OwnStyle - Jumpstyle

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
komaryt
Jeździ konno

OwnStyle - Jumpstyle

Post by komaryt »

witam. tym razem ja chcialbym pokazac Wam moje drugie hobby jakim jest Jumpstyle (OwnStyle).

Kilka slow o tym. Jumpstyle jest to gatunek tanca w ktorym każdy krok musi być do bitu piosenki, piosenki te to najczesciej Hardstyle,Hardcore.

Polscy jumperzy wymyslili odrebny styl zwany "OwnStyle" , który laczy wszystkie style z dziedziny Jumpstyle. Jak narazie Polacy naleza do czolowki jumperow wlasnie w OwnStyle, przez co Polscy jumperzy sa najbardziej rozpoznawani w tym swiecie. Mistrzostwa Polski (Ligi Jumpstyle) było ich 6 - rozgrywane na dwoch serwisach internetowych.

JumpstylePolska :
I Edycja - wygral CEBUL
II Edycja - wygral OEIL
III Edycja - wygral RUMUN
IV Edycja (Liga DUO) - wygrali Hyperx & Browar

Jumpstyle.boo :
I Edycja - wygral BULLET
II Edycja - wygral DANNIEL

rozgrywane sa również Mistrzostwa Europy ale najczesciej sa w Belgii,Holandii i skacze się tam odmiane zwana "TekStyle" , także mało prawdopodobne aby OwnStyler wygral te mistrzostwa.

Zloty również sa organizowane po calej Polsce. Osobiscie bylem na dwoch zlotac w Krakowie 28.03.2009r. (było na nim okolo 200 jumperow) oraz niedawno temu był zlot w Przemyslu 26-27 czerwca 2009r. było na nim ok. 60 jumperow (biorac polozenie Przemysla to i tak dużo ludzi było) :) .

A oto kilka moich filmow :

tmpl://www.youtube.com/watch?v=dH-r5jJKBGM

tmpl://www.youtube.com/watch?v=1DAOGVKQ6r4

tmpl://www.youtube.com/watch?v=aa4kCpXDIC0

PS: jeśli mi ktos powie jaki jest bb-code na to aby tutaj na forum wyswietlil się film proszę napisac a poprawie :)
Last edited by komaryt on 10 July 2009, 7:59, edited 2 times in total.
Manek
Zaczyna szaleć na ulicach

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Manek »

zamiast ''http'' tmpl
Image
szopek
Lubi ostrą jazdę

OwnStyle - Jumpstyle

Post by szopek »

fajnie wywyijasz, ale na jakieś disco to taki styl chyba niezbyt, jak jest tloczno na parkiecie co ?
Crystal
Doświadczony driver

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Crystal »

Nie no mi tak się podoba, ale musisz się ostro napocić w takim skakaniu, co? xd.
komaryt
Jeździ konno

OwnStyle - Jumpstyle

Post by komaryt »

szopek wrote:fajnie wywyijasz, ale na jakieś disco to taki styl chyba niezbyt, jak jest tloczno na parkiecie co ?
na disco może być xd nawet jak jest mało miejsca to się da zaskakac nawet i old schoola :)
tylko trzeba miec odpowiednia piosenke bo wtedy to lepiej wyglada :)
Crystal wrote:Nie no mi tak się podoba, ale musisz się ostro napocić w takim skakaniu, co? xd.
napocic nieee :D ale się zmeczyc idzie :D tylko ze najgorzej jest jak nie masz weny na skakanie a musisz film nagrac wtedy jest tragedia bo się bardzo dużo razy powtarzasz a to trochę psuje efekt :P
szopek
Lubi ostrą jazdę

OwnStyle - Jumpstyle

Post by szopek »

na impreze najlepszy tectonick ; D
Robot
Pirat drogowy

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Robot »

Według mnie ten styl jest podobny ale bardziej efektywny ;p
Więc jeżeli ktoś by już miał zamiar się uczyć Jumpstyle to zobaczcie pierw to:

http://www.youtube.com/watch?v=yHu5vDhl ... annel_page
Image
Jack Bauer
Moderator

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Jack Bauer »

ten styl bardziej mi się podoba anizeli np. breakdance. Tutaj nie musisz gibac się na plecach albo na glowie co jest bardzo meczace.
Image
devt
Doświadczony driver

OwnStyle - Jumpstyle

Post by devt »

szopek wrote:na impreze najlepszy tectonick ; D
co prawda to prawda :P

Tecktonick RoX

Polska grupa Time2Electro :D
może to nie to co Francuzi ale Polacy też wymiatają :P

tmpl://www.youtube.com/watch?v=5DyLkKYHKts

chcecie więcej ?

http://ilovetecktonik.pl
Image

Image
Manek

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Manek »

Zbakany wrote:ten styl bardziej mi się podoba anizeli np. breakdance. Tutaj nie musisz gibac się na plecach albo na glowie co jest bardzo meczace.
Jak się postarasz to i przy krakowiaku się zmeczysz;p Ale nie ma co tego porownywac do breakdance, który jest zdecydowanie bardziej efektowniejszy, i mysle ze trochę trudniejszy od own/jump style. Ale i tak szacun dla was:D
Image
iam
Admin Mniejszy

OwnStyle - Jumpstyle

Post by iam »

Bardziej efektowniejszy
Szacunek dla tego pana. Polska języka trudna języka, nie? n/c

A co do tego całego dżampstajlu: fajnie wygląda, ale nie widziałem jeszcze na żadnej imprezie, żeby ktoś tenże taniec wykonywał ;p
Outsid3r
Pirat drogowy

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Outsid3r »

jumpstyle roxxxxxxx. z tym ze kawalki sa nieraz w pizdu poryte ;x w sumie najfajniejsze maja Jeckyll&Hyde i to nie tylko slawny Freefall od którego się zaczal boom na skakanie :) a tak poza tym to ma kolega racje: bez weny raczej nie probowac bo idzie się tylko zniechecic :)

@Iam: czepiasz się :P

a breakdance ssie bo to ani do muzyki nie jest ani do niczego. koniec.kropka. ^^
Image
Image
cobham
Gangsta Mapper

OwnStyle - Jumpstyle

Post by cobham »

caly ten jumpstyle to nic innego jak nasz stary zbójnik :D

tmpl://www.youtube.com/watch?v=-wIdZPA43jo
Manek

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Manek »

manek_głąb wrote:
Bardziej efektowniejszy
sam nie wiem dlaczego tak napisalem... mój bład, moja wina, moja bardzo wielka wina...
Image
skt7
Pirat drogowy

OwnStyle - Jumpstyle

Post by skt7 »

Jak dla mnie tecktonik i jumpstyle to żaden taniec, imo wywijanie bez ładu i sensu. Ale to tylko moje zdanie.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
komaryt
Jeździ konno

OwnStyle - Jumpstyle

Post by komaryt »

skt7 wrote:Jak dla mnie tecktonik i jumpstyle to żaden taniec, imo wywijanie bez ładu i sensu. Ale to tylko moje zdanie.
a pewnie powiesz ze Breakdance jest bardziej efektowniejszy/lepszy dlatego ze jest popularny/znany ? ... każdy tak mowi...
mam szacunek do kazdego stylu tanca ale jeśli ktos pisze mi ze inne style sa lepsze bo sa popularniejsze (z twojego posta mogę to wywnioskowac) to z calym szacunkiem "Bye Bye" ... owszem może wyglada to trochę dziwnie takie skakanie/krecenie się, wywijanie rekami ale przynajmniej jest to bardziej ulozone niz breakdance... w "brejku" , co... krecisz się stajesz na rekach i tyle to mozna by powiedziec ze lekcja wf jest tez tancem bo niektore cwiczenia w gimnastyce sa zapozyczone do break'a ...
a jumpstyle/ownstyle oraz tecktonik, melbourne shuffle, c-walk nie sa rozpowszechnione w Polsce ale jakbys pojechal do Holandii,Belgii,Francji,Australii,USA gdzie te tance powstaly mozliwe ze zobaczyl bys ludzi ktorzy skacza na ulicy... my jumperzy skaczemy dla przyjemnosci dla hobby a nie tak jak Ci co tancza breakdance dla slawy,pieniedzy i szpanu...
kolega był w Mam Talent, nie przyjeli go ... a dlaczego? bo nie jest znany taniec i powiedzieli mu ze nie jest efektywny hmm... czy ten koleś nie jest efektywny ?
tmpl://www.youtube.com/watch?v=cniphykn5M8

do YCD tez poszli koledzy to dali ich na drugi etap jazz i coś jeszcze a dlaczeog? bo również nie znaja naszego stylu !
peace
skt7
Pirat drogowy

OwnStyle - Jumpstyle

Post by skt7 »

Masz racje, bredgens( lepper :D) imo jest efektowniejszy, wymaga więcej czasu poświęconego na treningi etc etc. Nie mów mi ,że jumpstyle/tecktonik jest trudniejszy...
Tak naprawdę to mi to nawet do końca tańca nie przypomina :P Nie obraź się, ale takie skakanie machanie nogami tupanie i kręcenie się raczej nie jest tańcem.
I nie myśl, że każdy woli breakdance bo jest popularniejszy, pierwszy raz spotkałem się z tak głupim stwierdzeniem.
Last edited by skt7 on 10 July 2009, 19:42, edited 1 time in total.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
FRED
Street shaman!

OwnStyle - Jumpstyle

Post by FRED »

Jakoś sceptycznie jestem do tego nastawiony. Nasi górole lepiej wymiatają xD I to jeszcze z ciupagą!
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
komaryt
Jeździ konno

OwnStyle - Jumpstyle

Post by komaryt »

skt7 wrote:Masz racje, bredgens( lepper :D) imo jest efektywniejszy, wymaga więcej czasu poświęconego na treningi etc etc. Nie mów mi ,że jumpstyle/tecktonik jest trudniejszy...
Tak naprawdę to mi to nawet do końca tańca nie przypomina :P Nie obraź się, ale takie skakanie machanie nogami tupanie i kręcenie się raczej nie jest tańcem.
I nie myśl, że każdy woli breakdance bo jest popularniejszy, pierwszy raz spotkałem się z tak głupim stwierdzeniem.
może nie glupim stwierdzeniem ale tak jest w 90%
Manek

OwnStyle - Jumpstyle

Post by Manek »

komaryt wrote: efektowniejszy
Szacunek dla tego pana. Polska języka trudna języka, nie? n/c ;p;p;p
komaryt wrote:lekcja wf jest tez tancem bo niektore cwiczenia w gimnastyce sa zapozyczone do break'a
taaaaaaa ''rowerek'' zdecydowanie mi przypomina breaka, i przysiady tez... nie no jaja sobie robisz, i to zbuki.
komaryt wrote:my jumperzy skaczemy dla przyjemnosci dla hobby a nie tak jak Ci co tancza breakdance dla slawy,pieniedzy i szpanu...
wy jumperzy to po co wrzucacie na yt filmiki z waszymi wycznyami? czasem nie dla szpanu? mowisz ze ci co tancza breaka tancza dla kasy, slawy, kasy. a sam jestem pewny ze jeśli ktos by wam zaplacil za jakiś wystep, to byscie dlugo nie czekali tylko skorzystli z okazji. i bez przesady z ta kasa bo watpie aby dalo się z tego wyżyć... Zarzucasz coś komus, co jest normalne. jeśli ktos posiada ponadprzecietne umiejetnosci to dlaczego ma nie skorzystac z okazji i się wzbogacic, czy posmakowac slawy?
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”