czy moglby mi ktos powiedziec, czy jest mozliwosc zmienic nazwy grup w folderach w windows xp?
jak widac na skrinie grupy się nazywaja "andere" a potem alfabetycznie jest "a", "b", "c" itp.
czy mogę zmienic nazwy tych grup? jeżeli mogę, jak?
tu skrin o co mi biega.
http://img15.imageshack.us/my.php?image=bild1szo.jpg
windows xp, grupy w folderach, pomocy!
-
Mały
- Zaczyna szaleć na ulicach
mozesz, dokładnie nie pamietam jak, ale zdaje się ze klikasz prawym i tam masz grupuj czy coś takiego... w viscie to jest group by i tam wybierasz none
sry ze tak metnie i niedokładnie ale od ponad roku uzywam visty i to angielskiej, wiec mało pamietam xp ;p
sry ze tak metnie i niedokładnie ale od ponad roku uzywam visty i to angielskiej, wiec mało pamietam xp ;p
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
PPM w białe pole -> Rozmieść Ikony według -> Pokaż w grupach
Discord: vanitasss
no w grupach już mam, jak widac na screenie, ale ja chce te grupy nazwac sam, a windows je sortuje alfabetycznie.
chce np grupe action, science fiction itp, a nie a, b, c itp
oto pytanie, czy to jest mozliwe.
głowy za to nie dam ale chyba nie da rady - chyba że jakieś głębsze grzebanie (bez skojarzeń ;p) w ustawieniach windowsa i folderów...
a pytanko - nie prościej zrobić katalog science fiction i tam wpakować to co chcesz itp itd...?
a pytanko - nie prościej zrobić katalog science fiction i tam wpakować to co chcesz itp itd...?

-
Mały
- Zaczyna szaleć na ulicach
hmmm... no nie wiem Jakub, aż takiej kontroli dla użytkownika to nie spodziewałbym się po microsofcie 
trochę to się nie trzyma kupy... ;| co Ci da zmiana nazwy grupy?? i jak to później winda ma rozszyfrować??Jakub wrote:no w grupach już mam, jak widac na screenie, ale ja chce te grupy nazwac sam, a windows je sortuje alfabetycznie.
dajmy na to zmienisz sobie "action" i co Ci winda domyślenie ustawi za foldery w tej grupie?? wszystko byś musiał ręcznie dostosowywać (o ile się da?)
całkiem możliwe że się da gdzieś w windzie lub jakimś programem to zrobić, jednak nie łatwiej będzie zrobić kilka folderów z odpowiednimi nazwami??
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy

a w folderze o znanej nazwie: Mój Komputer, jakos się typem układają ;p
NIE DA się
jedynie co wyzej jak w moim komputezrze jest inaczej to dlatego co zobaczylem :
najpierw dajemy zeby wyswietlal wg grup
widok -> rozmiesc ikony wg .. -> zaznaczamy pokaz w grupach
a nastepnie wg typu
to samo tylko wybierapy TYPU
i teraz fldery sa jednakowwe dla systemu
mozesz tylko ewentualnie pokolorowac jakub sobie foldery lub pododawac różne ikony folderom danym
system nie rozpozna czy dla Ciebie jest folder taki czy sraki po prostu jet to folder
to nie multimedialny eksplorator gdzie bierze typ folderu, filmy mozesz brac od tymi samymi atrybutami co inne pliki tyle ze dodaja ci się opcje jak wymiary i czas trwania chyba
zeby sobie zrobić jak myslisz musisz miec jakiś programik do katalogowania filmow gdzie za pomoca jego stworzysz baze danych plikow z filmami
np to
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... og+3.5.1.2
sorry ale jeżeli tak chcesz jakub to klania się media center w xp lub vista
pozdro
jedynie co wyzej jak w moim komputezrze jest inaczej to dlatego co zobaczylem :
najpierw dajemy zeby wyswietlal wg grup
widok -> rozmiesc ikony wg .. -> zaznaczamy pokaz w grupach
a nastepnie wg typu
to samo tylko wybierapy TYPU
i teraz fldery sa jednakowwe dla systemu
mozesz tylko ewentualnie pokolorowac jakub sobie foldery lub pododawac różne ikony folderom danym
system nie rozpozna czy dla Ciebie jest folder taki czy sraki po prostu jet to folder
to nie multimedialny eksplorator gdzie bierze typ folderu, filmy mozesz brac od tymi samymi atrybutami co inne pliki tyle ze dodaja ci się opcje jak wymiary i czas trwania chyba
zeby sobie zrobić jak myslisz musisz miec jakiś programik do katalogowania filmow gdzie za pomoca jego stworzysz baze danych plikow z filmami
np to
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... og+3.5.1.2
sorry ale jeżeli tak chcesz jakub to klania się media center w xp lub vista
pozdro
NIE DOROŚLIŚCIE DO E-SPORTU !!!!!!!!!!!!!!!!!
ok, dzięki choplcy.
w folderach to już te filmy mam, ale mam tyle tych folderow, ze chciałem jeszcze raz je jakos podzielic na genre.
jak się nie da, to nie.
dzięki za pomoc.
w folderach to już te filmy mam, ale mam tyle tych folderow, ze chciałem jeszcze raz je jakos podzielic na genre.
jak się nie da, to nie.
dzięki za pomoc.