Polish League 8 na ESL!

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
Jarecki
Pirat drogowy

Polish League 8 na ESL!

Post by Jarecki »

Szynpol wrote:No wiesz olo. Myslalem ze mogliby się nie wyrobic w czasie gdyby mieli spedzic 6 godzin przy tm ;p. A jeśli chodzi o komentatora to dac Freshowi wolne w tygodniu zeby w weekend nam komentowal ^^
jakbyś wyskoczył z portfela to wszystko się da zrobić... ;p
Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
W@ND@L
Team Poland

Polish League 8 na ESL!

Post by W@ND@L »

Gratz Jakub :*, takich osob jak Ty nam trzeba :D
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Polish League 8 na ESL!

Post by Scooter Fox »

To oczywiście bardzo dobra wiadomość, ale i tak mam dwa pytania. :)

1. Oczywiście PL8 będzie miało, jak poprzednie edycje, własne trasy, a nie mappacki z ESL-owych drabinek, tak?
2. Co z PITMC? A jeśli nie PITMC, to czy będą jakieś indywidualne polskie rozgrywki na ESL? (O drabinkach rodzaju tej obecnej time attack z litości się nie wypowiem.)
Image
Image
Image
mat154
V.I.P.

Polish League 8 na ESL!

Post by mat154 »

@Scooter

1. Nie ma mowy zeby były mappacki ESL !!!

2. Odnosnie PITMC to jakub nigdy nie mial nic z tym do roboty, pierwsze organizowal Scary, a z drugim chciał wziac się za to Red także niech oni decyduja. No chyba, ze coś się zmienilo i ja o tym nie wiem :]
Image
chybeck
Pirat drogowy

Polish League 8 na ESL!

Post by chybeck »

Wspaniale, wspaniale i jeszcze raz wspaniale.... ale...

wszystko ładnie pięknie, Jakub odwalił co do niego należało i to, za co go tak lubimy:) chcecie wszyscy oglądać mecze pl8 w hstv, co nie wiem czy nie okaże się problemem. wiem z głównego źrodła esl (Rafała Wasyluka), że esl ma zamiar stworzyć własną telewizję z meczami z ligi esl. nie wiem jak będzie z prawami do transmisji dla hstv, gdyż to esl je posiada i w chwili gdy wejdzie ich telewizja może to być ich exclusive mający na celu ściągnięcia rzeczy widzów.

więc jeżeli ktoś umie rozwiać te wątpliwości proszę o jak najszybsze uczynienie tego.

co do natury rzeczy to bardzo się cieszę, ze trackmania pnie się w górę i to w dużej mierze dzięki naszej osobowości sceny:)
KonradM
Doświadczony driver

Polish League 8 na ESL!

Post by KonradM »

więc jeżeli ktoś umie rozwiać te wątpliwości proszę o jak najszybsze uczynienie tego.
ESL już ma swoją TV, ale international a nie jakiś polski odpowienik. Nie sądzę aby istniał prawny zakaz streamowania przez nas polskich rozgrywek - była by to decyzja szkodliwa dla wszystkich trzech stron.

Reasumując: chillout ;)
www.hstv.pl - We are all the same, players in the game.
Wix
Pirat drogowy

Polish League 8 na ESL!

Post by Wix »

Dobra robota. Fakt ja nie moglem się dogadac z ESL, potem zaniedbalem temat przez moja absencje i problemy zdrowotne, ale nie musisz od razu "z wyrzutami" o tym pisać.

Przeciez w końcu jesteś najbardziej zasluzony dla scen wiec dla Ciebie takie sprawy to pikus ;)
Image
h0lus
Pirat drogowy

Polish League 8 na ESL!

Post by h0lus »

Wix wrote:Dobra robota. Fakt ja nie moglem się dogadac z ESL, potem zaniedbalem temat przez moja absencje i problemy zdrowotne, ale nie musisz od razu "z wyrzutami" o tym pisać.

Przeciez w końcu jesteś najbardziej zasluzony dla scen wiec dla Ciebie takie sprawy to pikus ;)
Ty mi k**wa powiedz gdzie jest moja aplikacja na admina esl która wyslalem milion lat swietlnych temu i miałeś ja zaakceptowac ? :D Moja godzina straconego zycia przez pisanie tego T.T :D
chybeck
Pirat drogowy

Polish League 8 na ESL!

Post by chybeck »

KonradM wrote:
ESL już ma swoją TV, ale international a nie jakiś polski odpowienik. Nie sądzę aby istniał prawny zakaz streamowania przez nas polskich rozgrywek - była by to decyzja szkodliwa dla wszystkich trzech stron.

Reasumując: chillout ;)
właśnie Konrad nie chodzi mi o to europejskie, bo tym bym dupy nie zawracał. ma być polska nowa telewizja dla graczy, czy jak to tam powiedział Rafał Wasyluk. na pytanie o was (hstv) i hypera odpowiedział, że będzie bliżej tej telewizji do hstv. może teraz mu się plany zmieniły, bo dużo mówił o planach na początek roku, a jak na razie nie za bardzo to widać i wszystko się opóźnia. a poza tym nie stresuje się, tylko wysuwam wątpliwości, które w celu prawidłowego toku rozwoju sprawy pl8 na esl powinny być wyjaśnione (ale dyplomatycznie powiedziałem, damn :D )
(info o tym mam z wykładów Rafała Wasyluka na polibudzie, żeby nie było, że wyssane z palca)
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Polish League 8 na ESL!

Post by Jakub »

Wix wrote:Dobra robota. Fakt ja nie moglem się dogadac z ESL, potem zaniedbalem temat przez moja absencje i problemy zdrowotne, ale nie musisz od razu "z wyrzutami" o tym pisać.

specialnie nie napisalem nickow, kim byli ci admini, bo nikogo nie chciałem jakos tam wdupic.
sam się teraz przypomniales.
KonradM
Doświadczony driver

Polish League 8 na ESL!

Post by KonradM »

właśnie Konrad nie chodzi mi o to europejskie, bo tym bym dupy nie zawracał. ma być polska nowa telewizja dla graczy, czy jak to tam powiedział Rafał Wasyluk. na pytanie o was (hstv) i hypera odpowiedział, że będzie bliżej tej telewizji do hstv. może teraz mu się plany zmieniły, bo dużo mówił o planach na początek roku, a jak na razie nie za bardzo to widać i wszystko się opóźnia. a poza tym nie stresuje się, tylko wysuwam wątpliwości, które w celu prawidłowego toku rozwoju sprawy pl8 na esl powinny być wyjaśnione (ale dyplomatycznie powiedziałem, damn Very Happy )
Generalnie ja o telewizji esportowej braci Wasyluk słyszę już od co najmniej roku, i do tej pory nic w sumie w tej sprawie się chyba nie ruszyło. No stress ;) Zresztą, konkurencja jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
(info o tym mam z wykładów Rafała Wasyluka na polibudzie, żeby nie było, że wyssane z palca)
Jak było? Ja niestety nie mogłem dotrzeć.
www.hstv.pl - We are all the same, players in the game.
IrRed
Emerytowany Admin

Polish League 8 na ESL!

Post by IrRed »

KonradM wrote:
Jak było? Ja niestety nie mogłem dotrzeć.
Tutaj masz relację by Chybe :arrow: Sport i e-sport... e-sport sportem

chyba o to chodziło ;)
Image
Image
Image
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Yard
Emerytowany Admin

Polish League 8 na ESL!

Post by Yard »

Witam wszystkich po krótkiej przerwie :)

Co do ESL, to wydaje mi się, że to niezły pomysł, nie wiem, czy ktoś jeszcze pamięta, ale mieliśmy już dawno temu nawet okres współpracy z ESL (marzec-czerwiec 2006, jakoś tak, niestety nie osiągnieliśmy masy krytycznej i laddery naturalnie obumarły) i powiem tak: ESL naprawdę dużą siłę przyciągania ludzi z innych gier. Jeżeli uda się zrobić poważny turniej i jakiś fajny ladderek 1vs1, to jest szansa, żeby zachęcić więcej ludzi do TM :)

Dlatego życzę powodzenia we współpracy, Jakub, planujecie też jakiś ladder?
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Polish League 8 na ESL!

Post by Maciuś »

Yard wrote:Witam wszystkich po krótkiej przerwie :)

Co do ESL, to wydaje mi się, że to niezły pomysł, nie wiem, czy ktoś jeszcze pamięta, ale mieliśmy już dawno temu nawet okres współpracy z ESL (marzec-czerwiec 2006, jakoś tak, niestety nie osiągnieliśmy masy krytycznej i laddery naturalnie obumarły) i powiem tak: ESL naprawdę dużą siłę przyciągania ludzi z innych gier. Jeżeli uda się zrobić poważny turniej i jakiś fajny ladderek 1vs1, to jest szansa, żeby zachęcić więcej ludzi do TM :)

Po krótkiej przerwie! Haha :D Mamy (chyba wszyscy) nadzieję, że wracasz na dłużej :D

A co do tematu, bo przegapiłem go chyba... Bardzo fajnie Jakub, że udało Ci się coś zrobić dla sceny, ja myślę i mam taką nadzieję, że to wypali, trochę te laddery 1v1 kuleją, bo często jest tak, że się nie można dogadać z kimś, no ale PL stoi na wysokim poziomie, więc takiego problemu nie ma :) Ciekawe jak to wypadnie ;)
Jakub

Polish League 8 na ESL!

Post by Jakub »

Yard wrote:Witam wszystkich po krótkiej przerwie :)

narazie sa planowane showmecze reprezentacji i polish league.
ladder narazie nie jest planowany i w zwiazku z wieloma turniejami online i offline watpie, zeby to wyszlo (jak pokazal przyklad z 2008).
oczywiście nic nie jest wykluczone i jak gracze będą chcieli ladder, będzie pewnie tez ladder.

EDIT: jako admin zamiast xardasa, team RBF będzie reprezentowal szym.
Yard
Emerytowany Admin

Polish League 8 na ESL!

Post by Yard »

Jeżeli mogę coś doradzić, to akurat ladder 1vs1 jest o tyle fajny, że po pierwsze nie trzeba wielu graczy względnie, żeby miał sens, po drugie nie trzeba sobie wiele czasu rezerwować, wieć jest też szansą dla nowych graczy i bezklanowców do pogranie czegoś, kiedy inni tłuką ligi ;)
Ja grałem sporo w ladderach .eu na ESL w TMO i TMS i wtedy się to fajnie sprawdzało, a wtedy scena światowa TM miała wielkość aktualnej sceny polskiej ;)
Tylko, że wtedy się grało 4fun, więc nie było problemów organizacyjnych, nie wiem jak teraz, ale chyba ESL ma jakiś spory system ostrzeżeń czy cuś.

GL :)

edit: @Maciek: no niestety na krótko wracam, ale mam nadzieję, że coś zdążę zrobić ;)
Jakub

Polish League 8 na ESL!

Post by Jakub »

jedno po drugim, yard.

nie chce tego spieprzyc, a akurat ladder 1 vs 1 wydaje mi się być ryzykem.

reprezentacje gra i jest ciekawa może także dla innych = powinno wypalic

polish league, biora udzial wszystkie powazne teamy polskiej scey = powinno wypalic

ladder 1 vs 1 zalezy od zainteresowanie pojedynczych graczy, w wypadku malego zainteresoania i nie wpisaniu się mocnych gracze, jest nie ciekawa = duze ryzyko, ze będzie mało zainteresowania
tymbardziej, ze iniwidualnie jest i bedzi masa turniejow online i offline z wiekszym znaczeniem i zainteresowaniem

wiec jak mialby być ladder 1 vs 1, to dopiero bo udanym wejsciu repry i polish league, ktore by tworzyly już mocny fundament obecnosci tmn na esl.
Yard
Emerytowany Admin

Polish League 8 na ESL!

Post by Yard »

ok, rozumiem, wszystko po kolei, nie ma co się spieszyć, jasne, że jeśli tm zdobędzie najpierw pozycję, to z ladderem będzie łatwiej :)
natomiast brak mocnych graczy nie jest aż takim problemem, bo dużą zaletą ladderów jest to, że każdy może grać z ludźmi na swoim poziomie i nigdy nie odpada w przeciwieństwie do cupów :)
mor_olo
RoKsTaR

Polish League 8 na ESL!

Post by mor_olo »

To ja proponuje między Repra, PL , a ladderem dac jeszcze wczesniejszy krok czyli cup mysle ze to pewniejsze na pcozatek niz ladder ;)
*... i wszystko jasne.
Post Reply

Return to “Turnieje”