Wielka Piłka według nas ! x2

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Kiciak wrote:ej nie ja przepraszam, bo to już czwartek a nie ma tu nawet wzmianki na temat poniedzialku.

Jak tam ci się podobala gra ManU Out ?^^ nadal jesteś takim zwolennikiem defensywnych taktyk, bo jakos mi się wydaje ze MU nie wyszlo na tym dobrze :D:D:D
Widzę humorek po odpadnięciu Barcelonki dopisuje ;) Spokojnie jeszcze City czeka mecz z walczącym o CL Newcastle. A i nie jest powiedziane, że United nie da rady odrobić 9 bramek. Także cierpliwości. ;)

ps. jak Śląsk zostanie mistrzem,albo Ruch, to daje im max.2 runde eliminacji CL.

ps2. nawet nie wiecie jak ch**owo pisze się jedną ręką i palcem wskazującym drugiej z powodu uszkodzenia nerwów w łapie :/
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

MU nie wygra dwoch meczow z rzedu po 6:0 (zakladajac ze City wygra swoje mecze po 1:0 a może wygrac wyzej) to po 1, po 2 City jest zbyt zdeterminowane zeby teraz coś zjebac, także MU zegna się z 20 mistrzostwem Anglii :D
Image
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Cała Polska w cieniu Śląska. Mecz z Wisła był nadspodziewanie wyrównany, każda ze stron miała swoje okazje - jedną wykorzystał Śląsk. Ogólnie odniosłem wrażenie, że żadna drużyna nie chciała wygrać tej ligi.

Od następnego sezonu uruchomi się inny temat, adekwatny do poziomu naszej ligi.
Image
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Adekwatny do poziomu naszej ligi? Czyli nikt nie będzie pisał i temat będzie cały czas na dnie? ;P Nie no, żarcik, dobrze nie jest, ale chyba jest coraz lepiej jednak. Żałuję, że Legia zwaliła rundę wiosenną (a zwłaszcza mecz z Lechią w tym tygodniu - to był jakiś dramat), ale gratulacje dla Śląska :)
ImageImageImage
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Piszczek do Realu? :E mam nadzieję, że to ino plotki, ażeby później go sprzedać drożej gdzie indziej, albo po prostu, żeby głosić dobrą nowinę o Borusyji. Chociaż ma już 26 lat i jeśli nie teraz, to już może nigdy nie osiągnąć szczytu, no ale Real? :/
CzuB
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by CzuB »

Real to obecnie jedna z najlepszych drużyn w Europie i najlepsza w Hiszpanii, więc nie zdziwię się gdyby doszło do tego transferu. Fajnie by było oglądać Polaka w lidze Hiszpańskiej bo myślę, że Arbeloe wygryzłby raz dwa ;)

P.S.: Szadowl nie marudź :D
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Imho jako jedyny z 'wielkiej trójcy' z Borussii dałby sobie radę w innej lidze niż niemieckiej. Real? Podał to i 'As', i 'Marca', więc jak najbardziej rzetelne źródła. Jednak na miejscu Piszczka poczekałbym na oferty z Anglii, gdzie grałby częściej i dłużej - bo kondycję to on ma, nie bez powodu na temat jego biegania są żarty ;)
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

W Realu raczej nie wygrałby rywalizacji z Ramosem i Arbeloą. Szkoda go na ławkę rezerwowych. Poza tym ma dopiero 26 lat, czyli najlepszy czas dla obrońcy dopiero nadejdzie.
Image
Charnan
Doświadczony driver

Post by Charnan »

Ramos już prawie na stałe jest na środku, dlatego Real szuka kogoś na prawą.
Image
Image
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Image
Image
Jero
Admin

Post by Jero »

Piszczek nie zmieni klubu na pewno w tym roku. Tak samo Lewy, co do Błaszczykowskiego BVB chce z nim podpisać nowy kontrakt na kolejne 3 lata. Wszystko ma się wyjaśnić po 12 maja, czyli finale pucharu Niemiec na razie się na nim skupiają. Tak czy inaczej Watzke się odniósł do transferu Piszczka i Lewandowskiego tak: "Nie ma w ogóle takiej opcji. Nie sprzedamy ich nawet jeżeli będzie oferta za 100 mln euro." Zresztą jak to dobrze też chyba Watzke powiedział: "Nie chodzi o to, żeby powiększać kasę klubu na transferach".
Jak dla mnie, po diabła mają przenosić się do innego klubu, skoro tutaj mają pewną pozycję w pierwszej 11 i nikt na razie nie jest w stanie ich wygryźć a sama Borussia po raz 2 została mistrzem Niemiec?
Tym bardziej, że teraz dojdzie Reus, Goetze dojdzie do formy i na następny sezon mają taką pakę, że nie powinni mieć większego problemu znowu obronić mistrza jeżeli będą grali taką piłkę jak w tym roku. Do tego jeszcze Gundogan który był sprowadzony na miejsce Sahina zaczął wreszcie, w ostatnich kilku kolejkach grać tak jak miał grać więc teraz Bayern znowu dostanie w dupsko. :)
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

Tez mysle ze powinni jeszcze ten sezon zostac w BVB. jeśli będą grać tak jak do tej pory to za rok po cala polska trojke siegna najwieksze kluby w europie i to będzie dobry moment na zmiany gdyz np. jeśli Lewy znow strzeli 20+ goli w nastepnym sezonie to po zmianie klubu na 95% nie będzie grzal lawy.
Image
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Błaszczykowski nie pali się do podpisania nowego kontraktu, Lewandowski dość sceptycznie się wypowiada o swojej przyszłości w BVB. Piszczek jak zobaczy ile Real mu zaproponuje w kontrakcie to podpisze się na nim w 5 minut. Cała trójca jest w tej chwili na topie i chcą wykorzystać swoje 5 minut. Nawet jeżeli zostaną w Borusii to mogą odejść inni, a wtedy...
Image
Jero
Admin

Post by Jero »

Na razie jedyny który odszedł to Barrios. Kagawa też podobno rozmawiał (z Fergusonem między innymi) więc i on pewno przejdzie do innego klubu. Ale to są jedyne dwa przypadki. Reszta, poza trójką Polaków ma kontrakty i nie ruszają się z Borussi (nawet Goetze). Lewandowski ma kontrakt do 2014 r. więc klub musiał by się zgodzić na transfer a oni nie są do tego skłonni a wręcz przeciwnie (i nie sceptycznie, tylko nie udziela informacji, już więcej ten jego kretyn Polski menedżer się wypowiada bez sensu). Błaszczykowski nie ma żadnej oferty a i pogłoski o tym, że Piszczek do Realu są tylko pogłoskami. Zobaczymy po Euro 2012.
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

jako sezonowiec Borussii wolałbym, żeby zostali, bo tylko Bundesligę puszczają na ojrosporcie; jak już zostaną, to mam nadzieję, że Reus/Goetze wygryzie ze składu nie Kubę, a Grosskreutza, bo jest cipą, taką samą jak Bender. (btw. szybko ogarnąłem, że ten kretyn, o którym mowi Jero, jest posłem (bogatym, ale tego chyba nie trzeba dodawać). Kawaga chyba średnio pasuje do MU, nie życzę mu źle, ale nie wróżę mu tam kariery.
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Ten kretyn, Kucharski, do takiego majątku doszedł sam, więc nie jest taki zły. Gorzej jeśli chodzi o sianie zamętu wokół Lewego, tu się zgodzę, idiota pełną gębą.
Co do przenosin: chyba narazie tylko Piszczek z trójki z Dortmundu jest w stanie wywalczyć sobie miejsce w jakimkolwiek klubie ze światowego topu i nie sprawi mu różnicy, czy to będzie liga włoska, angielska czy hiszpańska. Co do Lewego: niech zagra jeszcze jeden dobry sezon i udowodni swoją wartość na 101% :)

btw. jako fan United nie chciałbym Kagawy. Jest to egoistyczny dupek, który i może jest zajebisty, ale niech się ogarnie i częściej podaje.
Image
Image
Jero
Admin

Post by Jero »

Outsid3r wrote: btw. jako fan United nie chciałbym Kagawy. Jest to egoistyczny dupek, który i może jest zajebisty, ale niech się ogarnie i częściej podaje.
W pełni się zgadzam. Ile on sytuacji namarnował w ostatnich kilku meczach gdzie próbował sam a miał innych to szok.

Shad - Bender już się sam wygryzł na rzecz Gundogana :) Pomoc w ogóle będą zajebistą w następnym sezonie.

A ja tam im zacząłem kibicować od czasu jak Lewy się tam przeniósł. Wcześniej ich oglądałem za czasów Smolarka, ale to tak od czasu do czasu. Ostatnio (od 2 sezonów) oglądam mecz w mecz ; d
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

No tak, źle się trochę wyraziłem. Jakieś 2-3 miesiące temu siedziałem na serwie z Dortmundczykiem i spekulowaliśmy na temat składu i tego, że mogą grać jeszcze lepiej. I powiedziałem wtedy, że Bender z Kehlem mi nie pasują w tym środku, natomiast owy Szwab stwierdził, że obaj (a Bender szczególnie) to najlepsi gracze, jakich można sobie wyobrazić na tej pozycji!... I jakiż był mój zaciesz, gdy w następnym meczu obaj nie wyszli na boisko od początku meczu :P No ale Kehl musi tam stać, bo póki co nieźle zapierdala w defensywie.

Niedługo cza będzie wystartować z jakimiś typami na Euro, co? :)
CzuB
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by CzuB »

Oj będzie czeba, może jakiś nowy temat dla tego ?
peciolublin
V.I.P.

Post by peciolublin »

hah trzeba trzeba
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”