Sony Vegas
Sony Vegas
Jako, że ostatnio otrzymywałem wiele pytań odnośnie montażu/obróbki w Sony Vegas Pro postanowiłem założyć ten temat w celu pomocy Wam, którzy tego potrzebujecie ;p Niestety nie mam czasu, żeby napisać jakiegoś rodzaju poradnik, jeżeli takowy się znajdzie i będzie na niego zapotrzebowanie, to zrobię, a na razie tu piszcie, postaram się odpowiadać na wszystkie pytania wyczerpująco, a Ci, którzy się również w miarę znają na SVP niech też pomogą (@Ace: thx ;p)
Last edited by iam on 18 July 2009, 17:01, edited 1 time in total.
Sony Vegas
Mam takie pytanie, co zrobić, żeby muzyka pod koniec filmu się ściszała ? Bo nie estetycznie tak jak się nagle urywa ;p Z góry dzięki ;d
Sony Vegas
Na końcu muzyczki widać trójkąt:Maciek wrote:Mam takie pytanie, co zrobić, żeby muzyka pod koniec filmu się ściszała ? Bo nie estetycznie tak jak się nagle urywa ;p Z góry dzięki ;d

chwytamy go lewym przyciskiem myszy i przeciągamy:

analogicznie, można to też zrobić na początku muzyki, tylko wtedy przeciągamy w drugą stronę
Sony Vegas
teraz moje lamerskie i banalne pytanie...
Jak zrobić by napis był na replaju:P bo ni jak nie potrafie zczaic:) heeeelp...
Sony Vegas
Mamy filmik jakiśtam, w moim przypadku klatka wygląda tak:DRIFT wrote:teraz moje lamerskie i banalne pytanie...

jako, że tylko wrzuciłem jeden track, wygląda to:

tworzymy nowy track poprzez ppm>insert Video track
(pamiętajcie, że musicie stworzyć nowy track NAD replayem, gdyż Sony Vegas wyświetla tracki warstwowo: warstwa u góry to warstwa wyświetlana na przedzie):

i znów ppm>insert Text media:

wpisujemy cośtam i cieszymy się, że ajem nam pomógł ;p

Last edited by iam on 18 July 2009, 19:20, edited 1 time in total.
Sony Vegas
dzięki ziom:) nalac mu prawi dobrze:) zresztą sam sobie teraz nalewa 
- mikohn_vegas
- Zaczyna szaleć na ulicach
Sony Vegas
Ajmik jak się odpala SV ? xDDDD
Nie no, fajny temacik, pełna kulturka. Graty za pomysł, dobrze, że niektórzy dzielą się swoją wiedzą bezpłatnie
Nie no, fajny temacik, pełna kulturka. Graty za pomysł, dobrze, że niektórzy dzielą się swoją wiedzą bezpłatnie
Sony Vegas
bo to jeb*** alkoholik :*
Sony Vegas
noszopek wrote:bo to jeb** alkoholik :*
Sony Vegas
Phi tam, teraz mnie już nic nie rusza ;p Tylko Czopek trochę wkurzający jeszcze jest, ale trzeba to przegryźć ;p
Sony Vegas
i zapić?iam wrote:Tylko Czopek trochę wkurzający jeszcze jest, ale trzeba to przegryźć ;p
mam problem z dynamicznym ustawianiem opacity, czyli raz na maxa, raz na 50% w jednym klipie.
Poooomooooocyyyy!

Sony Vegas
spoko damy rade i z SONY 
Last edited by rival on 03 August 2009, 3:08, edited 2 times in total.
LoL Club
Sony Vegas
Po 1 nie reklamujrival wrote:Po co się tak męczyć? Nie lepiej zamówić film w wytórni filmów "RIVAL"? Wystarczy kilo miedzi.
Po 2 zmień tą sygne poje***
Po 3 nie bo można się nauczyć i zrobić lepsze ;-)
Stal Rzeszów 64:28 Lokomotiv Daugavpils +2,+1 

Sony Vegas
@Rival módl się, żeby ktoś się do Ciebie zgłosił, bo robisz tak kiczowate filmiki, że to aż w oczy kole. Przykro mi, że musiałem to w końcu napisać, ale mnie wku**iasz niesamowicie.
Może urządzimy mały duel na filmiki? Jeśli ja wygram w głosowaniu, który lepszy, to nie zrobisz już żadnego filmika więcej i dostaniesz bana na IP , a jeżeli Ty wygrasz, to ja już nie zrobię żadnego filmiku i zapłacę Ci 20k CC, pasuje?
Może urządzimy mały duel na filmiki? Jeśli ja wygram w głosowaniu, który lepszy, to nie zrobisz już żadnego filmika więcej i dostaniesz bana na IP , a jeżeli Ty wygrasz, to ja już nie zrobię żadnego filmiku i zapłacę Ci 20k CC, pasuje?
Sony Vegas
Ok zgadzam się. Dostane bana -widocznie tak musi być.. Tu jest film:
http://www.tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=7415
Trzymajcie się cieplutko
http://www.tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=7415
Trzymajcie się cieplutko
LoL Club
Sony Vegas
Iam bez nerów...ja tam sceptycznie podchodziłem do tej "wytwórni" Rivala,ale zaczyna popierać(chyba pierwszy raz)twoje zdanie...
Rival nie robisz pro filmików i jak ktoś chce się nauczyć,to po jasną ... wciskasz swoje reklamy?
Rival nie robisz pro filmików i jak ktoś chce się nauczyć,to po jasną ... wciskasz swoje reklamy?
Stal Rzeszów 64:28 Lokomotiv Daugavpils +2,+1 

Sony Vegas
Jak w każdy temat będziesz właził z buciorami i reklamował swoje tandetne filmy to pewnie tak będzie.Na początek na tydzień lub dwa ZP to może ostygniesz ?rival wrote:Ok zgadzam się. Dostane bana -widocznie tak musi być. być
Wracając do tematu... Ajemek dobry temat
Sony Vegas
Najeżdżamy na górę videotracka:ZaX' wrote:mam problem z dynamicznym ustawianiem opacity, czyli raz na maxa, raz na 50% w jednym klipie.
Poooomooooocyyyy!

Klikamy, przytrzymujemy i przesuwamy do takiej wartości, jaką chcemy osiągnąć, pozdro