Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
P4G Wally
Team Poland
Pochwał: 1 Posty: 1346
|
Wysłany: 26 lipca 2006, 10:38 Temat postu: Trasa dla AMBITNYCH |
|
|
Witam wszystkich Fanów TMN
Mam zaszczyt przedstawic wam trase o nazwie Arround the WORLD.
Jest to dluga trasa (ok 7min), ale zawarlem w niej mysle wszystko poza wallridem, poniewaz zajalby mi za dużo miejsca na mapie...
Jest w niej wiele skokow, technicznych odcinkow, nitro, zakretow, sa Offroady i Loopy, jednym slowem mapa dla PRO
jeśli ktos ma tu dobry rekord to znaczy ze jest naprawdę dobrym graczem, bo ta trasa łączy w sobie wszystko!
Nie ma w niej Cuta, byla dluuuuuugo planowana i jeszcze dluuuuuuuuuuuuuzej robiona ale polecam
Zachecam do przesylania swoich PB
poza tym zachecam do komentowania na TMX
każdy komentarz pomoze i każda nagroda
Pozdrawiam i zostawiam link
" target="_blank" class="postlink">
|
Powrót do góry |
|
|
Zeo
nawro
Pochwał: 2 Posty: 671
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] nawias
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
Wysłany: 26 lipca 2006, 11:43 Temat postu: |
|
|
No coz, Dziekuje Nawro za Award i dziekuje Nawias za KONSRUKTYWNA krytyke
Niestety musze przyznac, ze nie moglem robić zbytnio oznakowania, poniewaz mieszaloby się to z innymi elementami trasy tzn, ta sama sygnalizacje widzielibysmy na kilku roznych plaszczyznach, wiec robilem ta sygnalizacje tylko w miejscach niezbednych.
Mysle ze przy odpowiednim skupieniu na trasie da się zauwazyc każdy ostry zakret, aczkolwiek nie zawsze jest to proste.
Coz niestety taka trasa zajmuej bardzo dużo miejsca przez co nie mozna wlepic tam kierunkowskazow, jeśli wstawilbym tam kostki ze strzalkami, wtedy z innych stron bylyby mylne, wiec wstawialem tylko kostki ze strzalkami do dolu, aby nie mylily
No coz, staralem się wykorzystywac poprzednie elementy tras, lecz niestety nie jest to latwe ze wzgledu na to, ze trasa zajmuje po prostu bardzo dużo miejsca.
Mam nadzieje ze komus trasa rownierz przypadnie do gustu.
A co do pamieci na trasie, przydatna jest ona w 4-5 miejscach gdzie sekcje sa naprawdę mocno techniczne (ostry zakret 90stopniowy bądź nagle zaostrzenie zakretu) w reszcie miejsc brniemy przed siebie i widzimy wszystko
Pozdrawiam i zycze milej zabawy na trasie.
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
Wysłany: 27 lipca 2006, 19:09 Temat postu: |
|
|
Nawias Co do pesymistycznego nastawienia do trasy, to polecam Ci się poscigac z kims na rownym sobie poziomie na tej trasie naprawdę gra się super, bo trasa nie jest super trudna i naprawdę mozna jechac na rowni.
Dla przykladu jechalismy dziś w 8 osob na trasie, i ja z Radassem mielismy na mecie roznice najpierw 0.8s, a potem 0.42s a trasa trwa okolo 7 min! (tu trwala 7.01.xx i 7.03.xx), naprawdę w trakcie tych 7 minut, przez 5 przewaga wynosila niewiecej niz sekunde, a prowadzenie zmienialo się kilkunastokrotnie Na wielku CP przewaga wynosila 0.01sek lub obydwa samochody minely CP równo co do setnej!
Na dodatek przyznam ze Radass mnie cwano wziął, chciałem wygrac runde wiec pod koniec zaryzykowalem i przejechalem bardzo szybko pewna sekcje, wyszlo mi to na dobre zyskalem z pol sekundy, lecz radass dzięki temu ze jechal wolniej, wszedl w zakred bez poslizgu kontrolowanego i pojawil się na offroadzie z wyzsza predkoscia przegonil mnie i dlatego z mojej przewagi, na mecie zrobilo się 0.42s przewagi Radassa
Coz jako argument przemawiajacy za moja trasa, musze powiedziec ze osobiscie wole jechac przez 7 minut caly czas po innym odcinku niz 7 razy po tym samym tak jak w multilapie to ma miejsce
chodź Multilapy sa super tez
Pozdrawiam chlopaki
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] nawias
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
Wysłany: 28 lipca 2006, 8:43 Temat postu: |
|
|
Coz, z Nawiasem nie mam się co klocic bo i tak nie wygram, on się zna lepiej na tm po prostu
jeśli mowiles o perełkach, to perełek chyba nie mam, ale mam kilka przyzwoitych tras nawet jako permamenty na serwach i tutaj dam do nich linki
" target="_blank" class="postlink"> - 6 Months, Jest to trasa na pewna okazje zrobiona Polecam ja osobom, ktore bardziej niz skilltracki, cenia trasy dla zabawy. Jest w niej kilka rzadko wykorzystywanych w innych trasach rozwiazan, ktore naprawdę moga się sprawdzic Trasa ta ma tylko 1 serie zakretow z hamowaniem (po 8-10sekundach się zaczynaja), potem nieliczac ostatniego ostrego zakretu (przy duzej predkosci trzeba puscic noge z gazu lub jak ktos woli, wpasc w poslizg kontrolowany), a na konczu czeka superszybki finisz Radze wycelowac bo na trawie ciężko jest trafic
" target="_blank" class="postlink"> - Pain jest to trasa dla osob, lubiacych laczyc w sobie elementy techniczne (trudne zakrety, mnostwo poslizgow kontrolowanych), z elementami szybkosciowymi (sa 2 miejsca gdzie osiagamy znaczna predkosc). Przed finishem mamy Cut, gdy go zauwazylem pomyslalem nad usunieciem, lecz ten cut (skok z rampy od razu w strone finnishow) znacznie uatrakcyjnia rozgrywke, lecz mozna także na nim stracic, bo jadac bardzo dobrze normalna droga, dotrzemy na mete o parę setnych szybciej niz na skrocie - dziwne Coz ta trasa jest chyba moja najlepsza...
" target="_blank" class="postlink"> - 750cc Capital. Trasy 750cc sa wg mnie najlepsze do scigania, bo trwaja zwykle okolo minuty, a czesto zawieraja naprawdę wiele ciekawych elementow. To akurat jest prosta mapka do scigania, która polecam do gry przez internet.
" target="_blank" class="postlink"> - Funny Not, czasem nazwa ta myli, mialem naprawdę gigantyczne zlewy jak na specatorze ogladalem innych obijajacych się o bandy Jest to trening hamulca (przede wszystkim uzywanego w powietrzu), i mysle ze jako mapa treningowa sprawdza się swietnie Wiem ze każdy może mowic ze to szit, ale ta mapa ma w sobie coś dzięki czemu naprawdę smiesznie się jedzie
" target="_blank" class="postlink"> - Grassive jest to mapa w duzej czesci offroadowa i nielatwa. Polecam ja tym, ktorzy cenia sobie umiejetnosci jazdy po trawie a także tym myslacym, poniewaz trzeba dobrze kombinowac by szybko przejechac te odcinki
Coz mapy nie sa może perelkami, ale jednak sa przez niektorych uwazane jako dobre
Polecam serdecznie i czekam na opinie
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] nawias
|
|
Powrót do góry |
|
|