Ze zmiana twardych jest bardzo dobrze teraz jak wrocilo do pierwotnego stanu.
ontopic: 16 sekund zakładania opon... do zmiany zdecydowanie, na twardych da się jechac jakoś 30% dłużej, a zmieniają się 150% dłużej, bez sensu
z sensem, nie powinno się liczyc procentowo tylko w sekundach ;p może być i stosunek 1:100 jeśli czasowo starty sa wyrownane. Dlatego te cyferki sa czasem zgubne ;p
1. Po co taki długi czas zmiany twardych opon? Rozumiem, żeby to było wolniej od miękkich, bo to logiczne, ale tutaj ostro przegiąłęś..
2. Nie wiem czy to takie fajne urozmaicenie, jeżeli mam średni stan opon a mi trzęsie jak bym miał 3 promile we krwi... To też IMO do poprawy.
3. Za szybka degradacja twardych opon.
Tu rozumiem bulwersa, ale wytlumacze o co chodzi ;p Gdybysmy zastosowali punkt 1 i 3, wtedy twarde zakladalyby się prawie tyle co miekkie, a na dodatek starczaly na ponad 2 razy dluzej, do tego jeśli bysmy dodali punkt drugi, mielibysmy wyscigi jedynie na twardych.
Wszystkie obliczenia moga się pojsc ... przez niedopracowane pit stopy. Na jezdzie w ciemno na jednym pit stopie 5 sekund się nadrabia do tych ktorym nie wyszlo, to powoduje kurewska losowosc, i koniec z jakimikolwiek taktykami imo. Co z tego ze twarde się laduja dluzej, skoro bez patrzenia ktos wyjezdza se z pitow i jest praktycznie w miejscu w ktorym ten, po pit stopie na miekkich... A miekkie musze zrobić jeszcze jeden pit.
Dlaczego mnie tak to frustruje? Bo pit stop u jednych trwa tak jakby o 10 sekund krocej, a to jest w ch**. 10 sekund przed ktore ktos jedzie w ciemno, co nie jest na pewno fair, bo to powoduje tak naprawdę, ze postoj na twardych trwa tyle co na miekkich.
Dlatego moje zdanie jest takie:
nie ma co zmieniac, jeśli nie zostanie rozwiazany problem pitow. Proponuje powstawiac po każdym "boksie" potrojny slup i zwezenie, przy picie, jest na tyle mala predkosc, ze jadac sprawiedliwie uda nam się to ominac, a i cwaniakow zatrzyma ;p Zmniejszyloby to realizm jeśli chodzi o wygląd pit stopow, ale zwiekszylo jeśli chodzi o ich zastosowanie.
Co Wy na to ?