Batory Tournament = turniej TMN w Warszawie?

Informacje na temat różnych konkursów i zawodów w TM
Post Reply
buzek
Jeździ konno

Post by buzek »

Cześć. Jak już pisałem w dziale "Pomoc" od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zorganizowania "nolajfowej" imprezy u siebie w liceum. Tak się składa, że dyrekcja jest całkiem przychylna, samorząd szkolny wyraża chęć współpracy, a sam osobiście mam już pewne doświadczenie w organizowaniu podobnych rzeczy, bo w zeszłym roku z powodzeniem udało mi się zorganizować Mistrzostwa Polski Red Faction (taki fps, baaardzo stary).

No ale do rzeczy!
Tym razem chciałbym, aby moje przedsięwzięcie nabrało rozmachu i trochę bardziej oficjalnej formy. A do tego potrzeba funduszy. I tu pojawia się problem. Moje ukochane Red Faction nie jest ani medialne, ani szeroko znane, a przy tym jeszcze jest tym okrutnym 'mordowaniem ludzi' (notabene właśnie przez to odrzucili mój projekt w konkursie na dotację dla młodych aktywnych mieszkańców dzielnicy Bielany w Warszawie :F).

Uznałem jednak, że nie należy się poddawać i praktycznie od razu wleciał mi do głowy pomysł z TrackManią. Parę lat temu urzekła mnie ta gra, spędziłem przy niej sporo godzin (co prawda przy warzywnym FFA, ale za to ile frajdy w tym było!). Do tego dochodzi moja wcześniejsza lekka styczność ze sceną - w ramach ostatniego HLC byłem jednym z adminów mini-turnieju TrackManii organizowanym przez HSTV.

Na potrzeby turnieju będę miał do dyspozycji dwie pracownie komputerowe, w każdej po 18 komputerów. Pomyślałem sobie więc, że należy spróbować swoich organizatorskich sił na dwóch platformach - zarówno TMN jak i Red Faction. Bardziej medialną częścią byłby "wspaniały symulator wyścigów Formuły 1", natomiast "mordowanie ludzi", z racji mojego wielkiego sentymentu do RF'a, też miałoby miejsce.

Całość o wdzięcznej, roboczej jeszcze, nazwie "Batory Tournament" odbywałaby się w murach Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Batorego w Warszawie na ulicy Myśliwieckiej 6 we wrześniu/październiku (choć termin nie jest jeszcze ustalony).

Wracając jeszcze do wspomnianych wcześniej funduszy. Już teraz, choć nie będą żadne wiążące słowa, mogę wspomnieć, że przewiduję i bardzo w to wierzę, że nagrody dla najlepszej trójki turnieju będą oscylować w granicach 400-600 zł, choć oczywiście walczyć będę o jeszcze więcej! ;)

Wszystko to jednak nie będzie miało większego sensu bez Was, drodzy scenowicze. Mam wielką nadzieję, że zainteresujecie się tą inicjatywą, bo nie ukrywam, że moja wiedza o TMN jest raczej średnia i bardzo liczę na Waszą pomoc, tak jak miało to też miejsce na HLC. Pamiętam natomiast, że na scenie odbywały się swego czasu turniej ONLINE o naprawdę spore nagrody, więc (choć wiem, że to bardzo naiwne) wszyscy potencjalni darczyńcy mile widziany ;P Swój cały pomysł oddaje też pod skrzydła autora tematu "Masz pomysł na innnowacyjny turniej...?" - mam nadzieję, że ładnie się wpisałem w to, co jest zawarte w tamtym wątku ;)

Będę bardzo wdzięczny za wszystkich chętnych do współpracy przy tym projekcie.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Co tu dużo opowiadac - tryby gry na pewno znasz, turniejow masz sporo do podpatrzenia, chociazby tych, ktore aktualnie sa rozgrywane (no dobra, Razer Cupa mozesz sobie odpuscic :D).

Coraz czesciej turnieje rozpoczyna się od fazy Time Attack - przy wiekszej ilosci uczestnikow po to, by wylonic na przyklad top32, ktore zagra w dalszej czesci, bądź tez w celu ustalenia kolejnosci w drabince turniejowej przy mniejszej ilosci graczy. Mowisz, ze masz 18 kompow wiec proponuje zastosowac się do tego drugiego (najlepiej 16 uczestnikow), ustalic kolejnosc i jechac play-offy na rundach (bądź Cup, ale dosc ciężko się tlumaczy zasady^^).

Play-offy to grupy 4-osobowe, z których wychodzi po dwoch najlepszych. Tryb rundy, limit dowolny, czesto gra się do 52 (na jednej mapie, przy np. 3 mapach limit wyniesie dana liczbe pomnozona przez ilosc map, ale to chyba oczywiste :P).

Final to samo co wyzej, ale już zdecydowanie na trzech mapach i z wiekszym limitem, przede wszystkim dlatego, zeby był nieco dłuższy, a może i bardziej widowiskowy jeśli zjawi się ktos wprawiony :)
buzek
Jeździ konno

Post by buzek »

dzięki za odpowiedź ;) jednak z racji tego, że impreza będzie miała w sobie wiele różnorodnych aspektów, wolałbym poświęcić adminowanie komuś, kto jest prawdziwym ekspertem Trackmanii. Jeśli ktoś z Was chciałby się zaangażować i pomóc, a do tego mieszka w Warszawie - będę bardzo wdzięczny ;)

Poza chciałby wstępnie wysondować, ilu scenowiczów chciałoby wziąć w tym turnieju udział. Pamiętam, że na HLC trochę graczy z prawdziwego zdarzenia się pojawiło ;)
Diav3l
Emerytowany Admin

Post by Diav3l »

Hmm nie kojarzę ci jakoś z HLC, chodź był jeden taki gość co latał z notatnikiem i nie bardzo ogarniał sytuacje :) Mnie powinieneś pamiętać, wygrałem turniej w sobotę. Jestem z Błonia 30 km od Warszawy, i jestem ci w stanie pomóc. Masz pytania? pisz na gg, jeśli trzeba będzie to przyjadę do Warszawy, daleko nie mam.
Image
ImageImage
Post Reply

Return to “Turnieje”