Turniej szkolny TMN
Turniej szkolny TMN
Jest tryb drużyna... wtedy są 2 drużyny czerwona i niebieska i po prostu jakby gracze pracują nie na własne konto tylko na drużynowe 
Turniej szkolny TMN
O, to super! Teraz kwestia ustalenia limitów punktów - to też można samemu robić? Czy są jakieś odgórnie ustalone, że np. miejsca:
1 - 10pkt
2 - 8pkt
3 - 6pkt
4 - 5pkt
5 - 4pkt
6 - 3pkt
Bo w zasadzie tylko tyle będzie potrzebnych. Następne pytanie od razu się rodzi - jaki limit punktów ustawić na zwycięstwo w jednej rundzie, żeby nie trwało to za długo, ale też nie że 2x się przejadą i koniec zawodów? Przypominam - gramy finały 3/3.
1 - 10pkt
2 - 8pkt
3 - 6pkt
4 - 5pkt
5 - 4pkt
6 - 3pkt
Bo w zasadzie tylko tyle będzie potrzebnych. Następne pytanie od razu się rodzi - jaki limit punktów ustawić na zwycięstwo w jednej rundzie, żeby nie trwało to za długo, ale też nie że 2x się przejadą i koniec zawodów? Przypominam - gramy finały 3/3.
Last edited by move on 17 October 2008, 11:22, edited 1 time in total.
Turniej szkolny TMN
Liczy się regularność, a jeżeli to finał, to ustaw na 100, 110. Wtedy wygra ten, który będzie jeździł najrówniej
A punktacja za poszczególne wyścigi jest ustalona z góry, nie można jej zmieniać i prezentuje się tak :
1. - 10 pkt
2. - 6 pkt
3. - 4 pkt
4. - 3 pkt
5. - 2 pkt
6. i dalsze miejsca - 1 pkt
1. - 10 pkt
2. - 6 pkt
3. - 4 pkt
4. - 3 pkt
5. - 2 pkt
6. i dalsze miejsca - 1 pkt
Turniej szkolny TMN
Kurde. Ile bym dal zeby u mnie w sql się coś takie zadzialo ;p. może w przyszlosci zamiast szkolnych rozgrywek piłki nożnej będą w tm 
- KonradM
- Doświadczony driver
Turniej szkolny TMN
mov9k, gratuluję pomysłu, sami kiedyś chcieliśmy z hstv takie coś realizować 
www.hstv.pl - We are all the same, players in the game.
Turniej szkolny TMN
Mimo wszystko, wolę ORAZ, niż ZAMIAST. ;]Szynpol wrote:Kurde. Ile bym dal zeby u mnie w sql się coś takie zadzialo ;p. może w przyszlosci zamiast szkolnych rozgrywek piłki nożnej będą w tm
Powodzenia, move!
Turniej szkolny TMN
jeśli 3vs3 chcesz turniej zrobić to jest tryb team w ktorym wszyscy jada razem runde i pierwszy- dostaje 6pkt drugi - 5pkt... szósty -1pkt, gra sumuje te punkty i daje punkt za runde zwycieskiej druzynie. I tu mozesz ustawic limit na 5-7 pkt .move wrote:Przypominam - gramy finały 3/3.
Na 1 v 1 mozna również zagrac w trybie team, czyli ten który dojedzie pierwszy zdobywa punkt i tez moga do 5-7 zagrac
*... i wszystko jasne.
Turniej szkolny TMN
Niedługo udostępnię regulamin na stronie LO i podlinkuję tutaj, bo skorzystałem ze swojego doświadczenia zdobytego w organizacji turniejów Q3 i troszkę od siebie dodałem systemowi rozgrywek TMN. Podejrzewam, że w poniedziałek lub wtorek taki regulamin będzie dostępny w .pdf i wtedy na pewno chciałbym poznać Wasze opinie i rady jak takie coś zrealizować w dobrym tempie i bez zacięć. Z czasem zrodzi się jeszcze parę pytań znając życie... ;-)
PS: Dzięki wszystkim za dobre słowa!
PS: Dzięki wszystkim za dobre słowa!
Turniej szkolny TMN
Powodzenia move
. Tak jak napisał Jakub - bardzo fajna inicjatywa
. Chodź może faktycznie lepiej byłoby ORAZ nie ZAMIAST wf, no ale to przecież tylko na chwile
.
BTW. nie wiem czemu nie mogę się przestać gapić na obrazek w Twoim podpisie
BTW. nie wiem czemu nie mogę się przestać gapić na obrazek w Twoim podpisie

h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
Turniej szkolny TMN
co do punktów, wiem ze w starej nations zmienialem te punkty, jakos tam doszedlem;) a teraz się nie bawie w server zeby tam coś zmieniac^^ good luck podsun pomysl na www.zsnr5.edu.pl zeby taki turniej zrobić^^

Turniej szkolny TMN
Nie tylko Ty masz ten problem ;-) Właśnie dlatego, że nie mogę przestać się na pingwinki gapić, mam je w podpisie :DIrRed wrote:BTW. nie wiem czemu nie mogę się przestać gapić na obrazek w Twoim podpisie xD
Właśnie kończę uzupełniać regulamin turnieju, pozostały kwestie wyboru mapek i raczej /żeby uniknąć komplikacji/ będą to mapki standardowe z serii A lub B. Które polecacie? Mowa oczywiście o tych z dopiskiem "Race", a nie z poprzedniej części.
EDIT: Potrzebuję w sumie 8 różnych tras:
- 3 na eliminacje początkowe w klasach (jak najprostsze)
- 5 na rozgrywki finałowe
Polećcie coś proszę, co się sprawdzi i regulamin będę miał gotowy ;P
EDIT2: Przypomniałem sobie, że na youtubie są zapisy przejazdów z tmnf, przejrzałem mapki od A do C i wybrałem "kandydatów". Doszedłem też do wniosku, że na sam finał również powinien być inny pakiet tras:
ELIMINACJE: A01-Race, A02-Race, A07-Race, A09-Race, A13-Race
DRABINKA: B01-Race, B02-Race, B03-Race, B05-Race, B07-Race, B11-Race, A08-Endurance, A12-Speed, B06-Obstacle, B09-Obstacle
WIELKI FINAŁ: C01-Race, C02-Race, C04-Race, C08-Obstacle, C11-Race, C12-Obstacle, A06-Obstacle, B04-Acrobatic, B08-Endurance, B10-Speed
I tak, w przypadku eliminacji - potrzebuje 3 tras, drabinka i finał - po 5. Czekam na sugestie ;-)
EDIT3:
Dobra, widzę że większość w szkołach, więc dokonałem wyboru sam - muszę na dziś skończyć regulamin i zależy mi na czasie.
ELIMINACJE: A01-Race, A02-Race, A03-Race
DRABINKA: A12-Speed, A13-Race, B02-Race, B06-Obstacle, B07-Race
WIELKI FINAŁ: A06-Obstacle, B04-Acrobatic, B10-Speed, C04-Race, C12-Obstacle
Turniej szkolny TMN
daj na final tego endurance co się jedzie godzinke, bylaby niezla beka xd
albo zeby podkreslic ze to formulkami się gra daj jakieś GP z ligii F1
albo zeby podkreslic ze to formulkami się gra daj jakieś GP z ligii F1
Turniej szkolny TMN
envy: Weź poprawkę na to, że w większości to będą początkujący, którzy wcześniej nie mieli styczności z grą... Nie wiem czy nie przesadziłem z poziomem trudności wybranych tras do finału, ale to okaże się - najwyżej nikt nie dojedzie :)
A, zapomniałbym. Regulamin jest już gotowy i dostępny do obejrzenia na stronie forum Liceum. Niestety, żeby go poczytać, trzeba się najpierw zarejestrować. Niedługo powinien być jednak dostępny bez rejestracji na stronie głównej LO (najpóźniej jutro). Jeśli jednak ktoś chciałby poczytać...
http://www.lowegorz.aplus.pl/forum/index.php - strona forum, dział TURNIEJE i dalej wiadomo...
A, zapomniałbym. Regulamin jest już gotowy i dostępny do obejrzenia na stronie forum Liceum. Niestety, żeby go poczytać, trzeba się najpierw zarejestrować. Niedługo powinien być jednak dostępny bez rejestracji na stronie głównej LO (najpóźniej jutro). Jeśli jednak ktoś chciałby poczytać...
http://www.lowegorz.aplus.pl/forum/index.php - strona forum, dział TURNIEJE i dalej wiadomo...
Turniej szkolny TMN
nie oszukujmy się, trasy f1 sa najprostszymi trasami do gry, jedynie pit stopy moga być ciezkie dla niektorych, bo jak zabraknie paliwa to gracz odpada ;]
Turniej szkolny TMN
Nie wiem, nie znam tych tras, ale wiem na pewno że stanowiłyby problem, ponieważ każdy uczeń musiałby je sobie ściągnąć i wrzucić do odpowiedniego katalogu. Dlatego zdecydowałem się na standardowe, które wystarczy sobie włączyć w menu gry, żeby potrenować. Dlatego wszystkie niestandardowe tudzież MINI, odpadają w przedbiegach ;)
Turniej szkolny TMN
http://tmnforever.tm-exchange.com/?acti ... =1&id=1001
lista wszystkich map nadeo- można ściągnąć replaye do pomocy
lista wszystkich map nadeo- można ściągnąć replaye do pomocy
Masz 9889 postów na forum od ostatniej wizyty -.-
Turniej szkolny TMN
Dzięki, ale jak już wyżej napisałem - trasy zostały wybrane ostatecznie, a regulamin podany na forum LO, więc już nic nie zmienię :)
Turniej szkolny TMN
Slusznie mówisz move... głownie chodzi o FUN a jeśli gracze musieliby bawić się w sciąganie tras itd. mogłoby ubyć chętnych...
No cóż informuj nas o wszystkim na bierząco.
No cóż informuj nas o wszystkim na bierząco.