Topic dla tych, co mają już 18 lat ;D

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

pamiętajcie, aby iść na wybory!!!

Jeśli nie bardzo wiecie z którą partią najbardziej się zgadzacie, to może Wam pomóc np. ta strona:
http://www.latarnikwyborczy.pl/

Mam nadzieję, że wszyscy wiedzą dlaczego ważny jest udział w wyborach. WSZELKICH wyborach :)
ImageImageImage
h0lus
Pirat drogowy

Post by h0lus »

SPAĆ!!!

:D

aaaaaaaa finally w Polsce ! po calym dniu wluczniu się po lotniskach w islaaandii , Norwegii: D
w4rLike
Jeździ konno

Post by w4rLike »

pamiętajcie, aby iść na wybory!!!

Jeśli nie bardzo wiecie z którą partią najbardziej się zgadzacie, to może Wam pomóc np. ta strona:
http://www.latarnikwyborczy.pl/

Mam nadzieję, że wszyscy wiedzą dlaczego ważny jest udział w wyborach. WSZELKICH wyborach :)
h0lus specialnie do polski lecial ;d
Image
h0lus
Pirat drogowy

Post by h0lus »

zeby nie było ze spam

nie mogę glosowac

Piotrus dawaj na prv nr tel bo chyba nie mam :* a do wro misisz wpasc
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Post by Scrappler »

idę spać, idę głosować. głosuję za Polską. Dla tych co nie wiedzą na kogo głosować powiem tyle. Nie mamy reprezentacji godnej z żadnej z opcji, więc głosujcie na tych co chociaż znają języki obce, żeby pomniejszyć wstyd i strat moralną....i niestety mówię serio :( :( :( tak myślę :( :( :oops:
...
wiadp1
Pirat drogowy

Post by wiadp1 »

Co wybory biorę udział w tych wszystkich ankietach, które wskazują na kogo powinienem zagłosować i regularnie wychodzi mi ta sama partia, której nigdy nie preferowałem i nie mam zamiaru preferować. Prawda jest taka, że przyszły czasy, kiedy naprawdę nie wiadomo już na kogo głosować. To moje piąte głosowanie, ale pierwsze podczas którego po prostu nie wiem na kogo oddać głos. Już lepiej wiem na kogo na pewno nie zagłosuję, a z pozostałych 3 partii zrobię sobie chyba wyliczankę i wybiorę pierwszego kandydata z wylosowanej listy :)
http://przygodowkomania.blox.pl - darmowe przygodówki
http://anegdotki.blog.onet.pl - moje refleksje na temat świata
Fefan
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Fefan »

Marta, nie musisz przypominac :) Trzeba oddac swoj glos na kurskiego, a wtedy zabiora go z naszego kraju w cholere i nie będę się musial meczyc, sluchajac go w tv :D
The Truth
Doświadczony driver

Post by The Truth »

Mi z tego Latarnika wyszedł PSL i chyba faktycznie na niego zagłosuje bo PO ostatnio mi mocno podpadło.
Image
Psik
Pirat drogowy

Post by Psik »

nie mam 18, ale poglądy mam zbliżone najbardziej do PO i Lewicy (mają podobne programy wiec ogólnie Lewica)
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Moje poglądy znowu najbliższe są partii Libertas (88%), Prawicy Rzeczypospolitej (78%) i Uni Polityki Realnej (77%).. PO wyszło na szarym końcu. W ogóle te pytania na tym latarniku jedno po drugim coraz bardziej mnie denerwowało. Gdyby tak zgadzać się na wszystko jak robią PISiaki i PO to niedługo UE będzie decydowało o każdym szczególe naszego życia. I tak już teraz za bardzo wtrącają się do polityki każdego państwa i do każdej innej dziedziny życia. Marzy mi się, żeby kiedyś reprezentował nas w UE ktoś taki jak np. Wacław Klaus (prezydent Czech). Warto chociażby na YouTube zobaczyć jego przemówienia.

A i pamiętajcie, że w historii świata każde wielkie Imperium zawsze upadało, a UE dąży właśnie by stać się takim tworem (wspólne prawa itp itd).
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

tez nie mam 18 lat ale sprawa w moim mniemaniu jest oczywista...
nie głosowałbym za daną partią, tylko PRZECIW jednej ;P a ze w walce o stołki liczą się tylko dwie, to wybrałbym tą drugą... Tyle ;)
Uni Polityki Realnej (77%)
tak btw. to mialem takie szczescie ze dzień w dzień budzily mnie wlasnie ogloszenia wyborcze w trojce... Unia Polityki Realnej to coś w stylu "śmierć pedałom, inni to zło" ;P
Image
Image
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Mi tam na latarniku w miarę wychodzi ta partia, na którą chciałabym zagłosować. Jednakże chyba skończy się nie na "głosowaniu na partię", ale na "głosowaniu przeciw innej", jak Majkel ;) Jeszcze nie zdecydowałam, dopiero będę szła oddać swój głos. I masz tu rację Scrapp - to taka żenada, żeby pełnić jakąkolwiek funkcję w jakiejkolwiek organizacji międzynarodowej i nie znać żadnego języka obcego ;) Ale co zrobić, pokolenie z językami dopiero rośnie. Jak na razie niestety łatwiej po angielsku lub w innym języku dogadać się z kelnerem niż z prezydentem :( Ale pod względem znajomości języków będzie akurat coraz lepiej :)

Ja wiem Fefanik, że Ty to wszystko rozumiesz :D:D:D Pamiętam nasze dyskusje polityczne :D
ImageImageImage
Wally
Team Poland

Post by Wally »

65% dla Koalicyjny Komitet Wyborczy Porozumienie dla Przyszłości - CentroLewica (PD+SDPL+Zieloni2004)

jednak to pytanie o gejow i lesbijki mnie w tej partii uderza, osobiscie jeszcze nie jestem na to gotowy, może kiedyś ;p

Na drugim miejscu PO, i jeśli uda mi się ruszyc z domu to wlasnie na nich zaglosuje.

Ostatnie miejsce libertas, i z gory przestrzegam, to pacany... Nie chciec być w UE a pozniej probowac nia rzadzic - n/c.

A i jestem za tym, by UE coraz bardziej zblizala panstwa czlonkowskie, ich przepisy. Wychodzi na to ze duze imperia upadaly, ale
-zawsze musi być ten pierwszy raz ;)
-warto ustalic jakieś schematy odgornie i dac rzadzic rzadom panstw. a tak mamy podzialy, bo temu nie pasuje to, temu tamto. zintegrujmy się i badzmy silniejsi, przy wspolnym prawie inwestycje rozloza się rownomiernie po Europie, bo nie będzie korzystniejszego/bardziej posranego prawa w danym rejonie. A ze my się zaliczamy do tych ktorzy prawo maja posrane...

tyle ode mnie, mam nadzieje ze niektorzy maja podobne do mnie poglady ;p
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

Post by Khasius »

Powalona tak latania.
Wiece co mi wyszlo? ze moje poglady pasuja do kazdej partii od 45% do 60%. I wez tu się teraz kieruj takim czyms. :roll: Sporo za mało pytan tam dali. :P
Dobrze ze poglad na to kogo wybrac mam jasno sprecyzowany.

Wally dobrze zauwazyl, jak wybierac kandydatow do czegoś, czego sami nie chcieli i jeszcze maja czelnosc się tam pchac.
Image
nawias

Post by nawias »

hehe ciekawa sprawa,

znaznaczajac wszedzie "nie mam opinii w tej sprawie" doradza się nam głosowanie na kaczorki

Image

jaki z tego moral? PiS chce rządzić, ale jeszcze nie wie jak :d
Last edited by nawias on 07 June 2009, 12:48, edited 1 time in total.
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

Ostatnie miejsce libertas, i z gory przestrzegam, to pacany... Nie chciec być w UE a pozniej probowac nia rzadzic - n/c.
ale w Parlamencie Europejskim są partie eurosceptyczne... Po coś są, ktoś w nich jest... Taka jest idea ;)
Image
Image
Jarecki
Pirat drogowy

Post by Jarecki »

Ale Marta podły chwyt zastosowałaś....
Ja sobie wchodze na tmpl patrze na temat tego topicu i myslałem ze coś niecenzuralnego będzie a tu zonk.... wybory .....
Image
Image

Bum tarararara za oknami noc
Czego chcesz dziewczyno ja wiem - Tarzana!
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Latarnik na pewno jest sponsorowany prze PiS ;> Całe szczęście że również mam sprecyzowane, na kogo głosować.
nawias

Post by nawias »

chłit makertingowy...
kyzzn
Ostra jak żyleta

Post by kyzzn »

Jaruś, zrobiłam to celowo, wiedząc, że pewnie większość ludzi sobie coś skojarzy :mrgreen: Czysty marketing (polityczny) hehe :D

Co do latarnika - jasne, ze nie trzeba się kierować tym co wyjdzie, macie tam jednak w skrócie napisane co dana partia/komitet wyborczy myśli na dany temat.

Można jeszcze pogrzebać w bazie danych o kandydatach: www.kandydaci2009.pl.
ImageImageImage
Post Reply

Return to “Off-Topic”