Reprezentacja Wieści (Ludovic Obraniak ankieta)

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)

Czy Ludovic Obraniak będzie wzmocnieniem dla Polski w eliminacjach mś 2010?

tak
38
58%
nie
6
9%
panie daj pan spokój, a co mnie obchodzi polska pilka
20
30%
nie wiem
2
3%

Total votes: 66

Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Pewnie, w ogóle nie wystawiać żadnych młodych graczy, tylko grać staruszkami. Trałka zagrał z 1 mecz w wyjściowym składzie reprezentacji. To jak on ma być ograny w kadrze. Jak mamy mieć kadrę na 2012 to musimy zacząć grać młodymi graczami, a nie asekurować się weteranami boisk wszelakich. Na pewno odrazu zwycięstw nie będzie. Ładnej gry też. W Lidzę Światowej Castellani grał młodzieżą, żeby ograć tych graczy na arenie międzynarodowej. I co? Kurek gra jak z nut, Jarosz daje fantastyczne zmiany Gruszce, Możdżonek rządzi na środku. Oczywiście zgadzam się, że od razu całą reprezentacją młodzieżą zastąpić się nie da.

Ciekawi mnie jak nowy selekcjoner podejdzie do powołań do reprezentacji.
Image
envy
Osiwiał za kierownicą

Post by envy »

nowy selekcjoner jest z kolesiowskiego grona pzpn, coś tam pewnie zrobi, ale nic oszalamiajacego
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Jak będzie nim Kasperczak to pewnie do kadry wróci Żurawski, bo to przecież jego ulubieniec.
Image
Wally
Team Poland

Post by Wally »

najlepsze jest polaczenie mlodosci z rutyna, dlatego sami młodzi grać nie powinni. I dzięki Bogu ze nie gral Tralka jeszcze dużo meczow, bo jego aktualna gra w Polonii optymizmem nie napawa.
Mamy ten plus, ze na euro 2012 nie będziemy mieli kwalifikacji, nie będzie strachu przed podjeciem ryzyka, bo mamy dlugofalowy plan. Dlatego tez uwazam, ze warto powoli wrzucac coraz wiecej mlodych, a nie samych mlodych. Owszem Krzyniu powinien się powolutku pogodzic z rezerwa, to samo z obroncami, trzeba kombinowac nad wstawianiem mlodych, bo obrona to nasza pieta achillesowa... Jodlowiec to gracz z innej bajki po prostu, wiec dobrze byloby go zamiast nieszczesnego Dudki na przyklad, bo jednak Dudka zapchajdziura woli defensywnego pomocnika pozycje. Ale czy nasza drużyna jest taka stara ? zeby od razu wiekszosc wy***ać ?
Ja tam jestem za tym, zeby Smuda był trenerem kadry, nie da sobie w kasze dmuchac, ma autorytet i pilkarze się wstawia za nim a nie za jebanym pzpn...
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

envy wrote:nowy selekcjoner jest z kolesiowskiego grona pzpn, coś tam pewnie zrobi, ale nic oszalamiajacego
ja sadze, ze sekle aka envy powinien być selekcjonerem repry polskiej w pilce noznej.
poprostu ze swoim postem zrobil na mnie takie wrazenioe, ze nie umiem się wstrymac.
kto tez się nie umie wstrzymacm ie orosze pisać tu!!
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Post by Kinguś »

Jestem za Seq
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Sry ze odswiezam topic ;] ale chce Was zaprosic do protestu przeciw wladzy pzpn. zeby nie było to nie zadna reklama. tylko pokazmy ze to KIBICE sa główna sila polskiego futbolu a nie stare lesne dziadki z pzpn.
po konkrety zapraszam na www.koniecpzpn.pl -> zebrano już prawie 250k podpisow a na koniec deser:
tmpl://www.youtube.com/watch?v=D_0quX-uy4Q&fea ... r_embedded
Image
Image
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Czasami może i lepiej coś zrobić niż nie robić nic. Ale według mnie te akcje nie mają większego sensu. PZPN sam się nie rozwiąże pod naciskiem kibiców, bo niby kto normalny zrezygnuje z pensji >20tys. zł za nic nie robienie? Widać to po komentarzach samych zainteresowanych, a to jeden porównuje kibiców do terrorystów, a Lato się tłumaczy, że brak kibiców to wina śniegu i złej pogody. Poza tym należałoby bardziej wnieść taki postulat aby został rozpatrzony bardziej przez sejm/ministra ds. sportu, a wtedy potrzeba tylko 100 000 podpisów, ale nie takich jak Imię/Nick i E-mail, bo takie podpisy, sorry, ale są g*wno warte :)
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Bojko ... omosc.html

Trzeba przyznać, że dobrze gada :) A co do tej akcji to jestem pełen podziwu, że ta akcja nabrała takiego tempa, oby tak dalej :)
Maybe.
Pirat drogowy

Post by Maybe. »

Polecam posłuchać tego Pana, zamiast Zawsze Wiedzącego Lepiej Tomaszewskiego :D
tmpl://www.youtube.com/watch?v=SEumXQ9q4Oc
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Maybe jeszcze 10 meczow przy pustych trybunach i nasze kochane dziadki wyjda na minus :)
Image
Image
MISI
Pirat drogowy

Post by MISI »

Image
ImageImage
Lox
Moderator

Post by Lox »

jak zwykle, żeby coś się zaczęło zmieniać na dobre, potrzebny jest poważny wstrząs. wydaje mi się jednak, że to, co było ostatnio, nie wystarczy...
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Tyle, że Gabon ma w swojej drużynie m.in.: Daniela Cousina, który przez długi czas grał w lidze francuskiej, a potem w Glasgow Rangers. Do tego mają młodych zawodników, którzy GRAJĄ w swoich zespołach (głównie francuskich). Prowadzi ich Alain Giresse, który jest rekordzistą Bordeaux w ilości występów w lidze francuskiej.
Image
Ketchup
Jeździ konno

Post by Ketchup »

No dobra, a Mali?
Image
Antybiotyk
Samochodowy prawiczek

Post by Antybiotyk »

Mahamadou Diarra, Frederic Kanoute, Seydou Keita, Mohamed Sissoko, plus piłkarze grający dość regularnie w europejskich klubach.

EDIT:

Z Sissoko to wpadka, sprawdziłem teraz i nie było go w kadrze na ostatnim meczu z Sudanem.

Piłkarze powołani na mecz z Sudanem:

Bramkarze: Soumaila Diakite (Stade Malien), Mahamadou Sidibe (Omonia Nicosia), Almamy Sogoba (Real Bamako)

Obrońcy: Ousmane Berthe (Jomo Cosmos), Abdoulaye Cissoko (Stade Malien), Adama Coulibaly (AJ Auxerre), Drissa Diakite (Nice), Souleymane Diamoutene (Bari), Bakary Soumare (Boulogne-sur-Mer), Adama Tamboura (Helsingborg)

Pomocnicy: Mahamadou Diarra (Real Madrid), Sigamari Diarra (Lorient), Lassana Fane (Al Merreikh), Seydou Keita (Barcelona) Abdallaye Maiga (Stade Malien), Mahamadou Mariko (Djoliba), Samba Sow (Racing Lens), Bakaye Traore (Nancy)

Napastnicy: Frederic Kanoute (Sevilla), Modibo Maiga (Le Mans), Tenema Ndiaye (Nantes), Mahamadou Samassa (Valenciennes), Moustapha Yatabare (Clermont Foot)
Post Reply

Return to “Off-Topic”