Nasuwa się więc jedno pytanie, czy w końcu słabniemy, czy stajemy się mocniejsi? Czy TMNF staje się bardziej rozpoznawalne? Bo ja już sam nie wiem. Przecież bardziej znani możemy się stać poprzez newsy, pokazywanie tego, że u nas się naprawdę dużo dzieje. Nie pamiętam jednak nigdzie prawie informacji o PITMC II, a kiedyś przecież ze zwykłego (choć bardzo miłego
Pierwsze co można odczuć, ze brakuje trochę osób, które tak bardzo się angażowały w to. Bardzo skupiliśmy się na naszym TMPL, a przecież to nie wszystko. Sam byłem przecież w gamebite i trochę tam pisałem więc wiem, że ważne, by był ktoś ze sceny w serwisie. Czy nie ma chętnych? Trudno to określić, do moderowania TMPL pali się duuużo osób, co w takim razie robią Ci, którzy nie dostali adminów/modów? Niewiele niestety. Jeżeli jesteś osobą kreatywną, palisz się do szerzenia sceny, ale w tmpl (bądź co bądź jest to dosć specyficzne miejsce) nie dostałeś szansy, to czemu nie pokażesz, że osoba wyznaczająca to popełniła błąd? Pokaż się z jak najlepszej strony. Na pewno któryś z serwisów z chęcią przyjąłby eksperta TMNF albo kogoś w ogóle obeznanego ze sceną, bo jak widać jest ich deficyt.
Nie wiem oczywiście jak to jest z innymi serwisami, ale obawiam się, że jest podobnie.
Zadziwiające jest jednak to, że mimo takiego... wyciszenia informacji płynących ze sceny coraz więcej mamy turniejów, coraz częściej ludzie chcą w nas inwestować (WCG, PGA). Mógłbym tutaj napisać jeszcze sporo o tym, że to mogło być spowodowane końcem ESWC oraz "końcem" NFS'a ale zadam na koniec pytanie:
Co my z tym zrobimy? Co każdy z nas z tym zrobi? I co się stało z tymi, którzy tak szerzyli TMNF w serwisach wspomnianych.