Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Problem ;P
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
misza0
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 751


PostWysłany: 29 grudnia 2011, 20:12    Temat postu: Problem ;P Odpowiedz z cytatem  

Siemka dziewczyny. Nie wiem czy dział dobry, ale najlepiej mi pasował. Jako, że ciężko jest ocenić coś co samemu się robi, potrzebuję waszej pomocy, a dokładniej o ocene, który z 3 filmików ma najlepszą jakość, czy może zaden z nich? (bo przyznam, ze mam małe problemy z vegasem, i ciągle słaba jakość jest ;/ zna ktoś jakieś dobre, sprawdzone ustawienie?).
&context=C34957daADOEgsToPDskIzepiApv3kJNWzL51-jxtB
&context=C350efeeADOEgsToPDskKZVw_SxsJ5n4LN-JVI1jg_
&context=C32568edADOEgsToPDskKok5vymuAeO9rSkstUO-VY

Tylko weźcie się wysilcie trochę i dajcie znać jak najszybciej bo potrzebne Razz

_________________
http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 29 grudnia 2011, 20:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jak, iż chcesz zaczerpnąć wiedzy z ograniczonego źródełka wiedzy, przenoszę do działu "pomoc".

Pasuje Ci moja jakoś z grass movie? jeżeli tak, mogę podać na jakich ustawieniach to wydaliłem.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
misza0
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 751


PostWysłany: 29 grudnia 2011, 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ludzie nie narzekali, mozesz dac Razz
_________________
http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lexiu
V.I.P.


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1725
Skąd: Koszalin

PostWysłany: 29 grudnia 2011, 21:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jedynka rozpikselizowana i przycina, dwójka przycina, trójka jest już prawie dobra.

Moje standardowe ustawienia to zgranie filmu z TM w rozdziałce 720p z 30fps i AA x9 (więcej nie widać różnicy) i Motion Blurem, kodekiem o nazwie Xvid MPEG-4 (thx to Xardas za podrzucenie go Very Happy) ze stosunkiem kompresji 2 (taki suwak w ustawieniach kodeka), a następnie zrenderowanie finalnego filmu w dowolnym video-editorze tym samym kodekiem z tymi samymi ustawieniami.

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 29 grudnia 2011, 21:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

emmm, ta pamięć.

Bodajże coś rodziny mp4, 720p, MPG2? nie pamiętam.

Jedyne co zauważyłem, to to, iż jakość jest w prawdzie identyczna co do czystego xvida z TM, lecz dodatkowo mniej zajmuje, i to jest duży plus. kombinuj. GL

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
misza0
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 751


PostWysłany: 29 grudnia 2011, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Z TM zgrywam w Xvid MPEG4 Codec, 1280/720, 60fps, AA x25/x16 (roznice), suwak mam na 1 - najlepsza jakosc. Pikseloza się pojawia, jak wrzuce do Vegasa Very Happy I wlasnie jak brałem w Vegasie ten sam kodek i ustawienia to się zrobiło jak na 1 filmiku Very Happy No nic będę kombinowal ;P
_________________
http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lexiu
V.I.P.


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1725
Skąd: Koszalin

PostWysłany: 29 grudnia 2011, 23:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie wiem jak w Vegasie, w Ulead Videostudio jest jeszcze coś takiego jak Ustawienia projektu, gdzie cięgiem było wybrane MPEG-4 cośtam, a powinno być Microsoft AVI cośtam. Przez to renderowane filmy miały nieco gorszą jakość i przycinały niemiłosiernie (patrz moje The Chosen One, tam widać wyraźnie tego efekty).
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
°אא Ksenuns0n
Pirat drogowy


Dołączył: 28 Gru 2006
Posty: 798
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: 29 grudnia 2011, 23:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Że tak zaspamuje to skąd tu bolid xx ? Razz
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Mar 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 771

Skąd: LKR

PostWysłany: 30 grudnia 2011, 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Wystarczy, że pograsz z kimś na serwerze, poczekasz aż wgra Ci się jego bolid i już go masz na dysku Smile Trzeba wiedzieć gdzie szukać i możesz zrobić sobie garaż z samochodów teoretycznie niedostępnych. U mnie trafił się kiedyś Twój bolid, Twarogów by Johnny miałem, Axxika i jeszcze kilka(naście).
_________________


C13

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
*NS* luka
Rudy


Dołączył: 02 Lut 2009
Ostrzeżeń: 3
Posty: 816

Skąd: Braniewo

PostWysłany: 30 grudnia 2011, 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

gdzie te bolidy? ^^
_________________




Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
*WDD* Ścierens
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 03 Maj 2011
Ostrzeżeń: 1
Posty: 288

Skąd: Piekary Śląskie

PostWysłany: 30 grudnia 2011, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

O ile dobrze pamiętam to było coś z "Data" Jak można się domyslec.. Windows>Data>TM Cache czy ch** wie coś takiego..
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG MSN Messenger
°אא Key.
Admin


Dołączył: 15 Mar 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 797

Skąd: Zewsząd.

PostWysłany: 30 grudnia 2011, 14:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

x3nun napisał:
Że tak zaspamuje to skąd tu bolid xx ? Razz


Ja tam nic o tym nie wiem... Smile

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
misza0
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 751


PostWysłany: 30 grudnia 2011, 18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Crow, tego sposobu nie znałem Very Happy Weź powiedz gdzie są dokładnie i czy zapisują się od początku gry w TM? Bo wtedy mam ładny garaż Very Happy
_________________
http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
°אא Key.
Admin


Dołączył: 15 Mar 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 797

Skąd: Zewsząd.

PostWysłany: 30 grudnia 2011, 19:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Misza,

XP: \Documents and Settings\All Users\Application Data\(TmForever albo TrackMania)\Cache
Vista (mam nadzieję)/W7: \ProgramData\(TmForever albo TrackMania)\Cache

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?