Alfabet TrackManii?

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
ShaDDy
Emerytowany Admin

Alfabet TrackManii?

Post by ShaDDy »

Zainspirował mnie ten artykuł na eSports.pl - http://www.esports.pl/artykul/Alfabet-e ... rona/1/kom do stworzenia czegoś podobnego, z tym że całość miałaby dotyczyć tylko i wyłącznie TrackManii. Dość dobre hasła na J, F i T już mam we łbie. Na kilka innych może wpadnę jeszcze dziś, ale mimo wszystko wydaje mi się, że lepiej by było, gdybyśmy wspólnie coś takiego stworzyli, ja bym tylko zebrał to wszystko do kupy i dodał ładną otoczkę, na wzór prawdziwego "artykułu".

Tak więc, jeśli pomysł uważacie za pozytywny, prosiłbym o podawanie swoich propozycji wraz z humorystycznymi opisami (no dobra, to Niemiec=Nazista zbytnio śmieszne nie było, więc możecie się powstrzymać od podobnych rzeczy :P )

Aha, jeszcze czym ewentualnie miałyby być hasła. Nie będę tu podawał konkretnych rzeczy. Powinny to być w każdym razie słowa rozpoznawalne przez większość użytkowników tego forum, w szczególnym wypadku barwne postacie sceny.

Wszystko, co do tej pory udało się ułożyć:

ALT+F4 - legendarna komenda na nitro w grze oraz lepsze opony do driftu; szczycili się nią początkowo pr0Siaki, w późniejszym okresie słyszał to już każdy newbie, zaraz po wejściu na serwer; do dziś można zaobserwować, jak bardziej zaawansowane osoby wyrabiają sobie respekt u nowych dzięki temu tekstowi;

Banda - właściwie nieodłączny element trasy; uderzenie w nią dostarcza wielu pozytywnych emocji rywalom, podnosi na duchu, zwiększa się morale, a także szanse przeciwnika na wygraną; często wyklinana, obkopywana, zrównywana z błotem i wtedy się dziwić, że TrackMania to zło...;

Bug - część toru spotykana nawet na A-0 w starej TMN; na wrogów działa podobnie jak Banda, jednak jest na jego pokonanie niezawodny sposób, który usłyszałem od żywej legendy tej gry, Zooza: "to go omijaj";

Carpark - doroczny zjazd wielbicieli tjuningu wszelkiej maści aut, gdzie ludzie szpanują nowymi furami i udzielają rad dotyczących malowania podrasowanych bolidów; wejściówka kosztuje jedyne 0,0000000099zł;

Dirt - jedna z tych rzeczy, przez które uważam, ze aborcja powinna być dozwolona; gdy tylko skaczesz na ten piach, modlisz się, aby bug odpuścił Ci tym razem i nie przyklejał się do bolidu;

ESWC - turniej, który miał być największym z największych, a ogólnie wyszła z tego bieda, że aż skrzypi; zwycięzcy otrzymali fikcyjne nagrody, choć wszyscy myślą, że Frost kupił sobie czerwone Ferrari i driftuje po szwedzkich ulicach, jak na torze w TMNF; w rzeczywistości tylko stracił na tych rozgrywkach, płacąc za bilety do USA;

Fefan - nie mylić z Fanem ani Magdą; ogólnie jest to osoba powalona, wkurzająca, żałosna i niemiła; typowy e-kozak, d*pa ("tylna część ciała, która z pozoru tylko siedzi i g*wno robi" by Nonsensopedia); co ciekawe, ma też pozytywne cechy - od jego nicku wziął się jeden z najwspanialszych slangów TrackManii: "Do chuja Fefana", a jako gracz zawsze występuje w roli TOPlayera, nawet wtedy, kiedy nie bierze udziału w meczu;

G... - ...

H... - ...

I... - ...

Jakub - niski cieć o IQ niższym niż Doda, występuje w niszowych meczach swojej ekipy, zawsze prezentując najniższy z możliwych poziomów; ponoć cierpi na rozdwojenie jaźni - raz jest miłym, potulnym i dbającym o swój zespół menadżerem, a kiedy indziej krwiożerczym (bądź dupo-gryzącym) żulem, który nigdy nie śpi;

K... - ...

L... - ...

M... - ...

Need For Speed - ...

O... - ...

PITMC - ...

R... - ...

S... - ...

Team Speak - program, za pomocą którego obgadywana jest większa część sceny; ponadto spełnia multum funkcji - od łączenia więzi rodzinnych Diav3la z Kamilosem, przez wspólne brechanie z jazdy Jakuba bez drifta, po wykonywanie podstawowych czynności życiowych, typu chrapanie Brzerza;

U... - ...

World Cyber Games - ...

Yard - ...

Zamknij japę! - słynne powiedzenie, używane przez większość przede wszystkim po spożyciu alkoholu, spowodowane głównie nieumiejętnością wypowiadania się oraz obrony w sytuacjach kryzysowych, a także brakiem admina na serwerze;
Last edited by ShaDDy on 26 April 2009, 11:53, edited 2 times in total.
Voj4k
Admin

Alfabet TrackManii?

Post by Voj4k »

lol a zanim wszedłem na komputer to pomyslałem zeby napisac słownik trackmaniacka :D w którym by były objaśnienia ;p jeżeli mozesz to pisz do mnie zrobimy to razem xD
iam
Admin Mniejszy

Alfabet TrackManii?

Post by iam »

Vojak, ty to zapierdzielaj robić tutek na serwis, wiesz, gdzie ;d
Jarecki
Pirat drogowy

Alfabet TrackManii?

Post by Jarecki »

F - Fefan, od jego nicku wzięło się jeden z najwspanialszych slangów trackmanii DO CHUJA FEFANA.
Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Alfabet TrackManii?

Post by Kinguś »

trochę suchar...
Image
Sebik
Gangsta Mapper

Alfabet TrackManii?

Post by Sebik »

Lista słów byłaby obszerna (jeśli chodzi o TMNF). Daje moje wymyślone natenczas propozycje. Wiem, że lista jest uboga - uzupełniać :D
A
Anti-boost
Aseco (plugin)
Author Time
Award (kontekst TMX)
B
Booster
Bot (w znaczeniu gracza, który wytrenił mapkę)
Bug-free
Bug (przypadkowe odbicia samochodu, np. na dircie)
Bugowanie (block-mixing)
C
CarPark
Checkpoint
D
D-Link PGS
Dirt
E
ESWC
F
Fast (plugin)
Flow
FullSpeed (także Speedway)
Free Wheling
I
Ignored
J
K
klans (^^)
L
Leader-Points
Locator
Local
LOL (w znaczeniu map)
M
ManiaCup
ManiaTeam
MediaTracker
ManiaZones
Miedziaki
Multilap
N
Nadeosy (mapy)
O
Okrążenia (tryb)
P
PITMC
Polish Leauge
Puchar (tryb)
Press Forward
R
Rank
Regular
Respawn
Rundy (tryb)
S
Story-Track
T
TCW
Team (tryb)
Teamtrack
Tech (Speedtech)
Time Attack (tryb)
TMPL.info (;d)
TMpolska
TrackMania Exchange
TrackMania Nations ESWC (1.7.5)
TrackMania United
Winiacz
Pirat drogowy

Alfabet TrackManii?

Post by Winiacz »

jak rozpoznać żyda w twoim klanie?- poradnik
Troglodyta - Inne określenie weterana serwerów Call of Duty 4

Nazista - patrz hasło Niemiec

Niemiec - patrz hasło Nazista
D-Link PGS - Nikt nie wie, co tak naprawdę oznacza skrót PGS, ale w jakimś języku z pewnością jest to Klub Czczicieli Wielkiego Pokemona. Bieżąca działalność klubu polega na prowadzeniu wojen podjazdowych z eSports.pl, a także pozbywaniu się wszystkich zawodników, którzy wbrew odgórnym zaleceniom odniosą międzynarodowy sukces. W wolnych chwilach PGS zajmuje się dominowaniem wybranych rodzimych scen (Need for Speed, FIFA czy Trackmania)
najlepsze^^
Image
envy
Osiwiał za kierownicą

Alfabet TrackManii?

Post by envy »

mysle, ze przydaloby się po 2,3 hasla na każda literę
shadow bij do mnie na gg, mam parę swietnych pomyslow ^^
ShaDDy
Emerytowany Admin

Alfabet TrackManii?

Post by ShaDDy »

Jarecki wrote:F - Fefan, od jego nicku wzięło się jeden z najwspanialszych slangów trackmanii DO CHUJA FEFANA.
przeciez mowilem ze na F mam... i tak się trafilo ze akurat był to Fefan :D ogolnie ciekawe w miare pomysly, zaraz spisze w 1 poscie z dobrymi opisami;]
skt7
Pirat drogowy

Alfabet TrackManii?

Post by skt7 »

szadoł, pomysł jarka imo jest zajebisty :D A co do ilości haseł na literę to chyba nie powinno być ograniczeń?
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
ShaDDy
Emerytowany Admin

Alfabet TrackManii?

Post by ShaDDy »

skt7 wrote:szadoł, pomysł jarka imo jest zajebisty :D A co do ilości haseł na literę to chyba nie powinno być ograniczeń?
raczej po jednym na literę, w koncu to alfabet, ale zawsze mozna zrobić wyjatki;)
pawcio
Jeździ konno

Alfabet TrackManii?

Post by pawcio »

Jak robimy alfabet to po 1 haśle, ale można oprucz tego zrobić "Słownik Trackmaniaka" (ew. inna nazwa) który będzie miał tyle haseł ile się da i będzie z czasem uzupełniany.
Ogólnie pomysł moim zdaniem świetny :D
Image
Image
Voj4k
Admin

Alfabet TrackManii?

Post by Voj4k »

pawcio przeczytaj 2 post ;p ten pomysł już jest.
Siekierka
Doświadczony driver

Alfabet TrackManii?

Post by Siekierka »

ja mam hasło na S
Siekiera - największy ch** w trackmanii, był w ponad 20 polskich(i nie tylko) klanach, ale i tak nie potrafi driftować. Przed wszystkim częściami TrackManii stracił grubo ponad 3 lata życia. Ukrywa się również pod nickami falubaz, Justynka, Roman, Roman z nikąd.
http://intothevoid.cba.pl/ mój blog klik klik klik
Winiacz
Pirat drogowy

Alfabet TrackManii?

Post by Winiacz »

a ja mam na Z
ZaX - zapalony drifter, który nie umie driftować na stadium :P
stracił ponad 3 lata na TM,
n00b jakich mało ma jednego bana na tmpl i 3 warny na drugim koncie, spowodowane jego dziwnym mózgiem, którego nawet on sam nie rozumie.
Image
ziomek_pol_
Zaczyna szaleć na ulicach

Alfabet TrackManii?

Post by ziomek_pol_ »

ja mam na E, Z i M

Emo - patrz: Ziom

Ziom - patrz: Emo

Masochista - patrz Ziom

(napisane według spostrzeżeń pysza)
Image
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Alfabet TrackManii?

Post by Kinguś »

sprawia wam przyjemność robienia z siebie ofiary?chcecie zostać zauwazeni? ^^
Image
Szampon
Doświadczony driver

Alfabet TrackManii?

Post by Szampon »

ziomek_pol_ wrote:ja mam na E, Z i M

Emo - patrz: Ziom

Ziom - patrz: Emo

Masochista - patrz Ziom

(napisane według spostrzeżeń pysza)
Ja też coś mam, tylko, że na "T"

Tchórz - Ziom
Image
Lox
Moderator

Alfabet TrackManii?

Post by Lox »

ZaX' wrote:spowodowane jego dziwnym mózgiem, którego nawet on sam nie rozumie.
znam to uczucie ^^
Cheetah
Doświadczony driver

Alfabet TrackManii?

Post by Cheetah »

Cheetah - n00b sceny TMPL. Był w jednym klanie, zgrał jeden mecz. Nikt go nie lubi, nie umie jeździć, ale mimo to pisze tu aby was zdenerować.

Ogólnie pomysł całkiem dobry, ale chęci są najważniejsze.
Oh dear, jak długo mnie tu nie było D:
Post Reply

Return to “Off-Topic”