Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
server z routerem asus wl500w
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
axik.
Jeździ konno


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Kraków

PostWysłany: 26 Maj 2009, 20:06    Temat postu: server z routerem asus wl500w Odpowiedz z cytatem  

witam!
gram już długo w tm i chcialbym sobie zrobić dedykowany server z servermanią ;p
więc:
mam wewnętrzne ip ale mogę zmienić na zewnętrzne Razz i mam router asus WL-500W Smile i chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób na postawienie na tym serva? ;/ Question

proszę o jakąś instrukcje jak to zrobić z tym routerem żeby wszysko ładnie śmigało

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
devt
Doświadczony driver


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 168


PostWysłany: 26 Maj 2009, 22:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jeśli będziesz miał już to zewnętrzne ip to nie będzie problemu Razz
pewien dobry człowiek przygotował taką fajną paczuszkę dzięki której można postawić serwerek z XAseco ( dedimania ) i będziesz mógł go spokojnie obsłużyć servermanią Smile

link poniżej Razz dosyć długi Smile

http://www.kickedbyconsole.net/tm/index.php?dir=%233%20-%20Remote%20Tools%20%26%20Plugins/%238%20-%20Tools/&file=usbTMFserver_v2.0release.zip

_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
axik.
Jeździ konno


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Kraków

PostWysłany: 27 Maj 2009, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

czyli wystarczy że jak mam zewnętrzne ip zrobie z routerem ak jak w tym poradniku http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Asus/WL-500W/Track_Mania.htm

to będzie działać wszystko dobrze? Smile aa i jeszcze coś ;p w tym routerze można podłączyć dysk twardy i jak na nim zrobie xaseco itp to serv może jakoś być cały czas?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
axik.
Jeździ konno


Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Kraków

PostWysłany: 31 Maj 2009, 11:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

postawiłem ten server i wszystko jest dobrze oprócz tego że nikt na niego niemoże wejść oprócz mnie Sad chwilowo niemam routera, ale mam zewnętrzne ip Smile wie ktoś co może być nietak? że ludzie nie mogą wchodzić?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?