F1 GP Monza - 1 runda

Sezon pierwszy ligi F1
Majkel
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Majkel »

No to:
1. McLaren 10pkt.
2. BMW & Super Aguri 8pkt.
4. Toyota 6pkt.
5. Spyker 3pkt.
6. Red Bull Racing 1pkt.

Punktacja wg. zasad F1 ;)
Grono
Pirat drogowy

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Grono »

RBR chyba 2pkt :D
=HornET=
Pirat drogowy

F1 GP Monza - 1 runda

Post by =HornET= »

O lol z tego co czytam to był jakiś carmagedon albo survival.
Psik
Pirat drogowy

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Psik »

i jeszcze pkt dla kierowców :P
base
Doświadczony driver

F1 GP Monza - 1 runda

Post by base »

BMW 2 miejsce 8) gdy by tak było w jutrzehjszym prawdziwym wyscigu...... :roll:
Image
i help you
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Maciuś »

Wywiad ze zwycięzcą Gp Włoch :

Q:Gratuluje wygranego wyścigu, miałeś dużą przewagę nad resztą, chyba przyznasz że szczęście ci pomogło ?

Grono:Bez szczescia bym nie wygral, w zasadzie pogodzilem się już 2 miejscem i wtedy Foxy popelnil blad który wykorzystalem i pozniej już utrzymywalem przewage nad reszta stawki.

Q:Jaka była twoja reakcja na niepowodzenie rywali ?

Grono:W zasadzie za każdym razem się smialem jak widzialem jak ktos napisal "k**wa WYLECIAŁEM".

Q:Co powiesz o reszcie stawki, jakieś zaskoczenia, niespodzianki ?

Grono:Duza niespodzianka jest na pewno 2 miejsce Spy z BMW,rozczarowalem się jazda Ferrari, bo zaden z graczy do mety nie dojechal.

Q:Czego oczekujesz w następnych wyścigach ?

Grono:Oczekuje nadal dobrej jazdy i miejsc na podium.

Q:Dziękuje za wywiad i życze powodzenia w następnych wyścigach :)

Grono:Powodzenie się przyda :D również dziekuje.
Last edited by Maciuś on 22 March 2008, 18:18, edited 2 times in total.
XyX
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by XyX »

A wiec 1 runda za nami! Po niezwykle interesujacym wyscigu, pelnym napiecia i smiechu (:D) pierwsza runde uwazam za skonczona!
Screen z 1 wyscigu na torze Monza :
Image

A wiec krotko podsumowujac... wielka powtorka z rozrywki! GP Australii - realne zakonczylo się identycznie :>
Dojechalo 7 kierowcow, McLaren pierwszy, na 2 miejscu BMW :)

Wielkie GG dla wszystkich, nawet tych co nie przejechali jednego metra ;)

Klasyfikacja kierowców :
1) Grono 10 pkt
2) Spy 8 pkt
3) Maxer 6 pkt
4) Tomerq 5 pkt
5) Słowik 4 pkt
6) Psikuta 3 pkt
7) Ksyksu 2 pkt
---
Klasyfikacja konstruktorów :
1) McLaren - 10 pkt
2) BMW - 8 pkt
2) Super Aguri - 8 pkt
4) Spyker - 4 pkt
5) Red Bull - 2 pkt

dzięki jeszcze raz wielkie za wyscig! :) Wkrotce mapa na 2 runde
Majkel
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Majkel »

"nawet tych co nie przejechali jednego metra" <-- O to o mnie xD
Ciesze się że nie było czegoś takiego jak: "No kur** wy****ło mnie, walcie się wsyzscy..." Każdy się śmiał jak coś zepsuł ;)
Oglądanie proster startowej i pit-lane też było ciekawe ;)
Np. Jak Tomerq zawracał się, żeby zatankować ^^ (jak się pomyliłem to sorry)
EDIT: 8 powinien być ten co ostatni wypadł (albo coś w tym stylu)... Tak było w Australii [Bordeux(tak to nie pisze, nie?)]
Last edited by Majkel on 22 March 2008, 18:16, edited 1 time in total.
dertas
Pirat drogowy

F1 GP Monza - 1 runda

Post by dertas »

a to nie było zakazane?:D
Image
tomerq
Zaczyna szaleć na ulicach

F1 GP Monza - 1 runda

Post by tomerq »

Majkel wrote:Np. Jak Tomerq zawracał się, żeby zatankować ^^ (jak się pomyliłem to sorry)
A wez mi nawet nie przypominaj ^^

@ Derty: Za daleko pojechalem na prostej start-meta i musialem do pita zawrocic :)
Image
Image
Image
Majkel
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Majkel »

@Derty: On jechał na prostej, i zawracał do pit-lane, i odbył pit-stop prawidłowo ;)
Psik
Pirat drogowy

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Psik »

chodzi o to ze jak zapomnial :P mi tez się zdazylo ze wjechalem 2 wejsciem bo nie wychamowalem ale wtedy w pitstopie czekalem ... 8)

ogolnie to super biorac pod uwagę to ze wylecialem z trasy na szczescie po chwili mi się udalo wrocic na tor ;]
gg all
XyX
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by XyX »

jeżeli to prawda, to niestety będzie DSQ, tomeczek :P
Ostrzegalem :)
@edit: aaa, o to chodzi :P

Jeszcze jeden wywiadzik, z dertym from Honda :)

Q: Jak oceniasz wyścig dla swojego teamu - Hondy?
Derty : co prawda nie dojechałem ale widzialem <śmiech>
Q: Co widziales?
Derty : Wyścig dla nas wypadł marnie, z racji tego, że jechał tylko jeden skromny członek teamu, czyli ja ^^. Demon (partner z hondy) musiał wyjechać przez co wystartowałem sam, dzielnie walcząc do 3 okrążenia^^
Q: Jak myślisz, kto będzie faworytem całego sezonu, jeżeli chodzi o kierowców?
Derty : Myśle, że Grono, dzisiaj pokazał co znaczy równa jazda, pod koniec wyścigu napisał, że zaliczył tylko ok 4-5 band na 53 okrążenia co budzi respekt
Groźni mogą być także Ferrari (Holo i Kamilos) którym dzisiaj ewidentnie nie poszło.
Q: Jak myślisz, czy Honda może się podnieść po tym pierwszym, fatalnym wyścigu?
Derty : Jeżeli mój partner ma zamiar występować w kolejnych wyścigach, to myśle, że mamy jeszcze szanse na lepze miejsce niż ostatnie^^ ... w klasyfikacji teamów
Q : Ok, dzięki za wywiad i życzę powodzenia w kolejnych wyścigach.
Derty : Dziękuje serdecznie.
Last edited by XyX on 22 March 2008, 18:29, edited 2 times in total.
Foxy
PITMC 2k9 Winner

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Foxy »

GG ALL!! trochę żal mi tego 1 miejsca, bo miałem przewage nad Gronem 21s :* GRONO. Szkoda bo akurat na tym zakrecie mówiłem sobie: UWAŻAJ! I 2s potem na dach :D No trudno. Grono jechał rozwazniej i wykorzystał mój błąd. Mysle ze zasłuzenie wygrał. Skoda ze tylko 7 graczy dojechało :)
Image
dertas
Pirat drogowy

F1 GP Monza - 1 runda

Post by dertas »

trzeba się odegrać za tydzień bo dzisiaj kaszana była^^

edit: no nieeee, on to wrzucił xD
Image
tomerq

F1 GP Monza - 1 runda

Post by tomerq »

Tylko winny się tlumaczy, ale:^^

Ja nie zawracalem z pit lane tylko z prostej startowej do pita bo zapomnialem zjechac :wink:
Image
Image
Image
Grono
Pirat drogowy

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Grono »

tomerq trzeba było jechac dalej, czerwony ekran wcale nie przeszkadza :P
Majkel
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by Majkel »

Xyx już wcześniej zrozumiał ;)
Ja wcześniej jechałem tą trasę 2 razy... I nie wypadłem, więc ciekawe czy byłbym 8 ;)
tomerq

F1 GP Monza - 1 runda

Post by tomerq »

Grono wrote:tomerq trzeba było jechac dalej, czerwony ekran wcale nie przeszkadza :P
Taaaa... Np. Ty jesteś dobrym tego przykladem :D
Image
Image
Image
XyX
Lubi ostrą jazdę

F1 GP Monza - 1 runda

Post by XyX »

No i jeszcze jeden wywiadzik, z foxym, który przeciez powinien wygrac :)

Q: Witam serdecznie, Foxy :)
Foxy : Witam Cię Ksyksiu :*
Q: Powiedz nam co się stało, że nie dojechałeś
Foxy : No niestety na ostatnim zakrecie przez nieuwage złapałem buga i przednie koło mnie podrzuciło. Skutkiem tego był roll i upadek na dach. Niestety to najgorszy z mozliwych wypadków bo nie mozna wrócic do jazdy :). W efekcie utraciłem dotychczasową 1 lokatę i przewage 21 sekund.
Q: Co sądzisz o wyścigu? Powiedz nam co dla Ciebie jest sporym zaskoczeniem, a co przewidywalnym przebiegiem zdarzeń
Foxy : Myślę że zaskoczeniem było wysokie miejsce Spy ze stajni BMW, choć przewidywałem ze jak wypadnie duza ilosc dobrych graczy to ktos kto jedzie spokojnie może się wedrzec do czołówki. Zaskoczeniem również było słabe, 7 miejsce Ksyksa z Teamu RBR. Mysle ze ukartowane było dobre miejsce Grona. Poza tym lekko zaskoczyło mnie ze tyle dobrych graczy wypadło z trasy, gdyby wiekszosc dojechała to wyscig by był bardziej emocjonujący :)
Q: Jakie masz plany, na następny wyścig ?
Foxy : Mysle ze będę musiał się przyłozyc bardziej do nastepnego wyscigu. Wybadac gdzie ewentualnie mogę wpasc w buga. Powineinem bardziej uwazac w nastepnym wyscigu.
Q: Co sądzisz o słabym wyścigu Ferrari? Na treningach pokazywali klasę, w wyścigu dobrze jechali ale nagle... przysłowiowo się "osrali" :)
Foxy : Mysle ze Ferrari było za bardzo pewne siebie, podobnie jak ja :( W treningach szło im dobrze bo chodziło o TA, w wyscigu niestety liczy się precyzja, regular i dobra strategia, dobrym tu przykładem jest TEAM BMW SAUBER :) Mysle ze bedą się liczyc w nastepnych wyscigach jeżeli będą bardziej ostrożni ;)
Q: Jeżeli już jesteśmy przy BMW Sauber...
Powiedz nam, czy sądzisz, że BMW utrzyma się w ścisłej czołówce po tym pierwszym, świetnym GP ?

Foxy : Mysle ze nie utrzyma tej dobrej pozycji. Sądze ze Ci którzy teraz wypadli z trasy wezmą się w garsc w nastepnym wyscigu. A BMW SAUBER nie ma w tym sezonie dobrego składu. Wiec mysle ze z czasem tabela się ustabilizuje z tymi najlepszymi teamami na czele typu: Ferrari, Williams, Minardi. choć gdy BMW będzie prezentowac tak stabilna jazde, a reszta graczy będzie nadal nieuwazna to stawiałbym ze BMW może się liczyc w czołówce :)
Q: Właśnie skoro przy tym... czy uważasz, że w następnych wyścigach dojedzie więcej osób, i nawet najmniejsze błędy kierowców będą niewybaczalne ?
Foxy : Tak, mysle ze ten pierwszy wyscig był tylko przesłoną tego co będzie się działo wkrótce. Biorąc pod uwagę wrazenia po pierwszym wyscigu na pewno w nastepnych wystartuje cała stawka. A z tego co wiem to Monza była najprostrzym torem z najmniejsza liczbą kółek. Wkrótce będziemy jeździć po 80 kółek po bardziej wymagajacych i kretych torach gdzie będzie się precyzja i każdy bład będzie kosztował utrate kilku pozycji na pierwszych okrązeniach :)
Q: Wielkie dzięki za wywiad, życze powodzenia w kolejnych wyścigach Tobie, jak i również całemu teamowi Williams
Foxy : Dziekuje, również Tobie dziekuje za wywiad. Dziekuje równiez za te ciepłe słowa otuchy. Mam nadzieje ze zdołamy z noWym coś osiagnac w tej lidze. A tym bardziej mam nadzieje ze powalcze z Gronem o zwyciestwo w generalnej klasyfikacji. Po tym nieudanym GP Monzy gdzie zaden z nas nie dojechał do mety sztab naukowców i mechaników Williamsa pracuje nad nowym, wydajniejszym silnikiem i lepszymi soczewkami <śmiech> wiec mysle ze będzie dobrze. Testujemy równiez opony Fulda i beznyne Pb 95 Verva :)

Pytania zadawał ksyksu
Odpowiadał Foxy [Williams F1 Team]
Post Reply

Return to “Sezon 1”