Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
ZOSTAŃ ADMINEM!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 50, 51, 52  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Info » News
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Error_TM
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 16 Wrz 2011
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 2
Posty: 366

Skąd: Z Polski

PostWysłany: 22 października 2011, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ozi Ale mnie bys nie zabanował ;p ?
_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
*NS* luka
Rudy


Dołączył: 02 Lut 2009
Ostrzeżeń: 3
Posty: 816

Skąd: Braniewo

PostWysłany: 22 października 2011, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem
Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie

Oni wiedzą wszystko a ja wkurzam się o nic
Przecież oni mówią i dają mi prawdę na dłoni









dla Ciebie łatwe..

_________________




Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Outsid3r
Pirat drogowy


Dołączył: 27 Kwi 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 644

Skąd: Strzelce Kraj./Poznań

PostWysłany: 22 października 2011, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Mission acomplished.
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
[POL] Kolumb
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 305


PostWysłany: 22 października 2011, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

cukier waniliowy (dla mocniejszego smaku)

(Dodano 22 października 2011, 22:46)
rodzynki,

(Dodano 22 października 2011, 22:47)
skórka pomarańczowa lub
owoce kandyzowane (jak kto lubi)

_________________







Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Cezar
Pedo


Dołączył: 23 Cze 2009
Ostrzeżeń: 2
Posty: 1277

Skąd: Warszawa

PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

denaturatu za 2 szkalnki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Seraphim
V.I.P.


Dołączył: 28 Maj 2010
Ostrzeżeń: 1
Posty: 847



PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja nie lubię sernika, dajcie jabłecznik proszę
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Error_TM napisał:
Ozi Ale mnie bys nie zabanował ;p ?


Ciebie pierwszego

zbanowałbym na IP
adres mac
i wielkośc zasilacza

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
[POL] Kolumb
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 305


PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

1/2 kg mąki
15 dkg cukru

_________________







Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Error_TM
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 16 Wrz 2011
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 2
Posty: 366

Skąd: Z Polski

PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kolumb napisz jak się robi mleko w proszku ;p
_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
[POL] Kolumb
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 305


PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

15 dkg margaryny
1 opakowanie proszku do pieczenia

_________________







Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Outsid3r
Pirat drogowy


Dołączył: 27 Kwi 2008
Ostrzeżeń: 1
Posty: 644

Skąd: Strzelce Kraj./Poznań

PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja w ogóle nie trawie ciast
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Seraphim
V.I.P.


Dołączył: 28 Maj 2010
Ostrzeżeń: 1
Posty: 847



PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

OZBORN napisał:

i wielkośc zasilacza

wielkość zasilacza ma wpływ na życie seksualne?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Toby
Forever Troll!


Dołączył: 03 Sie 2010
Ostrzeżeń: 9
Posty: 1226

Skąd: Warszawa

PostWysłany: 22 października 2011, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ale Luka ja mało Eldoki słucham.. Very Happy

Ostatnio zmieniony przez Toby dnia 22 października 2011, 22:48, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
*NS* luka
Rudy


Dołączył: 02 Lut 2009
Ostrzeżeń: 3
Posty: 816

Skąd: Braniewo

PostWysłany: 22 października 2011, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Jak idzie Toby ?





2-0 Very Happy twoja kolej



A Eldo to ten raper co non stop ciągnie koks i pali trawke - tak ten..

_________________





Ostatnio zmieniony przez *NS* luka dnia 22 października 2011, 22:48, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
[POL] Kolumb
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 305


PostWysłany: 22 października 2011, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Error_TM napisał:
Kolumb napisz jak się robi mleko w proszku ;p


nie wiem jak mleko ale wiesz jak użyć "wody w proszku" ? Wystarczy zalać Very Happy

_________________







Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
złozi
Junior ujeżdżacz


Dołączył: 12 Sie 2007
Ostrzeżeń: 1
Posty: 1919

Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?

PostWysłany: 22 października 2011, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

+ miazga kakałowa
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Cezar
Pedo


Dołączył: 23 Cze 2009
Ostrzeżeń: 2
Posty: 1277

Skąd: Warszawa

PostWysłany: 22 października 2011, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

tak i długość kabla od internetu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
[POL] Kolumb
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 305


PostWysłany: 22 października 2011, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jajko
żółtko
4 łyżki śmietany
Składniki na polewę:
15 dkg margaryny
15 dkg cukru pudru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na trzy części i wkładamy na godzinę do lodówki. Każdą część ciasta pieczemy osobno w 180°C na złoty kolor i odkładamy wszystkie trzy placki do przestygnięcia. Dobrze jest piec je w wysokiej prostokątnej blaszce, która potem będzie naszą formą do sernika.
Ser dokładnie mielimy (chyba że zakupiliśmy zmielony) i wkładamy do dużego gara na mały ogień. Dodajemy kolejno margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz jaja. Budynie rozpuszczamy na mleku i wlewamy na gotującą się masę. Chwilę jeszcze gotujemy dokładnie mieszając. By nie powstały grudki. Dodajemy rodzynki i inne dodatki i wylewamy połowę serowej masy na pierwszy kruchy placek leżący na dnie prostokątnej blaszce w której piekliśmy kruche spody. Nakrywamy do drugim i wylewamy na wierzch resztę. Całość przykrywamy ostatnim, plackiem.
Wszystkie składniki na polewę wkładamy do małego rondelka i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Wierzch sernika zalewamy jeszcze gorącą polewą i wstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki, by porządnie stężało i schłodziło się.

_________________







Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
«RH» Lox
Moderator


Dołączył: 21 Sty 2008
Ostrzeżeń: 2
Posty: 2600

Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:

PostWysłany: 22 października 2011, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

spam jako lekarstwo na problemy scenowe? oj słabo...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
[POL] Kolumb
Zaczyna szaleć na ulicach


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 305


PostWysłany: 22 października 2011, 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Moje ulubione ostatnio danie to ravioli z serem ricotta w sosie szpinakowo – serowym z serem gorgonzola . To absolutne mistrzostwo świata w połączeniu smaków delikatnej ricotty z ostrym posmakiem gorgonzolli w sosie ze świeżym szpinakiem. Pierożki możecie zrobić sami, ale kupicie włoskie ravioli z ricottą w dobrych delikatesach. Zapraszam !


Przygotowanie ravioli zajmuje trochę więcej czasu niż przygotowanie zwykłych pierogów. Jeśli wam się spieszy możecie kupić gotowe ravioli z ricottą w dobrych delikatesach. Szukajcie włoskiej flagi na opakowaniu. Można też pokusić się na zrobienie własnoręcznie domowych ravioli. Na pewno będzie to wyśmienita kulinarna przygoda !



Do przygotowania ravioli z ricottą potrzebne nam będą

300 g mąki

4 jajka

400 g sera ricotta

woda

Jak przygotować ravioli z ricottą

Mąkę osolić i przesiać. Wbić do niej 2 jajka i 1 żółtko, następnie zagnieść ciasto, dodając w razie potrzeby wody. Uformowane ciasto zawinąć w folię aluminiową i schować na godzinę do lodówki. Następnie podziel ciasto na 4 części i każdą po kolei rozwałkuj wałkiem, posypując mąką. Dwa placki posmaruj białkiem i układaj na nich porcje sera ricotta w równych odstępach. Na tak przygotowany placek ułóż drugi placek i dociśnij przestrzenie między ciastem i farszem. To samo zrób z następnym. Następnie podziel ciasto na kwadraciki. Zagotuj wodę w rondlu i do osolonej wody wrzucaj pierożki partiami i gotuj kilka minut aż nie wypłyną .



Do przygotowania sosu szpinakowo – serowego z gorgonzolą potrzebne nam będą

250 g świeżego szpinaku

śmietana

3 ząbki czosnku

100 g sera gorgonzola

świeża bazylia

oliwa z oliwek

świeży kolorowy pieprz

Jak przygotować sos szpinakowo – serowy z gorgonznolą

Szpinak umyć i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej czosnek . Dodać świeży szpinak i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż zmięknie. ( cały szpinak może wam się nie zmieścić za jednym razem na patelni, ale nie martwcie się tym, możecie go dodawać stopniowo, jak ten na patelni będzie tracił na objętości. Dodać kilka porwanych listków bazylii. Całość dusić pod przykryciem przez kilka minut. Następnie zdjąć pokrywkę i pozwolić by wyparowała woda . Doprawić szpinak odrobiną soli, świeżym pieprzem i przyprawą do kuchni włoskiej. Gorgonzolę zetrzeć ewentualnie pokroić na drobne paski. Śmietanę zagotować w małym rondelku, na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Dodać do niej gorgonzolę, nie przestając mieszać. Ser powinien się roztopić i zmieszać ze śmietaną w jednolity sos. Następnie sos połączyć ze szpinakiem.

Ravioli podawać polane sosem. Posypać kolorowym pieprzem, ewentualnie parmezanem do smaku . Gotowe !

_________________







Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Info » News Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 22 z 52

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Możesz zmieniać swoje posty
Możesz usuwać swoje posty
Nie możesz głosować w ankietach

POWERED BY YARD COPYRIGHT © 2006-2017 TMPL.INFO DESIGNER? JAKI DESIGNER?