Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 19:07 Temat postu: |
|
|
Hm, przed Euro miałem myśli, takie bardziej strzały niż zdania oparte na logice, że Szczęsny i Neuer okażą się dwoma najgorszymi bramkarzami turnieju, no i niestety co do Wojtka już to się chyba sprawdziło;/ Zobaczymy, jak sobie dzisiaj poradzi Neuer, chociaż nie wydaje mi się, żeby niemiecka obrona dopuściła do wielu strzałów. Pozdrawiam kasę Luki.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 19:08 Temat postu: |
|
|
No ten towarzyski Holandii z Irlandią Płn. bodajże to było grożenie palcem, także że myślałem że oni wyjdą z Niemcami z grupy. Co do meczu który zaraz na jedynce będzie to myślę że się może zakończyć minimalną wygraną Niemców lub wysokim remisem. Przed turniejem oba zespoły się nie popisały wskazując na brak formy, więc możemy liczyć na ostrą wymianę ciosów i ja się na to ślinię, bo obrona u jednych i drugich nie była pewnym punktem w ostatnim czasie...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 282
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 19:29 Temat postu: |
|
|
No za 15 minut zobaczymy kto pokaże się z lepszej strony na samym początku.
Ciekaw bardzo jestem tego meczu.
Jeśli Niemcy wygrają to Holendrzy będą mieli powód do płaczu, natomiast jeśli nie, to wszystkie mecze tejże grupy warto by obejrzeć.
(Dodano 09 czerwca 2012, 20:39)
I znowu moje zdziwienie. Nie doceniłem drużyny Portugalii, chociaż chyba miałem do tego powody, gdyż w ostatnich meczach nie prezentowali się najlepiej. Warto zauważyć dwóch piłkarzy i jeden strzał.
Pierwszy piłkarz to CR7. Dysponuje świetnym dryblingiem i jest świetnie zgrany z zespołem wbrew temu co sądziłem. Mam nadzieję, że w drugiej połowie nie spocznie na laurach.
Drugi to Podolski. Wiele szans na piękne bramki, a wszystkie pierdzieli. Nie wiem co się z nim dzieje. Gorszy dzień? Nie wiem, nie oglądałem poprzednich meczów Niemców.
Strzał: 45a minuta i spojenie w wykonaniu Pepe'go. Osobiście mam nadzieję, że Pepe strzeli bramkę, gdyż gra dzisiaj świetnie i wyjątkowo nie fauluje i gra fear.
Czekam na rozstrzygnięcie meczu gdyż nie wierzę, że skończy się remisem.
Któraś drużyna w końcu padnie.
_________________ TrackMania - I jedziesz dalej!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
piana
Ostrzeżeń: 1 Posty: 389
|
|
Powrót do góry |
|
|
BT peciolublin
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 149
|
|
Powrót do góry |
|
|
ketrab
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 21:46 Temat postu: |
|
|
Mecz się wiele nie zmienił aż do 73ej minuty, w której Gomez strzelił piękną bramkę z główki po długim (słupku). Portugalczycy wtedy dostali szajby! Nie pozwalali Niemcom wyjść z własnej połowy! To było na co popatrzeć. Szczególnie na akcje z 88ej minuty i 93ej. Ronaldo moim zdaniem zagrał świetny mecz i nie grał sam co najważniejsze. Trochę żal mi Portugalii, gdyż Niemcy naprawdę nie zasłużyli na zwycięstwo.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tvn
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 2 Posty: 206
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 21:56 Temat postu: |
|
|
ShaDDy napisał: |
Hm, przed Euro miałem myśli, takie bardziej strzały niż zdania oparte na logice, że Szczęsny i Neuer okażą się dwoma najgorszymi bramkarzami turnieju, no i niestety co do Wojtka już to się chyba sprawdziło;/ Zobaczymy, jak sobie dzisiaj poradzi Neuer, chociaż nie wydaje mi się, żeby niemiecka obrona dopuściła do wielu strzałów. Pozdrawiam kasę Luki. |
Co jak co, ale Wojtek postąpił słusznie. Gdyby wycofał nogę Grek strzeliłby bramkę i byłoby bardzo ciężko odrobić straty. Tak przynajmniej pozostawała jakaś nadzieja, która defacto się sprawdziła
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 22:11 Temat postu: |
|
|
Tja, decyzja była słuszna, ale mógł równie dobrze trafić w piłkę, albo zaczekać na rozwój sytuacji, bo Grek wcale nie musiał tej piłki przyjąć idealnie (przyjął ją trochę za siebie i w tym czasie było całkiem prawdopodobne, że któryś obrońca dobiegnie). Oczywiście, taki rozwój sytuacji to chyba nawet w większym stopniu wina obrońcy, który nie domknął pułapki off-side'owej (chyba Pequisa?) i Szczęsny tak naprawdę nie mógł odpowiednio zareagować, no ale fakt faktem - czerwona i całe minus pięć punktów na WygrajEURO! Ogólnie, jak ktoś już napisał, przy pierwszej sytuacji bramkowej też było kiepsko, imho dużo gorzej niż przy tej czerwonej kartce.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* luka
Rudy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 09 czerwca 2012, 22:50 Temat postu: |
|
|
Po dzisiejszych meczach Neuer i Lahm zarobili dla mnie po 6 pkt; van Bommel 2 (i -1 za żółtą kartkę); Pepe i Nani też po 2 pkt; na razie najbardziej opłacił mi się Dzagoev - sam zarobił 14 pkt ;]
(Dodano 09 czerwca 2012, 22:51)
[quote="luka"][quote="Piotruś"] także że myślałem że.[/quote]
nie zdasz matury ;/[/quote]
to jest wolny tok słowa, nie zrozumiesz mojego sposobu pisania postów ;p
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Charnan
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 1 Posty: 208
|
|
Powrót do góry |
|
|
ketrab
|
Wysłany: 10 czerwca 2012, 8:43 Temat postu: |
|
|
Charnan napisał: |
@Ketrab
1. Nie musisz nam opisywać meczów, jak ktoś na ten temat wchodzi to raczej je ogląda.
2. Pisze się fair nie fear. |
@1 Pragnę przypomnieć wam gorące chwile spotkań. No, ale ok.
@2 Tego typu słowa mam prawo nie wiedzieć jak się pisze.
----------
A dzisiaj jak dla mnie wygra Hiszpania i Chorwacja chociaż oba spotkania będą ciekawe, gdyż zespoły są w miarę równe poziomem.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Charnan
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 1 Posty: 208
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 10 czerwca 2012, 17:52 Temat postu: |
|
|
Ja tylko wspomnę że espaniole to naprawdę pozytywni ludzie.
Przechodziłem ul. Długą na starówce i praktycznie CAŁA ulica, a jest nie mała, była przez nich opanowana. Tańce, śpiewy, swawole, prawdziwa Fiesta, jedna wielka impreza, do tubylców pozytywnie nastawieni, zaczepiają i zapraszają do śpiewania (dałbym lajka jak bym mógł ), dla mnie mogą częściej grać w Gdańsku. Makaroniarze, choć też byli liczni nie zarażali przechodni entuzjazmem i spontanicznością tak jak Hiszpanie. Nie jestem jakimś wielkim fanem hiszpańskiej piłki bo sam wolę Bundesligę i chętniej oglądam Niemców (mam rodzinę i znajomych w dojczlandii więc pewnie dlatego), ale kibiców to Espańa ma naprawdę w porządku.
Viva y vamos Espana
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
piana
Ostrzeżeń: 1 Posty: 389
|
|