Świetny pomysł, a żeby następne PL wcześniej zacząć organizować to oczywiste.
Właśnie, nie wiadomo jak zachęcić zagranicznych graczy do robienia map, to chociaż by oni je wybierali (to w sumie będzie dla nich trudniejsze, bo to wymaga czasu), ale w takich wypadku nie było by takich sytuacji jak "kto rozesłał mapę kwali która miała być...?!". A i jeszcze przydało by się, żeby wybieranie map rozpoczęło się przed PL, lub trwało, około 3 miesięcy, to by zaoszczędziło likwidowania cutów w trakcie PL, a do grona graczy co wybierają mapy przydałby się
Mixer, bo on łatwo znajduje skróty na mapach.
Na pewno nie ma co organizować PL 3 razy do roku, bo jak będzie rzadziej to każdy będzie na nie czekał, a w takim razie będzie więcej graczy (a co za tym idzie, to drużyn).
Rozgrywki można poprowadzić jak ligę szkocką w piłce nożnej.
Przykład :
Drugi sezon :
1. Jako druga liga - Awans do wyższej ligi
2. Jako druga liga - Baraż o awans do wyższej ligi
3.
4.
-----------------------------
5.
6.
7. - Baraże
8. - Spadek
Prosto, drużyna 5. nie zagra z drużyną 4, czyli ta przerywana linia dzieli ligę na dwie osobne części. Oczywiście to by trwało długo, ale to w zależności od ilości drużyn.
Baraże, nad tym zdaniem zamieściłem tabele, ale pewnie by było mało drużyn w jednej lidze, więc już na niej zamieściłem inne info, o barażach i awansach oraz spadkach.
Kwalifikacje - jak już powiedział
Baser można zrobić tydzień z którego najlepsze 4 czasy z dedi się sumuje. Ale inaczej, dedi ostatnio było przerywane (ich wewnętrzne problemy), więc wiele drużyn ma własne serwery, a gdy będą na hasło można robić jak w PiTMC, czyli jeździć i z lokali tak pozliczać.
Jeszcze inaczej, klany wewnętrznie ustalają miedzy sobą najlepsze czasy, Administratorowi przesyłają powtórki żeby zobaczyć, czy nie są one na cheatach czy cp-hackach.
Do tego jeszcze przydały by się zmiany w składach, ale to też w zależności od tego, ile taka liga będzie trwać, ale gdyby ten pomysł wypalił z większą ilością, to zmiany w składach były by w tygodniowej przerwie w trakcie podziału tabeli na pół. A do tego news z tego tygodnia, by każdy wiedział, jakie wzmocnienia znaleźli sobie ich gracze.
Mam nadzieję, że to ktoś przeczyta, i to co ciekawe zachowa.
Pozdrawiam.