Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 17 sierpnia 2011, 17:30 Temat postu: Smartfon od PLAY |
|
|
Ktośtam, bodajże OZI, chciał przetestować nową, zajebistą ofertę od PLAY, więc polecam przeczytanie.
http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Rachunki-za-komorke-na-ponad-1000-zl-Klienci-sa-wsciekli,wid,13694096,wiadomość.html
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
złozi
Junior ujeżdżacz
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1920
|
Wysłany: 17 sierpnia 2011, 17:51 Temat postu: |
|
|
Dzięki ci dobry człowieku że mnie uprzedziłeś :*
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 17 sierpnia 2011, 18:39 Temat postu: |
|
|
Haczyka nie ma, tylko ludzie kupując smartphone'y (a w szczególności z Androidem i WP7) zapominają o najważniejszym - powyłączać automatyczne aktualizacje wszystkich aplikacji, oraz wyłączyć automatyczny dostęp do sieci HSDPA i GPRS (najlepiej za każdorazowym pozwoleniem użytkownika).
_________________ Discord: vanitasss
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* chybeck
Pirat drogowy
|
Wysłany: 17 sierpnia 2011, 18:48 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Stwierdzili że ich system nie ma możliwości wysyłania SMSa informującego, że koniec pakietu jest bliski. |
g*wno prawda, miałem internet Play przez półtora roku i co miesiąc dostawałem sms-a o tym, że kończy mi się pakiet i o tym, że skończył się pakiet. Jeśli Play nie wysyła tych sms-ów do ludzi spoza oferty Play Online to tylko dlatego, że chce ich orżnąć.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* AnteQ
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 18 sierpnia 2011, 13:25 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Swoją drogą ciekaw jestem co temu gościowi tak ściągało, że aż 2,5 giga wyszło w ciągu półtorej godziny. Ja oglądając YT, łażąc po stronach, korzystając z gg, odbierając pocztę itd. w ciągu 3 godzin zużyłem raptem 300 mega. |
To i tak dużo. Ja 300 mb wykorzystuję w 3 dni
BTW. A wszystko przez to, że stać ich na drogie smartphone'y, a nie umieją instrukcji przeczytać... :? W każdej instrukcji jest napisane, gdzie włączyć, bądź wyłączyć internet i różne aktualizacje, a pod spodem w przypisie z "*" dopisek coś w stylu "UWAGA, mogą zostać naliczone opłaty dodatkowe etc."
_________________ Trance to nie tylko muzyka. To styl życia... Słuchając go możesz skakać albo płakać, poczuć przypływ energii lub też wzruszenie i fale wspomnień. Jest jak ocean uczuć - kiedy raz się w nich zanurzysz - utoniesz.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* digger
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 360
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robot
Pirat drogowy
|
Wysłany: 18 sierpnia 2011, 14:51 Temat postu: |
|
|
Wiem, że Was pewnie to jebie ale może znajdzie się jakaś osoba, która poleci mi jakieś rozwiązanie. Bo k**wa nie wiem już co mam robić...
Ogromne nieporozumienie wynikające z kożystania z Wi-Fi na HTC Wildfire
Najpierw przedstawię dlaczego zdecydowałem się połączyć z siecią Wi-Fi. Mianowice zaczęło się to od tego, że stałe łącze internetowe Dialog użytkowane w domu zostało ograniczone ze względu na zaległości płatnicze. Dlatego stwierdziłem, że jeżeli mam dostęp do sieci Wi-Fi i telefon umożliwia udostępnianie internetu na komputerze, to spróbuje takie rozwiązanie zastosować.
Dlatego też, w pierwszej kolejności połączyłem się z niezabezpieczoną siecią Wi-Fi, z której czasami korzystałem będąc na telefonie. Drugim krokiem było przekazanie połączenia internetowego z tej sieci niezabezpieczonej na komputer stacjonarny. W tym celu pobrałem aplikacje umożliwiającą dokonania takiej operacji - PdaNet. Zainstalowałem ją na komputerze, a następnie zgodnie z poradami na forum ustawiłem w telefonie udostępnianie połączenia z telefonu na komputer. W tym właśnie momencie musiała się aktywować usługa sieci komórkowych.
Od tej chwili, będąc święcie przekonanym, że korzystam z sieci Wi-Fi łączyłem się przez kolosalnie drogi internet GPRS. Nie mając pojęcia, że nabijam taki rachunek. Oglądałem film a później ściągałem update do gry ważący około 2GB.
Rano jak się obudziłem i usłyszałem od konsultantki, że rachunek za internet wynosi w ch** zł to mało co nie zemdlałem.
Jakaś pomoc ?? Pisałem odwołanie ale nie bardzo zrozumieli problem. Będę pisał 2 raz a jak to nie przejdzie to muszę poszukać prawnika który wygrał nie jedną sprawę z plusem.
LICZĘ NA WASZĄ POMOC
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robot
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
MarioCT
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
złozi
Junior ujeżdżacz
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1920
|
|
Powrót do góry |
|
|
MarioCT
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robot
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
MarioCT
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 18 sierpnia 2011, 22:09 Temat postu: |
|
|
w niemczech oferuja już od 5 euro/miesiac flatrate na smartphony.
polska jak zawsze trochę do tylu, coś mi się wydaje.
a Tobie robot wspolczuje.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* digger
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 360
|
|