Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Wywala na pulpit
Idź do strony 1, 2  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » TrackMania » TrackMania Nations
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotrek_s89
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6


PostWysłany: 17 lutego 2008, 22:28    Temat postu: Wywala na pulpit Odpowiedz z cytatem  

Witam. Mam "drobny" problem. Otóż nie chce mnie się uruchomić TM:Nations, instalacja przebiegła pomyślnie, zainstalowany został najnowszy patch i przy uruchamianiu pojawia się ekran "please wait" i po max 3 sek wyrzuca na pulpit. Reinstalacja gry (również z innych źródeł) nie pomaga, podobnie sterowniki oraz DirectX. Sterowniki próbowałem zmieniać na różne sposoby i na różne wersje, nic nie pomaga. Czy ktoś wie jak pozbyć się tego problemu? Grafika to GeForce 8600 GT. Z góry dziękuję.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
envy
Osiwiał za kierownicą


Dołączył: 04 Maj 2007
Ostrzeżeń: 4
Posty: 2645

Skąd: Ruda Śląska

PostWysłany: 17 lutego 2008, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

a system operacyjny i ram?
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piotrek_s89
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6


PostWysłany: 17 lutego 2008, 22:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

XP Pro, 1 GB DDR2.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
KD Master
Pirat drogowy


Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 688
Skąd: W-wa (L)

PostWysłany: 18 lutego 2008, 1:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja mam podobny problem tylko, że w każdej grze co 10 min (dokładnie) mnie wyrzuca do pulpitu, ale nie wyłącza gre, tylko ją minimalizuje. Po zmianie karty graficznej też nie przeszło.
_________________
Już użytkowników zobaczyło ten podpis.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
envy
Osiwiał za kierownicą


Dołączył: 04 Maj 2007
Ostrzeżeń: 4
Posty: 2645

Skąd: Ruda Śląska

PostWysłany: 18 lutego 2008, 8:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

piotrek nie wiem dokładnie dlaczego, ale spróbuj powylaczac wszystkie zbedne programy po wlaczeniu komputera i wtedy sprobowac, nie mam innego pomyslu

masteł pewnie masz jakiś program wlaczony w tle, który to powoduje, wylacz antyvira lub coś innego i wtedy spróbuj

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piotrek_s89
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6


PostWysłany: 18 lutego 2008, 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Tak też już próbowałem.. Wyłączyć normalnie, wyrzuciłem z autostartu i też nie pomaga. Szukam już rozwiązania tego problemu od dłuższego czasu. Wiem, że jest to coś z kartą graficzną, tylko nie wiem jak temu zaradzić. Jeszcze spróbuję z inną kartą, dopóki na coś innego nie wpadnę..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Dadi*
Doświadczony driver


Dołączył: 19 Mar 2007
Posty: 100
Skąd: Ateny Grecja

PostWysłany: 18 lutego 2008, 11:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

..myśle że Seque dobrze Ci podpowiada,choć pewnie przyczyn może być wiele.Ja np.kiedyś miałem zainstalowany AVAST(jak dobrze pamiętam nazwe) antyvirus i ten program podczas automatycznej aktualizacji też mi minimalizował gre.
_________________
χιερο πεδια

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
TOMEK
Jeździ konno


Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 43
Skąd: Wrząca

PostWysłany: 18 lutego 2008, 11:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Sproboj sciagnac sterowniki sugerowane przez nadeo uruchom gre wejdz w Help nastepnie w Viev FAQ a potem w ten link http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
i sciagnij sterowniki do twojej karty. Mi pomoglo zmienilem karte na radeon HD 2600 PRo i gra w ogóle mi się nie uruchamiala dopoki nie sciagnalem sterownikow zalecanych przez nadeo.
Powodzenia i milego grania(jeśli to pomoze)

_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mateusz
Jeździ konno


Dołączył: 07 Paź 2006
Posty: 89


PostWysłany: 18 lutego 2008, 11:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Albo zmniejsz ustawienia graficzne

PODAJ ROZDZIELCZOŚĆ JAKA JEST USTAWIONA W GRZE I JAKĄ MASZ MAKSYMALNĄ OBSŁUGĘ MONITORA wtedy może się dogrzebe do problemu bo tak miałem z CS'em ok.4 miechy temu Smile

_________________
Mam nick MATIPL

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 18 lutego 2008, 12:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie znam się na tych sprawach, ale swego czasu miałem coś takiego, a przyczyną był program (?) do obsługi karty sieciowej. Instalował się wraz ze sterownikami do płyty głównej. Ma wbudowany dodatkowy firewall.
Jego nazwa to: Network Acces Manager.
Z listy zainstalowanych programów usuńąłem wszystkie sterowniki nVidii (oprócz sterowników od grafiki) i problem został rozwiązany.
Jeśli używasz NAM to spróbuj go usuńąć. Powodzenia.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KD Master
Pirat drogowy


Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 688
Skąd: W-wa (L)

PostWysłany: 18 lutego 2008, 13:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

@Seque: Próbowałem już to. Gram zawsze bez antywira, wszystkie programy typu gg, jakieś stylery visty i inne tego typu pierdoły też gaszę i nic ;/
_________________
Już użytkowników zobaczyło ten podpis.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
piotrek_s89
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6


PostWysłany: 18 lutego 2008, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Niestety sterowniki nie pomogły. Po usunięciu NAM również gra się nie odpaliła. Z ustawieniami grafiki różnie próbowałem. Nic nie wchodzi. Jakby coś tę grę blokowało. Monitor do 1280x1024. W grze max 1024x768 ustawiam. Zmieniam na różne sposoby ustawienia, ale to raczej nie tutaj problem, tak mnie się wydaje :\

_______


Problem zniknął. Zainstalowałem jeszcze raz TM, tym razem nie zmieniając katalogu docelowego. Nie wiem dlaczego to miało aż taki wpływ, że gra się nie chciała uruchomić. Teraz już działa. Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
XyX
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 29 Cze 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1407



PostWysłany: 18 lutego 2008, 14:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Master, jak Ty poszukiwałeś wirusów w tych linkach od botów, to teraz się dziwisz, że Ci tmn minimalizuje Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KD Master
Pirat drogowy


Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 688
Skąd: W-wa (L)

PostWysłany: 18 lutego 2008, 14:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

XyX napisał:
Master, jak Ty poszukiwałeś wirusów w tych linkach od botów, to teraz się dziwisz, że Ci tmn minimalizuje Very Happy


Ta, nawet na nie kursorem nie najeżdżałem ;p

_________________
Już użytkowników zobaczyło ten podpis.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
XyX
Lubi ostrą jazdę


Dołączył: 29 Cze 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1407



PostWysłany: 18 lutego 2008, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jak to nie, przeciez mowiles ze sa czyste Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 19 lutego 2008, 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

piotrek_s89 napisał:
Niestety sterowniki nie pomogły. Po usunięciu NAM również gra się nie odpaliła. Z ustawieniami grafiki różnie próbowałem. Nic nie wchodzi. Jakby coś tę grę blokowało. Monitor do 1280x1024. W grze max 1024x768 ustawiam. Zmieniam na różne sposoby ustawienia, ale to raczej nie tutaj problem, tak mnie się wydaje :\

_______


Problem zniknął. Zainstalowałem jeszcze raz TM, tym razem nie zmieniając katalogu docelowego. Nie wiem dlaczego to miało aż taki wpływ, że gra się nie chciała uruchomić. Teraz już działa. Smile


Temat już nieaktualny, ale mam pytanie:
Czy jak odinstalowałeś NAM, to wyłączyłeś komputer na pewien czas, aby ponownie się zalogować do internetu?
A swoją drogą to masz rację - nazwy katalogu docelowego gry lepiej nie zmieniać. Dobrze ,że już wszystko w porządku Smile.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
envy
Osiwiał za kierownicą


Dołączył: 04 Maj 2007
Ostrzeżeń: 4
Posty: 2645

Skąd: Ruda Śląska

PostWysłany: 19 lutego 2008, 13:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja mam inny problem
edytujac replay z mapki lecha na 1 runde wrzucam w MT jako segment camera race i wywala mnie do pulpitu, mozecie poradzic?

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 19 lutego 2008, 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Seque napisał:
ja mam inny problem
edytujac replay z mapki lecha na 1 runde wrzucam w MT jako segment camera race i wywala mnie do pulpitu, mozecie poradzic?


Być może za bardzo procesor się grzeje. U mnie, jak włączam edytor na dłużej temperatura procesora gwałtownie wzrasta. Czasem potrafi zablokować program i na ekranie mam "sieczkę", a system zablokowany. Dziwne, bo teraz mam Athlona 4800, a przedtem na Athlonie 1400 nie miałem żadnych problemów Sad .

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
piotrek_s89
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 17 Lut 2008
Posty: 6


PostWysłany: 20 lutego 2008, 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Tak wyłączyłem wtedy. 'Podstawy' mam przyswojone, ale wiadomo zawsze można coś pominąć. Wink Problem jak widać jednak nie tkwił w tym. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z problemami po zmianie katalogu. Ale widać jednak takowe istnieją i są dość brutalne Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
iglak13
Jeździ konno


Dołączył: 13 Sie 2008
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 3
Posty: 23



PostWysłany: 16 sierpnia 2008, 19:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

sciagnij ten sterownik i gra zadziala tez mialem ten problem...jeśli zadzialal to napiszcie Jak masz xp :
http://files.filefront.com/ati+omega+xp2k+48442exe/;9359843;/fileinfo.html

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » TrackMania » TrackMania Nations Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?