Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Wielka Piłka według nas ! x2
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 57, 58, 59  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raven
Jeździ konno

PostWysłany: 01 sierpnia 2011, 19:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ej no. Kiedy zwolnili Beenhakkera, to każdy tylko Smuda, Smuda, Smuda. To jest wybraniec ludu, dajcie mu szansę do Euro. Moim zdaniem ma szansę na sukces, jeszcze będziecie przed nim klękać.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Joker.
Why so serious?

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: 01 sierpnia 2011, 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Chuja nie wybraniec ludu. Poza tym widać różnicę między oboma składami kadry. Nie chodzi nawet o piłkarzy, bo ci teraz nie są dużo słabsi. Leo miał jakąś filozofię gry którą mógł przekazać graczom. Holenderska szkółka jest najlepszą na świecie. To dzięki Holendrom Hiszpanie są teraz na fali. Z kadry Benhakkera najlepiej rozumiał to Smolarek który właśnie wychował się w Holandii. A co ma Smuda do zaoferowania? Tyle że wyjdzie najebany przed kamery niczym ruskie działo.
Sparingi? Nie ważne (mamy czwarty koszyk)
Skład? Nie ważny (eksperymentuje)
Wyniki? Nie ważne (jest dużo czasu - ch** z tego że w zeszłym roku mówił to samo)

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Seraphim
V.I.P.

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 01 sierpnia 2011, 22:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

moim zdaniem nadawałby się Lenczyk, ma fajną filozofię trenowania i to się sprawdza (Śląsk w zeszłym sezonie)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
misza0
Pirat drogowy

PostWysłany: 02 sierpnia 2011, 9:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Tak jak Raven pisze. Większość ludzi chciała Smude i nie mówcie, ze tak nie jest. Został rok do Euro i moim zdaniem trenerem powinien zostać Smuda. Odpadniemy w grupie? Ok, wtedy mozna zacząć szukać nowego trenera, ale nie wcześniej! Nowy trener = nowi zawodnicy. Czyli znowu będzie szukanie.
A jak Smude zwolnią - tylko trener zagraniczny. Polscy boją się PZPN... Lenczyk? może i ma fajną "filozofie trenowania", ale po co to w kadrze? Nie widzi się z nimi codziennie. On musi mieć taktyke która się sprawdzi i zmotywować chłopaków w szatni. Dodatkowo Lenczyk skończyłby jak Smuda. Dlaczego? Bo nigdy nie trenował kady, a to nie to samo co klub. Przykład? Siatkówka i Castellani. W Skrze miał wyniki bo trenował ich na co dzień. W kadrze po ME i złotym medalu było coraz gorzej.

Powrót do góry
Outsid3r
Pirat drogowy

PostWysłany: 02 sierpnia 2011, 13:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Napiszę krótko o Piszczku- PZPN wyczuł, że gościa, sorry, że napiszę wprost, ale już mnie to lekko w...nerwia, może spokojnie wyruchać na kasę. Zapłacił najwyższą kwotę ze wszystkich ukaranych, mimo, że pewnie najwięcej nie dał na mecz. Co więcej: w tamtym momencie miał ile lat? 19? 20? Widać, leśne dziadki z PZPN nie rozumieją, że w tamtym momencie takiemu młodzianowi NIE WOLNO było odmówić, gdyż "starszyzna" drużyny zaraz by mu albo na treningach nogi połamała, albo by się nad nim psychnicznie znęcali, aż w końcu rzuciłby korki w pizdu. Ale nie k**wa, PZPN musi być sprawiedliwy i dać każdemu inne kary. Idzie się załamać... Ja na miejscu Piszczka po potraktowaniu go jak zwykłego kryminalistę, wypiąłbym się na cały ten pi***olony związek i nie grał, aż do całkowitej zmiany struktur. Bo nikt mi nie powie, że zbiorowisko leśnych dziadków ma czyste ręce. :?

Powrót do góry
Joker.
Why so serious?

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: 02 sierpnia 2011, 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

No nie wiem Out, to był jego trzeci sezon w Zagłębiu i nie był takim łebkiem. Miał chyba 23 lata. Ale masz dużo racji. Mogli go nawet starsi koledzy podstawić by mieć czyste ręce. A czemu Piszczek płaci więcej? Oczywiście że chcą go przekręcić na kasę bo zarabia w BvB nie mało Smile

Powrót do góry
Charnan
Doświadczony driver

PostWysłany: 02 sierpnia 2011, 16:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Co więcej jak sam powiedział, on tylko rzucił na składkę a w samym meczu nie grał.

Powrót do góry
JarOo
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 02 sierpnia 2011, 17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Smuda jest dobrym trenerem do codziennej pracy klubowej, przed euro będzie miesięczne zgrupowanie i dobrze przygotuje drużynę, będziemy dobrze grali ulubieńcami smudy+ obcokrajowcami, a nie najlepszymi polskimi piłkarzami, gdybyśmy grali najlepszymi polskimi piłkarzami, by było jeszcze lepiej, a przez te udane euro Smuda niestety pozostanie selekcjonerem kadry i zostanie zwolniony po kilka meczach kwalfikacyjnych do MŚ 2014, bo nie potrafi w tydzień przygotować kadry na mecz. Jednak może to już być wtedy za późno i nie będzie szansy awansu. Tak aj widzę przyszłośc, zobaczycie będę cytował ten post.

Apropo Piszczka. Tak kara musi być, czemu nie powołuje Grzyba z Jagielloni, bo niby jets zamieszany w korupcję w młodym wieku, mówił Smuda, że nie będzie powoływał zamiesznaych w korupcję, a jednak Piszczek zagrał w jednym meczu już po wyjściu tej afery na jaw. Niech on powoła w końcu Rafała Grzyba, najlepszego piłkarza Jagielloni (oglądam wszystkie mecze) i najbardziej niedocenianego piłkarza ekstraklasy w stosunku do jakości.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Jack Bauer
Moderator

PostWysłany: 02 sierpnia 2011, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

1. Smuda jest dobrym trenerem klubowym. Został wybrany na selekcjonera, bo miał wyniki z klubami. Jednakże kadra to nie klub. Jest inna specyfika, inny terminarz, większa liczba zawodników do ogarnięcia. Może nie byłby krytykowany, gdyby wypełniał swoje obietnice przy wyborze. Co obiecywał?
- Grę z mocnymi przeciwnikami - II drużyna Francji i III Argentyny to nie jest szczyt możliwości PZPN.
- Skład wyklarowany do końca 2010 - do tej pory nie wiem jak ma wyglądać 11 na Euro. Środek obrony jest w rozsypce, w pomocy co mecz to inny układ.

2. Piszczek. Cała ta sprawa mi śmierdzi specjalnym działaniem PZPN, lub kogoś wpływowego. Uwalili go dlatego, że się wybił i został wybrany do 11 sezonu w Niemczech. Komuś musiało to przeszkadzać. Podobnie było z sędzią Gilewiczem - był testowany na MŚ - zakuty w kajdanki do wrocławskiej prokuratury pod zarzutem korupcji. Z drugiej strony, jeżeli trzeba już karać to wszystkich zdyskwalifikować, a nie jednego zawodnika.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
JarOo

PostWysłany: 02 sierpnia 2011, 18:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Zdyskwalfikowani zostali wszyscy zawodnicy zamieszani w nielegalne dizałania w tamtym meczu jakbyś nie wiedział, najpierw sprawdzaj, później pisz.

Piszczek jest jednym z ośmiu piłkarzy ukaranych przez WD PZPN. Na sześć miesięcy zostali zdyskwalifikowani również Tomasz Moskała i Piotr Bania, a na dziewięć: Marcin Bojarski, Sławomir Olszewski, Michał Chałbiński i Łukasz Mierzejewski. Jedynym zawodnikiem, który otrzymał karę w zawieszeniu, jest Tomasz Wacek (sześć miesięcy dyskwalifikacji w zawieszeniu na 3 lata).

By sport.tvp.pl

Brawo zamieszany w korupcję sędzia miał sędziować na mistrzostwach świata.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
raven
Jeździ konno

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 10:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja jeszcze nie wybiegałbym tak daleko w przyszłość, do decydującej fazy El.MŚ 2014. Skupiłbym się bardziej na Euro, i pokusiłem się o wybór własnej '11' na mecz otwarcia:

Bramkarz - Artur Boruc
Mimo wszystko. W kadrze Smudy raczej już nie zagra, ale to i tak wg. mnie najlepszy obecnie polski bramkarz. W zeszłym sezonie regularnie grał we Fiorentinie (co prawda dzięki kontuzji Frey'a, ale jednak), zanosi się na następny niezły sezon w jego wykonaniu, chociaż rywala ma godnego (Brazylijczyk Neto)
Prawy Obrońca - Łukasz Piszczek
Nie boję się tego powiedzieć - jeden z najlepszych prawych obrońców globu. Fantastyczny w ofensywie (bodajże 10 asyst w poprzednim sezonie Bundesligi), twardy w defensywie. Jak dla mnie - absolutny pewniak.
Środkowi Obrońcy - Perquis i Jodłowiec(ew.Arboleda)
Perquis - kiedy tylko dostanie obywatelstwo, powinien z miejsca wskoczyć na stałe do '11' Smudy. Wg. mnie solidny, nie powinien przynieść wstydu.
Jodłowiec - miał chyba najlepszą wiosnę 2011 spośród wszystkich obrońców Ekstraklasy. Arboleda z kolei świetnie prezentował się w ostatniej edycji LE, ale potem wyraźnie przyklapł.
Lewy Obrońca - Dariusz Dudka
Miał udany sezon w Auxerre, strzelił parę bramek. Co prawda przytrafiło mu się kilka wpadek, ale raczej nie ma konkurencji w kraju
Defensywny Pomocnik - Rafał Murawski
Po powrocie do Lecha wyraźnie odżył, nieźle się prezentował. Powinien zaprowadzić porządek w drugiej linii.
Prawy Pomocnik - Jakub Błaszczykowski
Jeśli tylko nie przytrafi mu się jakaś kontuzja, jak podczas przygotowań do EURO 2008, to absolutnie klasa światowa. Szybki, zwinny, bardzo dobry drybling. Wg. mnie zasłużenie otrzymał opaskę kapitańską.
Ofensywny Pomocnik - Adrian Mierzejewski
Najlepszy piłkarz Ekstraklasy w poprzednim sezonie. Zanosi się na to, że po transferze do Trabzonsporu, też będzie tam grał pierwsze skrzypce. Błyskotliwy, pewniak.
Lewy Pomocnik - Kamil Grosicki
Wciąż niedoceniany według mnie. Po przeprowadzce do Turcji miał świetny początek, kilka bramek, z miejsca stał się idolem kibiców Sivassporu. Potem trochę przycichł, ale i tak powinien mieć na stałe miejsce w jedenastce.
Napastnicy - Robert Lewandowski, Paweł Brożek
Lewandowski - absolutnie najlepszy aktualnie snajper w Polsce. Mimo tego, że jest zmiennikiem Barriosa w BVB. W trudnych momentach motor napędowy Reprezentacji.
Brożek - nie jestem do niego w 100% przekonany, ale aktualnie, poza Lewandowskim, nie widzę nikogo lepszego. Jednak kiedy nie ma kontuzji, daje radę.

W powyższym ustawieniu nie uwzględniłem Sebastiana Boenischa. Złapał kontuzję, także w Reprezentacji zbyt wiele nie pograł. Powinien toczyć wyrównaną walkę z Dudką na lewej stronie obrony.

Powrót do góry
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 10:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Raven napisał:
Ja jeszcze nie wybiegałbym tak daleko w przyszłość, do decydującej fazy El.MŚ 2014. Skupiłbym się bardziej na Euro, i pokusiłem się o wybór własnej '11' na mecz otwarcia:

Bramkarz - Artur Boruc
Mimo wszystko. W kadrze Smudy raczej już nie zagra, ale to i tak wg. mnie najlepszy obecnie polski bramkarz. W zeszłym sezonie regularnie grał we Fiorentinie (co prawda dzięki kontuzji Frey'a, ale jednak), zanosi się na następny niezły sezon w jego wykonaniu, chociaż rywala ma godnego (Brazylijczyk Neto)
Prawy Obrońca - Łukasz Piszczek
Nie boję się tego powiedzieć - jeden z najlepszych prawych obrońców globu. Fantastyczny w ofensywie (bodajże 10 asyst w poprzednim sezonie Bundesligi), twardy w defensywie. Jak dla mnie - absolutny pewniak.
Środkowi Obrońcy - Perquis i Jodłowiec(ew.Arboleda)
Perquis - kiedy tylko dostanie obywatelstwo, powinien z miejsca wskoczyć na stałe do '11' Smudy. Wg. mnie solidny, nie powinien przynieść wstydu.
Jodłowiec - miał chyba najlepszą wiosnę 2011 spośród wszystkich obrońców Ekstraklasy. Arboleda z kolei świetnie prezentował się w ostatniej edycji LE, ale potem wyraźnie przyklapł.
Lewy Obrońca - Dariusz Dudka
Miał udany sezon w Auxerre, strzelił parę bramek. Co prawda przytrafiło mu się kilka wpadek, ale raczej nie ma konkurencji w kraju
Defensywny Pomocnik - Rafał Murawski
Po powrocie do Lecha wyraźnie odżył, nieźle się prezentował. Powinien zaprowadzić porządek w drugiej linii.
Prawy Pomocnik - Jakub Błaszczykowski
Jeśli tylko nie przytrafi mu się jakaś kontuzja, jak podczas przygotowań do EURO 2008, to absolutnie klasa światowa. Szybki, zwinny, bardzo dobry drybling. Wg. mnie zasłużenie otrzymał opaskę kapitańską.
Ofensywny Pomocnik - Adrian Mierzejewski
Najlepszy piłkarz Ekstraklasy w poprzednim sezonie. Zanosi się na to, że po transferze do Trabzonsporu, też będzie tam grał pierwsze skrzypce. Błyskotliwy, pewniak.
Lewy Pomocnik - Kamil Grosicki
Wciąż niedoceniany według mnie. Po przeprowadzce do Turcji miał świetny początek, kilka bramek, z miejsca stał się idolem kibiców Sivassporu. Potem trochę przycichł, ale i tak powinien mieć na stałe miejsce w jedenastce.
Napastnicy - Robert Lewandowski, Paweł Brożek
Lewandowski - absolutnie najlepszy aktualnie snajper w Polsce. Mimo tego, że jest zmiennikiem Barriosa w BVB. W trudnych momentach motor napędowy Reprezentacji.
Brożek - nie jestem do niego w 100% przekonany, ale aktualnie, poza Lewandowskim, nie widzę nikogo lepszego. Jednak kiedy nie ma kontuzji, daje radę.

W powyższym ustawieniu nie uwzględniłem Sebastiana Boenischa. Złapał kontuzję, także w Reprezentacji zbyt wiele nie pograł. Powinien toczyć wyrównaną walkę z Dudką na lewej stronie obrony.

Ale lista, z niektórymi grajkami na pewnych pozycjach to max 3 miejsce w grupie. Dudka do wymiany, Jodłowiec też, zamiast Grosickiego (pomimo jego szybkości) widziałbym Sobotę ze Śląska, bo ten oprócz speeda ma technikę.

Powrót do góry
raven
Jeździ konno

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 11:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

A kogo widziałbyś zamiast Jodłowca?
Powrót do góry
JarOo

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 11:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Np Celebana, Thiago Cionka, Głowackiego. Smuda wielu znakomitych piłkarzy omija, powołuje tylko swoich ulubieńców, a później mówi, że nie mamy piłkarzy i naturalizuje obcokrajowców. Jodłowca dobrego meczu nigdy nie widziałem, a wymienionych panów i owszem, nie żyjcie tym co mówią dziennikarze, tylko tym co widzimy, komentatorzy z orange sportu kiedyś powiedzieli, że jest dobry, tak samo jak Glik czy Sadlok, a są to tylko dobrzy ligowcy dobrze, że teraz ligę teraz przejął polsat od orange. Tam są dobrzy komentatorzy i dobrzy znawcy piłki, co widać co tydzień w cafe futbol jak Borek, Kołtoń czy Iwanow.

Powrót do góry
Charnan
Doświadczony driver

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 12:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Celeban? Widziałeś co robił w rewanżu z Dundee? 2 bramki był jego bo nie potrafił przewidzieć gdzie spadnie piłka.

Powrót do góry
misza0
Pirat drogowy

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 13:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Moim zdaniem z naszej ekstraklasy powinni brać do repry tylko gracze, którzy są ograni za granicą (np. Baszczyński), albo tacy którzy grali w LE/LM. Powód? Nasza ekstraklasa nie grzeszy poziomem i nawet jak gracz gra dobrze u nas, nie oznacza, ze poradzi sobie z Anglikami, Ukraińcami itd. bo nie wie jak oni grają. Nawet w takiej lidze greckiej/cyprysjkeij mozna się dużo nauczyć.

Powrót do góry
raven
Jeździ konno

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 13:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

misza - no niby masz rację, ale to też się nie zawsze sprawdza. Sosin, gracz Anorthosisu Famagusta(Cypr), grał parę sezonów temu w LM, strzelił nawet gola jakiemuś Chelsea czy coś, ale w reprezentacji już nie błyszczał.
Powrót do góry
misza0
Pirat drogowy

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 14:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie każdy musi odrazu blyszczec Very Happy Ale prawda taka, ze częściej to gracze z ekstraklasy się nie sprawdzają Smile

Powrót do góry
*WDD* Cheddar
Jeździ konno

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 15:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja widze taka "11" na Euro

Bramkarz-Wojciech Szczęsny
Młody,solidny i prorokujacy mysle ze w Arsenalu przebije się do pierwszego składu i jeśli będzie się dalej rozwijał to na pewno będzie jednym z lepszych bramkarzy w Europie.

Obrońcy-Łukasz Piszczek
No wiadomo jak gra,ostatni sezon wyśmienity mam nadzieje że utrzyma ten poziom do Euro

Tomasz Jodłowiec-Wciaż młody zbiera doświadczenia w Poloni lider obrony jeśli będzie popełniał mniej błedów to będzie dobrze.

Damien Perquis-Jeśli dostanie powołanie do będzie ogromnym wzmocnieniem naszej linii obrony.

Błażej Augustyn-Nie wiem czemu nie dostaje powołan gra co sezon to lepiej w Catanii zagrał 16 meczu na przyzwoitym poziomie.

Pomocnicy-Kuba Błaszczykowski

Lider i kapitan naszej kadry szybki,silny poprostu dobry

Adam Matuschyk-W kolonii narazie ława ale on jest nadal młody a już dobry.

Eugen Polanski-W koncu w naszej kadrze myśle ze będzie wzmocnieniem ma dobry przeglad pola i potrafi dobrze odbierac piłke

Patryk Małecki-Dla mnie to bezsens że go Smuda nie powołuje bo go nie lubi.... Ma dobra szybkosc,przebojowosć i skuteczność

Napastnicy-Robert Lewandowski

Najlepszy napastnik w Polsce w BvB parę bramek strzelił chociaż ze jest rezerwowym

Artur Sobiech-Młody zdolny piłkarz zobaczymy co zrobi w Hanoverze ale myśle ze na Euro się wyrobi.

Rezerwowi

Łukasz Fabianski
Dariusz Dudka
Sebastian Boenisch
Marcin Wasilewski!!!
Sławek Peszko
Kamil Grosciki
Rafał Murawski
Michał Kucharczyk
Paweł Brożek

Powrót do góry
raven
Jeździ konno

PostWysłany: 03 sierpnia 2011, 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Piszczek zapowiedział, że się nie odwoła. Do tego pewnie straci pół roku w BVB... Źle bardzo.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 57, 58, 59  Następny
Strona 6 z 59

Skocz do: