Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Jaka grafika
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
floccus
Jeździ konno

PostWysłany: 13 stycznia 2010, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

tak to jest z grami pisanymi pod dx9 - wiekszosc dziala pod xp szybciej. no chyba ze da się wymusic dx9 na viscie/win7.
wtedy na win7 z wymuszonym dx9 szybciej hulają niz na xp Smile
niestety nie mam pojecia jak wymusic dx9 w trackmanii. z wieloma grami jest wybor Smile a roznice w fps sa dosc duze a pod wzgledem jakosci niewielkie.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 13 stycznia 2010, 22:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Dzisiaj znioslem ze strychu ten komputer i sprawdzalem raz jeszcze pod XP,Vista i Win 7. Na wszystkich systemach bez wiekszych zmian.Jakos to powinno latac kiedy np. Crysis na tym latal na srednich bardzo plynnie a TrackMania zacina.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Ostrzeżeń: 15

PostWysłany: 14 stycznia 2010, 12:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

pokazaly się pierwsze testy ati hd 5670.
jest mocniejsza od nvidia gt 240, zuzywa mało pradu i ma dx11 (co jednak dużo nie da, przy takiej porownywalnie "slabej" karcie).

niestety ceny wstepne sa dużo za wysokie, 80-100 euro.

dla mnie to znaczy, ze albo czekam na 5570, albo kupuje 4670.

Powrót do góry
Jurek
Gangsta Mapper

PostWysłany: 15 stycznia 2010, 11:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Póki co, jeszcze się nie zdecydowałem, ale dzięki ostatniemu niusowi Jakuba zajrzałem pod adres: HD 5670 i o dziwo znalazłem model tej karty z ładnym wiatraczkiem: http://pclab.pl/news40636.html
Jak widzę HIS robi ten typ chłodzenia od dość dawna więc wnioskuję, że jest sprawdzony. Poza tym ma niebieski wiatraczek, a ja lubię ten kolor Very Happy.
Wydajność chyba nie jest rewelacyjna, ale chyba porównywalna z tą moją starą GF 8800 GTS 320MB, a może nawet lepsza :wink: .
Jak na razie, nie ma jej w sklepach, ale chyba zaczekam na nią.
Mam nadzieję, że procesorem nie spowolnię za bardzo tej karty, ale mały zapasik mocy zawsze jest wskazany. Grałem w zasadzie tylko w trackmanię i to w rozdzielczości 1280x1024 na 19" monitorze więc myślę, że taka karta mi w zupełności wystarczy.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc i udział w tej dyskusji, jaka się wywiązała w tym temacie, no i do zobaczenia na trasach Very Happy .

Powrót do góry
auroxx
Jeździ konno

PostWysłany: 15 stycznia 2010, 20:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ta karta zewnętrznie wygląda identycznie jak mój HIS 4670. Chłodzenie IceQ jest naprawdę zawodowe, wydajne i ciche. 5670 ma jednak sporo lepsze osiągi.

Częstotliwość GPU wynosi 775 MHz, a pamięć RAM typu GDDR5 tyka z częstotliwością 4 GHz (efektywnie). W mojej 4670 HISa to: 780.00 MHz GPU; a taktowanie pamięci: 2000.00 MHz na DDR3; Na pewno więc jest odczuwalna różnica.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: