Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
FAQ @ TMNF
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Outsid3r
Pirat drogowy


Dołączył: 27 Kwi 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 644

Skąd: Strzelce Kraj./Poznań

PostWysłany: 25 grudnia 2009, 19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Wklej je do Moje Dokumenty -> TrackMania -> Tracks -> Challenges -> My Challenges i czytaj faq albo szukaj na forum...
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
igl
Samochodowy prawiczek


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 6


PostWysłany: 23 stycznia 2010, 0:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

A ja mam pytanie jak skonfigurować nata? Bo nie mogę pograć z kolegą przez neta.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
LeWy_
Jeździ konno


Dołączył: 26 Cze 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 60

Skąd: ...ze sk8parku

PostWysłany: 06 lutego 2010, 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja bym dodał do FAQ "Jak dodać własne naklejki?", skoro jest mowa o własnych skinach etc.
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Voj4k
Admin


Dołączył: 25 Mar 2008
Ostrzeżeń: 4
Posty: 1090

Skąd: Tychy

PostWysłany: 06 lutego 2010, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

skiny robi się w photoshopie i na cp jest zasada że nie wrzuca się skinów z printera TM
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Cappy
Pirat drogowy


Dołączył: 10 Mar 2009
Posty: 530
Skąd: Świnoujście

PostWysłany: 07 lutego 2010, 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

paintera* ;p
Niestety sporo osób ma to w du** :?

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
LeWy_
Jeździ konno


Dołączył: 26 Cze 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 60

Skąd: ...ze sk8parku

PostWysłany: 07 lutego 2010, 13:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

srsly? Shocked

ta. ale jak chce robić skiny dla siebie albo dla kogoś, to przecież to jest obojętne.

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
*WDD* digger
V.I.P.


Dołączył: 26 Gru 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 360

Skąd: ta agresja?

PostWysłany: 10 lutego 2010, 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

eXiliado envy napisał:
4. Dlaczego w hot seat nie ma mojego skina?

w trybie hot seat dzialaja tylko skiny narodowe z tmn/tmnf

Hmm jakoś mi i bratu w TMNF, w trybie hot seat działały skiny ściągnięte z CP...
A może coś źle zrobiłem? Very Happy

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Mike
Pirat drogowy


Dołączył: 24 Mar 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 621



PostWysłany: 10 lutego 2010, 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

I właśnie to trzeba zaktualizować bądź usuńąć, taki problem był w starym TMN.
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
*WDD* digger
V.I.P.


Dołączył: 26 Gru 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 360

Skąd: ta agresja?

PostWysłany: 27 lutego 2010, 21:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Szkoda że nikt się za to nie zabierze...
Cytat:
1. Gdzie wkleić skin/auto?

.../Moje Dokumenty/Trackmania/Skins/Vehicles

jeśli masz TMUF to .../Moje Dokumenty/Trackmania/Skins/Vehicles/CarCommon

jak nie ma folderu to sobie utworz

To też by się przydało poprawić... Wersje Forever obu gier są już od dawna a tu ich nie uwzględniono. Swoją drogą nie wiem po co w temacie to: "@ TMNF" skoro FAQ w punkcie 1 nawet nie odnosi się do tej gry...

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
envy
Osiwiał za kierownicą


Dołączył: 04 Maj 2007
Ostrzeżeń: 4
Posty: 2645

Skąd: Ruda Śląska

PostWysłany: 27 lutego 2010, 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

wlasnie ze uwzgledniono, w starej nations skiny wgrywalo się do folderu z gra a nie do "moich dokumentow"

no chyba ze znasz inny folder gdzie się je wgrywa

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
*WDD* digger
V.I.P.


Dołączył: 26 Gru 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 360

Skąd: ta agresja?

PostWysłany: 28 lutego 2010, 2:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

No ok, tylko że u mnie ścieżka do której wrzucam skiny to:
"E:\Documents and Settings\digger\Moje dokumenty\TmForever\Skins\Vehicles\StadiumCar"
A nie tak jak tu podano:
".../Moje Dokumenty/Trackmania/Skins/Vehicles" gdyż (przynajmniej u mnie) to folder z plikami TMN ESWC a nie TMN Forever i moim zdaniem powinno się to poprawić. Oczywiście możesz mieć inne zdanie ale później będą powstawały tematy tego typu:
http://www.tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=8528&highlight=
Chyba że się mylę i tylko u mnie tak jest z tymi folderami, w co wątpię...

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
[POL] Diav3l
Emerytowany Admin


Dołączył: 04 Paź 2007
Posty: 1101
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 28 lutego 2010, 2:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja też mam folder "Trackmania". Problem pojawia się pewnie wtedy gdy na dysku zainstalowane są TMN i TMN(U)F, ale nie jestem tego pewien. Jeśli ktoś to może sprawdzić to będziemy wdzięczni i to poprawimy.
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
[POL] SuNRisE
Emerytowany Admin


Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 1770
Skąd: Poznań

PostWysłany: 28 lutego 2010, 9:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja posiadam obydwie wersjie na PC i nie występuje bład wszystko tak jak w FAQ działa, scieżka jest poprawna.
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
envy
Osiwiał za kierownicą


Dołączył: 04 Maj 2007
Ostrzeżeń: 4
Posty: 2645

Skąd: Ruda Śląska

PostWysłany: 28 lutego 2010, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

to ok, dodane do faqa, skoro nie jesteś jedyna osoba z tym problemem
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 31 Sie 2010
Ostrzeżeń: 1
Posty: 282

Skąd: Żywiec

PostWysłany: 31 sierpnia 2010, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ej mam pytanie
jestem doswiadczonym edetormanem ;p ale nigdy nie wiedzialem o co chodzi w tym URL - konkretniej. chce zrobić znak. puszka z farba i sa znaki podstawowe oraz opcja "wybierz URL" tam trzeba wpisac kod URL. no to minimalizuje tm i klikam PPM na swoj obraz jpg lub bmp nastepnie wlasciwosci i tam jest kod URL kopiuje go i wklejam do tm tam gdzie musze (w tym wybierz URL) a on mi wyswietla ze url jest nie prawidlowy.
co zrobić aby miec wlasny znak? proszę o pomoc
z gory dzięki ;p Happy

_________________
TrackMania - I jedziesz dalej!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Toby
Forever Troll!


Dołączył: 03 Sie 2010
Ostrzeżeń: 9
Posty: 1226

Skąd: Warszawa

PostWysłany: 31 sierpnia 2010, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

"Edetormanem".. :F
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
*NS* AnteQ
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 14 Sie 2008
Posty: 271
Skąd: Zgierz/Łódź

PostWysłany: 31 sierpnia 2010, 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Url czyli adres internetowy.
_________________
Trance to nie tylko muzyka. To styl życia... Słuchając go możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. Jest jak ocean uczuć - kiedy raz się w nich zanurzysz - utoniesz.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Lexiu
V.I.P.


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1725
Skąd: Koszalin

PostWysłany: 31 sierpnia 2010, 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

wilk508 napisał:
ej mam pytanie
jestem doswiadczonym edetormanem ;p ale nigdy nie wiedzialem o co chodzi w tym URL - konkretniej. chce zrobić znak. puszka z farba i sa znaki podstawowe oraz opcja "wybierz URL" tam trzeba wpisac kod URL. no to minimalizuje tm i klikam PPM na swoj obraz jpg lub bmp nastepnie wlasciwosci i tam jest kod URL kopiuje go i wklejam do tm tam gdzie musze (w tym wybierz URL) a on mi wyswietla ze url jest nie prawidlowy.
co zrobić aby miec wlasny znak? proszę o pomoc
z gory dzięki ;p Happy


Należy wkleić tam poprawny BEZPOŚREDNI adres URL do obrazka. Jak uploadujesz np. na ImageShack to masz kilka linków, w tym "Link to image" i "DIRECT link to image". Skorzystaj z tego drugiego.

PS Takie pytania umieszczaj w topicu "1 pytanie 1 odpowiedz - macie problem, piszcie tutaj" (http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=6483)

PS2 Toby, denerwujesz mnie od dłuższego czasu tym swoim spamem. Proszę cię, nie rób tego.

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Admix665
Jeździ konno


Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 50
Skąd: Tarnobrzeg

PostWysłany: 10 Maj 2011, 21:04    Temat postu: Trackmania na Windows 7 Odpowiedz z cytatem  

Mam zamiar w przyszłości kupić sobie laptopa z systemem Windows 7 i boję się czy pójdzie mi Trackmania United Forever. Jedni mówią, że tak inni, że nie, a sprzedawca w sklepie powiedział, że wyjdzie to w praniu. Ja muszę mieć pewność czy będę mógł grać.

Jeżeli mi ktoś mógł powiedzieć od czego to zależy, czy będzie działać czy nie, byłbym bardzo wdzięczny.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Lexiu
V.I.P.


Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1725
Skąd: Koszalin

PostWysłany: 10 Maj 2011, 21:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Może raczej powiedziałbyś co cię boli w laptopie, skoro masz wątpliwości czy TM będzie działać. Jak spełnia wymagania sprzętowe i software'owe, to czemu nie?
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?