TMNF na kompach w szkole?

Locked
buzek
Jeździ konno

Post by buzek »

Cześć, mam zamiar zrobić u siebie w liceum otwarty turniej gier komputerowych i trackmania jest jednym z rozważanych przeze mnie tytułów, w który miałyby się toczyć zawody. Zanim jednak strzelę wspaniałego posta opisującego projekt całej imprezy, chciałem spytać o coś bardzo prozaicznego, żeby później nie wyjść na kompletnego błazna.

Czy da radę odpalić TMNF na kompach w pracowni szkolnej (te finansowane przez EFS, w wielu szkołach widziałem takie same) tak, aby np. 18 graczy mogło być na jednym serwerze TimeAttack?

Jeśli nie, to czy choć trochę mądrym rozwiązaniem jest robienie turnieju w starą wersję, tzn. TMN? Ma dużo mniejsze wymagania, a osobiście nie orientuje się, czy zaszły między wersjami jakieś istotne zmiany.

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

PS. Może mnie ktoś kojarzy - byłem jednym z adminów Mini-turnieju TMNF od HSTV w czasie HLC :P

--------UPDATE----------

Znalazłem jakąś przykładową specyfikację tych kompów, ale możliwe jest to stara wersja tego programu EFS, możliwe, że w mojej szkółce są trochę lepsze.
1 Płyta główna:
chipset ze zintegrowan± grafik± min. 64MB - korzystaj±cy z zainstalowanej w systemie pamięci RAM, zintegrowana z płyt± karta dĽwiękowa- system dĽwiękowy zgodny z AC`97 wersja 2,2 ze zintegrowanym wzmacniaczem słuchawkowym; zintegrowana z płyt± karta sieciowa FastEthernet 10/100 (full duplex), ATA 100, 4xUSB (kontroler USB zintegrowany z płyt± główn±; 2 porty USB wyprowadzone w tylnej czę¶ci obudowy i dwa wyprowadzone z przodu obudowy), porty wyprowadzony na zewn±trz przynajmniej jeden port szeregowy
2 Procesor:
zegar co najmniej 2,8 GHz, L2 cache co najmniej 128 KB
3 Pamięć RAM:
256MB DDR 266MHz w jednym module
Winiacz
Pirat drogowy

Post by Winiacz »

zapomnij o świetnej grafie, i o widoku przciwników
Image
TRACKMANIAF
Jeździ konno

Post by TRACKMANIAF »

no!!!
Image
ImageImage
buzek
Jeździ konno

Post by buzek »

grafika to trzeciorzędna, nieistotna sprawa. Chodzi mi tylko o to, czy (choćby nawet w najgorszych wizualnie warunkach) istnieje możliwość przeprowadzenia płynnego i sprawiedliwego dla wszystkich turnieju?

I co sądzicie o pomyśle z graniem na starej wersji, TMN? Czy będzie to obraza dla potencjalnych prosów trackmanii, którzy mogą się stawić na turniej (będzie otwarty, darmowy i nawet myślę o jakiś niewygórowanych nagrodach)?

Dzięki za odpowiedź ;)
envy
Osiwiał za kierownicą

Post by envy »

nie, ale tmn ma jakby inny model jazdy :P
no i w starej tmn nie dzialaja trasy z nowymi klockami, wiec trzeba by wziac albo nadeo albo stare techy z pl4/pl5 albo stare mapki esl :P
mat154
V.I.P.

Post by mat154 »

Mysle, ze lepiej byloby odpalic TMN, nie zaszly prawie zadne zmiany oprocz dodania kilku klockow do budowania tras, a co za tym idzie trasy z TMNF nie da się odpalic na TMN, ale bez problemu znajdziesz fajne mapy pod tmn

A odnosnie tego innego modelu jazdy to jest to prawie niezauwazalne, dobry gracz bez problemu się przestawi, a poczatkujacy nie zauwazy roznicy ;]
Image
buzek
Jeździ konno

Post by buzek »

okej, wielkie dzięki za pomoc! ;) no to powoli zabieram się za pisanie wspaniałego posta w dziale "Turnieje", żeby Wam szerzej przedstawić ideę całego przedsięwzięcia
Locked

Return to “Rozwiązane problemy”