MT - System Opon - Komentarze i propozycje
chodziło mi bardziej o coś takiego jak czarny ekran, jeśli bolid przejedzie przez dany element gdy zmiana opon jeszcze trwa.
pop-ieram wallyego, powpierdalać( potrójne słupy na przemian ze zwezeniami i problem zniknie ; )
Chyba nie da się tak zrobić. Mogę przeszukać wszelkie źródła związane z tworzeniem MT, ale nie wiem czy cokolwiek znajdę. Jedyne co mi przychodzi do głowy to permanetne ograniczenie prędkości w boksach.
Skąd można sciągnąć ten system opon ?
Tego systemu opon nie ściągniesz. Integruję go z każdą trasą F1, a pliki źródłowe systemu przechowuje na moim dysku twardym.
Mam pomysł!
Można zrobić tak, że zmiana opon będzie trwała tylko w tym jednym kwadraciku pitstopów, i jak ktoś z niego wyjedzie to ekran będzie wracał do normalności, ale za cene tego, że opony nie będą zmienione 'do końca', tylko np wskaźnik będzie naładowany do połowy, i o połowe krócej czasu będzie jechał na torze. Wymusi to czekanie dłuższe w pitach aż się skończy ładowanie
Można zrobić tak, że zmiana opon będzie trwała tylko w tym jednym kwadraciku pitstopów, i jak ktoś z niego wyjedzie to ekran będzie wracał do normalności, ale za cene tego, że opony nie będą zmienione 'do końca', tylko np wskaźnik będzie naładowany do połowy, i o połowe krócej czasu będzie jechał na torze. Wymusi to czekanie dłuższe w pitach aż się skończy ładowanie
O ile ja znam MT, to się nie da.
Wjeżdżasz na kwadracik = starter
Rozpoczynasz pit-stop = początek procedury
Po pit-stopie = dalsza część TEJ SAMEJ procedury
W momencie gdy dasz starter obok boksów, anulujesz procedury z poprzedniego startera, w tym wypadku anulujesz zużycie paliwa.
W momencie gdy dasz starter obok boksów, anulujesz procedury z poprzedniego startera, w tym wypadku anulujesz zużycie paliwa.
Key ma rację. się nie da...*K3YC@M* wrote:O ile ja znam MT, to się nie da.
Myślałem ostatnio nad podkręceniem nieco twardych opon. Jak wszyscy jeżdzący wiedzą, miękkie są trochę przegięte. Co wy na to żeby zredukować pit twardych do 9 sek.?