Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy weźmiesz udział w wyborach prezydenckich? |
Tak |
|
70% |
[ 47 ] |
Nie |
|
29% |
[ 20 ] |
|
Wszystkich Głosów : 67 |
|
Autor |
Wiadomość |
Mighty Stefan
Jeździ konno

|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 14:30 Temat postu: |
|
|
Abszt napisał: |
Jeżeli dla was chamy jak Niesiołowski i Palikot to prawdziwi politycy, to ja już nie wiem czym dla Was jest ludzka godność i poszanowanie praw drugiego człowieka. Obaj np w USA już dawno by siedzieli, u nas też można za obrazę prezydenta dostać jakieś kary, ale oczywiście za Kaczyńskiego jak ten mógł i chciał się nimi zająć to przeciwnicy ponosili od razu wielką wrzawę, bo co sobie prezydent wyobraża...
|
Hmmm... Ludzka godność i poszanowanie praw drugiego człowieka... Abszt, dziwnym trafem, Twój ukochany Jarosław "należy mu się prezydentura, bo brat mu umarł" Kaczyński, to właśnie taki pan, który za nic ma godność ludzką, a jedyne co umie, to pluć jadem i zatruwać umysły swoim wiernym wyznawcom pseudopatriotyczną gadką. Bo według JK, za zło na świecie, terroryzm, powódź w polsce, wybuch wulkanu w Islandii, globalne ocieplenie i MŚ w piłce nożne w RPA - odpowiada Gazeta Wyborcza na spółke z PO, mordercami Popiełuszki i z jajogłowym Urbanem wraz z jego śmieszną gazetką, a kto wie czy nie sam Stalin im jeszcze pomagał, ale to tylko plotki. Dodam jeszcze, że przecież taki ja, który w pierwszej turze, nie zagłosuje na Jarka, to niepolak, żyd, czytelnik wyborczej, a kartką z napisem "patriotyzm" podcieram sobie tyłek.
Co do polityków, którzy w głebokim poważaniu mają wymienione przez Ciebie ideały, to zgadzam się z kimś tam wcześniej (przepraszam, ale nie chce mi się szukać), że właśnie, takich ludzi trzeba nam więcej. Potrzeba ludzi, którzy nie będa się bali mówić, co myślą (bynajmniej nie chodzi mi o myslenie o innych jednostkach politycznych, czy ich wyznawcach w kategoriach: ten żyd, tamten niepolak). Co do metod, to akurat obaj panowie dość często przesadzają i to tez często dość mocno, ale nie boją się mówić o rzeczach, o których inni, obsadzeni przez PRowców i bojący się stracić część elektoratu, nigdy nie powiedzą głośno i wyraźnie.
Więcej grzechów nie pamiętam, aczkolwiek może jeszcze jeden się znajdzie: Nie będę głosował w pierwszej turze ani na Kaczora, ani na Komora
Pozdrawiam, a w szczególności Abszta, który mam nadzieje, że nie odbierze tego co napisałem, jako atak na siebie, bo nie to miałem na celu.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Outsid3r
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 15:11 Temat postu: |
|
|
@Abszt. Przepraszam. Mea culpa... naprawdę sorry że mam swoje poglądy. Może czasem w złych słowach ale kurna nie powiesz mi że PiS nie jedzie na paru milionach emerytów, którzy Mają Na Ustach Jedyną prawdę, Która Nas Wyzwoli. Dlaczego np. na zjazdach Radia Maryja jest w pizdu i jeszcze więcej działaczy PiS??? Dlaczego w ogóle nie ma ich np. na Woodstock (osobiście nie ciągnie mnie tam, mimo, że mieszkam niedaleko) gdzie jest masa młodych ludzi, a?
wątek nr. 2 o prezydencie.
W USA non stop mają polewkę z prezydenta. Non stop są jakieś żarty, karykatury itp. zresztą za Busha to była tego masa. Tylko u nas jak masz swoje zdanie i powiesz nawet żartem to zaraz Cię wsadzą do paki ;/
wątek nr.3 o poszanowaniu.
Piszesz o poszanowaniu. OK. Ale gdzie do jasnego chuja był Lech Kaczyński, gdy starano się o zgodę na Paradę Równości? Stwierdził, że "pedały" nie będą chodzić po stolicy i nie dał zgody. Osobiście jestem bardzo tolerancyjnym osobnikiem i w tym momencie miałem tego człowieka za meganietolerancyjnego homofoba. Zresztą przyznam otwarcie: PiS składa się z samych homofobów. BTW. skąd masz pewność, że przemiana JK nie jest chwilowa, żeby jechać na współczuciu Polaków.
Niestety my, jako naród, mamy tendencję do jazdy od tragedii do tragedii. I właśnie być może dlatego NIE jestem patriotą, nigdy NIE będę i być NIE zamierzam. never.
amen.
Powrót do góry |
|
 |
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tableta
Jeździ konno
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 16:42 Temat postu: |
|
|
Kiciak napisał: |
Napisales tez ze jak PO będzie trzymalo wszystko w garsci to bzdurne ustawy będą przechodzic. A jak był poprzedni prezydent to ile waznych ustaw nie przeszlo, i ile takich jeszcze nie przejdzie bo Mr. Kaczor uzna ze to się na ch** nadaje? |
Możesz wymienić te ważne ustawy? Było ich kilka, przeszło kilkadziesiąt.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 17:16 Temat postu: |
|
|
Janusz Korwin-Mikke 70,41%
Kornel Morawiecki 51,02%
Waldemar Pawlak 50%
Bronisław Komorowski 47,96%
Andrzej Lepper 47,96%
Andrzej Olechowski 46,94%
Grzegorz Napieralski 44,9%
Marek Jurek 43,88%
Jarosław Kaczyński 39,8%
Bogusław Ziętek 34,69%
Z tym że 10 na 26 pytań zostawiłem z "nie mam zdania".
Widzę, że wielu osobom Morawiecki wychodzi wysoko, a mam wrażenie, że nawet najzagorzalsi fani zgłębiania programów wyborczych nic o nim nie wiedzą.
Powrót do góry |
|
 |
iam
Admin Mniejszy

Ostrzeżeń: 3 Posty: 2478
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 18:51 Temat postu: |
|
|
Waldemar Pawlak 75%
Kornel Morawiecki 73,08%
Grzegorz Napieralski 67,31%
Jarosław Kaczyński 59,62%
Janusz Korwin-Mikke 55,77%
Andrzej Olechowski 55,77%
Andrzej Lepper 55,77%
Bronisław Komorowski 55,77%
Marek Jurek 51,92%
Bogusław Ziętek 48,08%
Fair Enough, powiedzmy.
@Abszt, czemu mam wrażenie, że Ty specjalnie zaprzeczasz zdaniu większości? Nie tylko w tym wątku, ogólnie. Lubisz negować, co?
@Temat:
Pierwsza tura na pewno Komorowski. Druga? Jeśli przejdzie Komorowski (prawie jak żart, wiadomo, że tak) i ktokolwiek inny poza Kaczyńskim to głosuję na tego drugiego kandydata, kimkolwiek by nie był. Czemu? W świetle tego, że cały rząd to PO wyobraźmy sobie sytuację, że cała linia rządu jest PO: Przechodzą wszystkie ustawy, cokolwiek tylko dusza zapragnie... Paranoja.
Kaczyński? Jedyne, co powiem na jego zdanie to pytanie do Was samych, ile w jego "zmianie" jest gry politycznej, a ile prawdy? Wiadomo, tragedia rodzinna i partyjna, lecz tak, czy siak... wątpię osobiście.
Więcej w tym temacie się nie wypowiadam, bo mnie po prostu taka gadka brzydzi, pseudoznawcy wszystkich tematów, pozdrawiam
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy

|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 18:52 Temat postu: |
|
|
@Mighty Stefan
Spoko, ja nie uznaję żadnego zdania, które napisałeś i które też napisali inni jako atak na moją osobę, bo macie swoje poglądy, opinie, a ja też po trochu prowokuję do dyskusji, bo to jeden z ciekawszych tematów na tym forum, gdzie ludzie nie wyzywają SIEBIE od debili. jednak wracając do wątku to ja nigdzie nie napisałem, że jestem wielbicielem Jarosława, jest dla mnie tylko kandydatem lepszym od Komorowskiego, co nie oznacza, że jest cudowny i w ogóle. Żałowałem, że PiS wystawił go jako kandydata, bo naprawdę było to bardzo złe posunięcie. Dla mnie to takie mniejsze zło - Jarosław Kaczyński jako prezydent (już o tym pisałem wcześniej). Nie wiem czy oni ulegli tym głosom z czasu pogrzebu, gdzie starsi ludzie mówili, by w wyborach głosować na brata Lecha, bo to ci sami ludzie. Otóż, nie ci sami, gdyż Lech był bardziej otwarty, towarzyski, inteligentniejszy i zawsze jakbym miał miedzy nimi wybierać to zawsze byłby to Lecz Kaczyński. Co do Palikota i Niesiołowskiego to oni najbardziej mnie denerwują, te ich słowa, zdania, ten drugi to w ogóle uosobienie jadu. W każdej partii są oczywiście durnie, ale co zrobić.
@Outsid3r
Masz swoje poglądy, ok, ale jeździsz z nimi od skrajności w skrajność (jak od Radia Maryja po Woodstock ) PiS jest ukierunkowany na takich ludzi, bo wiedzą, że to największy odsetek chodźących na wybory niż tacy młodzi np woodstokowicze. Nie dziwi mnie to posunięcie. Oczywiście ja jestem przeciw mieszaniu się Kościoła w sprawy polityki. Dla mnie wiara a polityka to dwie różne rzeczy. Owszem księża też chodźą na wybory, coś tam mogą insynuować podczas kazania, ale co zrobić, że niektórzy wręcz bezczelnie mieszają się w sprawy, które do nich nie należą. W polityce niewiele się zmieni, szczególnie w stosunku do nas, ludzi młodych. W spotach pokazują jak to szanują polską historię itp, ale kurde jak ja bym startował do takich wyborów to nie patrzyłbym w przeszłość, ale kurde w przyszłość. Technologia i nauka to jest przyszłość. I my młodzi ludzie.
A i miałem jeszcze wspomnieć o tym, że Lech Kaczyński podpisał najwięcej ustaw ze wszystkich prezydentów, więc tak nie negował znowu. Tylko niestety to co odrzucał często było nagłaśniane przez jego przeciwników.
@Iam
Wyjaśnienie masz w pierwszym zdaniu w tym poście. I jakoś też aż tak wiele razy nie zanegowałem czegokolwiek. To jest dyskusja, naprowadzanie ludzi na pewne sprawy lub wyprowadzanie ich z błędu (jeśli takowy jest). Warto o wszystkim rozmawiać. I też: Nazywasz ludzi udzielających się w tym temacie pseudoznawcami, bo jak wnioskuję piszesz tak, bo jesteś PSEUDOznawcą psychologii internetowej? Nieźle
Pozdro
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
FRED
Street shaman!

|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 19:16 Temat postu: |
|
|
[quote:d250bb862f="CreativePL"]Tylko i wyłącznie JKM. |
noooo. On ma mój głos.
(Dodano Sro Cze 09, 2010 6:17 pm)
http://www.youtube.com/watch?v=7Rh2fS-_gHE&feature=player_embedded
_________________ „Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 19:25 Temat postu: |
|
|
Łeeee i znowu polityka, którą niestety lubię i która szarga moje biedne nerwy Pierwszy raz mam sytuację, kiedy to żaden, ale to żaden kandydat mi się nie podoba. Jedni mi się po prostu nie podobają, a inni mi się bardzo nie podobają. To nawet ładnie ilustruje ten teścik, bo żaden z kandydatów nie przekroczył u mnie nawet 50% - od 47,32% (Komorowski) do 24,11% (Lepper). Ale na wybory i tak pójdę, bo uważam to za swój obowiązek. TEŻ IDŹCIE! Nawet celowe oddanie nieważnego głosu jest formą uczestnictwa w kształtowaniu Polski. Ja na pewno zdecyduję się na kogoś, ale nie wiem jeszcze na kogo.
Różne rzeczy zwróciły moją uwagę w tym temacie, więc chciałam je krótko skomentować
Na pewno nie zagłosuję na JKM. Widzę, że jest on tu popularny. On jest megaskrajny - ma tyle samo bardzo fajnych pomysłów co totalnie debilnych (te jednak chyba przeważają - mogę kiedyś rozwinąć, jeśli ktoś będzie chciał pogadać) i prawie nic w środku. Legalizacja zielska mi akurat nie przeszkadza, ale nie może być jedynym kryterium wyboru kandydata.
Ktoś tu napisał, że nie jest zwolennikiem demokracji. Hmm. Nie ma innego wyboru niż demokracja. To jest do tej pory najlepszy system, jeszcze nikt lepszego nie wymyślił. Każdy system ma swoje wady i zalety, ale demokracja wszystkie inne systemy zostawia w tyle. Ja jestem bardzo za demokracją (tu mogę napisać długi wywód i/lub mogę z kimś kiedyś o tym pogadać, jak ktoś będzie chciał).
Ktoś inny tu napisał, że nie jest patriotą. Patriotyzm dla każdego oznacza co innego - dla jednego to będzie recytowanie Mickiewicza z pamięci, dla innego płacenie podatków bez oszukiwania, dla jeszcze innego bycie wolontariuszem w organizacji wspierającej chorych na raka w swoim mieście, a dla kogoś jeszcze to będzie duma gdy Polak bije rekord świata w jakimś sporcie. Moim zdaniem patriotyzm się "robi", a nie "mówi". Zainteresowanie polskim życiem publicznym też jest moim zdaniem formą patriotyzmu.
Ja nie umiem napisać krótko, przepraszam

|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jack Bauer
Moderator

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» rugger
Doświadczony driver

|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 21:37 Temat postu: |
|
|
Outsid3r napisał: |
@Abszt. Przepraszam. Mea culpa... naprawdę sorry że mam swoje poglądy. Może czasem w złych słowach ale kurna nie powiesz mi że PiS nie jedzie na paru milionach emerytów, którzy Mają Na Ustach Jedyną prawdę, Która Nas Wyzwoli. |
Taki jesteś tolerancyjny w stosunku do mniejszości seksualnych, że aż dziw bierze, że piszesz takie coś. Niby stwierdzasz fakt ale w kontekście negatywnym. Każdy człowiek ma prawo głosować, bez względu na wiek. PiS jedzie w większości na poparciu Polski B czyt. małych miasteczek i wsi. Na kim jedzie platforma ? Powszechnie znane jest, że na młodych. Ale czy to też tak dobrze? Młodzi w większości nie znają życiorysów ludzi rządzących którzy wywodzą się z tamtego ustroju, nie mają dostatecznej wiedzy życiowej oraz ugruntowanych poglądów. Jest wiele skrajności po obu stronach, które wierzą we własną wersje prawdy. Zależy tylko, które media głośniej nagłaśniają. Gdzieś dzisiaj w empiku w jednej książce przeczytałem coś w deseń "Żyjemy w czasach gdy nieprawda jest prawdziwsza niż prawda".
http://www.tvn24.pl/0,1659910,0,1,palikot-rzucali-we-mnie-kamieniami--policja-nic-o-tym-nie-wiemy,wybory2010.html
Pierwszy filmik. Młoda i wykształcona. Na wiecu zorganizowanym przez, jak to określiłeś "prawdziwego polityka" czy cuś podobnego.
Dlaczego np. na zjazdach Radia Maryja jest w pizdu i jeszcze więcej działaczy PiS??? Dlaczego w ogóle nie ma ich np. na Woodstock (osobiście nie ciągnie mnie tam, mimo, że mieszkam niedaleko) gdzie jest masa młodych ludzi, a? |
Każdy obiera własną drogę promocji i gdzie indziej szuka poparcia. Wiedząc, że ludzie związani z radio maryja ich popierają byli by głupcami gdyby odpuścili. Na wosie chyba uczono, że głównym zadaniem partii politycznej jest zdobycie władzy. Tylko jak się tą władzę wykorzystuje, widzimy od wielu lat ; )
wątek nr. 2 o prezydencie.
W USA non stop mają polewkę z prezydenta. Non stop są jakieś żarty, karykatury itp. zresztą za Busha to była tego masa. Tylko u nas jak masz swoje zdanie i powiesz nawet żartem to zaraz Cię wsadzą do paki ;/ |
Nie znam chyba sytuacji, żeby w polsce kogoś wsadzono do paki za obraze prezydenta. Na marginesie, co innego to żarty, wyśmiewanie i karykatury a co innego nazywanie chamem (za co Wałęsa został uniewinniony), pijakiem, niezrównoważonym psychicznie człowiekiem.
wątek nr.3 o poszanowaniu.
Piszesz o poszanowaniu. OK. Ale gdzie do jasnego chuja był Lech Kaczyński, gdy starano się o zgodę na Paradę Równości? Stwierdził, że "pedały" nie będą chodzić po stolicy i nie dał zgody. Osobiście jestem bardzo tolerancyjnym osobnikiem i w tym momencie miałem tego człowieka za meganietolerancyjnego homofoba. Zresztą przyznam otwarcie: PiS składa się z samych homofobów. BTW. skąd masz pewność, że przemiana JK nie jest chwilowa, żeby jechać na współczuciu Polaków.
Niestety my, jako naród, mamy tendencję do jazdy od tragedii do tragedii. I właśnie być może dlatego NIE jestem patriotą, nigdy NIE będę i być NIE zamierzam. never. |
22 000 członków PiS jest homofobami ! Pod jakim aspektem przemiana ? Na pewno nie jest to przemiana myślowa a bardziej wizerunkowa, odejście od zomo a pokazanie gotowiści zdrowej współpracy opartej na kompromisie. Jeżeli chce się wygrać to trzeba znać nastroje społeczne. W 2005 roku twarda retoryka krytycyzmu PiSowi się opłaciła, w 2007 PO podrzuciła spokój oraz wyciszenie kłótni - politykę miłości. Dzisiaj bardziej PiS wczuwa się w nową sytuacje - moim zdaniem. Odsunął bardziej radykalnych politusów, wysuwając Poncyliusza i Kluzik.
Sorry Out ale wydaje mi się, że wiedzę głównie czerpiesz z telewizji i głównych tytułów największych portali. Chce się tylko dowiedzieć, poza krytykowaniem pis, jakie to masz poglądy, o których piszesz i kogo popierasz, co popierasz ?
Ostatnio zmieniony przez «RH» rugger dnia 09 czerwca 2010, 21:40, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[CDD] wiadp1
Pirat drogowy
Pochwał: 1 Posty: 649
|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 21:38 Temat postu: |
|
|
O lubię takie dyskusje
Waldemar Pawlak 73,08%
Bronisław Komorowski 69,23%
Janusz Korwin-Mikke 65,38%
Andrzej Lepper 61,54%
Kornel Morawiecki 57,69%
Andrzej Olechowski 57,69%
Grzegorz Napieralski 57,69%
Jarosław Kaczyński 57,69%
Marek Jurek 53,85%
Bogusław Ziętek 34,62%
Ja generalnie nie mam w tych wyborach swojego kandydata i raczej dokonując wyboru skoncentruję się przede wszystkim na tym, kogo na pewno nie chcę mieć za prezydenta. A osobą tą jest Jarosław Kaczyński, polityk, którego po prostu nie trawię i to szczególnie po tych jego ostatnich sztucznych akcjach i gestach. Ten człowiek cały czas gra ostatnimi tragediami. Obejrzałem dzisiaj w telewizji początek tego wiecu w Lublinie. Wyszła jakaś dziundzia ze wsi i zaczęła gadać o Kaczyńskim, jako kontynuatorze polityki swojego brata, w sposób "wzruszający" przypomniała o tragedii smoleńskiej, a na koniec dowaliła PO i PSL za ich bezdradność wobec powodzi, w której przecież tyle ludzi straciło swój dobytek itd. Następnie wkroczył pan Kaczyński i zaczął gadać swoje puste, popatyczne i wyniosłe frazesy nawiązujące do wartości patriotycznych cały czas podkreślając, że dąży do pokoju i będzie unikać wszelkich konfliktów. Ciężko jakoś w to uwierzyć patrząc na jego wojenne nastawienie od dobrych kilku lat i to zarówno wobec przeciwników politycznych, jak i zwolenników z jego partii, którzy jakoś mu kiedyś tam podpadli. W życiu nie zagłosuję na tego człowieka. Jego wybór jest bez sensu. Jego jako prezydenta będzie interesowało jedynie blokowanie działań PO, a prawo weta jest bardzo mocnym narzędziem, które może znacznie utrudnić próby wprowadzania zmian w Polsce. Już mieliśmy taki układ ostatnio i chyba wszyscy widzieli, że połączenie PiSowskiego prezydenta z rządem kierowanym przez PO, to bardzo zła mieszanka, która nie jest w stanie prawidłowo działać, dlatego mimo tego, że nie przepadam za Komorowskim zagłosuję na niego.
Historia pokazała, że aby cokolwiek w Polsce zmienić, poglądy prezydenta powinny być chociaż częściowo zgodne poglądami rządu, a osobiście uważam, że jest parę rzeczy, które w Polsce trzeba poprawić, a z prezydentem Kaczyńskim nie będzie to możliwe.
Co do JKM to powiem tak. Śmiesznie się tego człowieka słucha, ponieważ naprawdę gada rzeczy, które często wydają się niemożliwe do zrealizowania, ale jakoś nie potrafię go sobie wyobrazić na stanowisku prezydenta. Uważam, że powinien stworzyć raczej wokół siebie mocniejsze zaplecze polityczne, tak, żeby chociaż paru ludzi z jego partii weszło do parlamentu i tam przedstawiało swoje poglądy.
I jeszcze jedno. Zwracam się tutaj do wszystkich wyborców. W samym wyborach prezydenckich poglądy kandydatów na prezydenta nie są aż tak istotne jak np. plany polityczne partii biorących udział w wyborach parlamentarnych. Musimy wybrać człowieka, który będzie pełnił przede wszystkim funkcję reprezentacyjną. Prezydent powinien przede wszystkim godnie reprezentować Polskę. To musi być człowiek, który jest efektowny, wygadany, grzeczny i dobrze ułożony, znający języki, tak aby swobodnie porozumiewać się z innymi przywódcami państw. Poza tym jego poglądy powinny być zbliżone do idei rządu kraju w którym rządzi. Nie może być np. tak, że na jakieś spotkanie jedzie premier i prezydent i każdy gada coś innego. To wygląda trochę śmiesznie. To powinien być człowiek, o którym każdy może powiedzieć - Tak, ten gość ma klasę. Nie muszę się za niego wstydzić. On godnie reprezentuje nasz kraj. Niestety nie mogę obecnie znaleźć takiego kandydata
_________________ http://przygodowkomania.blox.pl - darmowe przygodówki
http://anegdotki.blog.onet.pl - moje refleksje na temat świata
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Outsid3r
Pirat drogowy

|
Wysłany: 11 czerwca 2010, 11:21 Temat postu: |
|
|
rugger napisał: |
Sorry Out ale wydaje mi się, że wiedzę głównie czerpiesz z telewizji i głównych tytułów największych portali. Chce się tylko dowiedzieć, poza krytykowaniem pis, jakie to masz poglądy, o których piszesz i kogo popierasz, co popierasz ? |
Jeśli w wyborach wystartowałaby partia, która byłaby megaliberalna, ale bez przegięć typu legalizujemy zioło i broń, to z pewnością miałaby mój głos. Niestety takowej nie ma więc moje poglądy są bardzo blisko związane z lewicą.
A i nie czerpię wiedzy z portali jeśli Ci o to chodzi. Sam pochodzę z rodziny gdzie jest dużo polityki itp. i niejako moim obowiązkiem jest interesowanie się bądź co bądź sprawami ważnymi dla kraju, w którym mieszkam.
edyta: Rugg jestem tolerancyjny do momentu kiedy ktoś nie mówi mi co mam robić. Typu: słucha metalu -> satanista, gra na kompie-> będzie mordował, itp. itd. Dlatego mam w d*pie całą Droge, Która Nas Wyzwoli i chcę żyć po swojemu. A Kaczorex może nam zafundować jedynie religię w szkołach i awantury w europie.
Powrót do góry |
|
 |
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy

|
Wysłany: 12 czerwca 2010, 9:37 Temat postu: |
|
|
Dlatego mam w d*pie całą Droge, Która Nas Wyzwoli i chcę żyć po swojemu. A Kaczorex może nam zafundować jedynie religię w szkołach i awantury w europie. |
Religia w szkołach - mi nie przeszkadzała, nie modliliśmy się na lekcjach, były ciekawe dyskusje, akurat co do księży to trafialiśmy na spoko facetów. Zresztą co złego jest w religii chrześcijańskiej, w jej wierze? Chyba tylko niektórzy ludzie, a nie sama religia, nie?
Co do "awantur w Europie" - wolę taka politykę, gdzie twardo broni się interesu Polski, niż gdzie rząd z prezydentem na czele będzie ulegał innym państwom i niszczył polską gospodarkę, która i tak raczej nie jest w dobrym stanie. Przypięto PO łatkę partii nastawionej na władzę i pieniądze i piłkę nożną i taka jest jednak prawda. Rząd Tuska kompromituje się co chwilę. Nawet David Lynch napisał do naszego kochanego premiera list, w którym to martwi się Polskę, dając do zrozumienia, ze takie rzeczy jakie stały się w Łodzi nie dzieją się w krajach cywilizowanych (PO wyrzuciło go z miasta, a miało tam powstać studio filmowe, wszystko było zapięte na ostatni guzik, dopóki nie wtrąciły władze Łodzi <PO>. Łodź straciła Festiwal Czterech Kultur, teraz Lyncha i Camerimage i nie ma tam już nic, co przyciągałoby inwestorów d/s kultury etc.). Podobno wszędzie w większych miastach gdzie rządzi PO dzieją się takie rzeczy. Oprócz Poznania i Wrocławia (gdzie we Wrocławiu R. Dutkiewicz cały czas przyjmuje na siebie partyjna krytykę).
Do czego zmierzam... Otóż jeśli rząd będzie miał swojego prezydenta, to nic nie będzie stało na przeszkodzie, aby chora polityka na dobre zagościła w Polsce w każdej dziedzinie życia.
Obejrzyjcie sobie spotkanie J. Korwin-Mikke z wyborcami w Rzeszowie:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq_XVeYN3nM - część 1 (jest 9). To jest inteligentny człowiek. Co prawda nie ze wszystkim co mówi się zgadzam, ale to nie o to tu chodzi. Facet ma wiedzę, jest inteligenty, potrafi zażartować. A niektórzy z Was chcą kołka za prezydenta, który jest niedouczony i ONZ myli z Funduszem Walutowym. Cóż pewnie któreś z tych haseł na Wikipedii było kiepsko uzupełnione. To tylko jedna z gaf, jak chcecie aby nieuk (lepiej może byłoby dla niego, aby się nie wypowiadał na tematy na których się nie zna) rządził naszym krajem to wolna droga. Dla zagranicznych krajów będziemy krajem ciemnoty i zacofania jak tylko usłyszą super inteligentne zdania Komorowskiego.
Głosujcie na najlepszą alternatywę, bo TV jest pewna, ze jest tylko dwóch kandydatów - Komorowski i Kaczyński, a reszta to tło. Mam nadzieję, że nie, ze walka o prezydencki fotel będzie bardziej wyrównana i w drugiej turze zobaczymy nowe nazwisko niż to, jakim nas częstują media. Bardzo bym chciałaby tak było.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver

|
Wysłany: 12 czerwca 2010, 12:38 Temat postu: |
|
|
@[CDD] wiadp1
Przeczytałem to co mówisz i troszke krew mnei zalewa. Obwiniasz Kaczyńskiego że :
Cytat: |
A osobą tą jest Jarosław Kaczyński, polityk, którego po prostu nie trawię i to szczególnie po tych jego ostatnich sztucznych akcjach i gestach. Ten człowiek cały czas gra ostatnimi tragediami. Obejrzałem dzisiaj w telewizji początek tego wiecu w Lublinie. Wyszła jakaś dziundzia ze wsi i zaczęła gadać o Kaczyńskim, jako kontynuatorze polityki swojego brata, w sposób "wzruszający" przypomniała o tragedii smoleńskiej, a na koniec dowaliła PO i PSL za ich bezdradność wobec powodzi, w której przecież tyle ludzi straciło swój dobytek itd. Następnie wkroczył pan Kaczyński i zaczął gadać swoje puste, popatyczne i wyniosłe frazesy nawiązujące do wartości patriotycznych cały czas podkreślając, że dąży do pokoju i będzie unikać wszelkich konfliktów. |
A powiedz mi co robia platformersi z Donkiem na czele? Czy przypadkiem to nie oni maja 16 konferencji prasowych dziennie na terenach powodziowych? Media o tym milczą ale jak Tusk pojechał do sandomierza z swoja ekipa żeby potrzaskać sweet fotki na tle wałów społecznosć tak się wkurwiła że ktoś ze stojących przedarł się przez ochroniazy Tuska i walną go w twarz.
http://nazimno.salon24.pl/192688,premier-tusk-w-sandomierzu-jak-klamia-media-jak-klamie-wladza
Przecież to Bronek gada puste, populistyczne i wyniosłe frazesy, przecież to Bronek podkreśla że będzie unikał wszelkich konfliktów i potwierdzał wszystko co zrobi rząd. Jednym słowem Bronek to tylko marionetka Tuska.
Inna sprawa to veta o których wspomniałeś. Widać że wierzysz w wszystko co mówią media. Nie wiem czy wiesz(jestem przekonany na 100% że nie) ale Kaczyński zavetował tylko 14 ustaw, jestem także przekonany że nie masz pojęcia jakie ot ustawy były(teraz masz neta to możesz sobie sprawdzić) Więc nie wiesz wszystko co mówią w TVN i "innych zaprzyjaźnionych mediach" jak mówi to Wajda.
Kolejna sprawa to że prezydent nie sprawuje funkcji reprezentatywnej! Nie wiem gdzie uczyli cie Wosu (albo Kossu) ale ustrój w Polsce to demokracja parlamentarna! I prezydent w Polsce ma władze wykonawczą, a nie reprezentatywną! Nie mamy ustroju monarchicznego gdzie król/królowa, jest od spraw reprezentatywnych, nie mamy ustroju politycznego jak w Niemczech gdzie prezydent także pełni funkcje reprezentatywną. Więc proszę nie pisz farmazonów jak się nie znasz na tym. Prezydent jest władza wykonawczą, koniec i kropka.
Kolejna sprawa to wpadki Bronka. Ten chłopak zaliczył w przeciągu 1,5 miesiąca tyle wpadek, że nikt chyba tego nie przebije. Jednak media nie trąbią o tym, a nie były to wpadki z przejężyczenia czy niedosłyszenia tak jak było to z Kaczyńskim (irasiad, borubar.perejro) gdzie de facto media do dziś o tym trąbią, tylko wpadki merytoryczne, jak choćby ostatnia wpadka o "płatnikach netto"
Proponuje pośledzić różne portale niszowe w Polsce na których piszą prawdę a nei wielkie korporacje jak Onet i TVN24(które de facto nalezą do ITI czyli jednej firmy) Żeby wyrobić sobie poglądy trzeba znać wiedzę z obydwu stron nie tylko z tych "jednych i prawdziwych mediów"
Powrót do góry |
|
 |
Outsid3r
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
Wysłany: 12 czerwca 2010, 13:47 Temat postu: |
|
|
pis nic nie zrobił, ale przynajmniej trzymał pozycję polski na arenie międzynarodowej. polityka zagraniczna platformy składa się z dwóch rzeczy: ustępstw i uległości.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver

|
|
Powrót do góry |
|