PL5 - mapy

hack
Team Poland

PL5 - mapy

Post by hack »

Hmm... robimy kontynuacje pl4 czy tak jakby od nowa z kwalifikacjami ? ;-)

P.S btw :

Core 2 Quad Q9300 - tani 45nm? 06.12.2007

Intel planuje wypuszczenie tanich procesorów produkowanych w technologii 45nm. Do tej pory procesory produkowane przez Intel'a były w 65nm. Mniejsza liczby – wydaje się, że gorzej, lecz nie! Dzięki temu zazwyczaj procesory osiągają mniejsze temperatury, oraz są bardziej podatne na overclocking.

Najwolniejszy Quad – Q9300 taktowany będzie zegarem 2.5GHz. Procesor ma być wyposażony w 6MB pamięci Cache. Niby dużo (mowa w końcu o 2 x 3 MB), ale droższe modele mają jej mieć aż dwa razy więcej! Cena Q9300 oscylować będzie w okolicy 650-700zł. W tym samym czasie wyjdzie również najwolniejszy Quad –Q9450 wyposażony w 12MB pamięci Cache. Procesory mają zastąpić dotychczasowe czterordzeniowe – Kentsfield'y. Nowe Quady będą pracowały z szyną 333MHz (PSB-1333MHz).

Procesory mają się pojawić w sklepach już w okolicy lutego.

Podsumowanie:

Nie kupujcie nowych komputerów teraz... :D
Maxer
Lubi ostrą jazdę

PL5 - mapy

Post by Maxer »

hack, co do multi to wlasnie ja sam znalazlem blad na mapie, jak masz 2 lap, jedziesz, zjazd w dol, i zakret, to lekko auto podbija, wiec mogę to poprawic, chociaż zrobilem to specjalnie, zeby było trudniej :D
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Gobis
Lubi ostrą jazdę

PL5 - mapy

Post by Gobis »

hack wrote:Hmm... robimy kontynuacje pl4 czy tak jakby od nowa z kwalifikacjami ? ;-)

P.S btw :

Core 2 Quad Q9300 - tani 45nm? 06.12.2007

Intel planuje wypuszczenie tanich procesorów produkowanych w technologii 45nm. Do tej pory procesory produkowane przez Intel'a były w 65nm. Mniejsza liczby – wydaje się, że gorzej, lecz nie! Dzięki temu zazwyczaj procesory osiągają mniejsze temperatury, oraz są bardziej podatne na overclocking.

Najwolniejszy Quad – Q9300 taktowany będzie zegarem 2.5GHz. Procesor ma być wyposażony w 6MB pamięci Cache. Niby dużo (mowa w końcu o 2 x 3 MB), ale droższe modele mają jej mieć aż dwa razy więcej! Cena Q9300 oscylować będzie w okolicy 650-700zł. W tym samym czasie wyjdzie również najwolniejszy Quad –Q9450 wyposażony w 12MB pamięci Cache. Procesory mają zastąpić dotychczasowe czterordzeniowe – Kentsfield'y. Nowe Quady będą pracowały z szyną 333MHz (PSB-1333MHz).

Procesory mają się pojawić w sklepach już w okolicy lutego.

Podsumowanie:

Nie kupujcie nowych komputerów teraz... :D
LoL ! :? Za pozno :? Nie mogles tego wczesniej napisac ?
hack
Team Poland

PL5 - mapy

Post by hack »

Czyli kiedy ? :D mialem napisac ?:P
cobham
Gangsta Mapper

PL5 - mapy

Post by cobham »

Trzecia wyslana do komisji.
Myslalem, ze trasa jest prosta dopoki nie wzialem się za robienie author time 8) okazalo się, ze trzeba naniesc sporo poprawek :? Mam nadzieje, ze efekt koncowy się spodoba. Zastosowalem parę nowych elementow, dosc oryginalnych, np. zakret 270 stopni z "podwójnym" driftem przy wysokiej predkosci, czy tez 180" z driftem z zeskoku :lol:
Browarek by się teraz przydal :twisted:

Image

Co u reszty slychac? bo cisza w tym temacie. :roll:

stary post:
Wyslalem drugą trase. Czekam na potwierdzenie dostarczenia :)
Wg mnie jest lepsza od tej co wyslalem poprzednio.
kiedyś ktos powiedzial, ze przydalby się wallride.... a wiec będzie wallride :D trochę inny niz zwykle, bo zbudowany tylko z ćwiartki okręgu, a na dodatek zmienia się poziom wysokosci (w dół) a wyjscie z wallride'a konczy się na trawie, czyli jest trochę techniczny 8) Nie przesadzalem z trudnoscia bo w koncu rounds to nie time attack :D
Na poczatku jest kombinacja "plaskich" zakretow, ktore trzeba dobrze pokonac by wskoczyc na wyzsza platforme, jeśli się walnie ostro w bande to niestety nie dojedzie się do mety. Zawsze mogę to zmienic, ale sekcja zakretow jest tak zrobiona, ze trzeba by miec duzego pecha by się w nich nie wyrobic - a wiec zostawilem jak jest.
Innym charakterystycznym miejscem jest mega wypasiony drift zaraz po trawie (za wallridem) :D Ulatwilem wam zadanie i wejscie w drift rozpoczyna się od "szczeliny" w nawierzchni (urwany asfalt). Wydaje się trudny za pierwszym razem, ale po 2 próbach skutecznosc pokonania go mialem 100% (!) - zawsze wychodzilo :) Mapa jest dosc "krótka" - author time coś kolo 55 sekund, ale wydaje się dwa razy dluzsza bo ciągle się coś dzieje :D
Dalszych smaczków nie ujawnie ....no może poza screenem :P :

Image

Na jakiś czas robię przerwe w robieniu tras - tak do trzeciej rundy ;)
Maxer
Lubi ostrą jazdę

PL5 - mapy

Post by Maxer »

cobham wrote:Trzecia wyslana do komisji.
Myslalem, ze trasa jest prosta dopoki nie wzialem się za robienie author time 8) okazalo się, ze trzeba naniesc sporo poprawek :? Mam nadzieje, ze efekt koncowy się spodoba. Zastosowalem parę nowych elementow, dosc oryginalnych, np. zakret 270 stopni z "podwójnym" driftem przy wysokiej predkosci, czy tez 180" z driftem z zeskoku :lol:
Browarek by się teraz przydal :twisted:

Image

Co u reszty slychac? bo cisza w tym temacie. :roll:

stary post:
Wyslalem drugą trase. Czekam na potwierdzenie dostarczenia :)
Wg mnie jest lepsza od tej co wyslalem poprzednio.
kiedyś ktos powiedzial, ze przydalby się wallride.... a wiec będzie wallride :D trochę inny niz zwykle, bo zbudowany tylko z ćwiartki okręgu, a na dodatek zmienia się poziom wysokosci (w dół) a wyjscie z wallride'a konczy się na trawie, czyli jest trochę techniczny 8) Nie przesadzalem z trudnoscia bo w koncu rounds to nie time attack :D
Na poczatku jest kombinacja "plaskich" zakretow, ktore trzeba dobrze pokonac by wskoczyc na wyzsza platforme, jeśli się walnie ostro w bande to niestety nie dojedzie się do mety. Zawsze mogę to zmienic, ale sekcja zakretow jest tak zrobiona, ze trzeba by miec duzego pecha by się w nich nie wyrobic - a wiec zostawilem jak jest.
Innym charakterystycznym miejscem jest mega wypasiony drift zaraz po trawie (za wallridem) :D Ulatwilem wam zadanie i wejscie w drift rozpoczyna się od "szczeliny" w nawierzchni (urwany asfalt). Wydaje się trudny za pierwszym razem, ale po 2 próbach skutecznosc pokonania go mialem 100% (!) - zawsze wychodzilo :) Mapa jest dosc "krótka" - author time coś kolo 55 sekund, ale wydaje się dwa razy dluzsza bo ciągle się coś dzieje :D
Dalszych smaczków nie ujawnie ....no może poza screenem :P :

Image

Na jakiś czas robię przerwe w robieniu tras - tak do trzeciej rundy ;)
^^ fajnie ze zrobiłeś 3 mapke, cisza dlatego, bo ja przykladowo nie wiem co mam zmieniac w swoich mapach bo jak narazie cisza na ten temat ;>
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

PL5 - mapy

Post by Kinguś »

Wysłałem swoje niekonwencjonalne mapki 8)
cobham
Gangsta Mapper

PL5 - mapy

Post by cobham »

pytnie do wszystkich. czas pokonania trasy ~1:30.00 to za mało jak na multi?? :roll: skonczylem wlasnie trase "C", zanim zaczne robić author time chciałem się tylko upewnic. jeszcze mogę wydluzyc mape.
czekam na sugestie
Bad Olo
Lubi ostrą jazdę

Re: PL5 - mapy

Post by Bad Olo »

mor_olo wrote:Mapa C multilap 1:30-2:00 min
;)

1.30 minimum ;]
Image
cobham
Gangsta Mapper

PL5 - mapy

Post by cobham »

dobra, to walcie w bandy gdy będziecie schodzic poniżej 1:30 :D

...coś z tym zrobie
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

PL5 - mapy

Post by Jakub »

e tam, na pl4 i stc wiekszosc multi mialy okolo 1.10. 1.15, nie dużo wiecej.
Bad Olo
Lubi ostrą jazdę

PL5 - mapy

Post by Bad Olo »

jakub wrote:e tam, na pl4 i stc wiekszosc multi mialy okolo 1.10. 1.15, nie dużo wiecej.
Ja tylko podałem wymagania ligi mor_olo ;) STC/NC odstaw na bok ;d
Image
Psik
Pirat drogowy

PL5 - mapy

Post by Psik »

Ja wyslalem swoje 5 mapek :D (to znaczy A,A2[to jedna wersja z dwoma zakonczeniami] oraz B i C i C2 )
A mapki można wysyłac w czasie trwania ligi??
FRED
Street shaman!

PL5 - mapy

Post by FRED »

można.
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
KeUriO
Doświadczony driver

PL5 - mapy

Post by KeUriO »

To ja tez wyslalem swoja propozycje :)
Image
Image
Image
cobham
Gangsta Mapper

PL5 - mapy

Post by cobham »

kolejna gotowa. tym razem MULTI :) nie mogę pokazywaz żadnej z tras, wiec chociaż tu coś naskrobie.

Jest to najprostsza mapa jaką zrobilem, glowny "szkielet" zająl mi 30 minut pracy (potem 2 dni poprawiania :P ). Zaje**** się po niej jezdzi, nie jest odkrywcza :roll: , ale takiej trasy pewnie oczekujecie - bez zbednych bajerów z jak najmniejsza iloscią błędów w trasie.
author time 1:28.xx, czolowka pewnie będzie robila 1:26.xx jeśli nie mniej :D (nie wydluzalem toru bo wszelkie próby konczyly się spadkiem grywalnosci :? )

Image

PS. taj jak MAXERRR nie dostalem jeszcze odpowiedzi po wyslaniu ostatniej trasy :? czyzby skrzynka się już zapchala :twisted:
hack
Team Poland

PL5 - mapy

Post by hack »

Brak czasu, ale nadrobimy zaleglosci, sry z góry ;-)
FRED
Street shaman!

PL5 - mapy

Post by FRED »

panowie graty. Przez was mamy problemy co do wyboru mam. Wg mnie poziom jest naprawdę wygórowany.... dziś dostałem kolejny wytwór Coba i 2 mapki Szyny..... gj. Trzymać tak dalej 8) choć szkoda, ze dobre mapki są autorstwa przewaznie tych samych osob. Ale nie jest źle... Ogolnie jestem bardzo zadowolony.
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
marek
Doświadczony driver

PL5 - mapy

Post by marek »

A ja tak patrze na te mapki na pierwszą rundę i teraz świetnie widać jakie świństwo zrobiliście Ripowi w PL4. Ta jego trasa była dużo lepsza od np mapy maxera na tą kolejke, w całym PL4 też znalazłoby się parę gorszych.
XyX
Lubi ostrą jazdę

PL5 - mapy

Post by XyX »

marek wrote:A ja tak patrze na te mapki na pierwszą rundę i teraz świetnie widać jakie świństwo zrobiliście Ripowi w PL4. Ta jego trasa była dużo lepsza od np mapy maxera na tą kolejke, w całym PL4 też znalazłoby się parę gorszych.
Jo, ja bym chciał se mapke ripa zobaczyc :)
Post Reply

Return to “Polish League 5”