Mapki kwalifikacyjne - lecimy!

Newsy ze strony glównej
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

oczywiście Tom, musisz wybaczyć, bo niektórzy pewnych pojęć nie zrozumieją nigdy :)
Maxblue
Samochodowy prawiczek

Post by Maxblue »

Edit:Fakt!Troszeczkę przegalopowałem,ale tak ogółem to mapki fajne.
Last edited by Maxblue on 24 May 2011, 19:19, edited 1 time in total.
Nie ma złych graczy...są zbyt wymagający przeciwnicy.
Key.
Admin

Post by Key. »

Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

1. Jak nie jesteś w teamie który się zapisał to możesz się podetrzeć tymi mapki. (Nic nie mam do autorów).
2. Wejdź sobie w zakładkę turnieje -> UTC -> Regulamin UTC, albo najlepiej naucz się korzystać z jebanej opcji szukaj. (Dałem upust złości do opcji szukaj również nie mam wątów. :P)
Punkt 3 jest w FAQ. Również polecam używania opcji szukaj.

To chyba tyle.

EDIT
Shit Key był szybszy. :/
Key.
Admin

Post by Key. »

He-Hey!

http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 41857#auto

kogoś kompetentnego prosiłbym o przejrzenie wersji angielskiej opisu, bo ćwiczę akurat do konkursu i jakieś podstawowe błędy byłoby fajnie wyłapać :D
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

Nie żebym zgrywał z siebie profesora.
it could be nice to say that the Nadeo part is Pro A-1 from TMN ESWC
Wydaje mi się, że "would" zamiast "could", zresztą się jeszcze nie spotkałem z taką formą zdania. Wydaje mi się, że nie ma co się bawić w stylistykę i jechać prosto z mostu. "The Nadeo part, that you can see/observe (może play?) is Pro A-1 from TMN ESWC". Mi forma "it would be nice to say" kojarzy się bardziej z takim trybem rozkazującym, na 100% nie jestem pewien ale jest używane chyba w warunkach n.p "It would be nice if you could tell me...". Poza tym na konkursie bez 'cause i bez krótkich form, zawsze lepiej wygląda I did not, niż I didn't.

Poprawcie i mnie, bo ja z angielskiego żadnej matury nie pisałem, ani nic, więc jestem takim źródłem, które może tak z 40% jest prawdziwe. :D Być może, że wszystko ma dobrze, a to ja spałem na lekcjach. :P
digger
V.I.P.

Post by digger »

Poza tym, że za fragment po wstecznym turbo najchętniej bym Cię ukamienował to... fajna mapa ;p

Oprócz tego co zauważył Seraphim ode mnie parę uwag:

"Well, even i didn't expect this" - powtarzasz expect this, imho lepiej wyglądałoby np. "Well, I didn't either" lub "Well, neighter did I"

Particularly oraz to w nawiasie również wydaje się zbędne, zamiast tego "especially the third one" i sprawa załatwiona.

Ale to tylko moje sugestie :)
Image
topór
Samochodowy prawiczek

Post by topór »

Witam!

Reprezentuje NHF, a więc ja sami wyżej zauważyliście chyba jedyny team nascarowy w całej stawce jak i pewnie w Polsce, więc pewnie jestem osobą kompetentną do ocenienia trasy mieszanej z nascarem...

Moim zdaniem ta trasa to lekkie nieporozumienie bo:
1. Nascar polega na okrążeniach - wystarczy do powiedzmy trasy na 2/3 kółka dodać kilka typowych dla FS ramp i świetny mix jak znalazł.
2. Dzielenie traski na pół, na zasadzie najpierw FS potem przejście do Nascara jest moim zdaniem nietrafione. Nie wiem jakie macie założenia co do wyglądu następnych tras (meczowych) ale moim zdaniem mix ten powinien odbywać się płynnie, przeplatać oba style a nie połączyć dwie trasy w jedną jak jakieś klocki.
3. Zakręty użyte przy tworzeniu nascara nijak mają się do tego co nascarowych preferują najbardziej i do typów tras które cieszą się największym powodzeniem na serwerach nascar. Przede wszystkim po pierwszym nawrocie mamy skok, a następnie zakręt, który raz że jest za blisko, dwa że jest za ciasny by wejść w niego na pełniej szybkości nie zwalniając w powietrzu. Jeśli nawrót po skosie (zaraz potem) to najlepiej tak aby dało się go pojechać na slide, bez używania hamulca.

Wybaczcie że tak obszernie, ale tak już mam;)
Jeśli macie problem z tego typu traskami to deklaruje się do wykonania czegoś, zobaczymy co z tego wyjdzie! (No chyba że osoba będąca w teamie nie może ich tworzyć na potrzeby ligi, jeśli tak jest to proszę uświadomcie).
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Topór, zapisując swój zespół na te rozgrywki, było dla mnie oczywistym, że zapoznałeś się z regulaminem, w tym z punktami dotyczącymi zasad. Sam doskonale wiem, na czym polegają NASCAR-y, ale od około trzech tygodni, odkąd prosiłem o zgłaszanie ewentualnych map, nikt nie rościł większych pretensji dotyczących tego typu tras a teraz już jest na to za późno. Nie otrzymaliśmy też żadnej mapy od graczy NHF, mimo że Joker was o tym informował. Można jeszcze wysyłać mapy do 30 maja.

Mapa kwalifikacyjna została wykonana jedna, w związku z czym totalnie nie było wyboru w tym stylu, a czasu na wykonanie było wystarczająco dużo, aby nawet po 5 min dziennie coś klecić, więc jedyne pretensje można kierować do autorów fsów i nascarów. :)
Last edited by ShaDDy on 24 May 2011, 19:28, edited 1 time in total.
zame
Jeździ konno

Post by zame »

@Topór:

Dwa pierwsze punkty były narzucone przez organizatorów.
A co do trzeciego... Dzięki za konstruktywną krytykę i wytknięcie błędów :) Jak jeszcze kiedyś będę robić nascary to najpierw zajrzę na serwer NHF.
- A czym byliby ludzie bez miłości?
GINĄCYM GATUNKIEM, odparł Śmierć.
topór
Samochodowy prawiczek

Post by topór »

@damianhhh

Zapoznałem się z regulaminem pokrótce. Zapisałem nasz team do rozgrywek jednak to nadal nie ja jestem liderem tego przedsięwzięcia. Nie znam wszystkich zasad, wiele dowiaduje się po prostu od Jokera, cóż, ostatnio rzadko w domu bywam więc komentuje to co dostałem to łap (traski) na bieżąco i gorąco.
Przede wszystkim - nie roszczę żadnych pretensji:) Jak wyżej - nie znam wszystkich zasad, skoro macie odgórnie ustalone że jest tak i tak (pierwsze 2 punkty w moim pierwszym poście) to po prostu potraktuj to jako moją subiektywną ocenę, w pełni jednak akceptuje to co ustaliliście wcześniej.
Zapewne tak było, Joker coś mówił także mnie, obiecuje że się zmienię i do 30 maja coś od nas się pojawi:)

@zamebiaszczy
Cieszę się że nie odebrałeś moich słów wrogo:) Twoja trasa nie jest zła, skoro takie były założenia. Po prostu jeżdżę Nascar na codzień i wiem co jara ludzi podobnych mnie. Chodzi generalnie o płynne wchodzenie w zakręty na dużej szybkości, oczywiście jeśli ktoś ma skilla:)

Pozdrawiam!
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by savier »

topór wrote: Moim zdaniem ta trasa to lekkie nieporozumienie bo:
1. Nascar polega na okrążeniach - wystarczy do powiedzmy trasy na 2/3 kółka dodać kilka typowych dla FS ramp i świetny mix jak znalazł.
2. Dzielenie traski na pół, na zasadzie najpierw FS potem przejście do Nascara jest moim zdaniem nietrafione. Nie wiem jakie macie założenia co do wyglądu następnych tras (meczowych) ale moim zdaniem mix ten powinien odbywać się płynnie, przeplatać oba style a nie połączyć dwie trasy w jedną jak jakieś klocki.
3. Zakręty użyte przy tworzeniu nascara nijak mają się do tego co nascarowych preferują najbardziej i do typów tras które cieszą się największym powodzeniem na serwerach nascar. Przede wszystkim po pierwszym nawrocie mamy skok, a następnie zakręt, który raz że jest za blisko, dwa że jest za ciasny by wejść w niego na pełniej szybkości nie zwalniając w powietrzu. Jeśli nawrót po skosie (zaraz potem) to najlepiej tak aby dało się go pojechać na slide, bez używania hamulca.

Wybaczcie że tak obszernie, ale tak już mam;)
Jeśli macie problem z tego typu traskami to deklaruje się do wykonania czegoś, zobaczymy co z tego wyjdzie! (No chyba że osoba będąca w teamie nie może ich tworzyć na potrzeby ligi, jeśli tak jest to proszę uświadomcie).
^^ jakby nie było polowicznego podzialu traski to klany fs, i wasz nascar mialby jakie takie szanse, a daltego ze bot ukladal regulamin, okazje do driftu musi miec ;p by nadrobic to co traci na fsie ;p. tyle od mnie , bez urazy botki :P

Edit: ale skoro nei apsuje dlaczego nie zrobiliscie mapek i nie wyslaliscie? po co narzekacie na coś skoro sami meiliscie okazje je zrobić ;p, kontruktywne komentarze jak najbardziej ;p zamebiaszczy na przyszlosc będzie wiedzial, ze najlepiej się skonsultowac jak czegoś nie wie :P
crowmaster_13
Pirat drogowy

Post by crowmaster_13 »

Savier, to, że nie robię muzyki nie znaczy, że nie mogę się o niej wypowiadać :P Tak samo z trasami - sam nic nie wysłałem (bo weny brak i sam szajs by ode mnie poleciał więc darowałem sobie), ale mogę się o nich wypowiedzieć.

Trasy kwali niezbyt mi odpowiadają, ale zaciskam zęby i trenuję ;) Najlepsza wydaje mi się dirt + mini. Chociaż skoro miała być 'mini' to myślałem, że max 30 sek i dziękuję a tu jest spory kawałek dalej. Tech/Nadeo to całkiem porażka. Nie jestem botem, ale to nie oznacza, że co przejazd powinienem mieć albo wielki minus albo plus. A wydaje się, że jadę taką samą ścieżką. Ten długi skok i potem nawrót w lewo i do mety też porąbany. FS + Nascar mnie mało obchodzi bo tego nie jeżdżę.

Swoją drogą, lepiej, że na kwali mamy połączone style a nie sześć tras do wyuczenia się. Trzy mecze w 10 dni też mnie przerażają, ale przystosowuję się do ustalonych zasad. Jak sam wymyślę jakiś turniej (a o jednym myślę wspólnie z Diggiem) to zasady może będą inne.

I odnośnie pierwszego akapitu Twojej wypowiedzi. Marudzisz trochę, że trasa FS&Nascar jest taka a nie inna. Shadow pisał, że przyszła jedna więc wybór padł na nią. Czemu nie zrobiliscie mapek i nie wyslaliscie? innej, a?

@down
Dobra, dwie przyszły ;)
Last edited by crowmaster_13 on 25 May 2011, 16:32, edited 1 time in total.
ImageImage
Image
C13
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by savier »

nie czytasz ;p, przyszly dwie ^^ w tym jedna byla moja, wiec ja się za***iscie ciesze ze nie padlo na moją, a to już coś znaczy bo z dwojga zlego wole ta trase co ejst tylko jeden malutki moment mnie wtrynia najbardziej (zwlaszcza ze już wiem ze cut tamten nic nie dawal) ze przed ostatnim cp ten spadek na poziom nizej, pod skosem spadasz ... i tracisz wszystko :D

po za tym nie zabronilem komentowac rpzeierz, tylko wyrazilem swoje zdumienie faktem ze ktos potrafi narzekac na mapke sam nie robiac ;p

i odrazu pytanie jak zamebiaszczy, mogę swoja mapke z mini+ dirt uzyc już gdzie indziej co nie ;p?
virgin
Jeździ konno

Post by virgin »

to trzeba było koniecznie brać trasy robione przez "nas"?
nas w rozumieniu tych, którzy grają w turnieju, albo ogólnie przez kogoś, kto mapę robił specjalnie na tą impre.

Ja nie kminie trochę sensu łączenia typów i to jeszcze w taki sposób. Nie mam tu nic do autorów, tylko po prostu wam nie wyszło :P

Ja tras nie robiłem, bo nie umiem konkretnych robić. Robiłem kilka na Unlimiterze, ale się nie utrzymały na serwie.

Tak więc dochodząc do puenty:
Nie można wziąć innych tras? Już zrobionych przez innych?
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

a jak to sobie wyobrazasz, ze jedni znaja mape a inni nie? bosz, ze takie rzeczy trzeba tlumaczyc...

skoro 'nie kminisz sensu laczenia map' - NIKT nie zglaszal ZADNYCH pretensji przez trzy tygodnie kiedy news o mapach wisial, wiec serdecznie proszę spieprzac z uwagami po fakcie. Kieruje to do kilku osob, nie tylko do Ciebie, dziewico.
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

damianhhh wrote: dziewico.
:D

A poza tym chyba nie za wiele jest tras nadeo-techowych, no chyba że stare nadeo, ale to są dopiero dziwne trasy...
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

no ale kto Ci k**wa powiedzial, ze trasa nadeo ma być techowa?...
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

Kwalifikacje odbywają się w trybie Time Attack na trzech trasach zawierających połączone różne style tak, aby w sumie dały sześć stylów.
Nie umiem złapać kawałka kiedy, było dokładnie powiedziane, że jest: FS-Nascar, Mini-Dirt, Nadeo-Tech.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Nom, więc powtarzam pytanie: kto Ci kur** powiedzial, ze trasa nadeo ma być techowa?
Locked

Return to “News”