Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
floccus
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 1472
|
Wysłany: 13 stycznia 2010, 22:36 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj znioslem ze strychu ten komputer i sprawdzalem raz jeszcze pod XP,Vista i Win 7. Na wszystkich systemach bez wiekszych zmian.Jakos to powinno latac kiedy np. Crysis na tym latal na srednich bardzo plynnie a TrackMania zacina.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 14 stycznia 2010, 12:38 Temat postu: |
|
|
pokazaly się pierwsze testy ati hd 5670.
jest mocniejsza od nvidia gt 240, zuzywa mało pradu i ma dx11 (co jednak dużo nie da, przy takiej porownywalnie "slabej" karcie).
niestety ceny wstepne sa dużo za wysokie, 80-100 euro.
dla mnie to znaczy, ze albo czekam na 5570, albo kupuje 4670.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jurek
Gangsta Mapper

|
Wysłany: 15 stycznia 2010, 11:21 Temat postu: |
|
|
Póki co, jeszcze się nie zdecydowałem, ale dzięki ostatniemu niusowi Jakuba zajrzałem pod adres: HD 5670 i o dziwo znalazłem model tej karty z ładnym wiatraczkiem: http://pclab.pl/news40636.html
Jak widzę HIS robi ten typ chłodzenia od dość dawna więc wnioskuję, że jest sprawdzony. Poza tym ma niebieski wiatraczek, a ja lubię ten kolor .
Wydajność chyba nie jest rewelacyjna, ale chyba porównywalna z tą moją starą GF 8800 GTS 320MB, a może nawet lepsza :wink: .
Jak na razie, nie ma jej w sklepach, ale chyba zaczekam na nią.
Mam nadzieję, że procesorem nie spowolnię za bardzo tej karty, ale mały zapasik mocy zawsze jest wskazany. Grałem w zasadzie tylko w trackmanię i to w rozdzielczości 1280x1024 na 19" monitorze więc myślę, że taka karta mi w zupełności wystarczy.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc i udział w tej dyskusji, jaka się wywiązała w tym temacie, no i do zobaczenia na trasach .
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
auroxx
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|