Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
edycja orginalnych plikow tekstur - problem z tekstura
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
filip155
Jeździ konno


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 51


PostWysłany: 25 stycznia 2011, 15:48    Temat postu: edycja orginalnych plikow tekstur - problem z tekstura Odpowiedz z cytatem  

tak jak w temacie
problem polega na tym ze wszystkie tekstury podmieniaja się dobrze, oprucz tekstury bandy, nadal zostaje z niebieskimi elementami mimo ze w moim modzie powinny być zielonego odcieniu

nie chce zmieniac modu w konkretnej trasie czy coś, chce wlasnie podmienic orginalne pliki, poniewaz nie jestem w stanie innaczej zmienic moda w replay (replej był tworzony przez kilka dni, wiec nie ma sensu go robić ponownie) no i tez będzie ciagle wystepowal w tm, tak jak np granie w pojedynke

a oto screen problemu


dzieje się to w nocy, trasy stworzone w dzień, nie ma z nimi problemu
po wykasowaniu tekstury (sprawdzalem czy nocna jest gdzie indziej umieszczona) w dzień się stracila
oto screen

ale w nocy dalej jest standard nadeo

próbowałem wysledzic problem, ale nie potrafie namierzyc problemu czy tez 2 teksuty na nocne mapy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
|GT| tomerq
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 04 Lis 2006
Ostrzeżeń: 1
Posty: 352

Skąd: Nowy Sącz

PostWysłany: 25 stycznia 2011, 19:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Spróbuj może zmienić te:
ArrowD:\TmUnitedForever\GameData\Stadium\Media\Texture\Image\StadiumRoadBorderN.dds
ArrowD:\TmUnitedForever\GameData\Stadium\Media\Moods\Night\StadiumRoadBorderD.dds

Ale nie jestem pewien Razz

_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
filip155
Jeździ konno


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 51


PostWysłany: 27 stycznia 2011, 1:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

dzięki dziala

a teraz pytanie na przyszlosc, jak to dodac do mod-u

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
°אא Key.
Admin


Dołączył: 15 Mar 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 797

Skąd: Zewsząd.

PostWysłany: 27 stycznia 2011, 16:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

bierzesz pliki tak jak z folderu TM i wrzucasz to (jako .zip) do Moje Dokumenty\TrackMania\Skins\Mod
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
filip155
Jeździ konno


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 51


PostWysłany: 28 stycznia 2011, 0:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

wielkie dzięki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
filip155
Jeździ konno


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 51


PostWysłany: 01 lutego 2011, 13:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

To teraz pytanie z innej beczki ;d czy jakos idzie w paczce z modem dodac znaki ? bo dosc uciazliwe jest linkowanie kazdego znaku przy np rpg mapie w której jest ich sporo
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?