu nie ma.
Wszystko jest logiczne.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 31 Sie 2010
Ostrzeżeń: 1
Posty: 282

Skąd: Żywiec

PostWysłany: 17 marca 2012, 7:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jeśli w plikach .ini pozmieniamy wielkości map tj. że będzie można wykraczać polem roboczym nawet poza stadion to tak samo będzie wywalac. może, że ma się włączoną tm przez unlimitera
_________________
TrackMania - I jedziesz dalej!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?