Trasa z wymaganymi pit stopami

Locked
przekliniak
Jeździ konno

Post by przekliniak »

jak zrobić w edytorze map konieczność zjeżdżania przez graczy do pit stopów w czasie wyścigu.
Kiedyś pamiętam na holenderskim serwerze było do pokonania średnio 5 kółek na trasie i każdy z graczy miał pasek (zanikający stopniowo wraz z upływem czasu) który informował o "stanie paliwa w baku" W momencie gdy pasek zniknął, robił się czarny ekran i gracz nie widział trasy, a po wciśnięciu "enter" nie cofało gracza do poprzedniego checkpointa tylko jak po wciśnięciu "delete" następowała automatyczna rezygnacja.
Czy ktoś mógłby napisać jak takie coś zrobić, albo pomóc poszukać jakiś poradnik na ten temat (oczywiście nie musi być w polskim języku).
Z góry dzięki.
envy
Osiwiał za kierownicą

Post by envy »

sciagnij jakas trase z polskiej ligii f1 i zobaczysz dlaczego
Lox
Moderator

Post by Lox »

Co do wycofywania się, to jest to po prostu opcja serwera - po prostu wyłączenie respawnu.
kamyl
Doświadczony driver

Post by kamyl »

Możesz dodać na każdym cp klipa (w mt) który robi czarny ekran jeśli prędkość wynosi 0. Użyj do tego warunków ;). Jeśli ktoś zechciałby przejechać na solo (bo na multiplayer podobno są opcje wyłączenia respawnów. Ja sam nie sprawdzałem) to też będzie jakieś zabezpieczenie, nie? :).
http://united.tm-exchange.com/main.aspx ... 05652#auto
// to tylko prowizorka, na wiecej nie mam czasu niestety - Yard
Locked

Return to “Rozwiązane problemy”