Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Czerwona poświata
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy


Dołączył: 12 Mar 2009
Ostrzeżeń: 1
Posty: 771

Skąd: LKR

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 14:00    Temat postu: Czerwona poświata Odpowiedz z cytatem  

Witam ponownie. Mam pewien problem z grą. Otóż czasem jak gram to na niektórych trasach robi mi się coś takiego. Chodzi mi o tę czerwoną "poświatę". Nawet jak przejdę na inny serwer to zostaje i uprzykrza życie. Menu również ma taki odcień. Nie mogę się później tego pozbyć, dopóki nie wyłączę gry. Ostatnio aktualizowałem sterowniki do karty graf ale to nie pomogło.
Podpowiedzcie coś bo ten kolorek jest lekko denerwujący.



_________________


C13

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
zduninho
Jeździ konno


Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 85
Skąd: Przytoczno

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja tez coś takiego miałem może zaaktualizuj gre....
_________________
Liga typerów



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
gregorian
Pirat drogowy


Dołączył: 01 Sie 2008
Ostrzeżeń: 6
Posty: 595

Skąd: Elbląg / Warszawa

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

zduninho napisał:
ja tez coś takiego miałem może zaaktualizuj gre....


nie pisz nic lepiej ,

Sprawdz czy nie masz niczego w opcjach gry , coś jak odblaski albo coś , mialem takie coś tylko nie na czerwono a na różowo i myslalem ze mnie ch**j strzeli.. pobawilem się i pomogło:}

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
envy
Osiwiał za kierownicą


Dołączył: 04 Maj 2007
Ostrzeżeń: 4
Posty: 2645

Skąd: Ruda Śląska

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 14:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

sprawdz czy dobrze masz podlaczony kabel do monitora/komputera, u mnie jak nie do konca stykalo ekran robil się niebieski :F
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Voj4k
Admin


Dołączył: 25 Mar 2008
Ostrzeżeń: 4
Posty: 1090

Skąd: Tychy

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

hahahhaha ty envy nie pomagasz Happy to jest efekt MediaTrackera tez tak mam wystarczy uruchomic TM na nowo

co się u niego stalo "naprawdę" nie wiesz, wiec mnie nie obrazaj E.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

U mnie tak było jak mój stary monitor (ś.p. CTX700) już ledwo dyszał. Parę miesięcy później wszyscy go opłakiwali Crying or Very sad , ale u Ciebie to co innego, bo biała flaga jest nadal biała Idea .

Ostatnio zmieniony przez Jurek dnia 19 kwietnia 2009, 15:43, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
°XX <AlekSior>
Jeździ konno


Dołączył: 11 Sie 2008
Posty: 26
Skąd: Kraków

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 15:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

To nie problem z kablem ani na pewno nie efekt MT wbrew pozorom. To problem karty graficznej, która na ten przykład może się przegrzewać...

radzę sprawdzić problem pod tym kątem.

_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
*тсω* Jarecki
Pirat drogowy


Dołączył: 19 Lis 2007
Posty: 526


PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 16:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

voj4k napisał:
hahahhaha ty envy nie pomagasz Happy to jest efekt MediaTrackera tez tak mam wystarczy uruchomic TM na nowo


dokładnie mam to samo, tak mnie to już wkurza ze nie wytrzymuje... co gorsza czasami zostaja kolory z intra przed mapka np na tej trasie Sebika 6 min... grałem na czarno-biało bo inaczej się tego nie dało zrobić. Póki co nie mam pojecia co z tym zrobić.

Edit: i tak jak napisał jurek, flaga zostaje biała jak również nicki na czacie oraz wyniki. To naprawdę dziwne jest. jeżeli chodzi o sprzet do daje rady wiec to nie jego wina

WSZYSTKIEMU WINIEN MT !

_________________



Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Jurek
Gangsta Mapper


Dołączył: 24 Mar 2006
Posty: 557


PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jeśli miałoby to pomóc, to ja mam w ustawieniach tak:



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Winiacz
Pirat drogowy


Dołączył: 13 Cze 2008
Ostrzeżeń: 4
Posty: 806

Skąd: Wałcz

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 18:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

wyłącz sobie geometrię wody, bo nic nie daje a fps zżera.
pokaż zakładkę "gra".
tam można dużo fps oszczędzić dzięki przestawieniu jakości otoczenia na niską.
różnicy w grafie nie ma a w fps jest

_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gregorian
Pirat drogowy


Dołączył: 01 Sie 2008
Ostrzeżeń: 6
Posty: 595

Skąd: Elbląg / Warszawa

PostWysłany: 19 kwietnia 2009, 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Za mało ram na grafie na takie ustawienia..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?