TrackMania Poland Forum - Zobacz temat - Help Muzyka Na Serwie
Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Help Muzyka Na Serwie
Idź do strony 1, 2  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 29 sierpnia 2012, 16:16    Temat postu: Help Muzyka Na Serwie Odpowiedz z cytatem  

siema mam problem z muzyką myzyka jest w formacie ogg dodana na ftp ale problem to jest to . Wiec proszę o pomoc


http://imageshack.us/f/253/beztytuunlh.png

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 30 sierpnia 2012, 8:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

po 1 na tym nic nie widać ;)nawet po ściągnięciu Wink
po 2 jaki masz problem?może byś się określił?;)gra nie gra?,świszczy?piszczy?.Po prostu przedstaw problem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 30 sierpnia 2012, 10:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

napisze tak co pisze w konsoli :
Could not access song ftp://admin@quickpolska.pl@cba.pl\NAZWA PIOSENKI

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 31 sierpnia 2012, 6:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

sprawdziłeś sobie w xaseco w musicserver czy masz wszystko dobrze wpisane?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 31 sierpnia 2012, 7:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

po polsku do znaczy że nie może uszyskać dostępu do piosenki .
Ale nie wiem jak powinno być ustawione. Nuta ma nazwe DJ_Antoine_ft.ogg

A może coś jest w plugin.musicserver

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 31 sierpnia 2012, 11:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

nutę masz dobrze napisaną,można również dawać bez kresek tych co dałeś.Jak widzę masz je na cba ,też kiedyś miałem i grało jak ta lala.Ewentualnie podeslij folder ten co podalem na mejla rafael74@o2.pl
porównam go ze swoim Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 31 sierpnia 2012, 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

już wysłałem
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 31 sierpnia 2012, 17:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jeśli chodzi o servermusic to sprawdziłem masz to samo,chodzi też o linijkę :
<music_server>ftp://admin@quickpolska.pl@cba.pl</music_server>
czy po cba.pl nie powinieneś mieć takiej kreski / i jakiś wyraz?najlepiej napisz na gg 1846970 Wink to się jakoś zrobi Wink bo coś musisz chyba robić źle Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Monika
Jeździ konno


Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 67
Skąd: Wawa

PostWysłany: 31 sierpnia 2012, 18:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kod:
<music_server>http://quickpolska.cba.pl</music_server>

Myślałam, że plugin łączy się przez protokół http, nie jest taki "mądry" żeby negocjować z kontem admina na haśle, aczkolwiek mogę się mylić.

EDIT: Powinieneś unikać w nazwach plików znaków specjalnych, spacji, tych _ też oraz zwracać uwagę na zgodność dużych i małych liter z listą w musicserver.xml. Plugin odczytuje nazwy z ID tagów ogg (zapisuje w cache) i tam możesz je wpisywać dowolnie. Edytor masz np. w AIMP.

Musiałam to sprawdzić na swoim serwie żeby nie wciskać kitu. Po braku reakcji na forum widzę, że wiedziałeś albo już o tym wiesz.

EDIT#2: Zmieniłam trochę tekst i mam pytanie jak skonfigurować ten plugin, aby działał z kontem na cba.pl tak jak jest to napisane wyżej, czyli "<music_server>ftp://blablabla"? U mnie nie chce tak działać.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 01 września 2012, 13:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

skonsultowałem się z lekarzem i farmaceutą; ) i wynikło z tego że już mam odpowiedź Wink musisz dać adres stronki jak ją nazwałeś(aś)i nazwę piosenki,nazwa stronki cba/nazwamuzy.ogg.sprawdź tak i daj znać czy podziałało Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Monika
Jeździ konno


Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 67
Skąd: Wawa

PostWysłany: 01 września 2012, 16:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

74raf napisał:
Cytat:
skonsultowałem się z lekarzem i farmaceutą; ) i wynikło z tego że już mam odpowiedź musisz dać adres stronki jak ją nazwałeś(aś)i nazwę piosenki,nazwa stronki cba/nazwamuzy.ogg.sprawdź tak i daj znać czy podziałało

Widzę, że trafiłeś nie do tego gabinetu Wink
U mnie wszystko od dawna działa ok, nie mam żadnych problemów. Skorzystałam wcześniej z instrukcji obsługi i wskazówek wewnątrz pliku musicserver.xml. Zadałam pytanie o a l t e r n a t y w ę, (ot tak z ciekawości), które postaram się sprecyzować.

Jak powinnam wpisać linię w musicserver.xml żeby kontroler xaseco 1.15 nie zatrzymywał mi się w połowie? Chodzi tylko o linię:
Kod:
<music_server>ftp://admin@nazwa.cba.pl@cba.pl/muza</music_server> , ewentualnie:<music_server>ftp://admin@nazwa.cba.pl@ftp.cba.pl/muza</music_server> , a może:
<music_server>ftp://admin@nazwa@ftp.cba.pl/muza</music_server>

Zaznaczam, że kiedy wpisana jest linia:
Kod:
<music_server>http://nazwa.cba.pl/muza</music_server>

wszystko działa idealnie, czyli reszta jest poukładana ok. Ograniczmy się tylko do tego.

Powtarzam, pytam tylko z ciekawości, bo i tak korzystam z innego serwera ftp Smile Nie jestem aż taka dobra w te klocki jak ty.
Liczę na odpowiedź na forum publicznym, dziękuję.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 03 września 2012, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

monika chyba http to był dobry pomysł bo widać że się ładuje a konsola to potwierdza ale... chyba się nie ładuje
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Monika
Jeździ konno


Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 67
Skąd: Wawa

PostWysłany: 03 września 2012, 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Soap napisał:
Cytat:
monika chyba http to był dobry pomysł bo widać że się ładuje a konsola to potwierdza ale... chyba się nie ładuje

Z darmowym kontem w cba.pl związany jest mizerny i niestabilny upload. Co z tego, że jest tam nielimitowany transfer miesięczny, skoro stream ciągnie się jak glut. Załóżmy, że wchodzi ci na serwa 10 ludzi naraz, albo masz sporą rotację i każdy dostaje po kawałku tego gluta. Często mija cała trasa (czas), a muza się nie zaciągnie i nie wystartuje. Gdy już raz zostanie pobrana, to potem zaczyna się równo z trasą, jest odtwarzana z lokalnej cache.

Ja próbowałam w nocy, na serwer weszło w sumie 5 osób i jakoś toto działało. To holenderski hosting i w nocy ma mniejsze obciążenie.
To samo zjawisko występowało, kiedy podpięłam koledze muzę z cba do jednego z serwerów taxi. Było nawet gorzej, bo ktoś słyszał, ktoś inny nie słyszał.
Natomiast, gdy serwer podaje regularny stream z prędkością co najmniej 256 kb/s, inna bajka.

Osobiście korzystam z serwerów swojego dostawcy internetu, gdzie mam wydzieloną przestrzeń dyskową, z których jedzie coś koło 120 mb/s. 1/10 tej szybkości całkiem wystarcza. Z wiadomych powodów nie mogę tam trzymać komercyjnej muzy, tym bardziej jej rozsiewać - nie mam 14 lat ^^

Moje uniwersalne ustawienia serwera muzycznego (fragment kodu musicserver.xml):
Kod:
<music_server>http://nazwa.pl/nazwa_konta/katalog_z_muzą/</music_server>

    ALBO:

<music_server>http://nazwa.eu/katalog_z_muzą/</music_server>

   ZALEŻY OD DOMENY Z JAKIEJ KORZYSTAM

<song_files>
      <song>001.ogg</song>
      <song>002.ogg</song>
      <song>003.ogg</song>
      <song>004.ogg</song>
      <song>005.ogg</song>
      <song>006.ogg</song>
      <song>007.ogg</song>
      <song>008.ogg</song>
      <song>009.ogg</song>
      <song>010.ogg</song>
      <song>011.ogg</song>
      <song>012.ogg</song>
      <song>013.ogg</song>
      <song>014.ogg</song>
      <song>015.ogg</song>
      <song>016.ogg</song>
      <song>017.ogg</song>
      <song>018.ogg</song>
      <song>019.ogg</song>
      <song>020.ogg</song>
      <song>021.ogg</song>
      <song>022.ogg</song>
      <song>023.ogg</song>
      <song>024.ogg</song>
      <song>025.ogg</song>
      <song>026.ogg</song>
      <song>027.ogg</song>
      <song>028.ogg</song>
      <song>029.ogg</song>
      <song>030.ogg</song>
      <song>031.ogg</song>
      <song>032.ogg</song>
      <song>033.ogg</song>
      <song>034.ogg</song>
      <song>035.ogg</song>
      <song>036.ogg</song>
      <song>037.ogg</song>
      <song>038.ogg</song>
      <song>039.ogg</song>
      <song>040.ogg</song>
</song_files>

Ja numeruję utwory, a tytuły, wykonawców i opisy wrzucam do ID tagów ogg. Identycznie ponumerowane są w katalogu na serwie ftp . Plugin zczytuje dane z tagów i na liście też widać tytuły z wykonawcami. Dzięki tej metodzie mogę podmienić sobie w każdej chwili dowolny kawałek, a potem tylko /musicserver reload (komenda MA), lista uzupełnia się o nowe tytuły, zmienione kawałki dociągają się automatycznie.

W konfiguracji serwera, w pliku dedicated_cfg.txt mam:
Kod:
<enable_p2p_upload>False</enable_p2p_upload>
<enable_p2p_download>False</enable_p2p_download>

"False" zmieniasz na "True" wtedy, gdy masz szybki upload w swojej opcji internetowej (np. 8 mb/s) i stawiasz serwer z muzyką na kompie (localhost). Ustawienia w musicserver.xml trzeba wówczas zmienić na zupełnie inne.
I to by było na tyle, pozdrawiam Smile


EDIT// Zapodaj może tu logfile.txt (kat. xaseco) - fragment sesji od restartu kontrolera do drugiej albo trzeciej zmiany mapy, gdzie widać rezultaty działania pluginu, bo gdybać to sobie można. Jeśli to jest ten serwer, o którym pisałeś we wcześniejszych topic'ach, to nie ma w ogóle akcji ładowania muzy, jest tylko info "InGame Music". Bez admina nic więcej nie zobaczę w "Music/Settings". Przy okazji możliwe, że ktoś inny wpadnie na lepszy pomysł. U siebie w plugin.music.php nie ruszam nic, edytuję tylko konfiguracyjny musicserver.xml i oczywiście plugins.xml.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sanpetro
Jeździ konno


Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 72


PostWysłany: 04 września 2012, 10:09    Temat postu: Re: Help Muzyka Na Serwie Odpowiedz z cytatem  

[quote="Soap"]siema mam problem z muzyką myzyka jest w formacie ogg dodana na ftp ale problem to jest to . Wiec proszę o pomoc


http://imageshack.us/f/253/beztytuunlh.png[/quote]

Soap na następny raz jak masz jakiś problem to nie pokazuj nam screena tylko wycinek loga "aseco.log" z problemem będzie to o wiele czytelniejsze niż pokazywanie nam twojego pulpitu i konsoli.

_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 04 września 2012, 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

a muza musi być w profilu a po 2 mam jeszcze konto na ugu

a po 2 co to są tagi ogg?

(Dodano 04 września 2012, 17:46)
Kod:
XASECO v1.15 running on 127.0.0.1:5002
  Name   : Qu!ck»AllStyle - quick_poland
  Game   : TmForever Nations - Stadium - TimeAttack
  Version: 2.11.26 / 2011-02-21
  Authors: Florian Schnell & Assembler Maniac
  Re-Authored: Xymph
###############################################################################
Begin Round
Begin Challenge
[09/03,20:01:30] track changed [undefined] >> [D08-Speed]
[09/03,20:01:30] current record on D08-Speed is 0:49.88 and held by нтλ//кλrøliиλ
[09/03,20:01:31] player hardkorowykox used chat command "/admin skip"
[09/03,20:01:31] MasterAdmin [hardkorowykox] skips challenge!
End Round
End Challenge
[09/03,20:01:31] [RASP] Calculating ranks...
[09/03,20:01:32] [RASP] ...Done!
[09/03,20:01:32] [Music] Setting next song to: http://admin@quickpolska@cba.pl/Inna_Deja_Vu.ogg
Begin Challenge
[09/03,20:01:52] track changed [D08-Speed] >> [C08-Obstacle]
[09/03,20:01:52] current record on C08-Obstacle is 0:26.13 and held by »ҒяТ«тѳяєѕ
Begin Round
[09/03,20:04:15] [LocalDB] player hardkorowykox finished with 27990 and took the 5. LR place!
[09/03,20:04:18] >> player 249 left the game [hardkorowykox : $s$w$fffQ$b0b!$i$004»ςσάρ« : 00:02:51]

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Monika
Jeździ konno


Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 67
Skąd: Wawa

PostWysłany: 04 września 2012, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Facepalm Nie mam zdolności dydaktycznych.

Zmień nazwy piosenek z np. Inna_Deja_Vu.ogg na np. InnaDejaVu.ogg
i tak samo resztę - nie może być w nazwach tej kreski na dole _

Muzę wrzuć bezpośrednio na swoje konto w cba.pl.
Musi być w formacie ogg po konwersji z mp3 na ogg vorbis,
niektórzy zmieniają tylko rozszerzenie na ogg - błąd.

Tagów nie musisz edytować, ale jeśli nie chcesz mieć ? ? ? ? ? ? ? ? ? na
tych prostokątach, które się pokazują na serwie po zmianie nuty,
to użyj np. AIMP'a. Odpalasz go, zaznaczasz nazwę utworu w oknie
playera, wciskasz F4, wybierasz po prawej na górze "vorbis", wpisujesz
tytuł, wykonawcę i opis, potem zapisz.
Niektóre kawałki mają już tytuły i resztę zapisane automatycznie.

Do edytowania plików xml wykorzystaj Notepad++

W musicserver.xml (katalog xaseco) zmień:
Kod:
<music_server>http://admin@quickpolska@cba.pl</music_server>

na:
Kod:
<music_server>http://quickpolska.cba.pl</music_server>

Po "pl" żadnych kresek ani innych dodatków.

Zmień też tytuły nutek niżej na dokładnie takie same, jakie masz w cba.pl
np:
Kod:
<song_files>
   <song>InnaDejaVu.ogg</song>
   <song>DJAntoineft.ogg</song>
i tak dalej...
</song_files>

Każda nazwa nuty oddzielnie pomiędzy <song></song>
Zapisz, podmień musicserver.xml , restart aseco i gotowe.


edit: znaki podkreślenia, (przykład: _a_), w nazwach plików
ogg jednak mogą być używane, spacje i hard spacje nie mogą,
w tagach dozwolone wszystko.


Ostatnio zmieniony przez Monika dnia 07 września 2012, 15:35, w całości zmieniany 2 razy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 05 września 2012, 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

chyba to nic nie dało
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
NHF>Pepino
Jeździ konno


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 32


PostWysłany: 05 września 2012, 18:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Moim skromnym zdaniem problem leży nie w prawidłowej edycji pliku musicserver xml lecz w tym gdzie są umieszczone pliki z muzą.
Na Twoim koncie FTP powinieneś w katalogu public_html utworzyć folder np (muza na serwer) i tam umieścić całą muzę.
A w pliku xml zapisać
<music_server>http://quickpolska.cba.pl/muza na serwer</music_server>
Tak mi się wydaje że problem jest tu a nie w xaseco

_________________




Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Soap
Doświadczony driver


Dołączył: 05 Lis 2011
Ostrzeżeń: 4
Posty: 104

Skąd: Z Tuławek ok.Olsztyna

PostWysłany: 05 września 2012, 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

pepino może miec racje
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
74raf
Jeździ konno


Dołączył: 26 Sie 2010
Posty: 69
Skąd: ŻORY

PostWysłany: 05 września 2012, 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

w sumie też tak można Wink ale sposób podany przeze mnie działał u mnie kiedyś Więc spróbuj wersji pepino może pójdzie i będziesz miau problem z głowy Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?