Nowy nabór na moderatorów!!!

Newsy ze strony glównej
Locked
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

Coof, spokojnie ;) Jeszcze czas, myśle, że scary wie kiedy to zakończyc :D

Fala noobów.. może i dobrze, może źle. W każdym bądź razie zawsze się trafi jakiś noobek, co się wyszkoli na pr0 ;) Z jednej strony to trochę dziwne, bo niby promujemy grę, chcemy żeby więcej ludzi w nią grało, a potem narzekamy na noobków xD Każdy kiedyś był noobkiem, zapamiętajmy to :D
MrOoZiO
Doświadczony driver

Post by MrOoZiO »

wiadomo ze każdy zaczynal i tu już nie chodzi o samych noobkow w grze, tylko dokładnie o forum. w grze niech sobie będą, niech graja, ale tu powinien panowac porzadek. czesto nowe osoby tu zagladajace nie sa doswiadczone i trzeba ich troszke przytemperowac, pewnie czesc z nich dopiero zaczyna przygode z jakimkolwiek forum. tmpl jest oficjalna polska strona o serii TM wiec wypadaloby aby był tu lad i porzadek, zeby osoby wchodzace na tmpl chcac dowiedziec się coś o tej serii gier zobaczyla ze nie jest to jakieś bylejakie forum, a pozadna spolecznosc nawzajem sobie pomagajaca i wspierajaca się. jest tu teraz wiele osob ktore pisza posty typu "aha fajnie" ktore w ogóle nic nie maja wspolnego z tematem. trza tu zrobić porzadek :) jeszcze raz zglaszam swoja chec do tego, poniewaz bardzo mi zalezy aby ta strona/forum prosperowalo porzadnie, a poza tym sledze forum kilka razy dziennie oraz wydaje mi się, ze jestem dosc ogarniety aby objac takie stanowisko :) trzeba tu skończyć z glupim dogadywaniem jeśli ktos coś nie wie, jeśli nie znasz odpowiedzi lub nie mozesz się dokładnie wypowiedziec ani pomoc to nie pisz :) to jest moje zdanie :)
Image
Image
Maxer
Lubi ostrą jazdę

Post by Maxer »

3 osoby na mnie zaglosowaly oO :D wielkie dzięki :) Scary biacz, czekamy na decyzje.

moja osobista lista:
Irred
Coof
Shadow
Wix
Nawias
Jakub- tylko repra
Xyx- tylko F1
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Diav3l
Emerytowany Admin

Post by Diav3l »

Zdecydowanie jestem za:
- Irred
- Jarecki
- H0lus - newsy
- Maxer
- Coof - newsy
- Mroozio

no i jakub repra i xyx F1

Moim zdaniem byłaby to najlepsza ekipa i na bank wszyscy by się wywiązywali ze swoich obowiązków.
PS. Można jeszcze tam gdzieś Shadowa wrzucić :)
Image
ImageImage
StaR
Star Małpa

Post by StaR »

Ja tam głosuję na Stara :]
Image
Image
Image
Maxer
Lubi ostrą jazdę

Post by Maxer »

jeszcze chciałem dopisac do mojej listy Suwaka: jest to człowiek bezstronny, ma doswiadczenie w pisaniach newsow, itp. moim zdaniem to odpowiedni człowiek :wink:
" 2008 - 2011 stare dobre czasy - Pozdrawiam Wszystkich :)"
Image <- Drzwi :D
www.pureskillers.eu
Fan
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Fan »

StaR wrote:Ja tam głosuję na Stara :]
Ja też głosuję na Fana.

[żart ;P na nic się nie chcę pisać.]

Oprócz tego Jakuba można dać jako Ultimate Pred... Moderatora - do całego forum. I Shada do newsów (jeżeli ma się pojawić coś więcej niż tylko info o polskiej scenie :) )
Scary
Jeździ konno

Post by Scary »

No to dobra narazie wrzucę tych co ja uważam że powinni być :)

Moderatorzy:
- IrRed
- Jarecki

(?) R1p
(?) wiadp
(?) nawias

Newsy:
- Holus
- Coof

(?) Shadow - jeżeli będzie chciał

Cały dział Zawodów i konkursów:
- Wix

Liga F1:
- XyX

Repra:
- Jakub

Trasy, Mody, skiny:
- Trz3ci
- Sebik1992

Wszyscy którzy nie mają (?) przy nicku dostali już uprawnienia :)

Jak narazie przeze mnie są nominowane 4 osoby z (?)
Więc proszę o wypowiedzi za i przeciw :)

Oczywiście jest nadal szansa dołączenia do powyższego grona :)
IrRed
Emerytowany Admin

Post by IrRed »

to ja powiem tak:

- Shadow - tak jak napisałeś, newsy bardzo fajne pisze, aż miło się je czyta ;)
- wiadp1 - niestety nie miałem okazji poznać go za bardzo, ale z 'historii' ;P polskiego TM widać, że to bardzo porządna i ważna dla sceny osoba
- nawias - nawiasa też nie znam zbyt dobrze, więc tutaj się nie wypowiem, wiem tylko, że to też człowiek ze 'starej gwardii' ;p
- R1p - jak chodzi o TMU to chyba najbardziej zorientowana osoba, długi staż, jak najbardziej popieram
Image
Image
Image
h0lus 9:42:39
dobra ja ide kupic duży pokoj
PITMaN
Pirat drogowy

Post by PITMaN »

Ja swoim kolejnym już IMO skromnym zdaniem poleciłbym wam się zastanowić nad rozplanowaniem zadań. Wiadomo każdy ma swoją działkę, ale dobrze by było gdyby została wydzielona jedna, konkretna, do bólu bezstronna osoba która rozstrzygała by "naginane" refleksje dwóch stron które przedstawiają swe poglądy dosyć często w postaci kilku stron topicu. Nad tym szczerze winniśmy ubolewać, bo jak dotąd to w ostatnich miesiącach takiej osoby nie było, a kiedyś takie sprawy rozstrzygał Yard.

[ Dodano 17 Cze 2008, 9:33 ]
PITMaN wrote:Ja swoim kolejnym już IMO skromnym zdaniem poleciłbym wam się zastanowić nad rozplanowaniem zadań. Wiadomo każdy ma swoją działkę, ale dobrze by było gdyby została wydzielona jedna, konkretna, do bólu bezstronna osoba która rozstrzygała by "naginane" refleksje dwóch stron które przedstawiają swe poglądy dosyć często w postaci kilku stron topicu. Nad tym szczerze winniśmy ubolewać, bo jak dotąd to w ostatnich miesiącach takiej osoby nie było, a kiedyś takie sprawy rozstrzygał Yard.

sorki za błędy - za dużo tu wyrazu "strona"
Image
Image
Image
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

Ja tam z tych pytajników dałbym Shadowowi tylko, jeśli by chciał.

wiadp już raczej nie wchodzi na te forum, ale jak ma zamiar to ofc.
Tyle ode mnie, dzięki wszystkim za nominacje ;)
R1p
Lubi ostrą jazdę

Post by R1p »

wiadp1 - ze się nadaje to pewna rzecz, tylko coś rzadko nas odwiedza ;]
Sebik
Gangsta Mapper

Post by Sebik »

Popieram IrReda - R1pcia przydałby się w dziale TMUF, więc go proponuje, aby nadać mu tam moda.
BTW. Wpadłem na pomysł "zmodernizowania" działu "Trasy, Skiny, Mody", kiedyś przedstawiłem go Scary'emu. Całość ma zapobiec spamowaniu o każdej kolejnej trasie. Każdy mapmaker, twórca skinów czy modów miałby TYLKO jeden topic, w którym reklamowałby swoje trasy. Aby go założyć, musiałby poprosić o to moda. Jednak, że taki plan byłby dosyć ciężki do zrealizowania (już widzę 100 PM o utworzenie odpowiedniego topicu :S ) proponuje, aby moderatorowie tylko kontrolowali, czy userzy nie spamują kolejnym nowym topiciem z powodu kolejnej nowej trasy. Proponuję w takim wypadku dać warna oraz przenieść posty do jednego tematu. Na razie póki co taki nakaz nie istnieje, że nie mogę dać warnów lub scalać tematów. Pytam się społeczności TMPL (czyli was :P )oraz modów czy byłoby to dobrym pomysłem. Jeśli pomysł by się przyjął dział "Trasy, Skiny, Mody" byłby o wiele lepiej zorganizowany.
BTW. Teamty typu: PCT4 i inne, nie związane z twórczością danego gracza, mogłby by zostać jako osobne teamty.
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

I tak jeśli chodzi o tmpl, trasy tylko turniejowe tutaj widujemy. Rzadko kto się "chwali" zrobioną przez siebie trasą, dlatego ja uważam pomysł od siebie za trochę bzdurny ;)
R1p
Lubi ostrą jazdę

Post by R1p »

Sebik często się chwali ;]
PITMaN
Pirat drogowy

Post by PITMaN »

Sebik dobrze kombinuje, to by wykluczyło zapych w dziale.

Ja tak się zastanawiałem [wiem, nie moje podwórko, nie panosze się] co zrobić z bajzlem w dziale "drużyny". No wyczyścić nieistniejące drużyny ofkors. Ale co zrobić żeby zapobiegać tworzeniu się tego syfu. Tam też ktoś musiałby tego pilnować, i to moderator tylko by dodawał nowe drużyny, ale żeby dodać drużynę to taki CL zespołu musiałby na PW napisać pismo do moda z prośbą rozpatrzenia zapewniając o spełnieniu wymogów wcześniej ustalonych tj. istnienie więcej niż 7 tygodni, strona www, minimum 6 graczy, a co najważniejsze, bezdyskusyjne przystąpienie do zawodów Polish League, a przynajmniej do kwali.

Tyle ode mnie....
Image
Image
Image
mor_olo
RoKsTaR

Post by mor_olo »

Jeśli jest to możliwe to dać jakiś przycisk dla lidera, w który musi kliknąć co np. 2 miesiące jeżeli tego nie zrobi drużyna jest automatycznie usuwana z powodu braku aktywności.
*... i wszystko jasne.
PITMaN
Pirat drogowy

Post by PITMaN »

To już lepiej zostawić rozwijającym się programistom, ale ciekawe rozwiązanie, zautomatyzować usuwanie drużyn, to by odciązyło kogoś kto ma co robić z innymi działami, jeśliby w ogóle miał co robić :wink:
Image
Image
Image
XyX
Lubi ostrą jazdę

Post by XyX »

Ja chętnie mogę zająć się burdelem w dziale drużyny, oczywiście jeśli dostanę odpowiednie uprawnienia :P
Mike
Pirat drogowy

Post by Mike »

Właśnie, żeby nie było takich głupot w dziale drużyń jak "Huj wam w dupe hehe" to najlepiej będzie się z tym zająć moderator np: Xyx :)

Niepokoi mi to, jeśli będzie jak to mówił Scary nowa edycja TMPL, to czy takie drużyny jak PGS nie mieliby jeszcze w tym dziale tworzyć jeszcze raz?
Locked

Return to “News”