No ale do rzeczy!
Tym razem chciałbym, aby moje przedsięwzięcie nabrało rozmachu i trochę bardziej oficjalnej formy. A do tego potrzeba funduszy. I tu pojawia się problem. Moje ukochane Red Faction nie jest ani medialne, ani szeroko znane, a przy tym jeszcze jest tym okrutnym 'mordowaniem ludzi' (notabene właśnie przez to odrzucili mój projekt w konkursie na dotację dla młodych aktywnych mieszkańców dzielnicy Bielany w Warszawie :F).
Uznałem jednak, że nie należy się poddawać i praktycznie od razu wleciał mi do głowy pomysł z TrackManią. Parę lat temu urzekła mnie ta gra, spędziłem przy niej sporo godzin (co prawda przy warzywnym FFA, ale za to ile frajdy w tym było!). Do tego dochodzi moja wcześniejsza lekka styczność ze sceną - w ramach ostatniego HLC byłem jednym z adminów mini-turnieju TrackManii organizowanym przez HSTV.
Na potrzeby turnieju będę miał do dyspozycji dwie pracownie komputerowe, w każdej po 18 komputerów. Pomyślałem sobie więc, że należy spróbować swoich organizatorskich sił na dwóch platformach - zarówno TMN jak i Red Faction. Bardziej medialną częścią byłby "wspaniały symulator wyścigów Formuły 1", natomiast "mordowanie ludzi", z racji mojego wielkiego sentymentu do RF'a, też miałoby miejsce.
Całość o wdzięcznej, roboczej jeszcze, nazwie "Batory Tournament" odbywałaby się w murach Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Batorego w Warszawie na ulicy Myśliwieckiej 6 we wrześniu/październiku (choć termin nie jest jeszcze ustalony).
Wracając jeszcze do wspomnianych wcześniej funduszy. Już teraz, choć nie będą żadne wiążące słowa, mogę wspomnieć, że przewiduję i bardzo w to wierzę, że nagrody dla najlepszej trójki turnieju będą oscylować w granicach 400-600 zł, choć oczywiście walczyć będę o jeszcze więcej!
Wszystko to jednak nie będzie miało większego sensu bez Was, drodzy scenowicze. Mam wielką nadzieję, że zainteresujecie się tą inicjatywą, bo nie ukrywam, że moja wiedza o TMN jest raczej średnia i bardzo liczę na Waszą pomoc, tak jak miało to też miejsce na HLC. Pamiętam natomiast, że na scenie odbywały się swego czasu turniej ONLINE o naprawdę spore nagrody, więc (choć wiem, że to bardzo naiwne) wszyscy potencjalni darczyńcy mile widziany ;P Swój cały pomysł oddaje też pod skrzydła autora tematu "Masz pomysł na innnowacyjny turniej...?" - mam nadzieję, że ładnie się wpisałem w to, co jest zawarte w tamtym wątku
Będę bardzo wdzięczny za wszystkich chętnych do współpracy przy tym projekcie.