Niestety, odcinek torów 20 lat nie używany, jak się przyjrzycie to na torach rosną drzewkamisza0 wrote:No trzecie bardzo fajne. To są tory? Jak tak to szkoda, że w oddali pociągu nie widać bo w ogóle byłby szał
Filtr ciepły w fotoszopieBogdan wrote:To trzecie to hdr czy jakoś inaczej to obrabiałeś?
Zdjęcia są oczywiście obrabiane, kolorów takich nie uzyska żaden aparat ale jeśli chodzi o ostrości i nieostrości to nie ma w tym mojego wkładu a jedynie sprzęt. Nie uznaję blura. Jasne obiektywy tak rysują.iam wrote:Powiedz mi Kóf, czy Ty potem postprodukcję jakąś na to wrzuciłeś, czy ten focus na kobitkę w samym aparacie? Bo się nie znam, a jak są takie aparaciki, to bardzo fajowo

To jest Nikkor 70-300 1:4-5.6. Dziadostwo, ale pozwala chociaż trochę dzikich zwierząt złapać. Jeśli kiedyś będę mieć nieco kasiory, to kupię jakiś porządny teleobiektyw.Coof wrote:[
zame: co to za obiektyw? te zdjęcia z 300mm mają tak potężną aberrację, że chyba tylko sigma 70-300 tak umie : D
Dzięki kuf. Ostatnio 'przeleciałem'Coof wrote:Olek daje rade ale szczerze? Jeśli zamierzasz się w fotografii rozwijać to nie jest to dobry do tego system. Pentax też oferuje super lustro w segmencie low-cost ale niestety z czasem gdy pozbierasz do niego obiektywy okaże się, że pentax nie ma Ci już dużo więcej do zaoferowania (pomijam 645D, bo to inna bajka).
Moja rada to wybór Canona albo Nikona ; ) W obecnych czasach to największe i najlepsze marki aparatów skierowanych do ogółu.
Dorzucam foteczkie

Coof wrote:Dobry start, kolega tym sprzętem zrobił ok. 50 tyś zdjęć, potem wyjebał się z aparatem z podłączonym canonem 50mm 1.8 i ch** strzelił go i sobie kupił eosa 50d. Niemniej na start spoko sprzęcik.