Wywiad ze zwyciezca wyscigu, kamilosem
Q: Witaj Kamilos!
Kamilos : Siemka Ksyksu
Q: Na początku chciałbym Ci pogratulować Twojej pierwszej wygranej w tym sezonie.
Kamilos : Dziękuje Ci bardzo
Q: Powiedz nam, co było celem sukcesu.
Kamilos : Moim celem sukcesu było to że popełniłem najmniej błędów z czołówki i to że mam nerwy ze stali <śmiech>.
Q: Jak oceniasz postawę innych graczy ; co jest dla Ciebie największym zaskoczeniem, a co przewidywanym przebiegiem spraw?
Kamilos : Postawa innych graczy jest bardzo dobra. Największym zaskoczeniem jest dla mnie to, że Spy z BMW plasuje się ciagle na wysokich pozycjach i to że mój kolega z teamu Holus ciągle nie może dojechać. Wiadome było to że Mclaren będzie w czołówce.
Q: Jak oceniasz swoje miejsce w klasyfikacji generalnej?
Kamilos : Moje miejsce w klasyfikacji generalnej oceniam na bardzo dobrą lokatę, ale zawsze może być lepiej.
Q: Jakie masz plany na następny wyścig?
Kamilos : Moim planem na następny wyścig jest miejsce na podium.
Q: Odbędziesz jakąś prywatną rozmowę z h0lusem?
Kamilos : Myślę że nie ma potrzeby, Holusek mi już mówił że postara się w następnym wyścigu być na podium. Wierzę w niego bardzo.
Q: Co myślisz, o możliwości zatrudniania kierowców testowych? Czy Wasz team "łyknie" kogoś?
Kamilos : Myślę że to bardzo dobry pomysł, bo w przypadku gdy ktoś z danego teamu nie może pojechać to zawsze może go zastąpić kierowca testowy. Jeszcze nie wiem czy weźmiemy jakiegoś kierowcę testowego. Muszę porozmawiać o tym z Holuskiem.
Q: W klasyfikacji konstruktorów plasujecie się na 4 lokacie. Za BMW i SuperAguri... na pewno jest to pewne zaskoczenie.
Kamilos : No jest to zaskoczenie ale ja z Holuskiem zepsuliśmy GP Monza. Liczymy na poprawę tego miejsca i pamiętajmy, że to dopiero poczatek ligi, wszystko się może jeszcze zdarzyć...
Q: Co sądzisz o torze GP Europy? Bardziej Ci się podobał niż Monza?
Kamilos : O wiele bardziej. Na GP Europy było mało miejsc do wypadnięcia z trasy, a na GP Monza było bardzo dużo takich pułapek.
Q: Co sądzisz ogólnie o lidze F1. Czy wg. Ciebie jest to dobry pomysł? Co myślisz, o niezaprzestaniu na jednej serii ligi?
Kamilos : Liga F1 to bardzo super pomysł. W lidze wszyscy jeżdżą dla rozrywki, jest to sposób na zrelaksowanie się. Sądze, że można ciągle tą lige kontynuować - takie jest moje zdanie.
Q: Na Monzy dojechało 7 zawodników. W GP Europy 8. Proszę o komentarz.
Kamilos : No na Monzie było dużo zawodników, ale dojechało tylko 7, ale pamiętajmy ze Monza to bardzo szybki tor i tam mały błąd może spowodować koniec jazdy. Na GP Europy było ok.15 zawodników, ale Nurburgring był wg mnie łatwiejszym torem.
Q: Na koniec masz szanse, by pozdrowić parę osób.
Kamilos : Chcę pozdrowić całą scene TMN, całe FF, mojego partnera z Ferrari Holuska i oczywiście również Ciebię ksyksu.
Q: Dziękuję, życzę powodzenia w kolejnych wyścigach, cześć!
Kamilos : Dziękuję bardzo za miły wywiad no i oczywiście powodzenie się przyda, również życzę Ci powodzenia Ksyksu
Q: Dzięki bardzo
Pytania zadawał : ksyksu
Odpowiadał : Kamilos [Ferrari F1 Team]