Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Zacinki Gry POMOCY :(
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TIGER_
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Studzionka

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 20:42    Temat postu: Zacinki Gry POMOCY :( Odpowiedz z cytatem  

Witam, od początku gry nęka mnie zacinanie gry, co zrobić by gra chodziła płynnie.
Mój sprzęt to:
System: Windows XP SP3
Procesor: Intel Pentium 4 CPU 3.0 GHz
Pamięć Ram: 1GB
Karta Graficzna: Nvidia GeForce 6200 (512mb)(AGP xCool(Pixel Shader 3.0)(Direct 9.0)
Prędkość Łącza: 4/10 mb/s zależy od przeciążenia internetu.


Ostatnio zmieniony przez TIGER_ dnia 15 sierpnia 2012, 20:51, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
CzuB
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 397
Skąd: Czarna Białostocka

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

zrób formata bo pewnie masz dużo syfu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
TIGER_
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Studzionka

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 20:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

był robiony 2 tygodnie temu 2 razy, czy dokupienie 2GB Ramu spowoduje Plynnosc gry ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
CzuB
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 397
Skąd: Czarna Białostocka

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

bardzo możliwe, nie zauważyłem, że masz tylko 1gb ramu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
TIGER_
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Studzionka

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 20:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

pewnie wtedy tez, będę mogl zmienic grafike trackmanii z PC0 na PC3 High ? Very Happy bo jak teraz zmieniam to masakra chyba 1fps
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

karta graficzna, pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
TIGER_
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Studzionka

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Karta Graficzna wplywa na grafike, na plynnosc gry wydaje mi się, ze pamiec wirtualna(RAM)ale nie jestem pewny, a co jest nie tak z ta karta ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Lexiu
V.I.P.


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1725
Skąd: Koszalin

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 21:30    Temat postu: Re: Zacinki Gry POMOCY :( Odpowiedz z cytatem  

TIGER_ napisał:

Procesor: Intel Pentium 4 CPU 3.0 GHz
Pamięć Ram: 1GB
Karta Graficzna: Nvidia GeForce 6200
Prędkość Łącza: 4/10 mb/s zależy od przeciążenia internetu.


To po prostu stary zestaw, który do grania nawet w TM trzeba było wymienić ze dwa lata temu przynajmniej.
Jeśli jednak nie chcesz kupować kompletnie nowego komputera, to masz mało możliwości. Jak pamiętam, GF 6200 to jeszcze starusieńki AGP x8, nie warto kupować nowej karty (no, chyba ze są 7600GT za stówę, ale też niewiele więcej da).
Stary Pentium 4 również działa na podstawce dzisiaj nieużywanej. Rozszerzenie pamięci RAM do szybszej 4GB (np. 1333MHz) mogłoby pomóc przyspieszyć działanie komputera, dokładanie tylko jednej jednogigowej kości IMO nie ma sensu.

PS Jednostki cieniujące nie znajdują się na RAMie tylko w procesorze GPU, wsadzenie kolejnej kości RAMu nie sprawi że ci będzie gra działała płynniej na wyższych ustawieniach graficznych...

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Żegnam Was
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 28 Maj 2012
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 4294967295
Posty: 0

Skąd: brak

PostWysłany: 15 sierpnia 2012, 21:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

zmniejsz ile się da wymogi tm, nie zważaj na uroki gry a płynność.

z tm2 czy innymi grami nei mam zbyt dużego problemu.
Forever ma swe uroki.
n. na:
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?p=187824#187824
ogólnie nad samą Kompatybilnością się pobaw, ona sporo zabiera, a wiele gówienek zawiera nie potrzebnych do grania.

tj. o ile nie chcesz wydawać kasy.

_________________
brak

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG MSN Messenger
Toby
Forever Troll!


Dołączył: 03 Sie 2010
Ostrzeżeń: 9
Posty: 1226

Skąd: Warszawa

PostWysłany: 16 sierpnia 2012, 1:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

@Lexiu:
Jak to jest stary zestaw, to co ja mam powiedzieć z Pentium 4, 512mb RAMu, i 128mb w Radeonie x550/x560.. Wszystko całkiem niedawno sprawnie śmigało, więc tutaj to raczej nie wina kompa..

@topic:
Poczekaj, aż złapiesz artefakty podczas tmt, to dopiero zrozumiesz, że przycinki gry to pikuś.. ;__;

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
TIGER_
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 6
Skąd: Studzionka

PostWysłany: 16 sierpnia 2012, 8:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

A czy dokupienie 2 kosci 1GB (W sumie będą 3) poprawi plynnosc ? Czy musza być 4GB, bo mam stare wejscie pamieci ram i 1GB-100zl to trochę drogo.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
P4G tyta
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 20 Kwi 2008
Ostrzeżeń: 4
Posty: 481

Skąd: Rybnik

PostWysłany: 16 sierpnia 2012, 9:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ramy tutaj nic nie pomogą, masz słabego kompa...znajomy miał bardzo podobną konfiguracje i gra mu działał płynnie ale na min.
karta graficzna wpływa na wydajnośc w grach a niee na grafike
zaktualizuj sterowniki, pobaw się ustawieniami...etc

_________________
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 16 sierpnia 2012, 9:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Cytat:
karta graficzna wpływa na wydajnośc w grach a niee na grafike


Jeżeli wpływa na wydajność, to i wpływa na grafikę. ; )

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Lexiu
V.I.P.


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1725
Skąd: Koszalin

PostWysłany: 16 sierpnia 2012, 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

tyta napisał:
r
karta graficzna wpływa na wydajnośc w grach a niee na grafike


WTF? Rozwiń proszę, bo chętnie bym się doedukował. Serio.
//Ninja edit//
Chyba mam pewien pomysł o co ci chodzi, ale i tak rozwiń Razz
//

@Toby
To po prostu jeszcze większy staroć Very Happy

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
P4G tyta
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 20 Kwi 2008
Ostrzeżeń: 4
Posty: 481

Skąd: Rybnik

PostWysłany: 16 sierpnia 2012, 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

oj tam oj tam....GPU wpływa na wydajność, wygląd...tak macie rację, jak wcześniej ktoś napisał "Karta Graficzna wplywa na grafike, na plynnosc gry wydaje mi się, ze pamiec wirtualna(RAM)" co jest nieporozumieniem i chciałem trochę sprostować ta wypowiedź. Z tm'a nie zrobimy crysisa zmieniając kartę na lepszą, lecz możemy poprawić w nie wielkim stopniu jej wygląd za pomocą ustawień gry,(i o to mi chodziło :E ) większa ilość pamięci też nam nie zwiększy np o 20 pfs. Przy średnich ustawieniach i średniej karcie będziemy mieli powiedzmy ok 50 fps tak? zmieniając kartę na lepszą będziemy mieli już ok 100 fps z przy tej samej konfiguracji co wcześniej a grafika nam się nie zmieni....

wcześniejszego posta napisałem bo nawiązywałem do zacytowanego zdania

_________________
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?