[PORADNIK] Jak zalożyć swój własny dedykowany serwer !!
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=296 TU masz jak najprosciej postawic server
Siekiera=Siekierka
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
Jeszcze gdybys to mogl dokonczyc Hack 
Dobra tak mnie prosicie ze dokoncze go w weekend... tylko co wy chcecie tą serwermanię ?:)
Czesc chcialbym zalozyc swoj server ale do konca nie czaje o co chodzi prosil bym o pomoc
Napisz w czym masz problem
wszystko ładnie pięknie ALE jak już zrobiłem serwer w serwermanie i biore
Connect wyskakuje mi taki błąd
Connection error
Could not coonnect to server
może jas pomoc
Connect wyskakuje mi taki błąd
Connection error
Could not coonnect to server
może jas pomoc
witam cie Hack powiedz mi jak mam zrobić zeby server był w polsce dzięki trzymaj się czekam na odpowiedz pa 
zeby server był w polsce to musisz zrobić NOWY profil w TM N z nacja POLi wtedy wpisujesz go w SM_serv_1 i w DEDICADET w tej linijce
<masterserver_account>
<login>tutaj ten nowy login co zrobiłeś</login>
<password>hasło loginu</password>
<nation>ALG</nation> <= tu nie zmieniasz nic odrazu będzie w POL chyba ze ten profil nie jest w POL to zmien <nation>ALG</nation> na POL i będzie tak <nation>POL</nation> ale za każdym razem jak będziesz wprowadzal zmiany musisz tu zmieniac na POL
<masterserver_account>
<login>tutaj ten nowy login co zrobiłeś</login>
<password>hasło loginu</password>
<nation>ALG</nation> <= tu nie zmieniasz nic odrazu będzie w POL chyba ze ten profil nie jest w POL to zmien <nation>ALG</nation> na POL i będzie tak <nation>POL</nation> ale za każdym razem jak będziesz wprowadzal zmiany musisz tu zmieniac na POL
ralf mam tez sam problem
Siekiera=Siekierka
A jest jakaś szansa że założe serwer mając sieć osiedlową Neo 512kb/s 
tak PITER90. ale ja nie wiem dokładnie jak to jest. wiem ze musisz ty albo admin przestawic porty i tyle
szansa jest, ale odradzam, musialbys sobie jakos z dynamicznym IP poradzic to raz, dwa, wiecej niz 4-5 graczy to nie pociagnie 
wg mnie szkoda zachodu
wg mnie szkoda zachodu
ja mam neo 256 i cyka ładnie
trzeba port 3450 usunac i przestawic predkosc lacza ping serva to 7
-
krolik gliwice
- Samochodowy prawiczek
hack
hack napisz do mnie na gg 1635828 jak bendziesz mial czas w sprawie dedyka mam problem....
allellalllellalalle
Re: [PORADNIK] Jak zalożyć swój własny dedykowany serwer !!
u mnie zapisuje w kataalogu gry ....Tracks/Matchsetting/Trasy.txthack wrote: Na 100% matchsetting z trasami o nazwie Trasy.txt zapisal ci się w folderze C:/Serwery/Server/Game Data/Tracks/Matchsetting/Trasy.txt
LUB
C:/Serwery/Server/Game Data/Tracks/Matchsetting/Internet/Trasy.txt
nie wiem czy to jest wina, ze moj serw nie dziala. Powoli trace cierpliwosc, robię wszystko jak jest napisane i nic
głównie chodzi mi tylko o to, zeby aseco działało. Przy uruchamianiu Aseco.bat wyswietla się:
# initialize ASECO ############################################################
[Aseco] Load settings [config.xml]
[Aseco] Load plugin [plugin.publicdatabase.php]
[Aseco] Load plugin [chat.admin.php]
[Aseco] Load plugin [chat.help.php]
[Aseco] Load plugin [chat.me.php]
[Aseco] Load plugin [chat.records.php]
[Aseco] Load plugin [chat.stats.php]
[Aseco] Load plugin [chat.vote.php]
[Aseco] Try to connect to server on 127.0.0.1:5114
[PHP Warning] fsockopen(): unable to connect to 127.0.0.1:5114 (Operacja nie blo
kuj¦ca gniazda nie mog-a byŠ natychmiast uko˝czona.
) on line 434 in file C:\Program Files\TrackMania Nations ESWC\includes\GbxRemot
e.inc.php
[ASECO Error] Connection could not be established! on line 167
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
:?
Ktos pomoze?
EDIT: Czy mozna uruchomic wlsny serwer uzywajac opcji "Create" w grze i dodatkowo uruchomic do tego aseco?
Poradnik dobry ale język którym jest napisany :/ poradniki są skierowany do newbie czyli teksty typu "chyba nie trzeba tłumaczyć" odpadają
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=77958
tu masz jak napisać dobry poradnik może to do tibii ale na pewno się sprawdzi i tutaj
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=77958
tu masz jak napisać dobry poradnik może to do tibii ale na pewno się sprawdzi i tutaj

Ping serwera 7 - no tak, ale badając go ze swojego komputera, więc odpowiedź na żądanie jest natychmiastowa... Pójdź do kumpla i magicznie wzrośnie o kilka tysięcyPETER wrote:ja mam neo 256 i cyka ładnietrzeba port 3450 usunac i przestawic predkosc lacza ping serva to 7
Po prostu ping to jest takie echo - komputer wysyła sygnał i czeka, aż echo mu odpowie i ping to jest czas w milisekundach po którym to echo się pojawi.
Im dalej od serwera, tym ping większy, więc serwer wolniej odpowiada. Także ten ping wynoszący 7 niewiele ma wspólnego z rzeczywistością....
A po co karta graficzna do serwera??? Można by go nawet przez połączenie zdalne obsługiwać- Karta graficzna 16 MB (rivka Razz )
Radzę zainstalować klienta Oracle i odblokować porty 5114 i inne używane przez serwer, zarówno TCP jak i UDP. Dla testu możesz wyłączyć firewall (Ale TYLKO dla testu!)cobham wrote:u mnie zapisuje w kataalogu gry ....Tracks/Matchsetting/Trasy.txthack wrote: Na 100% matchsetting z trasami o nazwie Trasy.txt zapisal ci się w folderze C:/Serwery/Server/Game Data/Tracks/Matchsetting/Trasy.txt
LUB
C:/Serwery/Server/Game Data/Tracks/Matchsetting/Internet/Trasy.txt
nie wiem czy to jest wina, ze moj serw nie dziala. Powoli trace cierpliwosc, robię wszystko jak jest napisane i nic![]()
głównie chodzi mi tylko o to, zeby aseco działało. Przy uruchamianiu Aseco.bat wyswietla się:
# initialize ASECO ############################################################
[Aseco] Load settings [config.xml]
[Aseco] Load plugin [plugin.publicdatabase.php]
[Aseco] Load plugin [chat.admin.php]
[Aseco] Load plugin [chat.help.php]
[Aseco] Load plugin [chat.me.php]
[Aseco] Load plugin [chat.records.php]
[Aseco] Load plugin [chat.stats.php]
[Aseco] Load plugin [chat.vote.php]
[Aseco] Try to connect to server on 127.0.0.1:5114
[PHP Warning] fsockopen(): unable to connect to 127.0.0.1:5114 (Operacja nie blo
kuj¦ca gniazda nie mog-a byŠ natychmiast uko˝czona.
) on line 434 in file C:\Program Files\TrackMania Nations ESWC\includes\GbxRemot
e.inc.php
[ASECO Error] Connection could not be established! on line 167
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .
:?
Ktos pomoze?
EDIT: Czy mozna uruchomic wlsny serwer uzywajac opcji "Create" w grze i dodatkowo uruchomic do tego aseco?
I warto zaaktualizować PHP do najnowszej wersji, i zezwolić na użycie bibliotek typu php_pdo_oci.dll, php_oci8.dll, php_mbstring.dll i php_mysql.dll.
Nic nie działa. serwermania nie odpala. Bug jakiś jest.

cob, co do twojego koncowego pytania -> nie mozna
kiedy koniec poradnika ?
i czy wogule bendzie koniec ?
(Dodano 16 marca 2009, 12:15)
komendy mi nie dzialeją
wpisuje /adm next i nic
> HELP <
i czy wogule bendzie koniec ?
(Dodano 16 marca 2009, 12:15)
komendy mi nie dzialeją
wpisuje /adm next i nic
> HELP <