TrackMania Poland Forum - Zobacz temat - Pytanie ważne!
Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Pytanie ważne!
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » TrackMania » TrackMania United Forever
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sergios1212
Jeździ konno


Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 13


PostWysłany: 20 listopada 2012, 16:42    Temat postu: Pytanie ważne! Odpowiedz z cytatem  

Witam od niedawna mam pełną wersje gry więc mam United'a ale mam problem z lagami.
Czy to zalezy od moje internetu bo jak np. na YT coś włącze to idzie bez puzowania a jak wejde na TM'a to lag na lagu wiecie o co chodzi ja można temu zaradzić ?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] SuNRisE
Emerytowany Admin


Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 1770
Skąd: Poznań

PostWysłany: 20 listopada 2012, 16:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Możliwe, że np. masz kilka kompów podłączonych do jednego modemu i ciągną wszystkie.

Kolejna opcja to masz słabego kompa, grasz na za wysokich detalach.

Włącz niskie totalnie, (wiem, że będzie jazda po kupie ale ) zobacz czy nie będzie lepiej.

_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
sergios1212
Jeździ konno


Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 13


PostWysłany: 20 listopada 2012, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

co do neta mam tylko podłączony do 1 kompa
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
CzuB
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 397
Skąd: Czarna Białostocka

PostWysłany: 20 listopada 2012, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

to zmniejsz detale gry i po sprawie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sergios1212
Jeździ konno


Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 13


PostWysłany: 20 listopada 2012, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nic to nie daje a na 800x600 grać nie byde : )
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
XaV
Jeździ konno


Dołączył: 02 Lis 2010
Posty: 66
Skąd: Leszno

PostWysłany: 20 listopada 2012, 20:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Podaj swoje parametry kompa
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 20 listopada 2012, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

podaj moc i markę zasilacza.

Pozdrawiam

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
sergios1212
Jeździ konno


Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 13


PostWysłany: 21 listopada 2012, 6:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

AMD Phenom (tm) 8450
Triple-core processor
2,11GHz 3,5GB RAM
ATI Radeon 3800HD Series

Parametry zasilacza znajde w komputerze?

Dodam jeszcze, że jak wchodzę mniej więcej w takich godzinach jak teraz czyli 6-8 to działa idealnie..

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 21 listopada 2012, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Może akurat serwer lagował na którym byłeś.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
[POL] Maniek.
V.I.P.


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 254
Skąd: Poznań

PostWysłany: 22 listopada 2012, 12:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jak dla mnie to masz jakąś dziwna konfiguracje pamięci ram, które mogą nie działać właściwie
_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
arusek
Jeździ konno


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 18
Skąd: Szczecin

PostWysłany: 22 listopada 2012, 15:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Sugeruję pobawić się ustawieniami zaawansowanymi grafiki przed uruchomieniem gry i wrzucać bench. Rozdzielczość na max ale efekty, cienie, filtrowanie na min. Nie tak dawno miałem podobną konfigurację kompa i grałem na "minimum quality" żeby nie ryzykować lagiem. Karta graficzna jest po prostu słaba.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Mar 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 771

Skąd: LKR

PostWysłany: 22 listopada 2012, 18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie wiem Maniek gdzie widzisz dziwną konfigurację RAMu. Koleś ma 3.5 i już. A te GHz co napisał powinny być pewnie w poprzedniej linijce.

A odnośnie pytania o zasilacz - markę i moc znajdziesz jak rozkręcisz obudowę Razz Przeczytaj z tego podzespołu i git.

_________________


C13

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
[POL] Maniek.
V.I.P.


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 254
Skąd: Poznań

PostWysłany: 22 listopada 2012, 18:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

crowmaster_13 napisał:
Nie wiem Maniek gdzie widzisz dziwną konfigurację RAMu. Koleś ma 3.5 i już.


Crow to tak nie działa Razz

_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
piana
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 02 Lut 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 390

Skąd: Krk

PostWysłany: 22 listopada 2012, 18:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Sprawdzałeś więcej niż raz czy faktycznie każdego dnia o poranku nie masz tego problemu?
_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda


Dołączył: 04 Cze 2006
Ostrzeżeń: 15
Posty: 4774



PostWysłany: 22 listopada 2012, 20:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

co do ramu, to wyglada mi na to, ze sergios poprostu zkopiowal dane z systemu (recznie by raczej nie wpisal "tm" przy cpu).
prawdopodobnie kolega uzywa system 32 bitowy, który ile ramu by w nim nie siedzialo i tak jest limitowany na 3,5gb i system nigdy wiecej nie pokaze.
no chyba, ze naprawdę ma dokładnie 3,5gb ramu wbudowanego. ale i tak to nie bylby zaden probem i ram nie powinien miec nic do roboty z opisanymi problemami w grze.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sergios1212
Jeździ konno


Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 13


PostWysłany: 24 listopada 2012, 11:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jakub dobrze mówi. Dokładnie mam 4GB ram.
O poranku zawsze mi działa ale dzięki za pomoc wszystko już mi właśnie ruszyło zaczęło działać prawdopodobnie wina leżała w internecie..
Jak będą jakieś problemy to będę pisał

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sergios1212
Jeździ konno


Dołączył: 06 Cze 2011
Posty: 13


PostWysłany: 26 listopada 2012, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Mam kilka nowych pytań:
- macie może jakieś fajne skiny normalnych bolidów typu http://www.trackmania-carpark.com/skin.php?id=13110 ale w malowaniu ferrari?
- znacie jakieś dobre edytory skinów?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kubek
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 19 Wrz 2009
Posty: 272
Skąd: U.D

PostWysłany: 26 listopada 2012, 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

http://www.trackmania-carpark.com/skin.php?id=7348 ciężko wpisac ferrari w wyszukiwarce?
Co do edytorow wejdz na forum, było walkowane 1000 razy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » TrackMania » TrackMania United Forever Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?