Podpinam się pod te słowa : ) Nie jestem żadnym artystą, robię poprawne technicznie fotki. Takie na których można zarobić i podobają się ogółowi. Nic nowego nie tworzę, w moich zdjęciach nie ma nic odkrywczego ani oryginalnego.Lox wrote:szczerze? Coof robi zajebiste zdjęcia, szczególnie wybitne portretowe, ale artystycznymi bym ich nie nazwał. jest granica pomiędzy poprawnością (albo i wybitnością) techniczną a walorami artystycznymi. generalnie ciężko portrety podpiąć pod fotografię artystyczną, bo mija się to z założeniami - portret ma dobrze przedstawić daną osobę, zarówno realistycznie i estetycznie. fotografia artystyczna natomiast nie ma odwzorowywać rzeczywistości, ale prezentować jej fragment w innym niż ogólnie widzianym ujęciu, a powinna wręcz kreować własną rzeczywistość (nie mówię tu o tonach photoshopa i tworzeniu fotomontaży po których wynik końcowy niewiele ma wspólnego z oryginalnym zdjęciem). zresztą to taka zawiła i subiektywna tematyka, że można by pisać bez końca a i tak każdy ma swoje zdanie. ogólnie przyjmowane pojęcie fotografii artystycznej to jednak ciut inna bajka od tego co jest w tym temacie prezentowane.ozborn wrote:Słowik, szczerze? Sorry, ale te zdjęcia, moim zdaniem, nadają się tylko i wyłącznie na portale typu fotka ;f
Nie widzę na nich nic "artystycznego", popatrz na fotę suna, bądź qfa.
Nie zgodzę się tylko z tekstem, że portret nie może być artystyczny. Bo jak najbardziej może.
Żeby nie wrzucać pustego posta to może fotka z koncertu DIOXa którą mi perfidnie owy DIOX zajebał i wrzucił sobie do internetu : )

O i może tym razem focia z innej strony czyli ja : P Focia stara, jeszcze sprzed wakacji

Co do exp300plus to coś mi dziwny jesteś koleś. Te fotki nie wyglądają jak robione przez jedną osobę, to totalnie inne style.
Teraz pewnie po zakazie pisania nie wrócisz albo obrazisz się i powiesz, że tylko dlatego serwery nie wypaliły :3 he_he
Niebawem jakieś sesyjki z dziewczynami więc jak będziecie ciekawi to podrzucę coś świeżego ale niestety nieurodzaj jest, bo same plastiki się do mnie zgłaszają a ładniutkich i naturalnych już brak. No jedna ale mówi, że musi pomyśleć. W styczniu fotografuję 3 studniówki, masakra. I na początku lutego moja własna : p