x3nun on TmT!

Blade
Doświadczony driver

x3nun on TmT!

Post by Blade »

x3nun on Trackmania Tournament!
zapraszam do ogladniecia :)

http://www.youtube.com/watch?v=Yp-qVLyCNb4
Image
crowmaster_13
Pirat drogowy

x3nun on TmT!

Post by crowmaster_13 »

Ogólnie to szału nie ma. Piosenki oklepane (obie słyszałem już przy okazji innych skill filmów z TM) i jakość też taka sobie.

I nie powinno być "x3nun AT Trackmania Tournament"? Zdaje mi się, że "on" używa się jak coś leży np stole. Ale pewności nie mam z tym.
ImageImage
Image
C13
SuNRisE
Emerytowany Admin

x3nun on TmT!

Post by SuNRisE »

Efektów jak w filmie holly nie ma ale przejazdy supera penera ;D
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

x3nun on TmT!

Post by Vanitas / Lexiu »

Jedyny plus to x3nun i jego jazda. Reszta - od jakości, po przejścia i muzykę (Rise Against po raz wpizdyliardowy, przejadł mi się gorzej niż Pendulum i reszta d'n'b) - mało imponująca.
2/10, za x3nię.
Last edited by Vanitas / Lexiu on 22 August 2011, 0:18, edited 1 time in total.
Discord: vanitasss
Blade
Doświadczony driver

x3nun on TmT!

Post by Blade »

x3nun chciał prosty filmik to zrobilem :)
muzyka tez jego :)
a skilla tez bym takiego chciał :D
Image
Joker.
Why so serious?

x3nun on TmT!

Post by Joker. »

crowmaster_13 wrote: jakość też taka sobie
No tak, to przecież tylko 1080p :roll:
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

x3nun on TmT!

Nie o rozdzielczość chodzi, Joker, a o płynność - wygląda mi na 23,95fps albo 24fps, a płynne zaczyna się robić dopiero od 30 w górę.
wickeD
Redaktor

x3nun on TmT!

Post by wickeD »

Nie o rozdzielczość chodzi, Joker, a o płynność - wygląda mi na 23,95fps albo 24fps, a płynne zaczyna się robić dopiero od 30 w górę.
Doprawdy potrafisz gołym okiem zauważyć różnice w fps o 0,05 setnych? Wielkie GZ! :wink:

Z tego co pamiętam youtube i tak przetwarza filmik do 25 fps, więc nie ma różnicy. Co do jakości to można wyciągnąć o wiele więcej - do porównania choćby filmki blizza, równiez z tmt. Zwykłe odsmużenie lub balans bieli znacznie poprawiłby wygląd.

Filmik jest zwyczajnie ok.
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

x3nun on TmT!

wickeD wrote:
Doprawdy potrafisz gołym okiem zauważyć różnice w fps o 0,05 setnych? Wielkie GZ!
Mój błąd, nie 23,95 a 23,97. Literówka.

Nie do końca Ciebie zrozumiałem. Nigdzie nie napisałem, że jest zauważalna różnica między 23,97 (czy nawet 23,95, whatever), a 24 fps. To są dwie z częściej używanych wartości FPS do nagrywania filmów, dlatego wymieniłem obie.

wickeD wrote:Z tego co pamiętam youtube i tak przetwarza filmik do 25 fps, więc nie ma różnicy.
No to porównaj sobie film Blade'a, choćby i w 1080p:
tmpl://www.youtube.com/watch?v=Yp-qVLyCNb4
do tego, kręconego w 30fps:
tmpl://www.youtube.com/watch?v=CZxEfbG9ERk

Jeśli naprawdę nie widzisz różnicy w płynności, to cóż. Każdy ma wprawne oko do czegoś innego.

Zresztą - @Blade - w ile FPS zgrywałeś filmy źródłowe (te prosto z Trackmanii)?
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

x3nun on TmT!

Post by Jakub »

crowmaster_13 wrote: I nie powinno być "x3nun AT Trackmania Tournament"? Zdaje mi się, że "on" używa się jak coś leży np stole. Ale pewności nie mam z tym.
to jest rzeczywiście ciekawe pytanie.

pewne jest, ze "on" jest bledem.

"xenun on tmt" by znaczylo coś w stylu "xenun [mowi] o tmt", byloby to poprawne, jakby xenun w filmie coś opowiadal o tym turnieju. tak jednak nie jest.

"at" także wydaje mi się nie być sluszliwym wyrazem.
xenun bylby "at", jak by nie bral udzialu, ale jakby w filmiku chodzil po jakims lanie turniejowym czy coś i przezywal jakieś tam historyjki.

jak jednak bierze udzial, mi się wydaje, ze powinno być "in", bo "someone takes part in a tournament".
i tak "xenun in tmt" nie wydaje mi się ładnie wyrazonym tytulem, coś mi tu nie jest calkiem tak jak powinno być, ale mysle, ze jest to na koncu poprawne.

może marta to przeczyta i doda swoje 3 grosze.

EDIT:
jeżeli komus by zalezalo na 100% poprawnym tytule dla filmika, proponuje "x3nun´s best tmt runs".
Ksenuns0n
Pirat drogowy

x3nun on TmT!

Post by Ksenuns0n »

Na spokojnie, poprosiłem o coś prostego bez zbędnych bajerów i udziwnień. Bo przede wszystkim chciałem pokazać, że nauczyłem się grać po 3 latach ! Dla mnie jest to osobisty sukces, którym chciałem się podzielić.
Lexiu wrote:Rise Against po raz wpizdyliardowy
Dobrze wiedzieć, bo ja niedawno dopiero odkryłem ten zespół i po prostu chciałem mieć ich utwory w filmiku. Jeżeli faktycznie tak wszyscy ich używają, to mogło wyjść troszkę niesmacznie. Jednak myślę, że trochę przesadzasz bo wiele obejrzałem filmików i jeszcze nie natrafiłem na ich utwory mimo, że już sporo widziałem tych samych :)

No i k**wa, dlaczego w prawie każdym takim temacie ktoś musi zapodać "Above average noobs" ? :roll:

Dzięki Blejdzik za filmik :)
Image
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

x3nun on TmT!

x3nun wrote: No i kur**, dlaczego w prawie każdym takim temacie ktoś musi zapodać "Above average noobs" ?
AAN, bo to jedyny, poza moimi własnymi, film, o którym wiem, z jaką wartością FPS był kręcony :P
x3nun wrote:Dobrze wiedzieć, bo ja niedawno dopiero odkryłem ten zespół i po prostu chciałem mieć ich utwory w filmiku.
No to wybaczam, bo też wybierałem muzykę pod mój gust, nie cudzy :D
iam
Admin Mniejszy

x3nun on TmT!

Post by iam »

imho najbardziej poprawnie byłoby "x3nun on tmt tracks".

Filmik słaby.
Jakub

x3nun on TmT!

Post by Jakub »

iam wrote:imho najbardziej poprawnie byłoby "x3nun on tmt tracks".
najbardziej poprawnie już nie ma w tym wypadku, jest to już tylko i wylacznie sprawa stylistyki i gustu.
wiadomo, ze moja propozycja nie jest jedyna mozliwa, dalem tylko jedna alternatywe. twoja jest także mozliwa.
misza0
Pirat drogowy

x3nun on TmT!

Post by misza0 »

Wy nie macie o czym gadać? Każdy z was napisałby inaczej tytuł i uważałby, że napisał dobrze. Zrobił mały błąd, ale szczerze, kto patrzy na tytuł filmiku i na to, czy jest napisany poprawnie gramatycznie?

Jedyna rzecz którą blejd zj... w filmiku to jakość, reszte robił jak xen chciał więc się go nie czepiać ;] ew. xena się czepiajcie :P
lookis
Jeździ konno

x3nun on TmT!

Post by lookis »

Olsztyn P0weR ;]
Jakub

x3nun on TmT!

Post by Jakub »

misza0 wrote:Wy nie macie o czym gadać? Każdy z was napisałby inaczej tytuł i uważałby, że napisał dobrze. Zrobił mały błąd, ale szczerze, kto patrzy na tytuł filmiku i na to, czy jest napisany poprawnie gramatycznie?

Jedyna rzecz którą blejd zj... w filmiku to jakość, reszte robił jak xen chciał więc się go nie czepiać ;] ew. xena się czepiajcie :P
mylisz konstuktywna krytyke z jechaniem kogos.
konstruktywna krytyka jednak odwrotnia ma na cel pomodz krytygowanemu i jestem pewny, ze blejd nie wezmie tego do siebie jako obrazenie.
a jak jest blad, to widze to jako obowiazek e-kolezenski trackmaniakowi powiedziec, ze go zrobil i to zmienic, o ile widzi potrzebe.
tym bardziej, jak jego twor jest publiczny i w pewnym sensie reprezentuje polska scene tm.
oddowicz
Team Poland

x3nun on TmT!

Post by oddowicz »

Blade, w jakim programie robiles filmik ?
Image Image
Blade
Doświadczony driver

x3nun on TmT!

Post by Blade »

edius 6

na cala wasza klotnie i oceny filmikow odpowiedzial x3nun :)
nie będę pisal tego jeszcze raz
Image
Jakub

x3nun on TmT!

Post by Jakub »

nikt tu się nie kluci.
przy okazji filmu lexiu podyskutowal z misza o technicznej stronie filmu, crowmaster, iam i ja pofilozofowalismy o angielskim jezyku.
jeju, poprostu ciekawe tematy nadeszly, ktore z filmem już nie mieli wiele do roboty, czemu nie podyskutowac poza filmem?

nastepny raz napiszcie poprostu od poczatku, ze chodzi o poprawe skilla xeni i zamiast krytyki będzie "wow, xeniu, ales ty fajny" i inne chwaly.
Post Reply

Return to “Filmy”