W.T.F..!?

Jeśli masz jakiś problem z grą - pisz tutaj
Post Reply
stys
Pirat drogowy

W.T.F..!?

Post by stys »

Ja pi***olę co to k**wa jest? Mam nadzieje, że pomożecie...
Ostatnio w grze liczba fps'ów systematycznie spada (w trakcie gry) od 60, a po 5 min 15... nie wiem co to jest...
Choć i te 60 to czasami jest, jak nigogo na serwie nie ma. Zwykle 20 fps'ow dodam, że gra jest na najmniejszych możliwie ustawieniach (chyba). No i mnie k**wa szlag jasny trafia! Najmniejsze detala 20 fps'ow? loool.

Hehe.. ale czy to dziwne, że na najwyższych ustawieniach fpsów mam tylko o 5 mniej, niż w najniższych ustawieniach?... tj 10?
Doradźcie co mam zrobić, bo kiedyś to jakoś trawiłem, teraz mnie to wkurwia.
Image
Image
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

W.T.F..!?

Post by savier »

ja miałem inaczej na najniższych ustawieniach wedłeg mnie było 10 fpsów na niektórych mapkach, a na najwyższych na tej samej mapce 20 fps ^^

do czasu gdy matix podał mi ustawienia teraz przeważnie trzymam się na 70 fps i góra. Jak coś to wbijaj z pytaniem do niego, a jak nie to ci mogę jutro dać zdjęcia ustawień ;)
stys
Pirat drogowy

W.T.F..!?

Post by stys »

to jak możesz podaj swoje gadu to odezwę się
Image
Image
Winiacz
Pirat drogowy

W.T.F..!?

Post by Winiacz »

W pizdu FPS'ów zżera jakość tła, nie zmieniając praktycznie wyglądu.
Image
złozi
Junior ujeżdżacz

W.T.F..!?

Post by złozi »

Ja tak miałem jak długo formata nie robiłem. Także polecam format, zapewne śmieci Ci się nazbierało.
SuNRisE
Emerytowany Admin

W.T.F..!?

Post by SuNRisE »

usuń ciasteczka to na pewno coś da!
Image
Image
piana

W.T.F..!?

Post by piana »

To na pewno wina zasilacza

A tak na poważnie, nie wiem czy grasz na padzie lub masz coś podpięte do usb, ale u mnie zauważyłem ogólny spadek wydajności kompa gdy podłaczam pada , a przewaznie jeszcze podlaczam ipoda żeby go naladowac co pogarsza syruacje. Podobno dzieje się tak gdy porty usb są uszkodzone ( nie znam się na tym. Mihalem mi to mowil).
Image

Image
iam
Admin Mniejszy

W.T.F..!?

Post by iam »

Co Wy tu piszecie - pad zmniejsza ilość fps - kozackie stwierdzenie ;D

FPS'y mogą spaść, gdy masz zanieczyszczony radiator. Przeczyść sprężonym powietrzem całość kompa, jak nie pomoże, to może być po prostu zepsuty, bądź pasta na procku już się zużyła.
piana

W.T.F..!?

Post by piana »

Ty to napisałeś tak jakby podłączenie pada wpływało na wydajność karty graficznej w grze.. zwykła nadinterpretacja :d

Koniec końców efekt jest podobny, po prostu ścina. Tyle, że to ram jest wtedy zapchany i muli cały komp, a nie spada wydajność karty..
Last edited by piana on 19 February 2012, 19:26, edited 1 time in total.
Image

Image
złozi
Junior ujeżdżacz

W.T.F..!?

Post by złozi »

Tak czy siak, polecam format partycji systemowej, na pewno masz zaśmiecony rejestr, bądź dysk systemowy. W moim przypadku zmiana była diametralna.
Po wejściu na serwer, miałem około 40~ fps, 5-10 min i fps'y zaczęły spadać do ~15-20. Not playable...
savier

W.T.F..!?

Post by savier »

takie coś
Image

Image

Image

ofc nie wiem czy dotyczyć będzie to coś Ciebie też.
wyłączenie dźwięku daje trochę fps dodatkowo, ale tego nie praktykuje.
piana

W.T.F..!?

Post by piana »

lol. nigdy nie wchodziłem w zakładkę kompatybilność. może te zmiany u mnie pomogą w zwiększeniu fps xd.

edit: K**WA ORGAZM.

nie zmieniałem ostawień samej grafiki, ( cienie mam B. Zaawansowane, jakość cieniowania PC2) ale zmieniłem tylko te ustawienie w zakładce kompatybilność i teraz fps skacze od 130-160 a gra wygląda tak samo. ( wcześniej miałem 50-80 fps )

DZIĘKI CI!

edit2: Co ciekawe, zauważyłem że teraz samo włączenie huda potrafi zeżreć 40-70 fps. Ale to na fo2 więc może tak dużą liczba spowodowana jest dużą ilością pluginów-zapchanym hudem (?)
Image

Image
Post Reply

Return to “Pomoc”