Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bartzor
Doświadczony driver
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 15:31 Temat postu: |
|
|
Słowik, zobaczyłem Twojego fb.... Nie dziwie się,że nie możesz ogarnąc...
@up-prawdę mówia, do nauki
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Słowik
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 9 Posty: 1517
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 15:43 Temat postu: |
|
|
[quote:b163f166f4="Fistashi"]nie pierdol słowik, jezu, dopóki nie wystawili ostatecznych ocen to wszystko da się zrobić, kilka dni całych poseidź nad tymi przemdiotami co ci wychodzi 1 i zró co się da, pojdz do kogo trzeba i zdaj na te 2, a nie siedzisz przed kompem i biadolisz |
Fist ja już mam wystawione ostateczne....
@B4rt a no sam widzisz... z tych przedmiotów które ogarniam bo po prostu pamiętam coś z lekcji to na dopa ogarnąłem ale już te których trzeba się uczyc lipa... ten rok mam już z głowy... nie myślcie że nie łaziłem... wiedziałem już tydzień temu że będę miał niedosty i chodziłem do nauczycieli nawet po kilka razy no ale po prostu nie i tyle...
(Dodano 09 czerwca 2010, 15:44)
Fistashi napisał: |
nie pierdol słowik, jezu, dopóki nie wystawili ostatecznych ocen to wszystko da się zrobić, kilka dni całych poseidź nad tymi przemdiotami co ci wychodzi 1 i zró co się da, pojdz do kogo trzeba i zdaj na te 2, a nie siedzisz przed kompem i biadolisz |
sry za podwójnego...
Fistuś rzecz w tym że ja bym nie musiał siedziec... bo już się nauczyłem na te przedmioty co mam 1 tylko po prostu nauczyciele nie pozwalają mi poprawiac... taka szkoła, tacy nauczyciele co zrobić
_________________ Ssijcie mi jajca
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Meg
Furious Admin
Ostrzeżeń: 5 Posty: 1107
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* h0lus
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 987
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* StaR
Star Małpa
Ostrzeżeń: 4 Posty: 325
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 17:28 Temat postu: |
|
|
First of all. Rozjebaliście forum.
Second.
Słowiku moja Ty kurwo jedna. Cóż mogę Ci powiedzieć. Byłem w Twoim wieku i robiłem głupoty, teraz już nie jestem i nadal robię. Przede wszystkim, zadaj sobie pytanie czy w ogóle chcesz się uczyć. No bo jeśli k**wa nie, to idź do zawodówki albo OHP wyucz sobie zawód (murarz, tokarz, piekarz) i bądź rzemieślnikiem. Bo wiem co to jest szkoła, jak nie chce się uczyć, bo po co mi to. A jak się nie uczysz to potem jest płacz i zgrzytanie zębów, bo co masz teraz zrobić. Najlepiej pewnie byłoby Ci być już dorosłym (zapewniam Cię trudno jest być k**wa dorosłym). Piłka jest prosta, chcesz się uczyć albo nie. Jeśli nie - zawodówka. Jeśli tak to nie pierdol i po prostu zacznij się uczyć. Sorry może, że będę pouczał albo się przypierdalał ale popełniałem Twoje błędy i teraz za nie płacę. Jakie Ty możesz mieć w swoim wieku inne obowiązki niż szkoła?! FB?NK?Piwo?Dyskoteki? To są wszystko nagrody dla Ciebie (bo i tak nie Ty za nie płacisz). Twoim obowiązkiem jest się k**wa uczyć i tyle! To jest teraz Twoja praca. Twoją przyszłą pracę też będziesz tak k**wa olewał? Cały czas powtarzasz że to Twoja wina. Ale tylko to powtarzasz, więc w koncu się uswiadom ze to naprawdę Twoja wina. Przeproś siebie samego, nie matkę. Mówiłeś, że w I liceum nie ma taryfy ulgowej. No sorry ale jeśli gdziekolwiek liczysz na taryfę ulgową to się mocno przejedziesz w życiu. I tak jak ktoś słusznie napisał. Jeśli nie masz jeszcze wystawionej oceny w dzienniku to nadal masz szansę, nie wolno tracić nadziei. Bo nauczyciele nie są tylko od tego żeby Cie ujebywać. Pogadaj z wychowawcą, szkolnym pedagogiem, rusz dupę i zrób coś k**wa zamiast latać po babciach jak naburmuszone dziecko. Nauczyciele na pewno dadzą Ci szansę tylko się o to postaraj. A jeśli nie - masz jeszcze warunkowe we wakacje. I będziesz k**wa siedział we wakacje z ryjem w książkach skoro cały rok miałeś wakacje. To że matematyka, niemiecki - wszystkiego się można nauczyć tylko trzeba k**wa chcieć. Weź się za siebie głupku bo sobie narobisz problemów jak wujek Star i w przyszłości będzie tylko jeszcze gorzej.
Powrót do góry |
|
|
Słowik
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 18:38 Temat postu: |
|
|
Bardzo zgadzam się ze Starem! Bardzo ładny post, Star Słowik, najpierw musisz sam siebie zapytać czy chcesz się uczyć czy nie. Jeśli nie, to nie ma co komplikować sobie życia, idź uczyć się zawodu, a nie zdawać maturę. Jeśli chcesz się uczyć, to musisz się zacząć uczyć. Trochę pomoralizuję (wiem, cieszycie się ): w życiu nie ma tak, że możesz się użalać na wszystko i każdy będzie Cię głaskał po główce, mówił jaki Ty jesteś biedny i Ci odpuszczał jak wspomniana rodzicielka. W życiu możesz sobie ponarzekać, ale i tak musisz robić i nie ma że Ci się nie chce, bo to nikogo nie obchodzi. Nawet jak Ci się bardzo nie będzie chciało, nawet jak będziesz się kiepsko czuł, a robota jest na już, to będziesz musiał robić i koniec. Więc zacznij się uczyć walki z własnym lenistwem, bo inaczej przesrane. Życie nie lubi nierobów. W sumie nikt nie lubi nierobów. Jak już Star napisał - wszystkiego się można nauczyć tylko trzeba chcieć, weź się za siebie, bo sobie narobisz problemów i w przyszłości będzie tylko jeszcze gorzej.
Powrót do góry |
|
|
Bartzor
Doświadczony driver
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 18:48 Temat postu: |
|
|
Ja to tak ogarnę: Bierz przykład z pysza, zarwane nocki, 2312421352356934908659803980589034 litrów kawy a to wszystko aby dostać stypendium. I NA DODTEK MA CZAS NA TRENINGI- oczywiście trackmania!!!!!!!! i strzela z broni(równocześnie śpi) :DDDDD
Nie załamuj się, aby teraz Słowik wszystko do przodu szło, ale na serio, musisz zmienić towarzystwo. Sry ze się wtracam ale wiem sam ocb. Pozdro
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Słowik
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bartzor
Doświadczony driver
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 20:12 Temat postu: |
|
|
Słowik,źle mnie zrozumiałeś!
Nie chodzi mi o nich ani o Tobie jako o osobie, człowieku ale gdybyś miał innych to pewnie nie ciągnęło by Cie tak bardzo do imprezowania i chulanki. Wtedy bardziej skoncetrowałbyś się na nauce. Nie zrozum mnie źle.
EDIT:
nie mogę się wypowiadać na inne tematy oprócz trackmani bo koledzy z teamu mnie "flejmuja" na serwie. gl słowik.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* Scrappler
Yo MaDaFaKa
Ostrzeżeń: 1 Posty: 734
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 21:30 Temat postu: |
|
|
SŁOWIK.
1)wróć do domu jak najszybciej, bo wypowiedziane w afekcie słowa mijają i życie trwa dalej.
2)przeproś rodziców za to że ich dziecko ma wyje....e na samego siebie i pamiętaj, że serca mają z mięśnia a on czasem pęka.
3)nie rozważaj czy chcesz się uczyć czy nie tylko ogarnij i idziesz do przodu do póki się da, a jak skończysz na zawodówie to ok, na maturze też ok, na studiach też ok ALE przestań dopiero jak padniesz na ryj, po wielokrotnych próbach WSZYSTKIEGO by dopiąć swego. Jeśli wszytko zrobisz i się nie uda to możesz opalić tryb "TAKI JESTEM" i działać na uzyskanym poziomie.
4)weź się w garść bo jak się nauczysz szukać innych wyjść po tym jak SAM wszsystko zawalisz to tak zostanie i zawsze będziesz rośliną, może nawet doniczkową jak skundlisz do reszty.
5)poznałem Cię i jesteś kumaty chłopak, więc wyobraź się sam sobie jako tego kim chciałbyś być i odpowiedz czy robisz wszystko by nim zostać.
6)PAMIĘTAJ, że w życiu nie ważne jest ile razy się przewrócisz tylko ile razy będziesz SIĘ PODNOSIŁ.
Polecam wycieczkę do poradni psychologicznej. To nie żart, sam tam byłem niedawno bo miałem kłopoty .... z .... Nie mogłem pewnych ludzi i ich zachowań zrozumieć a 5 wizyt w poradni mocno zmieniło moje podjeście i działanie. Wiem co mówie, olej stereotyp "gupich poradni", idź i posluchaj innych ludzi o samym sobie....i dowiedz się czegoś o .. samym sobie
Żadnej z wydarzonych złych sytuacji nie odbieraj jako ostatecznej, jako końca świata, jako czegoś bez drogi powrotu. Za parę lat wiele z nich nie będziesz wstanie sobie przypomnieć...Niektóre pozostaną i będą przestrogą w umyśle przed olaniem czegoś ważniejszego, mam nadzieję.
Życzę z całego serca powrotu do normalności i nie poddawaj się.
_________________ ...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] nawias
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
ALTUS
Doświadczony driver
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 23:23 Temat postu: |
|
|
Po przeczytaniu tychże 3 stron trochę mnie zmartwiła opcja żeby szedł do zawodówki. Skoro ja się martwię że nie znajdę w miarę szybko pracy, a jestem świeżo PO (w maju matura była) technikum, to jaką słowiczek miałby opcję na start w życiu? Life is brutal fulas zasadzkas i kupas w dupas. Może i g*wno wiem o życiu ale nie raz nie dwa widziałem zafrasowaną minę starych co będzie po 30-tym, albo ich potajemne nocne rozmowy o tym że się robota na stoczni kończy dla ślusarzy i nie wiadomo kiedy łaskawe niemiachy przywiozą elementy z Flensburga. U mnie w rodzinie prócz mnie każdy ma tylko zawodowe. Słowik do chuja pana nie wiedziałeś o tym że pierwszoklasiści zawsze są do odstrzału? W pierwszej klasie też miałem niewesoło bo 9 zagrożeń na pałkę ale jakoś wyciągnołem na komisa w sierpniu, bo mi myśl że za chwilę będę się musiał sam o siebie martwić ( matczyna miłość jest na dalszym planie) nie dawała spać. Swoją drogą wystawienie ocen końcowych powinno być jasne do końca tego tygodnia więc skąd tak szybko belfry naciskają z wystawieniem? Możesz jeszcze popróbować zgłosić się do organów zewnętrznych ale wątpię czy by ci to coś dało jak chcesz to poczytaj sobie to
to tylko szkoła elementarna ale cóż
www.sp64poznan.internetdsl.pl/statut/odw.html
a tu inny przykład z życia
http://forum.dobreprogramy.pl/prawa-ucznia-zaskarzenie-oceny-koncowej-t321821.html
_________________ W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» rugger
Doświadczony driver
|
Wysłany: 10 czerwca 2010, 12:53 Temat postu: |
|
|
Nie masz czegoś takiego jak zaliczenie przedmiotu pod koniec roku ? u mnie w liceum, nieważne czy się ma 1 czy 3 możesz na koniec pisać test o podniesienie lub zaniżenie oceny (jak się zjebie chyba). Zakończenie jest 25, już macie wystawiane oceny długopisami ? Dziwne bo u mnie ostateczne wystawienie jest 18 i we wszystkich szkołach moich znajomych też. Nie zadawalaj się tym, że napiszesz w tym roku co twoja teraźniejsza klasa ;/ Płacz nad nauczycielami, poproś matke żeby pogadała z tą nauczycielką, żebyś tylko wyciągnął na 1 lub 2 pały na koniec i ubiegaj się o komisa ! W szkole wszystkie wałki są możliwe xd a na pewno zaliczenie roku w tydzień ; d
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Słowik
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |