[teaser=http://www.tmpl.info]http://img17.imageshack.us/img17/6307/eslga.jpg[/teaser]Szykuje się rewolucja w polskiej sekcji TrackManii. Wstępne rozmowy z polskim adminem ESL, Werkosem, rozpoczęły się niedawno - jednak aby wprowadzić niektóre zmiany potrzebne jest zaangażowanie przynajmniej kilku scenowiczów! Do dzieła, czytajcie: [more]
1. Mapy do ladderów ESL
ESLowe Cuptracki nie cieszą się zbytnim powodzeniem wśród graczy TrackManii. Ciut za długie, mało przyjemne do jazdy. Pierwszym krokiem jest zamiana tychże tworów na przystępne mapki polskich mapperów. Co trzeba zrobić?
Wedle zasad tworzenia wszystkich konkursów na trasę techniczną (około minuty długości, mało boostów, dirta, trawy) stworzyć trasę nazwaną ESL PL - [nazwa], na przykład ESL PL Hockolicious.
2. Mapy do ladderów ESL TrackManii United
Uchylę rąbka tajemnicy, TrackMania United pojawi się na okres próbny na ESL. Od was zależy, jak się ona rozwinie. Detali nie mogę jeszcze podać (wciąż trwają dyskusje jakie środowisko ma być przewodnim, jakie tryby rozgrywek wybrać). Jedno zaś jest pewne - potrzebujemy map! Minuta długości, dozwolone wszystkie pozastadiumowe środowiska.
Nazwa - podobnie jak wyżej, ESL PL - [nazwa], na przykład ESL PL Hockolicious.
Mapy wraz z oddzielnym replayem proszę wysyłać na adres: czamik@o2.pl
Więcej informacji już niedługo. Pamiętajcie, to od nas zależy to, jak spędzimy sobie godzinki gry w TrackManię!
NEWS BY SROTREX
Polska sekcja Trackmanii na ESL - zmartwychwstanie
a osobiscie zycze milej straty czasu
+ odrzutki z STML również przyjmuję po zmianie nazwy ;d
A pytanie: Ilość nadesłanych tras (maks.) i do kiedy.
Termin stanowi luźną barierę, ale dajmy na to 2 tygodnie.
Ilość - proponuję jedną, a dobrą.
Ilość - proponuję jedną, a dobrą.
A ja tylko powiem, że ESL kojarzy mi się z totalną niekompetencją, zerową organizacją i nieumiejętnością zorganizowania czegoś w trackmanie przykładem są EMS III VI i V które były totalnym niewypałem. Wszystkie 1on1 i inne też nie cieszą się zbytnią popularnością. Zaznaczam, że to tylko moje zdanie z którym macie prawo się nie zgadzać.
No Lewy ma dużo racji, ale nie można odrazu skreślać. Może organizatorzy wyciągnęli wnioski i coś się zmieniło.
Wszystko zaczynam od nowa, bo teraz ja zarządzam tym pierdolnikiem.
Nowe 1on1, wszystko od podstaw.
Ale o tym niedługo, zaczynamy od fundamentów - map
Nowe 1on1, wszystko od podstaw.
Ale o tym niedługo, zaczynamy od fundamentów - map
Nie ma sensu zaczynac wszystkiego od nowa.
Obecnie są 2 ladery, jeden na rundy ,drugi na czas, imo jest to sensowny podział tym bardziej ze do każdego z nich zapisanych okolo 60 osób.
Wystarczy zmodernizować obecne laddery, czyli naprzykład zmienić mapy i ustalic zasady grania lub dodać jakiś nowy ladder lub inny tryb rozgrywki.
Obecnie są 2 ladery, jeden na rundy ,drugi na czas, imo jest to sensowny podział tym bardziej ze do każdego z nich zapisanych okolo 60 osób.
Wystarczy zmodernizować obecne laddery, czyli naprzykład zmienić mapy i ustalic zasady grania lub dodać jakiś nowy ladder lub inny tryb rozgrywki.