Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
TMN + VISTA = SHIT
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » TrackMania » TrackMania Nations
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MarioCT
Doświadczony driver


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 158


PostWysłany: 16 stycznia 2008, 16:24    Temat postu: TMN + VISTA = SHIT Odpowiedz z cytatem  

Dorobiłem się laptopa i grzechem by było nie zainstalować TMN na nim Very Happy

Oczywiście - klasyka gatunku - obecnie do całego sprzętu istnieją tylko sterowniki pod (ś)Vistę i jak to z tym okienkowym gównem bywa nie mogę sobie poradzić z uruchomieniem Trackmani. Może ktoś pomóc? Coś wgrać trzeba? Dodam, że mam zainstalowaną TMN razem z najnowszym patchem

Proszę o jakąś konstruktywną pomoc. Żeby uprzedzić wszelkie głupie komentarze oraz naśmiewanie się (co ostatnio jest popularną rozrywką na tym forum) chcę powiedzieć, że:
1. opcja SZUKAJ - oczywiście znalazłem kilka tematów o tym problemie ale właściwie pomocy nie było żadnej a wymienione rady nie przyniosły żadnego rezultatu
2. TAK, wiem że Vista to kupa, g*wno czy jak tam chcecie to nazwać ale zmiana systemu operacyjnego nie wchodzi w grę a tym bardziej laptopa
3. googla potrafię używać ale skoro to jest forum Trackmani to logiczne, że tutaj chcę znaleźć rozwiązanie mojego problemu

z góry dziękuje każdemu za okazaną pomoc Smile

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 24 Sie 2006
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1668

Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 16 stycznia 2008, 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Musisz jakiegoś starforca zainstalować czy coś tam, ja mam viste i tmn smiga normalnie, niewiem czemu myslisz ze vista to g*wno ;p
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
=HornET=
Pirat drogowy


Dołączył: 26 Maj 2007
Posty: 601
Skąd: Wilczanka (lubelskie)

PostWysłany: 16 stycznia 2008, 16:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Najnowszy patch i to co mówił maciek i będzie gitara.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mikohn_vegas
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 04 Lis 2007
Posty: 281
Skąd: Opole

PostWysłany: 16 stycznia 2008, 17:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

kiedyś pisalem ze Vista to tez zlo ale zaczynam się powoli przyzwyczajac, tak jak to było z xp Wink

Mialem ten sam problem co Ty, komun z FrontLine wyskakiwal i dupencia. Pomogla mi ta wersja instalacyjna z siakiegos tam niemieckiego szerłera. Trzeba tam trochę poklikac i otworzy Ci się łokienko dałnlodujące Happy

http://www.vollversion.de/download/trackmania_nations_3979.html

potem oczywiście strzel sobie UPDATE'a. U mnie poszlo, ale i tak daje 0 gwarancji.
Zycze powodzenia i pozdrawiam

_________________
www.hsi.pl
www.iiyama-sklep.pl
www.chemsped.pl

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
[POL] hack
Team Poland


Dołączył: 06 Maj 2006
Pochwał: 2
Posty: 1225

Skąd: Kraków

PostWysłany: 16 stycznia 2008, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Vista jest od 15-25 % gorsza w grach od XP... I nie sądze, żeby się to poprawiło na jej korzyść... Zastosowano źle skonstruowany engine i lipa.

Powodzenia temu kto kupuje Viste bo chce miec aero glas czy cuś ^^.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG MSN Messenger
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda


Dołączył: 04 Cze 2006
Ostrzeżeń: 15
Posty: 4774



PostWysłany: 16 stycznia 2008, 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jestem w pracy, jak wrócę, napisze ci, jak się uruchamie tmn na viscie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bogdan
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 22 Sie 2006
Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1472

Skąd: przyjdzie Mikołaj?

PostWysłany: 16 stycznia 2008, 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jako administrator komputera tez próbowałeś Question Nalepsza opcja zmieni system Wink A sterowniki pod xp znajdziesz.Wystarczy poszukac Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
«RH» PITMaN
Pirat drogowy


Dołączył: 18 Paź 2006
Pochwał: 1
Posty: 813

Skąd: Gdąńśk

PostWysłany: 16 stycznia 2008, 18:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kolega Bad Olo z pewnością tak by to skomentował:


_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
MarioCT
Doświadczony driver


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 158


PostWysłany: 16 stycznia 2008, 18:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

no to czekam na pomoc od jakuba
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
«RH» PITMaN
Pirat drogowy


Dołączył: 18 Paź 2006
Pochwał: 1
Posty: 813

Skąd: Gdąńśk

PostWysłany: 16 stycznia 2008, 18:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Poszukaj był już taki temat do ciężkiej Anieli o TMN na Viście Rolling Eyes :?




Ja miałem Vista niecały tydzień bo nie ma to jak XP ale w danym czasie mialem też TMN i po prostu skojarzyłem fakt że Jakub już pouczał kogoś co trzeba zrobić


ić do funkcji SZUKAJ znajdziesz na bank Cool

_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
MarioCT
Doświadczony driver


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 158


PostWysłany: 16 stycznia 2008, 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

PIT - gdybym sobie poradził z opcją szukaj to bym nie zakładał tego tematu, nie sądzisz?

poczekam na pomoc jakuba i zobaczymy czy się uda. to tyle narazie w temacie

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda


Dołączył: 04 Cze 2006
Ostrzeżeń: 15
Posty: 4774



PostWysłany: 16 stycznia 2008, 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

po pierwsze vista nie jest zaden shit.
po drugie na pewno sa już drivery na twoj notebook na windows xp.


aby grać tmn na viscie:
zainstaluj najnowszy update gry przez gra na glownym eklranie > update.

zalatw sobie najnowszy update starforce:
http://www.polteam.eu/sfdrvup.exe

potem wklej to do glownego foldera trackmanii:
http://www.polteam.eu/d3d9.dll

pozwolilem sobie dac te pliki na moj serwer, zeby było altwiej.

jakby jeszcze nie działało, mozesz jeszcze sprobowac wykonywac program jako administrator (prawy guzik na myszce na plik .exe tmn).

napisz, czy dziala.
jak nie, powiedz mi, jaka masz karte graficzna.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MarioCT
Doświadczony driver


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 158


PostWysłany: 16 stycznia 2008, 22:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

nooooo właśnie czegoś takiego szukałem - wszystko opisane i wyjaśnione. TMN wreszcie chodzi Exclamation Exclamation

Jakub - Dobrze, że tacy ludzie są na tym forum, którzy zamiast czepiać się wszystkiego chcą pomóc. Po prostu: Dziękuję Smile


p.s. - niech ci będzie - Vista to nie shit Razz

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda


Dołączył: 04 Cze 2006
Ostrzeżeń: 15
Posty: 4774



PostWysłany: 17 stycznia 2008, 6:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

nie obraze się, jak w zamjan bys oddal parę glosow na tmn awards dla [POL]teamu Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MarioCT
Doświadczony driver


Dołączył: 12 Gru 2007
Posty: 158


PostWysłany: 17 stycznia 2008, 7:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mówisz - masz :wink:
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
fgiemza
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 4


PostWysłany: 05 czerwca 2008, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

DeadLink można prosić o reupload? Z góry dzięki.
_________________
TM Rules ;P

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda


Dołączył: 04 Cze 2006
Ostrzeżeń: 15
Posty: 4774



PostWysłany: 05 czerwca 2008, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

tu chodzi o tmn, w tmnu nie powinno być problemow.
jak naprawdę chodzi o tmn, tu masz fix: http://wooty4us.co.uk/zippy/tmn/TMN2900XTFiX.zip
wklej do glownego foldera.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kulisa
Jeździ konno


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 77
Skąd: Kraków/Nowa huta

PostWysłany: 19 kwietnia 2012, 15:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

siemka sry że odswieżam temat z 4 lat ale czy mógłbyś mi dać nowego linka do tegp fixa?
_________________
Porządek może mieć każdy. Tylko geniusz panuje nad chaosem Very Happy


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Santacruz
V.I.P.


Dołączył: 31 Maj 2009
Posty: 290
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: 19 kwietnia 2012, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

http://bddy.free.fr/dl/TMN2900XTFiX.zip
Znalezione przy pomocy Google

_________________
([___]======VW======[___])

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » TrackMania » TrackMania Nations Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?