Jurek
Gangsta Mapper
|
Wysłany: 10 grudnia 2012, 11:57 Temat postu: [Poradnik] Jak grać na serwerze bez FREEZONE |
|
|
Po wprowadzeniu przez Nadeo ograniczeń z serwerami Freezone wielu z Was - posiadaczy darmowych kont - boryka się z problemem grania na serwerach. Dla starszych graczy to jest rzecz prosta. Niestety, nowi gracze nie wiedzą jak wejść na serwer, który nie ma w nazwie "Freezone".
Nie mogłem znaleźć podobnego poradnika więc postanowiłem go zrobić sam. Myślę, że powinien być to podstawowy poradnik gracza z darmowym kontem TMNF.
Podstawowa zasada jest taka, by móc grać na takim serwerze - musimy ten serwer dodać do ulubionych, ale maksymalnie możemy mieć w ulubionych (favorites) 3 serwery.
Co zrobić, gdy mamy ich więcej i jak uaktualnić listę ulubionych?
Wchodzimy na tę stronę:
https://player.trackmania.com
Tutaj wpisujemy nasz login i hasło i klikamy "Connexion".
Po zalogowaniu, po lewej stronie w zakładce "Favorites" ukaże nam się lista serwerów, które w przeszłości dodaliśmy do ulubionych, a które choć nie są widoczne z gry - ciągle tam istnieją.
Teraz wystarczy w kolumnie: Remove Favorite Server odznaczyć krzyżyki kasując w ten sposób stare, niechciane na liście ulubionych serwery.
Można wykasować wszystkie - wtedy mamy pewność, że te, które dodamy, ponownie będą działać. Maksymalnie możemy mieć 3 ulubione serwery.
Jak dodać do ulubionych jakiś serwer?
Musimy znać login serwera i dopisać go zamiast XXXXX w tym linku:
tmtp://#addfavourite=XXXXX
Na przykład serwer RPG-POLAND ma login: vni1
Wpisujemy więc tmtp://#addfavourite=vni1
Adres wpisujemy w przeglądarce i klikamy.
W ten sposób dodaliśmy serwer do ulubionych.
Jak sprawdzić, czy wykonaliśmy wszystko pomyślnie? Wystarczy odpalić grę i poszukać serwer w ulubionych, albo odpalić w przeglądarce link:
tmtp://#join=XXXXX
W miejsce XXXXX wpisujemy login serwera.
Np. Serwer RPG-POLAND: tmtp://#join=vni1
Będąc na serwerze obsługiwanym przez XAseco, login serwera można łatwo sprawdzić, wpisując na czacie komendę /serverlogin
POWODZENIA !
|
|
|