Zapisy i regulamin PL7! [UPDATE]

Newsy ze strony glównej
h0lus
Pirat drogowy

Post by h0lus »

[teaser=http://www.tmpl.info]http://img201.imageshack.us/img201/2600/pl7256vx4.png[/teaser]Zapisy:
Liderzy drużyn chętnych do wzięcia udziału w Polish League 7 proszeni są o podanie listy graczy swojej ekipy (minimum 4, maksymalnie 15 osób).
Można to wykonać w TYM temacie, którego proszę nie zaśmiecać, bądź w komentarzach pod newsem na TMPolska.com.
Składy można edytować do 2 stycznia (dzień przed podaniem mapy kwalifikacyjnej).

[more]

Regulamin:
1.Informacje ogólne:

W turnieju mogą wziąć udział jedynie gracze polskiego obywatelstwa.

Do dnia rozpoczęcia turnieju (3 stycznia) należy wysłać listę graczy biorących udział w turnieju (maksymalnie 15).
Każdy zawodnik może być zapisany do jednego zespołu.

Dodatkowych zawodników - na przykład pozyskanych w trakcie turnieju(również transfery), należy zgłosić maksymalnie do dnia rozpoczęcia się drugiej kolejki. Późniejsze zmiany w składach będą traktowane jako łamanie regulaminu i karane ostrzeżeniem.

Administratorzy czuwający nad przebiegiem Polish League 7:

Yo_oo
Wix
Shadow
Holus
Ziom

Wszelkie pytania, skargi i zmiany muszą być zgłoszone jednej z osób wyżej wymienionych.

2. Kwalifikacje:

Kwalifikacje odbędą się na tydzień przed pierwszą rundą.
W sobotę 3 stycznia zostanie opublikowana mapa kwalifikacyjna. Lider drużyny musi zebrać 4 najlepszych graczy, którzy wezmą udział w kwalifikacjach pod nadzorem jednego z sędziów, po uprzednim skontaktowaniu się z nim.
Trzech graczy będzie jechać w trybie Time Attack ustawionym na 10 minut. Ich czasy będą sumowane.
Sześć drużyn z najlepszymi czasami dostanie się do ligi Polish League 7, następne 6 drużyn dostanie się do ligi Technical League 2.
Każda drużyna ma jedną szansę na zrobienie swojego czasu.
W przypadku, gdy gracz nie dojedzie, otrzymuje on automatycznie czas 1:10.
W trakcie wyścigu zamiast jednego z graczy może wejść gracz rezerwowy. W takim wypadku czas zmienionego gracza nie liczy się.

3. System Ligowy:

Zarówno liga Polish League 7, jak i liga Technical League 2 składa się z 6 zespołów.
Każdy zespół rozegra 5 meczów z każdą drużyną ze swojej ligi.
Mecze będą rozgrywane co tydzień między piątkiem a niedzielą.
Termin zależy od ustaleń obu drużyn. W przypadku nieporozumień - mecz musi zostać rozegrany w niedzielę o godz. 20:00.

Punktacja:

:!: :!: :!:
Drużyny otrzymują od 0 do 3 dużych punktów oraz od 0 do 21 małych punktów za każdy mecz.
Najważniejsze są duże punkty (wygrane mapy). W przypadku remisu pośród dwóch pozycji w tabeli rozstrzygnięciem będą wygrane mecze. Jeśli sytuacja nadal nie będzie wyjaśniona, o ostatecznej kolejności zadecydują małe punkty (wygrane rundy). :!: :!: :!:

4. Terminarz:

Cyfra oznacza drużynę, np. cyfra 1 to drużyna która zajęła 1 miejsce w kwalifikacjach. Oznacza to, że drużyna która zajmie 1 miejsce w kwalifikacjach wystąpi z takim numerem w terminarzu ligi Polish League 7.
Drużyna która zajmie np. 11 miejsce wystąpi pod cyfrą 5 w terminarzu ligi Technical League 2.

Kolejka 1 (3. weekend stycznia):
1-6
2-4
3-5

Kolejka 2 (4. weekend stycznia):
1-4
2-5
3-6

Kolejka 3 (koniec stycznia/poczatek lutego):
1-3
2-6
4-5

Kolejka 4 (2. weekend lutego):
1-5
2-3
4-6

Kolejka 5 (3. weekend lutego):
1-2
3-4
5-6

5. Przebieg meczu:

Mecz odbywa się na 3 różnych mapach w każdym tygodniu (każda mająca od 50 do 70 sekund długości).
Mapy będą podawane co poniedziałek, po zakończonej rundzie.
Gramy na każdej mapie do 7 punktów w trybie Rounds, systemem 4vs4.
Mapę wygrywa zespół, który jako pierwszy zdobędzie pulę 7 punktów.
Za każdą wygraną mapę zespół dostaje 1 duży punkt do tabeli.
Małe punkty to liczba zdobytych rund po meczu np. A(7:6)B A(5:7)B A(7:1)B - drużyna A zgromadziła 2 duże punkty oraz 19 małych punktów, a drużyna B zdobyła 1 duży punkt oraz zdobyła 14 małych pkt.
Prosimy o wykonanie przed każdą mapą dwa okrążenia rozgrzewkowe dla sprawdzenia działania sieci oraz własnego komputera.
Zawodnicy mogą się zmieniać między mapami, zmiany w trakcie są dozwolone za zgodą kapitana drużyny przeciwnej i tylko przy uzasadnionym powodzie.
Po każdej mapie należy zrobić screenshot - pozwoli to na uniknięcie oszustw - brak screenów z danego meczu = mecz nieważny, który będzie musiał być powtórzony w obecności administratora rozgrywek w takich samych składach.
Po meczu należy wrzucić owe screenshoty do komentarzy meczowych.

6. Ostrzeżenia oraz wyrzucenie z ligi:

Zespół dostaje ostrzeżenia za obrażanie przeciwnika, pisanie na czacie podczas wyścigu, używanie skrótów, za nierozegranie meczu oraz za inne oszustwa.
Zespół zostaje wyrzucony po trzech ostrzeżeniach.
Wix
Pirat drogowy

Post by Wix »

Od Wixa to wy się odwalcie :P
:F

Pozdro, Mam neta ! :D
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Wix wrote:Od Wixa to wy się odwalcie :P
:F
ale ze ocb?;d

dobra, reg napisany, news zaktualizowany, zapisywac się! :)
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

wiec team który wygra wszystkie 5 meczow 2-1 i będzie mial 10-5 punktów, wiec wygral z każda inna drużyna, nie musi wcale wygrac ligi, tak?
inny team, który wygra 3 mecze 3-0, i dwa przegra 1-2, 1-2, będzie mial 11 punktów, wiec przed tym, który wygral wszystkie mecze.

to chyba było inaczej w PL6, czemu zmiana?
Metex
Jeździ konno

Post by Metex »

W przypadku remisu pośród dwóch pozycji w tabeli rozstrzygnięciem będzie różnica małych punktów.
Czyli po pierwsze duże punkty, a po drugie małe.

[ Dodano 27 grudnia 2008, 16:07 ]
Sorry, nie zaczaiłem. Zbanujcie mnie :(

[ Dodano 27 grudnia 2008, 16:13 ]
Ale trzeba przyznać Jakubowi trafne spostrzeżenie. :P
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

Jakub mi się zdaje że tak zawsze było ale mogę się mylić, bo gram dopiero od PL4.
mat154
V.I.P.

Post by mat154 »

5. Mecze

5.1. Mecze odbywają się na trzech różnych mapach z paczki map na Polish League 6.
5.2. Tory będą podawane co poniedziałek.
5.3. Gramy na każdej mapie do 7 punktów w trybie rund.
5.4. Trasę wygrywa zespół, który jako pierwszy zdobędzie pulę 7 punktów.
5.5. Mecz wygrywa zespół, który wygrał 2 mapy.
5.6. Za wygrany mecz zespół dostaje trzy punkty, za przegrany zero,

5.7. Aby uniknąć ignorowanych czasów oraz nieprawidłowości związanych z działaniem komputera graczy, zaleca się dwa okrążenia rozgrzewkowe przed każdą trasą.
5.8. Jeśli nikt podczas rozgrzewki nie zgłasza problemów z połączeniem, to w czasie trwania meczu, drużyna przeciwna nie ma obowiązku pozwolić na restart, w wypadku kiedy ktoś miałby problemy.
5.8. Zawodnicy mogą się zmieniać między mapami, zmiany w trakcie są dozwolone za zgodą kapitana drużyny przeciwnej.
5.9. Po każdej mapie NAKAZANE JEST zrobić zrzut z gry oraz umieścić go w komentarzach meczowych, co pozwoli na uniknięcie oszustw.
W PL6 tak nie było...
Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

ja wlasnie nie jestem pewny, który system jest lepszy.
na pl5 chodzilo o to, aby wygrac jak najwiecej map.

na pl6 (cytat mata) chodzilo o to, aby wygrac, jak najwiecej meczow.
wtedy wlasnie zmienilismy ten system, bo wydawało nam się, ze wygrane mecze sa wazniesze, niz wygrane mapy (team może olac mecz i dac przeciwnikowi 3 mapy, kiedy z innym wygral może chociaż jedna).

moim zdaniem w lidze chodzi o to, aby wygrac mecze, wiec o to, aby pokazac, ze jest się lepszym niz inna drużyna.

jakby nie było, takie wieksze zmiany trzeba dyskutowac z teamami, a nie poprostu stawiac teamy przed fakty.
lub poprostu zmienic na to jak było (nie wiem, może to poprostu pomylka).

[ Dodano Sob Gru 27, 2008 4:36 pm ]
Psikuta wrote:Jakub mi się zdaje że tak zawsze było ale mogę się mylić, bo gram dopiero od PL4.
zle ci się zdaje (nawet od pl4 zle ci się zdaje).
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

Mi się zdaje że ten system który jest jest bardziej sprawiedliwy, kto będzie lepszy na większej ilości mapek ten wygrywa.
Oczywiście to tylko moje zdanie :)

[ Dodano 27 grudnia 2008, 16:38 ]
czemu mi się pl4 źle zdaje ?
Lox
Moderator

Post by Lox »

IMO zwycięstwo mapek ważniejsze. Wygrana wygranej nierówna.
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

Medale zróbcie, tak jak chciał Bernie Image
Taki joke. :roll:

Najlepiej będzie tak, jak w PL6, punkt za mapę, żeby była gra do końca, nawet przy wyniku 2-0 w mapach.
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

czyt. mac dokładnie w PL6 było za wygraną a wcześniej było za mape
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

Nie, my np. mieliśmy po meczu z PGSem 1 punkt, mimo, że przegraliśmy :) Więc było za mapę, gdyby było za zwycięstwo to TCW i peXg nie mieliby po 11, prosta logika.
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

a w sumie ;P czyli ktoś wyżej się myli
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

Tez były lamenty za ten punkty który pokazal Mat. Ostatecznie był pkt za mape ale regulamin nie zostal zmieniony ;d
Image
Image
Jarecki
Pirat drogowy

Post by Jarecki »

mi się tez wydaje ze punkt za mape to najlepsze rozwiązanie aby poprostu gra toczyła się do konca i zespół który wygra PL musi wytrenowac wszystkie mapy na dobrym poziomie... tak to będzie dużo kombinowania spekulacji i w wielu przypadkach 3 mapa w ogóle nie będzie grana lub tylko od picu...

Boje się ze może to trochę zepsuc atrakcyjnosc rozgrywek... Bo przeciez piekna sprawa jest urwac punkta najlepszym, który może potem zadecydowac o wszystkim ;)
Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Adaś
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Adaś »

3 stycznia to sobota nie poniedziałek ^^
Image

mister kratka z browarkiem
Fan
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Fan »

Gramy na każdej mapie do 7 punktów w trybie Rounds, systemem 4vs4.
Taki mały błąd.

Ogólnie jest ok, nie wiem po co jakieś straszne kary za brak screena, przez zwykłą nieuwagę można mecz powtarzać... Nonsens. ;]
Screeny należy robić, ale jak się drużyny nie kłócą o wynik to można bez problemu zaakceptować.
PITMaN
Pirat drogowy

Post by PITMaN »

No wiesz Fan, gdyby każdy był otwarty i szedł na kompromis to by nie było wojen na świecie...były już przypadki takie...trzymajmy się tej zasady...
Image
Image
Image
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

@up muahahah no nie mogę xDDD

Pitman ty wiesz ze jest mala roznica miedzy grana dal zabawy tm a wojna?
Wojna to walka o wielkie wartości itp. itd. a PL to liga w której nawet nie ma nagród... Wojny wybuchaja przez sprzecznosc interesow, a w tm zeby twierdizc ze wynik był inny niz był to wyrok na siebie, mamy scene na tyle zgrana i uczciwa ze nie ma mozliwosci by komus odpuscic coś takeigo...
Image
Image
Locked

Return to “News”